July 27th, 2016

Penyanyi rap Altimet tidak perlu diperkenalkan lagi didalam industri nyayian tempatan, boleh dikatakan karya-karya Altimet sering mempunyai mesej yang tersirat dan cukup mendalam maksudnya.

Terbaru, Altimet mendedahkan beliau ada mencipta beberapa lagu berbentuk sindiran kerana merasakan sudah tiba masanya untuk menegur sikap dan mentaliti masyarakat Melayu.

Saya sengaja mencipta beberapa lagu berbentuk sindiran kerana merasakan perlu menegur sikap dan mentaliti masyarakat kita dalam perkara tertentu.

Tetapi saya bukannya ingin menghentam secara terang-terangan sebaliknya secara sindiran dan kiasan yang lebih halus. Harapan saya agar mesej yang ingin disampaikan diterima sekaligus memberi impak positif.

Lagu-lagu berkenaan akan dimuat kan dalam album terbaharunya. Bercerita lanjut tentang album terbaharunya itu, Altimet berkata, beliau telah menyiapkan sembilan buah lagu yang memperlihatkan karyanya itu bebas daripada sebarang konsep dan genre tertentu.

Altimet bakal melancarkan album berkenaan pada 27 November depan bersempena dengan hari jadinya.

Mungkin Altimet sudah bosan dengan sikap sesetengah masyarakat kita yang kadang kala agak menjengkelkan. Kalau hendak tegur secara direct memamg susah hendak diterima bukan? Bagus juga untuk masukkan kiasan dan sindirian didalam lagu..

Sumber Berita : mStar Online


Comments are closed.

Loading...