November 11th, 2011

Kami tahu yang ada yang katanya sudah muak dan bosan dengan cerita Khairul Fahmi Che Mat tetapi apa yang perlu dilakukan harus dilakukan. Antara sebab kami suka ruangan komen di BeautifulNara kerana kami dapat banyak maklumat dari komentator jadi kewajipan kami juga ialah cuba untuk menjernihkan keadaan terutamanya fitnah yang melanda Khairul Fahmi Che Mat dan teman wanitanya, Nur Dalia yang dituduh minum arak sewaktu menyambut majlis harijadi Dalia di sebuah restoran makanan Itali di Bukit, Bintang, Kuala Lumpur. Walaupun Apex dan Dalia menafikan mereka minum, ramai yang membuat telahan mereka benar-benar telah minum di majlis itu.

Saya bukan nak mempertahankan sesiapa tetapi pada Apex, dia jadi mangsa keadaan. Mereka berdua pun tak kenal saya sebab saya pergi birthday party Dalia tu sebab teman kawan saya.

Ya, saya memang ada di tempat kejadian semasa birthday Dalia Teck. Memang tak dinafikan itu semua botol arak, adatlah masuk kelab kan. Tapi saya pelik macam mana orang boleh tuduh Apek minum sedangkan apek langsung tak sentuh air tu. Sumpah demi Allah saya berkata benar. Saya ada gambar bersama Fahmi ketika event tu baru nak mula, memang muka dia dari awal sampai akhir sama je warna merah berikutan keadaan yang sempit dan orang yang ramai. Lagi satu dia kan putih, lain la kita ni kulit gelap, kalau saya nak tipu awak la kan Serenity, kenapa saya berani sumpah?

Sebab lepas event tu Apek still okay lepak kat luar after event tu, tak ada pun jalan huyung- hayang dekat kedai makan pada masa itu. Dia, Dalia dan perempuan yang badan dia gemuk saya tak tahu nama mungkin kawan Dalia sebab dia bagi teddybear kat Dalia. Bukan mata kepala saya saja nampak, saksi kat situ yang nampak Apek tak minum dan still okay sampai akhir event tu...

Komen asal Asyraf di BeautifulNara ialah:-

apek mana minum arak la wei… aku ada kat tempat kejadian… aku nampak dia g lepak dgn perempuan gemok n awek dia pas event tu kt kedai makan… time tu pkl 3 pagi cmtu kalau aku x silap… aku tatau sapa pmpuan tu tp dia mmg gemok… dia elok je borak2, xde lentok2 pun mcm org mabuk yg lain… pada yg hantar email tu,,, cukup2 la buat fitnah.. dia mmg nak jatuhkan apek… bila game besar nak dekat mula lah mcm2 fitnah apek dpt… hati busuk punya olang!!

Pihak kami telah melakukan siasatan dan mendapati Asyraf mempunyai profil Facebook yang sahih dan sudah mempunyai akaun Facebook sejak beberapa lama. Kepada orang ramai, bolehlah menghentikan spekulasi. Sememangnya Khairul Fahmi dan Dalia tidak harus pergi ke tempat tersebut, tetapi mereka memang tidak minum seperti mana yang diberitahu sejak awal. Kami berharap Khairul Fahmi akan berjuang dengan tenang untuk Sukan SEA 2011 selepas ini. Semoga pulang membawa emas!


244 responses to “Saya Saksi Khairul Fahmi Che Mat Tidak Minum Arak – Asyraf”

  1. Cik Waniey Zulkifli says:

    serabot la ko pempuan,,nak buat majlis kat kelab bagai..lau ko nak suruh apex tu lebih respect kat ko..ko buat la doa selamat ke hape..ni kelab jugak ko pilih..apex orang kelantan..budaya orang kelantan masih ada..nampak cam ko je yg beria-ria..lalalalalala..

  2. orang yang fitnah itu akan mendapat dosa besar..sabar je lah khairul fahmi dan dahlia teck..khairul fahmi:semoga maju dalam sukan…….

Loading...