Written by Bella | November 8th, 2017

Dilabel sebagai “playgirl” kerana sering dilihat berdampingan dengan lelaki, pelakon Ruhainies bagaimanapun tidak kisah dengan kata-kata orang dan mempunyai alasan tersendiri mengapa beliau tidak selesa berkawan dengan wanita. Buat Ruhainies, wanita memang tidak boleh dipercayai manakala lelaki pula lebih memahami dan sering menjadi tempat mengadu untuk berkongsi masalahnya.

Tahu sahajalah orang perempuan ni… kuat gosip! Kalau berkongsi masalah atau hal peribadi mesti tak boleh simpan rahsia. Saya sendiri pun kadang-kadang kuat juga bergosip, jadi saya tahu situasi itu dan membuatkan saya mengelak daripada berkawan rapat dengan perempuan.

Alhamdulillah setakat ini semua rakan lelaki saya bukannya jenis nak menggatal atau cuba memikat saya tetapi ikhlas berkawan… bersahabat baik. Semua rakan lelaki yang saya cukup memahami dan bukannya ada niat tidak baik dan semuanya sempoi membuatkan saya senang berkawan.

Walaupun dikelilingi ramai kawan lelaki, Ruhainies tetap menjaga batasan pergaulan dan maruahnya agar tidak menimbulkan sebarang fitnah.

Sumber Berita : mStar Online

69 responses to Saya Selesa Berkawan Dengan Lelaki, Wanita Tidak Boleh Dipercayai – Ruhainies

  1. Mamy Biol says:

    jangan cakap perempuan, dia sendiri boleh dipercayai ke?

    68

    0
    • Polis bukit aman says:

      Suka hati hang la nak jadi playgirl ka hantu ka satu menda ja aku rimaih psl ruhainies ni, gambar kau magic skin tahap kuasa 30 juta tu kurangkan sikit bleh tak?
      Klau kulit muka menggerutu cam anzalna tu aku phm gak la nak guna 360 camera tapi gmbar2 minah ni dah too much!! Dah jadi fake sgt……
      Pastu bajet cun, the thing is, di kalangan retis pompuan hang tak la cun mana pun ruhainies oi..

      48

      0
      • Anonymous says:

        Orang pompuan yg suka berkawan dgn lelaki ni sebenarnya insecure. Ye la, ko takut ko x dpt perhatian. Ko anggap org semua kaki gosip. Sebenarnya ko yng tercabar. Ko takut akan saigan lebih2 lagi pompuan tu cantek dri ko. Kalau ko x buat salah pesal nk takut dgn pompuan dan gosip.

        63

        0
        • Mat Sahdo says:

          Sara Raissudin dan Mira Filzah lebih manis dari minah ni. Muka mcm ni boleh jadi pelakon? Aku pun heran. Pastu feeling2 cun budget sweet2.
          Gambar2 ko …jelmaan JuOn mcm xcukup darah. Ko ni kena turun ke sawah.. kasi kulit ko kena cahaya matahari.

          42

          0
        • wekkkkkkk says:

          ya lah Mat Sahdo..ko ckp pasal kena turun ke sawahkan…dulu2 masa aku remaja umur 18 tahun kt kpg, ada org nk meminang aku, org tu byk tanah sawah mk bapak diapunya, tapi akan jadi hak dia, aku x mau dgn dia, sbb aku dh penat bsawah tolong mak masa kecik2. Dari A – Z mcm mana nk buat beras tu aku tau (dulu mana ada mesin), kuku kmbing je.
          Jadi aku lari ke bandar, aku dh penat bsawah dulu2, dn x mau lagi. Tapi org yg aku tolak pinangn dulu tu dh kaya lah.
          Tak apa, yg penting aku keja taip keyboard skrg.

          1

          5
        • Anonymous says:

          Pilihan ditangan masing2. Tapi dia ni kan retis. Jgn sampai dipulaukan oleh rakan2 artis diatas keceluparan ko. Baru setahun jagung dah berlagak. Pompuan2 kat luar tu pun x hinggin la nak berkawan dgn ko jugak lah, bitch!

          45

          0
        • Anonymous says:

          lahai ko..berangan. muka mcm ni…kt pasar jawa, chow kitt setiap hujung minggu boleh kutip berlambak..se lori.

          19

          0
      • Anonymous says:

        I pon perasan muka dia mcm tikus terjun tepung pucat lesu. Kalau shape muka x cantik, gebu putih still x cantik ler. Yg putih x semestibya cantik. Tengok Tok Vida tu..

        13

        0
        • Hitam Manis says:

          Dia ni boleh ganti Adira. Harapkan putih je. Tapi biasalah semua nak putih2 zaman sekarang ni kan. Akhirnya…semua nampak macam zombie tak cukup sel2 darah merah.

          18

          0
    • Jemah says:

      Akak nak pesan sikit la dikkk. Kalau muka level pelakon pembantu, tak perlu la kot nak berstatement sgt! Tak suka ..diam sudah.

      74

      0
      • Anonymous says:

        Kan hari tu dah kena sound sama Sharnaaz Ahmad, “pelakon baru” yg berlagak diva. Dia ni laaa…

        7

        0
        • Anonymous says:

          susah kan kalau perempuan perasan hot. belum kena ramas, picit, raba, cabul..boleh la cakap camtu.
          besok dah kena perkosa secara berjemaah dengan budak2 wechat, baru dia ada akal…

          22

          0
      • Mike says:

        Eh hellooo.. pelakon2 pembantu pun lagi cun haper. Dia ni layak berlakon jadi stand-in dlm drama Astro 106 Tanah Kubur. Dah la putih mcm mayat. Eeee…choyyy!

        15

        0
    • Anonymous says:

      Biasanya perempuan yang terhegeh2 bkwn ngan lelaki je ni mmg sejenis yg gila perhatian…pastu xnak ada prempuan lain lebih dr dia…bangga sbb dlm grup tu dia sorg je perenpuan..pdhl yg lelaki2 tu biasa je…mana2 perempuan pun dorg layan je cuma sejenis minah ni je yg tergedik2..sbb ada budak sama ofis aku ni…klu boleh ari2 dia nk cerita psal dia bkwn ngan lelaki..n dalam grup tu dia sorg je perempuan..pastu bila kwn2 lelaki tu kluar dgn kwn perenpuan lain, dia boleh2 marah and merajuk. Pastu klu kwn2 lelaki ada gf, dia p judge pula gf kwn tu..Penyakit apa eh mcm tu..

      1

      0
  2. wekkkkkkk says:

    kalau anda masih single dn x ada bf (teristimewa) maka boleh lah semua lelaki kamu kawan..nnti kalau ada..ko fikirlah sendiri ya.
    Nnti kalau ko kawen, dua2 pengapit tu haraplah “lelaki”..ada kelainan sikit tak.
    Nnti kalau masuk tndas, hati2 ya..takut tersalah masuk tndas men.
    Nnti kalau urusan hamil dn sebagainya..cari lelaki jugak.
    Nnti kalau dpt anak pompuan..jgn dera ye.

    12

    0
  3. Anonymous says:

    Ckp je la u fefeeling hot stuff.. senang di kelilingi lelaki sebab u rasa u hot. Konon semua lelaki tu kena friend zone dgn u… Hmm.. da la copycat ND.. buat lagi perangai menggeletis… Dan kutuk kaum sendiri sebagai tak boleh dipercayai.. Ibarat mengutuk diri sendiri.. ke dlm kain u ada telor? Aduduii… baby shark doo dooo

    22

    0
    • wekkkkkkk says:

      org lelaki yg dia kawan, mesti org2 lelaki tu kena kuar duit…ini minah minta dipayung. Org mcm ni perangai, nnti dh kawen kalau Allah terbalikkn semula, mcm mana. Balasan. jgn ko..nnti ada org marh…x pasal2 beli cuka getah.
      fhm ke cuka getah tu fungsi nye ape..khas utk org muda kota skrg aku tujukn…mesti google kan.

      5

      0
  4. melati says:

    Gang2 Emma Mailkembong…dh tk Laku…!!!! hmmmmmm

    5

    2
  5. Anonymous says:

    Aku x blh tgk muka dia ni.. menyampah sgt2.. dahlah gedik..

    5

    0
    • x says:

      tgoklah brgmbar tu..gedikkkkkkkkkk, gedikkkkkkkkkkk, gedikkkkkkkk. Muka hambar je, lawa si Janda Fasha tu..masih ada garam kalau lihat.

      6

      0
  6. benci si cuka ruhanis says:

    ko muka dah la masam x mcm risteena tu lawa! ruhanis ko sesuai watak jahat je tak payah la belakon jdi baik nyammpah aku nengok nye dgn muka cuka ko tu

    1

    0
  7. anon says:

    Aku mmg tak minat dia, tapi apa yg dia cakap tu mmg betol pun. Perempuan, kaum yg mmg busuk hati, kuat dengki, jarang sngt je yg baik. Depan kita bkn main baik lagi tapi kat belakang bkn main lagi mengutuk. Sb tu aku pun lbh selesa berkawan dgn lelaki & lbh percayakan lelaki. Nabi pun kata perempuan mmg ramai duk kat pantat neraka…..tapi dah nak wat mcm mana. Kene marahkan tuhan lah sb dah jadikan perempuan penuh dgn sifat2 dengki ni.

    0

    7
  8. otak kosong says:

    nnti kalau u dh x ada nafas, buat satu surat sumpah..mandikan aku hanya lelaki shj..gitu..
    ckp serupa x ada akai..

    0

    0
  9. chetachipap tak dak bulu says:

    chibai go and friend with sajat pondan bertelur tu……………propa lebih betina niiiiiiii

    3

    0
  10. benci muka kimak ruhanis says:

    walaupun aku x suke nora wajah dia lebih manis dari ko tu dh la mencuka muke jahat nampak tua pulak tu, watak antagonist je ko layak!

    0

    0
  11. ruhaya says:

    drama dh tkde…job sendu…mula la kuarkan statement habuan raih publisiti murahan…cheap!

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Tak lawa. Muka pucat lesu…

    1

    0
  13. Peminat Retis Malaysia says:

    Rasanya tak ada isu pun kalau Ruhainies nak kawan ponpuan sahaja ke, lelaki sahaja ke, geng lembut sahaja ke,

    Asal jangan kacau suami orang, tunang orang atau boypren retis lain or boypren gegurl spesis meroyan sebab kami nak dengar gosip membina dan menghiburkan bukan Emma-Zahirah 2 dan Bella-Alif-Afifah 2.

    Okay.

    1

    1
  14. Anonymous says:

    Selalu lah bersangka baik. Tak semua wanita kaki gosip. Bodohnya statement. Nampak sangat tak matang!

    4

    0
  15. Anonymous says:

    Nak jadi bitch…tiada siapa yang menghalang. Dipersilakan…besok ko kena dump sama lelaki baru padan muka ko yng mcm Ju On tu!

    1

    0
  16. Anonymous says:

    Whatever lah…tak minat pon!!!

    1

    0
  17. Anonymous says:

    Elehhh ni iklan cari jodoh la. Bacaxyang tersirat la. She likes men cos they got balls. I mean golf balls. golfers surely loaded one. So All golfers out there. Tua pun tak pe. Sila tackle Ruhainies yang dambakan mu.

    0

    0
  18. Layola says:

    Bodoh rupanya budak ni. Tak lama la ni…
    Dah lah muka pon kurennngggg. Sendu lah karier lakonan ko nanti. Muka mcm ni nak lawan Maya Karin atau Fazura…3 kali plastik surgery belom tentu layak berlakon jadi heroin dikkkk!!!!

    18

    0
  19. Anonymous says:

    Lakonan dah la kayu. Perasan comel Nora Danish. Fake sangat!!!

    3

    0
  20. Mak Becok says:

    Lantak ko lah. Besuk ko beranak biar nurse2 lelaki kelebek pepet ko!

    K bye..

    3

    2
  21. Anonymous says:

    Statement mcm sundal.

    2

    0
  22. ruhanis sendu says:

    tak tun tuang…tak tun tuang…tak tun tuang..

    1

    0
  23. Anonymous says:

    Mengata diri sendiri ke dik?….

    1

    0
  24. p a y a u says:

    P A Y A U.

    Lawa negro lagi yg bontot tongek dn buah betik dn rambut apro…hitam manis si tompok manggis.

    1

    0
  25. Anonymous says:

    Dia ni yg digosip dgn datuk red dulu kann..dia ni janji org lelaki layan dia..dia perasan lh tu..
    Dh tu kau dgn mak kau pun x caya lh..x kn kau anak sajat..

    2

    0
  26. Anonymous says:

    sedihnya… mesti ni spesis takde kawan.. laki kebanyakannya kawan baik sbb nk amek kesempatan

    4

    0
  27. Anonymous says:

    Nara. Aku ingat ramai lagi aktres aktor yang dah sendu kureng laku berator nk masuk ruang ni.

    1

    0
  28. Anonymous says:

    berangan .. sekadar rupa.

    2

    0
  29. Anonymous says:

    K.

    0

    0
  30. Anonymous says:

    urm..means kakak u pun bukan bff u la kan..silap2 compete dgn kakak sendiri.luls.
    perempuan yg xde kawan rapat ni selalunya ade mslh x boleh tgk org lebih.tu je cerita dia.

    2

    0
  31. sup ekor says:

    wow bagus sangat. memang bijak ko ruhainies.
    sikap macam ni lah yang akan mengundang lelaki2 buas yang sanggup memperkosa anak dara orang secara bergilir. banyak kali sudah kita dengar dimedia kerana attitude macam ko ni lar.
    bangga sama ko!

    2

    0
  32. Anonymous says:

    she is not very smart.

    20

    0
  33. Fidot says:

    Masalahnye, ko tu pempuan ke pondan?? hehe…ngutuk kaum sendiri sbb bila bercakap mcm depan cermin.

    1

    0
  34. unknown says:

    Dia ni makin banyak bercakap makin nampak ketidakcerdikan dia tu…Ko pun wanita jgk kan? bajet diri tu suci sgt ke camna….kalo dh suka berkawan dgn lelaki kawan je la…x payah nk buat statement perempuan ni mcm ni mcm tu…u’re not perfect as well…in fact, nobody does!

    3

    0
  35. avvr says:

    sorry to say, ni heroin yang paling huduh di Malaysia

    15

    0
  36. senah lambak says:

    umpama meludah ke langit tapi air ludah tu jatuh ke muka sendiri…

    1

    1
  37. Anonymous says:

    damn

    0

    1
  38. kawan kucing says:

    aku pon takde kawan pompuan….bukan sebab diorng jahat ker ape tapi aku tak tau nak sembang aper…ntahla…mungkin kwan ngan laki ni simple kot..kalu tak puas ati ckp je depan2 pastu abis kt situ…tp biler kwn laki2 aku start couple ke kawin aku pon jauhkn diri la sebab hormat kt pasangan dieorng…lastnyer kawan laki pon takde dah..huhu

    2

    0
    • sy perempuan, kadg sy bebel. says:

      partially setuju. kadang senang lagi kawan dgn lelaki. if ada problem, ke ape diorg pandang pada mcm mane nk settle problem tu. bila dgn perempuan, kadang benda simple drag bertahun-tahun pun xsudah. lagi satu, lelaki ni jenis mls nk pikir byk, bila ada problem je, diorang ckp depan. settle. tapi ape pun balik pada background kwn2 juga. tak kira la, lelaki ke, perempuan, klu jenis influence xbaik, xbaik juga jadi nye. so… pick your crowd WISELY.

      2

      0
  39. Anonymous says:

    Senang cakap ko suka menggedik dgn jantan lah kan???

    0

    0
  40. Anonymous says:

    Berusaha sekeras2nya utk amik gambar nmpak mcm nora danish…dik nora danish tu mmg dh comel tkyah nk buat2 muka kiut..ko tkyah nk ketap2 sgt bibir tu

    1

    0
  41. proud to be a woman says:

    eee..org skrg sibuk nak jadi feminis kao tetapp perangai menjatuhkan perempuan..wake up girlll!! we stronger together..

    0

    0
  42. Anonymous says:

    I like this comment Its so kelakar …….. Elehhh ni iklan cari jodoh la. Bacaxyang tersirat la. She likes men cos they got balls. I mean golf balls. golfers surely loaded one. So All golfers out there. Tua pun tak pe. Sila tackle Ruhainies yang dambakan mu.

    0

    0

Leave a Comment

Optional