“Saya Sangat Terharu..” – Dr Amalina Terima Anugerah Wanita Masa Hadapan United Kingdom 2021

Hiburan

“Saya Sangat Terharu..” – Dr Amalina Terima Anugerah Wanita Masa Hadapan United Kingdom 2021

Pakar bedah terkenal, Dr. Amalina menerima penghargaan dalam kategori profesion di Anugerah Wanita Masa Hadapan United Kingdom 2021 (UK Women of the Future Award 2021).

10 bulan lalu

(TAHNIAH) Dr Amalina Selamat Bernikah Dengan Lelaki Pilihan, Tunda Majlis Resepsi

Advertisement

Dr. Amalina atau nama lengkapnya Nur Amalina binti Che Bakri berkongsi berita gembira itu menerusi ciapan di laman Twitter miliknya.

Saya sangat terharu menerima anugerah ‘Highly Commended‘ dalam kategori profesion di UK Women of the Future Award 2021.

Menurut Amalina, 33, beliau terharu dan rasa rendah diri dikelilingi wanita-wanita muda Britain yang hadir dari pelbagai bidang.

Rasa rendah diri untuk dikelilingi ramai wanita muda di Britain, peneraju dari pelbagai bidang perubatan, undang-undang, teknologi, STEM, sukan dan banyak lagi.

Advertisement

Menerusi ciapan tersebut, rata-rata netizen turut tumpang bangga dengan kejayaan yang diperoleh anak kelahiran Malaysia itu dan mengucapkan tahniah kepada Amalina atas pencapaiannya.

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

8 Comments

  1. brunes

    November 13, 2021 at 8:55 am

    i strongly agree, sebab tu parents mempunyai tanggungjawab besar. kalau ko paksa anak ko pakai tudung semasa budak tapi dia tak nak, trust me sudah dia besar akan jadi rebel. so lebih baik semasa budak kau ajar anak kau value2 ugama dan terapkan pendirian mereka menjadi seseorang yang berguna dan berakhlak mulia, dengan sendirinya dia akan belajar dan lebih menghargai agama. memaksa itu bukan mengajar ok, kalau anak jenis berdendam memang dia akan jadi traumatize..

    dr amalina is not pious, but she is a strong, smart and kind individual. you dont know berapa ramai org dia dah tolong sebagai dr.

  2. anonymous

    November 12, 2021 at 11:22 pm

    korang jeles ekkk aku paham ….sian nye korang

  3. Anonymous

    November 12, 2021 at 10:42 pm

    bijak.. tapi bukan pintar tentng agama..

  4. Anonymous

    November 12, 2021 at 9:01 pm

    she looks like a dude haha

  5. Anon

    November 12, 2021 at 5:51 pm

    Lain kali jgn paksa anak2 pakai tudung disebabkan tekanan masyarakat ok? The most important thing teach on the inside first. Yg penting quality.

    • Come On

      November 12, 2021 at 8:28 pm

      Anon, awak ni cetek ugama lah. Pakai tudung tu WAJIB bagi wanita Islam yg baligh. Kita doakan dia & suami baik2 saja. Maybe after this she may change her image to Islamic appearance. Aamiin.

    • Lala

      November 12, 2021 at 9:30 pm

      Come on Come on… Lebih baik perangai baik daripada menyembunyikan kejahatan di sebalik tudung…

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...