Written by AbangNara | August 22nd, 2014

Pergh~~ Walaupun sudah tahu wanita yang didampinginya adalah tunang orang, Zalif Sidek masih selamba berkawan rapat dan berposing mesra bersama si gadis yang dikenali dengan nama Shahirah ini. Mungkin Zalif memegang prinsip ‘selagi belum nikah aku masih ada can lagi’. Prinsip ini hanya mampu ditegakkan oleh mereka yang benar-benar yakin diri.
zalif sidekKalau Abang Nara tak berani nak kacau tunang orang. Silap haribulan kena belasah dengan si tunang. Kalau Abang Nara si tunangan Shahirah nie, memang dah berapi dah kepala. Panas kot tengok tunang bersama lelaki lain. Kata Zalif:-

Saya sudah mengenalinya sejak 10 tahun yang lalu dan ingin saya nyatakan bahawa saya tahu yang dia merupakan tunang orang.

Shahirah banyak meluahkan perasaan kepada aya tentang masalahnya dengan tunangnya dan perbincangan kami tidak lebih daripada itu.

zalif sidek

Nasihat Abang Nara, tak payahlah nak kacau tunang orang. Banyak lagi awek-awek di luar sana. Bayangkan kalau satu hari nanti tunang anda dikacau oleh lelaki lain sampai tak jadi kahwin. Tak ke sedih? Memanglah kalau jodoh tak ke mana. Namun kita haruslah berusaha untuk tidak menidakkan jodoh seseorang tue. Tak gitu?

P.S: Pembangunan generasi baru Golf MK8 sudah bermula

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

68 responses to Saya Tahu Dia Tunang Orang – Zalif Sidek

  1. Bang Mat Misai says:

    Kalau tunang aku kawan dgn lelaki macam dia ni memang aku tak risau langsung…memang tak rasa dicabar kelelakian aku..paham paham je lah..!

    0

    0
    • Yahudi says:

      Sedaq sikit diri kau tu , GEMOK !!

      0

      0
    • Olga says:

      ADOIIIII PERASAN HOT PLAK JANTAN NI GELI AKU TGOK,DAH LA MUKA X SEMENGGAH,BERSARA JE LAH JADI RETIS,MELUATT

      0

      0
    • MARINA PUKI says:

      JANTAN NI PERASAN HOT,MUKA DAH LA MCM MINTAK TAPAK KAKI

      0

      0
    • minah jambu merah biru says:

      dia kan dh cakap dia dh kenal ni pompan dh 10 taonnnnnn tu makne nye pompan ni kawan rapat dia lahhhhhhhh…yg si pompan ni pulakkkkkkkk ape2 masalah ngan tunang nk kena cerita ngan si jantan gemok ni ke ? ape kene mengena ni pompan ngan si gemok ni ? kalau dh tknk lagi ngan tunang tu putus ajeeeee tk payah nk cerita2 hal tunang ngan si zalif ni…ha skarang satu malaysia dh tau si pompan ni suka cerita hal tunang dia ngan orang eeeeeeeee tk malu nye pompannnnn…nanti kalau dh kawin erita hal laki pulak ngan orang huh ! macm ciak ! helo zalif ! u tolong jaohkn diri u dari ni pompan….minah jambu ni bukan nye apeeeeeeee takot pompan ni sengaja nk pakai si zalif ni ajeeeeee untok kepentingan dia sendiriiiiiiii cian kan …

      0

      0
  2. lois lain says:

    confident lebih ni.

    0

    0
  3. mrs eyda says:

    laaa.bergambar je pun.bukannya diorang buat pape.dah kwn 10 thn lama tu.so tak jadi pape la sebab diorang ni mesra.apa nak pelik kalo org perempuan kwn dgn laki even dia ada tunang pun.janji jaga batas pergaulan sudah..

    0

    0
    • Aida233 says:

      Masalahnya pompuan ni tak jaga langsung batas pergaulan!

      0

      0
    • Yen says:

      Yup. Abang Nara dah kira baik cuz dua gambar yg Abang Nara post ni kira okie. Cuba tengok kat blog lain or forum cari, gambar mereka peluk peluk, erat pula tu, dah macam couple!

      0

      0
      • SEBAB ITU DLM ISLAM KITA DITEGAH BERKAPEL!!!” HALALKAN HUBUNGAN DGN NIKAH. DAN TIADA ISTILAH TUNANG DALAM ISLAM SEBAB MASIH TIADA IKATAN YG SAH! TAPI KORANG BILA TGK ORG KAPEL MESTI KORANG KATA, “OH, SCHWEETTTTTNYERR, SAMA PADAN!” KORANG NI MCM MENGGALAKKAN PERHUBUNGAN DI LUAR NIKAH. MUHASABAH DIRI TU OK.

        0

        0
  4. Ank dara lg says:

    Ko lum ade tunang lg..sbb tu ko xde prasaan.
    Cbe stu ari ko dh brtunang,tunang ko ngendeng2
    ngn jantan lain dn cite msalah korang brdua pd
    jntan tu..haaa,msa tu ko rsa lngit tu tnggi rndah.
    Klu aku tmpat ko,aku jauhkn dri.btul..slagi blum
    nikah,minah tu brhak belong to anyone..tp Allah
    bg kte akal..wat pe nk hncur kn.lgpun bukn dia
    sorang je bunga kt dunia ni.minah ni pn x sdar dri
    dh brtunang..msih nk mnggatal.moral of the story,
    dua2 gatal mrenyam.

    0

    0
  5. Kris Jenner says:

    Negara tgh berkabung, kau sajikan cerita si teddy bear ni nara? Dia ni sapa? Masuk ruang gossip pun tak layak.

    0

    0
    • inti says:

      ko pn same tak kan xley sajikn kisa zalif ni?
      ko jeles kn
      abe sape yg lyak msk ruangan ni? citer psl ko ke yg layak?

      0

      0
  6. tuti says:

    Nara.
    Hari ini kan hari perkabungan rakyat malaysia.
    Rasanya tak perlu kot nak update kisah selebriti.
    Kan lagi bagus kalau nara update tentang mh17.
    Tak kan lah nara tak sensitif tentang issue hari perkabungan ni?

    0

    0
    • inti says:

      ko pn same bukak blog gosip utk ape ??

      0

      0
      • tuti says:

        Wahai inti.
        Saya masuk blog gosip ni kerana sekadar nak check nara ada update tak tentang tragedi mh17.
        Saya masuk rotikaya murai semua ada jugak update tentang mh17 walaupun ada update tentang kisah artis.
        Saya rasa awak tak perlu kot untuk mempersoal kenapa saya pon bukak laman ini.

        0

        0
  7. otong says:

    Abg nara xkan tk ble pikir hrini kn hri perkabungan negara.
    Ish!

    0

    0
  8. fiqry syah says:

    Setahu aku si gemok ni gayboy zaman2 dok menepek jadi prop…alahai..betina ni pun bangang lau dh gemok camni..comfirm *kecik*…hahhahah…tgk gaya betina ni..ngan negro baru padan….saje nak jadikan gemok ni kambing hitam tumpang glamer…dah tau tunang org tak yah lah nak rapat..bnyk lagi yg suci elok kat luar tu mok!…..ini bleh plak ko cabar tunang betina ni bersemuka….statement mengatakan betina ni akan putus tunang tak lama lagi sbb tu ko berani masuk rapat dgn betina ni statement bodoh yg boleh dpt penyepak…haahahh…dia org x putus tunang lagi ngko dah angkut betina rambut perang ni dah mcm bini ngko..konon mak bapak dia restulah yeaa….puihhhh…dr suka ngko terus naik menyampah dgn ngko zalif..title artis ko tak kemana pun sbb ngko kategori artis buruk rupe..hihihihi..

    0

    0
  9. borakkosong says:

    Alahai si gemok gayboy ni pun ade hati nak mereyam gak ke…mereyam ngan tunang org pulak tu…sejak bila ngko jadi pakar motivasi utk org ade masalh dlm bertunang….badan jer besar..tapi kat celah tu comfirm kecik…nak ke betina tu??…hahhahaa…tgk style betina tu..negro punya boleh la….huhuhuhu

    0

    0
  10. PagiPetangSiangMalam says:

    Huiiiiihhhh, konfiden si gemok ni. Nak yg cantik ajjer. Brangan lah, retis lah katakan. Sila beli cermin besar utk semuat badan ko eh. Yg magnify lagi bagos. Biar sedor diri. Kat IKEA ada byk jual. Sila2 lah eh. *muntah kat muka ko*

    0

    0
  11. Zain Sardin says:

    mamat perasan nih layak bukak food truck jual nasik lemak jekkk takyah jadi retis

    0

    0
  12. yahoo! says:

    To Zalif, hukumnya haram bercinta dengan tunangan orang.

    0

    0
    • Ros says:

      Laaaa kesitu pulak ..
      Aku rasa kalauber kawan tak pe …mcm make up artis gan artis .
      Yg haram kalau bapok ni kasi bontoti nya di cabul jantan aje ..

      0

      0
  13. kak anon says:

    mak aku ckp.. biar muke hodoh jgn perangai buruk..
    ni dah la muke tu hodoh.. perangai hodoh… mmg pakej la nampaknye.. pakej kebodohan + kehodohan..

    heeee.. simpang malaikat 44..
    puiiiii….

    0

    0
  14. Setan gondol says:

    I really don’t like his character. Muke tu Mmg anugerah Tuhan tp perangai dia Mmg annoying sgt2. Setiap lakonan dia betul2 buat Aku nyampah, rase Nk lempang je muke die Pki Kaki.

    0

    0
  15. Anonymous says:

    What is he trying to say this to media??????

    (Shahirah banyak meluahkan perasaan kepada aya tentang masalahnya dengan tunangnya dan perbincangan kami tidak lebih daripada itu.)

    *SLAP FOREHEAD!!!!!

    0

    0
  16. nok gebuzzz says:

    ala…pompuan ni mmg nak tumpang glamour jer,x kan itupon ko x phm2 zalif…janji masuk ruangan gosip murahan pun x p…janji dpt ngepos pic ngan artis sendu pun boley….EEeee…geli la,phuleeezzz!!!

    0

    0
  17. JEM NAGA says:

    TAKAT DAPAT GELI2 PN OKEH

    0

    0
  18. Bukan tunangan org says:

    Bagi aku la, perempuan ni yg sundal sebenarnya. Dia dah bertunang, and aware of status as tunangan org, kenapa dia tak jaga batas pergaulan? Kawan, kawan jugak. Tapi bercerita masalah dia dgn tunang dkt lelaki lain. Kenapa tak discuss sesama tunang? Bukan ke tunang tu yg jadi husband dia, bukan zalif? Nanti dah kahwin pun cerita masalah rumahtangga dekat zalif. Masa tunang ni yg kena jaga pergaulan, bukan berpeleseran mcm perempuan takde ikatan tunang. Jaga la diri tu. takkan nak kena hentam satu negara baru nak sedar. Zalif tu selebriti la, tak payah heran kalau dia nak ngendeng dgn perempuan ada rupa je.

    0

    0
    • Habibah says:

      Aku rasa kau ni psycho agaknya..
      Benda cam ni pun tak boleh ???
      Hahahhahaha
      Bukannya diorg ni mantat atas katil pun.
      Sanggup kau maki dia sundal.
      Ko yg perangai mcm sundal buat komen cam ni puihhh..

      0

      0
      • Ape says:

        Ko ni kawan dia ke nak bekap pompuan tu? Betul la sundal. Kat sini ye la gmbar sopan. Takkan nak tunjuk gmbr yg bukan2.

        0

        0
  19. Zarifa asraff says:

    Eh tak pe la …
    Budget jantan cam bapok ni pun ko nk laga lagakan kan ke ?
    Apa la sangat salah budak muka lembut ni ???
    Tunang nya pun tak terkilan .

    0

    0
  20. Coffeelover says:

    DIA SUKA BERKAWAN

    0

    0
  21. khairul says:

    Kalau nak mengomen x menghina orang x boleh ker?
    cuba lah keluarkan perkataan yg elok2

    0

    0
  22. anon says:

    Sape ni????

    0

    0
  23. jgn nak poyo says:

    Alahai zalif..mung tu gay…buat cara gay..jgn ler nak cover line dgn ngacau tunang org…sedar diri tu..kan kecik kemaluan dah kena maki jer….macang takdoo tino single..wat malu ganu..banyak cara nok cover line dr org tahu mung tu gay..selamat maju jaya…nasib baek fida cepat sedar hahha..lau tak bermadu dgn jantanzzzzz

    0

    0
  24. sumbak parok says:

    ape kebende bala yang 2 orang ni….
    kalo ak jd tunang pompuan tu..ak bgi penampo sedas..
    pahtu zalif terkebil2…suh tunang pom tu ckp
    “muke ko ni x mumaiyiz lagi….”

    0

    0
  25. Anonymous says:

    kesimpulan dia jangan buat orang lain as a backup plan la bila hang ada masalah relationship.
    kawan baik pompuan takkan takda.
    yang lelaki tu pun, buleh pikir kot, kalu orang buat macam tu kat tunang hang pulak hang nak kata macam ni ka:
    “oo takpa takpa aku pun buat macam tu gak”
    memang tak la kan.
    kalu suka carry on bertunang sampai menikah till jannah suma tu.
    kalu dah tak suka putus sajalah.
    yang tak ada kena mengena ngan pertunangan tu paham paham sendiri la kan.

    0

    0
  26. anti lelaki gemok says:

    poyo je mamat ni.. da lah blakon pon tak best,lawak bodoh je..chehh..pigidahh

    0

    0
  27. Anonymous says:

    dia ni siapa dan kenapa semua orang membenci dirinya? lol! *serious aku tak tau siapa dia*

    0

    0
  28. Carson says:

    One of the most popular and convenient methods is to hire an airport car
    service. Treat the bachelorette to a night she will not forget in a limousine.
    These vehicles provide customers with a novel experience and can inspire sales by adding additional target markets to the mix.

    0

    0
  29. ditto says:

    apalah hangpa ni…
    yg gatai pompuan.. dh tau masih tunangan org kn? nak cerita masalah buleh..
    tp kena ke dok kena begambar ngn zaliff ke utk selesai msalah awk tu?.. elok lah tunang dia cari pasal pun..
    yg zaliff ni kesiaannn.. xpsl2 kena fire fizikal cipataan Allah.
    hang pa semua ni pun cermin diri hangpa dulu.. mak bapak hangpa.. adik2.. sedara.. semua perfect cun ke? klu mentaliti sume mcm ni.. tinggallah golongan yg dikata ni dlm penindasan..

    0

    0
  30. mamposlahkau says:

    Gaychubby….hang nak jadi hanez suraya versi gay cover line kaaaa??..pak hanggg!!..dah lah hang mengendeng tunang org si rambut karat..pastu hang buat statement cabar tunang si rambut karat tu bersemuka…sebijik hang dgb hanez suraya sundal tu…kikikikikikiki..hang tu gay sejak zaman2 hang dok jadi budak prop lagi..sapa pun tahu hang sapa naaaaaaa…..org luaq ja tak tau..

    0

    0
  31. kecik kemaluanmu says:

    Adoiii kesian aku dgn ko bro..tapi memang patut pun ko kena sbb statement ko kat metro hari tu memang tak patut..dah sedar tunang org yg ko gatal nak dekat buat apa..buat baik berpada2 bro..kan dan makan diri ko..baju raya ko pink itu sudah cukup nak bagitahu siapa diri ko sebenarnya bro hahahhaha…..kalau free contact gua bro..gua pun lama tak membontot ni….huh..peace.

    0

    0
  32. lalala says:

    Kenape erkk smkin hri komen dlm blog nara ni smkin skit..dulu crite x hot pon sampai laa jgk 100 komen..skrg lgsg x smpai 100..smua dh lri sbb nara lambat sgt update

    0

    0
  33. dida says:

    Dik, hukum kacau tuning orang adalah HARAM….bukan saya yang kata taping Allah yang kata

    0

    0
  34. YAN says:

    apa yg best sgt kat zalif nie..

    0

    0
  35. unknown says:

    desperate punya gemok , gedik punye pompuan .

    0

    0
  36. Panglima Garang says:

    Mmg la masa tunang tu belum lagi die akan jadi milik kita tp cuba la pk, tu tunangan org and bakal berkahwin.jgn la ko nk kacau tunang org..bg ak ko sepatutnya jauhkan diri ko tu..mcm ni la kalau ko xnk bnda tu berlaku kat ko,ko jgn buat bnda tu..kalau ko amik tunang org x mustahil nnt org akan kacau tunang ko or even worst lagi bini ko kne rampas dr org lain..ko nk ke??..hidup kita ni karma bro..what you give u get back bro..lagi pn kalau x silap ak,ak ada dgr ceramah uai,die ada ckp yg jgn kacau tunangan org sb tu da jd milik suami/isteri seseorg..lain la kalau baru kapel sb blm ada ikatan..waallahuallam..

    0

    0
  37. Benci jantan garik says:

    Si zalif ni pun berlakon mcm kayu.. Yg perempuan tu pun miang sgt.. Dah tahu diri tu dah ada tunang, x payah la over sgt.. Perempuan mcm ni nak buat bini? Buat skandal boleh la.. Dua2 tak bermaruah…

    0

    0
  38. SharbbyLo says:

    Lucu lah Miss Shahirah ini, masalah dia dengan tunang cerita sama orang lain. Bikin malu, kalau cerita sama family dia, okay lagi.

    0

    0
  39. kala jengking says:

    smalam kat BH lagi ler power ayat mamat ni..kata dah jumpa ngan family minah tu n derang bgtau nak putuskan pertunangan sebab minah ni ada prob ngan tunang dia tapi belum dibuat secara rasmi..

    bila masa lak dia ni jadi PA kepada keluarga ni boleh crita kat press hal keluarga orang lain..aku nak nasihatkan kompeni yg menjaga si zalif ni antar g kelas biar kasi bijak sikit kalau bagi statement..rahsia orang jgn dibuat mcm jual ayam kat pasar borong bang..kau tiada hak pun..

    0

    0
  40. ikan says:

    kesiannye ngan lelaki ni. jenis2 camni la yang akan meraung sambil baling asid bile ppuan tu nnt kata ‘saya takde perasaan pun kat awak. saya anggap awak kawan baik je’ . sedarla, ppuan boleh berkawan baik ngan lelaki without fefeeling k.

    0

    0
  41. zalif sudip says:

    Bodoh nya betina rambut karat ni….zalif sidek ni pun ngko nak keee??? Merana BATIN ko jahhhhhh.dh ler *kecik* berbau lemak peloh plak tuh…eeeee ape ke taste….muka dah totaly out…budget comey je mamat ganu ni…

    0

    0
  42. benci gemokk says:

    ni lagi bingai x sedar diri gemok ! blakon pon xbest ! mke cam jamban tp nk awek cun je.. sedar lah sikit woiii

    0

    0