Written by Bella | December 14th, 2017

Sebut sahaja nama Neelofa, ramai yang tahu bekas peserta Dewi Remaja ini sudah mencapai kejayaan yang cukup besar bukan sahaja dalam industri hiburan tetapi dalam bidang perniagaan sehingga mendapat kepercayaan jenama antarabangsa sebagai duta dan baru-baru ini dilantik pula menjadi pengarah bebas bukan eksekutif syarikat penerbangan AirAsia.

Walaubagaimanapun, Neelofa masih hairan kenapa sehingga hari ini ada lelaki takut untuk mendekatinya. Neelofa berbicara mengenai isu tersebut menerusi video trivia tentang dirinya yang dimuat naik oleh Berita Harian.

Saya pun tak faham kenapa nak takut? Sometimes saya rasa, of course Lofa pun ada perasaan sama dengan orang-orang tertentu. Tapi as long you kena yakin dengan diri sendiri dan juga tahu menjadi diri sendiri. Saya rasa ianya bagus untuk mendekati sesiapa sahaja.

Jodoh seseorang itu sudah ditentukan sejak mereka lahir lagi dan inshaAllah satu hari nanti Neelofa akan bertemu dengan teman istimewa yang akan benar-benar menyayangi dirinya dan hubungan berkekalan sehingga ke syurga.

Sumber Berita : Facebook Berita Harian

159 responses to Saya Pun Tak Faham Kenapa Lelaki Takut Nak Dekati Saya – Neelofa

  1. taktuntuang says:

    class awak tinggi sangat.
    jawatan yang dipegang pun mcm mcm jenis.
    the only lelaki yang nak dekati awak cuma kerabat, wealthy businessman je.
    lelaki biasa nak, tp takut kena reject. baik senyap2 je suka

    103

    -1
    • me says:

      fatah tak takot pon…tapi..hahaha

      14

      5
      • frozen says:

        hanya lelaki seperti nabil yang berani mendekati neelofa. kau nilai lah sendiri.

        51

        0
        • hahaha says:

          famili gila glamor dan psycho. sorang jadi artis…semua sibok tumpang populariti/glamer. ko ni taraf emma maembong. tu la pasal….

          189

          0
        • cakap je says:

          lelaki takut mungkin sebab ko gigih berselfie tunjuk kt semua org. dah x nmpk ekslusif. lain lah…si nedim. opsss.

          42

          0
        • Jenah says:

          meh sini aku kasi ko paham lopak oiii. ko bekas serani.. hans isaac.
          jantan2 pun geli nk kawin dgn ko. tu la pasal. jgan buat2 lupa. sudah terang lagi bersuluh. itu belum masuk topik ko ditampar marion kaunter satu ketika dulu….

          146

          -4
        • Pontianak Meraung says:

          takpe lah sis..
          ko merenung lah klcc tu buat sementara waktu supaya dpt inspirasi. kikihkih

          61

          0
        • Anonymous says:

          haah kan…kadang2 kita ingat dia akan dpt level2 high class…tp rupanaya setakat level nabil je yg boleh tahan dgn minah nie. kena la dgn jenis yg telinga capang & mulut lazer. baru famili lopa esp abg ipar slow down skit. ala lopa…xyah cari jauh2 la…nabil ada 3 lg kuota kot. apa salahnya jd no 2. sure bini nabil redha. lopa sure takkan kikis harta nabil..sbb lopa pon ada banyak harta sendiri. apa salahnya berkongsi..x luak pon kan nabil.

          56

          0
        • Anonymous says:

          kena tampar marion tue yang tak tahan! kacau sgt laki dia yg kaya raya..mana marion tak stress.

          90

          0
        • Anonymous says:

          Ada dua jenis artis:-
          1. Depan reporters baik, belakang reporters sama baik.
          2. Depan reporters baik, belakang bukan main bitch..laki org pun ko nk try..

          83

          0
        • Mak Becok says:

          dia ni species rita spender. slack sikit je …meroyan buat live.
          besok somi buat salah sikit broadcast se malaysia. sume rahsia seluar dalam pon kasi tahu pada org.

          12

          2
      • Anonymous says:

        Msti Ada sesuatu xkena. Pergi berubat la Pa, I pun risau…

        5

        1
        • tu la says:

          cantik tapi tak da aura.
          eh lupa..ada…aura gedik. k bye…

          75

          1
        • wan kamaruddin says:

          bukannnn..sebab dia ni bitchy gak ni. fattah xnaik pentas meletop pun meroyan sakan. dia pulak yg terover siap ber live bagai. kata dah move on. ish ish ish…kesiannnn.

          115

          0
        • Spy Retis says:

          Berubat apa weyyy…serani tulah penyebabnya. Hans Isac hanya bisa tersenyum pada calon2 suami si Lopak.

          Good luck lah ye yob! Sultan Kelantan pun reject..

          45

          0
      • IndoInKL says:

        alahai..mak hajjah diambang kegelisahan ke? beristikomah la donk….atas tutup kat tengah terbeliak mcm spotlight mobil. muslimah apa kok ye? dressing pulak ya ampun baju mcm sarung bantal.

        47

        0
      • yin says:

        fatah tak takut mencuba…sbb tu die cuba…tapi dah kena reject ….tak setaraf katanya….nak buat mcm mana…at least mencuba….ada hikmahlah tu takde jodoh….tapi apapun kes ni dah boleh dijadikan panduan bagi lelaki lelaki diluar sana yg nak cuba tackle Lofa.
        Apa pun masing masing dah ada haluan masing -masing. Kita doakan mereka bahagia dengan kehidupann masing-masing. Saya bukan mana-mana haters. Saya suka semua : Lofa, fattah, fazura….sbb masing masing ada aura, bakat, skill dlam bidang masing-masing yg tersendiri….masing-masing ada kelebihan & kelemahan .

        19

        0
    • Anonymous says:

      ko dgn family perangai mcm hapa…sapa nak!

      88

      0
      • Anonymous says:

        agree, adik dan kakak sama je perangai. jenis hati busok. yg low profile sikit adik yg kt london tu. yg lain mmm.. nampk sngt desperate nk jdi selebriti segera. kesian tengok kekadang. ok, masuk cepat nabila dan ameera.
        ada ku kesah, bitchesssss?

        84

        0
      • BANGSA JOHOR says:

        Katakuncinya..KELANTAN!

        Aku cukup meluat sesetengah mek Kelantan yg budget alim tapi sebenarnya hipokrit.

        51

        2
    • wanita berjaya says:

      ramai je wanita lain yang cantik dan bekerjaya hebat-hebat kawen jgk…kalau takde yg nak kat awak tu…muhasabah diri la nape ye cik lopa.

      68

      0
    • lelaki says:

      aku sebagai lelaki boleh tulis sebabnya mewakili lelaki:
      1. make up awak terlalu tebal. lelaki suka yang sederhana, sedap mata memandang utk buat bini.
      2. dari awal dah nampak keluarga campur tangan, not healty utk pasangan yang baru nak berumah tangga.
      3. awak kena ubah/baiki gaya percakapan dan tingkah laku esp. part gelak yg terlampau tu. kena adab adab susila.
      4. sombong. ini ketara sgt. malas nak tunjuk bukti.
      5. awak tak sesuai nak dibawak balik kg. maybe jodoh sesuai dgn org bandar2..style2 saja kot
      6. awal maybe muslimah tp mcm ‘sukar’ dibentuk. degil & hanya awak yg betul.
      7. awak cantik tapi bukan jenis untuk dibuat isteri (i m sure u urself know y lofa)
      ….dan banyak lg la. tulis pjg2 pon nanti kata mcm2. pendek kata, kalau nak kahwin jgn terlalu memilih kerana awak pon byk kelemahan. terbang jgn terlalu tinggi kerana sebuah perkahwinan menyempurnakan pasangan bukan sebaliknya.

      270

      1
      • Anonymous says:

        Eh eh mcm bagus je kan kau siap senaraikan kelemahan2 dia. Oh terbang jgn tinggi sgt ek? Nape ek? Sbb lelaki mmg xleh terima pompuan tu berjaya ke. Kau nk bimbo je kan? Neelofa x perlukan lelaki mcm korang la. Berangan. Siap buat senarai. Mcm bagus!!!

        3

        148
        • Anonymous says:

          tak salah menurut dari kacamata luar. perbaiki kelemahan….kalau tak bersiap sedia jadi si adira..bini nombor dua. kah x 3

          44

          0
        • pak aji says:

          bila plak dia mention diri dia tu sempurna….??? dia cume mention kelemahan2 lopak yg terang lg nyata..sape pon tak sempurna. si lopak tu nak cari bajet2 bagus mcm lopak tu sempurna la bangang!.ko tak reti baca komen ke minah … btol la mmg fan lopak ni semua jenis kelantan meroyan.

          53

          2
        • Anonymous says:

          dah lopak tanya ? apa salahnya mamat tu jawab. nak terima magus. tak nak sudah! yg ko meroyan dah kenape sia???

          49

          0
        • cikgu BM says:

          seriously??? fan lopa level ni ke? terbang terlalu tinggi means angkuh la ngok! tak refer kat kerjaya pon. ikut resmi padi..lagi berisi lagi la menunduk. OMG! fan lopa ni semua tak sekolah ke? BM pon fail ke?

          55

          1
        • Jantan says:

          8. Baju beropol-ropol mcm sarung bantal tak nk masuk sekali ke?

          27

          0
        • silverguy68 says:

          kata nak tau sebab ,… tu pasal la org bg list … aku masih ingat kata2 pakar motivasi terkenal Anas Zubedy …. apabila org berkata sesuatu ttg kita, itulah tanggapan org pd kita … jd kitalah yg kena berubah utk membuktikan tanggapan org tu salah

          37

          1
      • Anonymous says:

        xyah panjang2 tulis jatuh hukum utk org lain. baik tgk diri sndr. cheta mekap tebal boleh je kawen dgn zain. muda 17thn lagi. shila amzah pun dh jumpa jodoh wpun family jenis masuk campur.sombong degil etc bkn lofa sorg je perempuan mcm tu. ramai je yg mcm tu tp dh kawin. semuanya sbb Allah x temukan lg dgn jodoh. so xperlu senarai pnjg2 keburukan dia. tbkn dia baca pun. ko bukak aib dia lg ada lah.

        5

        42
        • Anonymous says:

          sapa soh lopa buat2 confuse. bila lelaki bg pandangan meroyan plak dah! mmg spesis degil & dia je btol! idola & fan berpisah tiada.

          35

          0
        • Fakta says:

          Neelofa mempunyai maasalah kecelaruan identiti yng kronik. Berhijab tapi gelagat?
          Tang gedik dia tu minah freehair pon kalah sis!

          23

          0
        • silverguy68 says:

          itu bukan kelemahan dia … itu jawaban kpd soalan dia

          24

          0
      • Mak Becok says:

        lelaki mana mahu bini dok sedekah aurat utk tontonan umum hari2. instagram tu dah jaid pekerjaan sampingan. masak reti? menjahit, mengemas…belum masuk bab tu lagi.

        29

        2
        • Anonymous says:

          Fattah mau je dgn Fazura yg tayang peha.

          1

          30
        • Akak Lengkuas says:

          Faz tu tak berhijab. Yg dia ni pergi je overseas tudung automatik bertukar menjadi anak tudung. Tak hipokrit mcm tu? Serious..nyampah! Tak paham konsep menutup aurat mek ni? Konpius akak!

          60

          2
        • Anonymous says:

          Oh kira xberhijab, masuk syurga terus la? dr yg berhijab tp x sempurna lg? agama sesat mana ko belajar? bodoh nk mampos.

          5

          27
      • Buat xelok,mndpt la yg xelok jgk says:

        Aku rasa ko ni bkn llaki. Dr gaya komen mcm pmpn utk pmpn je.
        Btw aku bkn pminat lofa. Malah aku ni slh sorg pngomen yg mengecam sgelintir pminat dia yg x move on tu.
        Tapi bg aku la, nombor 5 dan 7 tu x patut di situ, lofa blom smpi ke tahap tu, dan jenis yg x akan ke tahap tu. Komen ko dh ke arah mmburukkan.
        Cmna la ko boleh ckp jnis x boleh buat isteri? Pandangan yg kterlaluan dh tu.

        5

        23
      • Anonymous says:

        wahhh komen paling matang dalam beautifulnara.. bravo bro bravo!

        8

        2
      • Jaja says:

        Betul sgt…fan dia bt amal kat cat pets house….siap upload pki selipar lg…konon jenis x kisah….tp part fan dia kendong kucing… X npk pun pic dia kendong….nk kata jijik kot dgn kucing….ka kucing yg takut kat dia

        8

        0
      • Little miss Keling Busuk Budu says:

        Ramai lagi yg lagi cantik. Elok je berjodohan. Malah dengan org kaya pulak tu.

        0

        1
      • Little miss Keling Busuk Budu says:

        8. Kasut tongkol kau tu. Malu weh bawak bini balik kg pakai kasut besaw dari tuan. Agaknya cermin kat rumah tu sampai badan je kot. Buruk pahhhh… Ko tu badan pendek… Kaki pendek… Peha besar.. Pastu pakai kasut besar kedabak mcm tu…. Terima lah kenyataan diri tu katek…. Kokye nak bg nampak tinggi pilih la kasut yg sepadan … Ini x.. Dah la tebal.. Kedabak. Plak….

        4

        1
    • Kedondong says:

      Siti lagi berjaya wei…dari buruh nelayan dan juga petani…pakar IT, pakar ekonomi jaguh sukan dan juga Jutawan misai semua nak kan dia. Muhasabahlah diri Pakkk…perangai tu check balik…jangan dok sombong angat. Pandang upiak pun mcm budak tu kasta paria….kau kejar Kaya kau dapatlah Kaya…kalau kau kejar bahagia patut dah dapat kayu hari tu…

      34

      0
      • Anonymous says:

        serius wei! mana dia iview upiak tu mmg terserlah kesombongan minah hijab nie. aku sblm nie tak de la amek port sgt kat lopak nie. lantak dia la. tp bila kecoh pasal dia layan upiak di meletop aku pon search la…ya ampun! mmg berlagak gila ar pompuan nie..dia buat upiak tu mcm apa sgt..digelak2 Z& diperlekehkan seumpama itu. serius angkuh & biadap. since that aku ckp…hanya lelaki malang la amek dia ni buat bini.

        50

        0
    • Princess Purple says:

      Kan tulahh..bkn xde yg nakk.. ade je cumaa org takut nk mendekati sb background semua hebat2, yelah fattah tu pon family dah reject apatah lagi org biasa2..lofa n family dah adaa segalanya.. kaya mewahh berpengaruh cuma kurang dari segi adab,org takut mcm kes lepas weh dr kakak, adik, abg ipar, mak saudara semua suka perli2/maki2 kt media sosial if jadi sesuatu..lelaki akn suka kalau awk sejenis yg merendah diri, mulut xover, n lemah lembut.. inshaallah jodoh awk org yg sama level ngn awkk.. cuma tulah berharap sidia seorg yg sbarr berdepan family awkk..

      6

      0
    • Anonymous says:

      hah! ada bunyi kerisauan di ctu.
      ko jgn nak xtent masjid org plak lopak!

      24

      0
    • Anonymous says:

      tak habes2 pasal minah ni.. fav nara betul ek suke up pasal die

      7

      0
    • anyn says:

      perasan sgt dia lah wanita yg berjaya boleh sapu semua.
      padahal fans tengah banyak. muka laku lagi.
      esok dah kertu, banyak muka baru… x ke mana pun ko lofa…
      tudung ko pun org xbeli dah. setakat shawl jarang… harga dekat seratus.. x berbaloi

      11

      0
    • Lopak says:

      Sebab org xnak dkt lopak
      Hati kau busuk
      Kuat dengki
      Ko rasa ko sorg yg hebat
      Ko bajet ko perfect
      Ko gila jantan

      Dari skolah lgi berlagak nak mampos. Kaki gaduh. Bitch

      15

      0
      • Hh says:

        Ko stu skolah ngn lopak ke..dri dlu ak slalu dgr gosip …whenever ak bace komen..budk2 ug pnh satu skolah ngn lopak..x suke die sbb kuat dengki n sombong…then mse dewi remaja pon ..isu same keluar ..sombong n dengki..then aku pnah bce ex staff kdai tdung die kate the whole family sombong n ckp x de adab..i thot kann…xkan semua gosip psl die bole tlis bnde same klu x mmg personaliti die yg btol2 cmtu..xkan la org suke2 buat cerita..ramai bussinesswoman lagi brjaya in msia…bukan die d only one..xkan la smua org nk dgki..better muhasabah diri..if u r success bukan tiket utk jdi smbong…btol x

        2

        0
  2. Khan says:

    mungkin lelaki seperti dato K akan lebih mudah mendekati awak.hehe…

    36

    0
  3. Lovi says:

    Statement mcm dh desperate sgt nk berlaki..apa yg awk risaukan cik lopa??
    Llaki xde tp duit byk travellah pusing dunia…lihat keindahan dunia ciptaan tuhan nie…

    51

    0
    • Kak non says:

      Hahahahahaha setujuuuu
      Mentang mentang fattah amin dh kahwin, lopak pun nk jugak la

      28

      0
    • Anonymous says:

      Jgn baca tajuk je, terus hentam. hati & otak penuh rs negatif. Bila dia xcakap apa2, korg ckp dia sombong. dari nasihat org lihat keindahan dunia, baik nasihat diri sndr utk baik sangka dgn org.

      4

      30
  4. kepoci says:

    betul ramai wanita bekerjy hr ni..sy tgok ramai kawan yg kerja bagus X kawen lg.lelaki kerja biasa.camne nk tangug kelak

    11

    0
  5. luna says:

    1. Sbb taraf ko tinggi sgt (kang kena hina kalau tak setaraf)
    2. Sbb family ko semua mulut mcm puaka niyang rapik (silap sikit je kenyang makan maki hamun)
    3. Sbb ko nk jdk permaisuri bertakhtakan mahkota bukan permaisuri hidup jejaka2 biasa

    106

    0
  6. Chef Koya says:

    Terus berdoa dan chill kalau ada jodoh umur 70 pun nikah

    16

    0
  7. Ezandra MY says:

    Lol. Taktau nak cakap apa. Tapi selalu perasan family dia ini memang semua gila glemer eh. Sampai ke cousins, makcik. Kecuali adik dia aqief and athisha. Yang sorang je artis. Muka stok2 paki keling ramai yang instafamous sekarang ini. Pelik. (like other people said).

    79

    0
  8. LadyB says:

    psl family u sllu over reacted ..belum apa2 dah maki hamun..lg2 abg ipar u tu..mana2 lelaki pon seramm

    85

    0
  9. Alia says:

    Sbb sombong sngt….org lelaki takut nk.buat bini…

    24

    0
  10. KIrana says:

    Takut kena rejek kluarga, keluarga pndg kedudukan, cam Fattah….nnti kena kutuk plk

    25

    0
  11. lolipop says:

    aku ni fans fattzura….(walaupun x dak kena mngena)
    tapi aku kesian jgak dekat lopa ni….
    aku rasa dia ni ok ja…
    cuma family dia yang tentukan sapa layak untuk dia…
    padahal dia hanya nk lelaki yg take care dekat dia ja…
    lepas tu dgn makcik2 dia yg agak biadap plak…
    org jadi tkut nk dekat dgn dia…
    apa2 pun aku doa dia dpt suami yg dia suka… bukan suami yg family pksa suka…

    67

    0
  12. elle says:

    serius lah kat msia ni cuma tinggal lofa, fazura dgn fattah je ke artis yg ade? balik2 post pasal bertiga ni..aduhhhh…lofa, org takot nak masuk family ko semua mulut kemain kalah makcik bawang, bukan stakat family je, makcik2 ko ipar duai semua spesis makcik2 bawang cuma korg lagi up sket sbb bongkak n suke maki hamun org. erghhhh xtgk dr atok nenek mak bapak semua mcm org2 tertib, tapi xtau knp anak2 nye semua kaki maki hamun org. yeah like they said, kemane tumpahnye kuah kalau x ke nasi kan.. org skrg nak carik yg keturunan elok2 je wpon kaye x menjamin keturunan elok prangai tau lofa!

    42

    0
  13. fit says:

    mak aji ni mesti perasan lelaki takut nk dekat dia sbb dia terlalu berjaya..
    walhal, org laki X NAK dekat sbb ko punya family psyko.. kiki

    67

    0
  14. Koirana says:

    Takut kena rejek kluarga kamu….cam fattah…

    13

    0
  15. Koirana says:

    Takut kena rejek kluarga, keluarga pndg kedudukan, cam Fattah….nnti kena kutuk plk

    12

    0
  16. rlicious says:

    Hang in there neelofa! Rezeki seseorang memang lain-lain… For now ur rezeki is on whatever u r achieving right now like successful in business, being appointed as ambassador of international brands, being elected as one of airasia’s non-executive independent director. I believe ur rezeki in jodoh will coming right up. Just believe in Allah’s plan..

    7

    9
    • Anonymous says:

      yeah…keep on hanging….and hoping.

      1

      5
    • Anonymous says:

      Rezeki yg banyak pun ujian dari Allah…dh nmpk, rezeki yg Allah beri..menunjuk2 satu family….mungkin x bagus di situ.

      Jgn ingat kejayaan itu tanda mendapat berkat dari Allah…tp sebenarnya juga ujian.

      Fans Lopa jgn nk bangga2 sgt dgn duit berkepuk2 dan berdarjat…semua tu pemberian dan ujian…lainlah klsu dia kaya tp org x tau pun kekayaan dia disebabkan takut dgn Allah..,,ni tak, berharta sikit riuh sedunia.

      Rmai lg org berjaya dan jauh lbh berjaya dr Lopa tp stay humble n low profile.

      11

      0
    • Anonymous says:

      Aduhai…. Pe ke mende non exec director tu nama glamer bukan ke
      yg bebenor nyer tu Duta air asia je kan… Banyak la……

      6

      0
      • ann says:

        haah betul tu..jawatan NED AA tu sebenarnya utk marketing aka duta..kalau byr elaun sebagai NED tak semahal byr duta..pandai CEO AA…fans kemain bersorak macam la lopa dah beli AA..

        6

        0
  17. nok gebuzzz says:

    kalau lelaki biasa dekat ko awal2 dah reject.dah tentu bukan dlm list ko…yg ada vvip pon dah bebini atau yg bujang byk scandal sana sini…pd aku contohi che taq..x berkira,janji hati x sakit.

    20

    0
  18. Anonymous says:

    family dan fans lofa sukat menggunakan kata kesat pada org lain. tunggu jerlah putera turun dari kayangan.

    35

    0
  19. laicikang says:

    ala lopa…lupakan jerlh nak berlaki tu.. klu ada yg ko nak pn confirm family ko tapis habis2an..8 the end, ko melopong xjadi lg..bgitulh jadinya smpi bila2..baik ko lari jer dr family ko yg xleh pakai gila glamer tu..ke ko pun sama gila glamer????

    14

    0
  20. Anonymous says:

    Org lelaki yang baik2 jujur mmg takut nak dekat. Yang berani, samada mmg jenis mulut manis nampak bersungguh tapi kaki kikis. So, pls “shop” for the guy who really deserves you. Akak yang biasa2 setakat blajar pandai sikit pun org laki yang semenggah takut nak dekat. Yang berani jenis low quality opportunists.

    6

    0
  21. Bibah says:

    Lofa ni sebab demand tinggi sangat.
    Pasal bercinta dengan Fattah.. bukan Fattah tak mau.
    cuma Mak Lofa tu yang reject and makcik2 seangkatan dengannya.

    16

    0
    • Anonymous says:

      lelaki kalau tau pihak keluarga perempuan jenis yg suka campur tangan, lebih baik angkat kaki, cabut lari dulu… byk masalah akan timbul nanti kalau teruskan berumahtangga dgn perempuan ni

      8

      0
  22. Anonymous says:

    Bukan sebab takut…. sebab ko sendiri

    6

    0
  23. Sambal belacan says:

    Tak tau kenapa takut?? Rasanya lofa sendiri tau. Setakat confident je tak cukup. Kalau tak setaraf takut nanti family tak terima. Lg satu,nak kena handle family lofa. Karang kalau tgh sembang dgn shahnaz, dtg naik hantu dia kena tumbuk pulak. Walaupun aku tak suka lofa tp dia juga nak bahagia. Kalau ada jodoh tu adalah nanti. Teruskan usaha.

    10

    0
  24. haha says:

    …sebab ko saiko?

    11

    0
  25. Anonymous says:

    kesian..wanita berjaya yg sunyi.

    11

    0
  26. xyz says:

    mai nak jawab.. sebab.. kalau nak dekati ko takut ko buat sampah mcm fatah je..
    saya bukan peminat fattah.. malah baru je tgk lakonan dia cp lepas kontervasi demi kontrevasi yang datang.. tapi tengok dari mula mcm ne dia dpt hinaan demi hinaan masa dgn ko pun dah tau sgt ko jenis mcm ne.. tp yg respect.. dia mmg super cool.. org hina dia buat buku.. dia tenang shj.. dia kena reject kaw2 mcm ko..dia cool je.. rasa dia tak pernah jawab pun hinaan yg ko bagi.. jadi.. ko tunggu je la brother bunian datang menyunting.

    40

    -1
  27. Noni says:

    Mcm fattah amin pn reject..

    9

    0
  28. divamendoniaa says:

    Allah dah beri dia segala nya..kekayaan,kecantikan,kedudukan..cuma jodoh yg Allah blum bagi.mungkin jodoh dia di akhirat nanti..sabar aje la lopa..

    6

    2
    • david gandy says:

      segalanya?? kecantikan?? mata ko rabun ke ape. Dia ni biasa2 je, cantek kat mana, kat kependekan dia ke??
      Lelaki tak takut lah, cume meluat dgn ko je lopa

      13

      1
  29. tweety28 says:

    taste & maintenance tinggi barangkali????
    NEXT!!!!!

    7

    0
  30. Anonymous says:

    sebab ko bitchy!!!

    12

    0
  31. Hani says:

    Nk kawin bkn kawin dgn kau je lopak kena but kawin dgn family kau sekali. I saw ur whole family cursing at fattah ‘f***’ ‘f***, and i still cannot brain ur lil sis punya comment ‘fattah balik sbb tgk neelofa’. Not that i like fattah, but judging from the whole story, kalo betul kau dgn family kau dh move on why ur family keep harassing at fattah? U bring ur whole family when u knew fattah will be there. Fattah ada hak utk blah. The way ur whole family treat people sgtla biadap. Pandang org sebelah mata. Two words for lofa :arrogant and vengeful.

    104

    0
    • Anonymous says:

      mmg obvious sgt nmpk lofa ni kuat berdendam n sejenis yg xnak kalah, selagi die x buat ape yg boleh puaskan hati die, selagi tu die akan push push push to the max sampai die puas hati termasuk lah guna fans2 batak die tu.

      32

      0
    • Ria says:

      Netizen ramai back up fattah sebenarnya. Sbb tahu dia jenis yg x mudah melenting. Kes meletop tu pon pihak pengurusan yg salah. Mano xnya, lopak angkut kaum kerabat sekali masuk stage. Alasan nk support. Sbelom ni x pernah pon. Sbbnya fattah ada. Bila dia x naik stage, korang yg lelebih meroyan. Sakai gila. Not to mentioned fans dia yg 2×5 mulot puaka. Dekat twitter bersepah psl family so lofa ni. Serious ckp, pada bakal suami lofa get ready if kau buat silap sikit kenyang kau makan maki hamun. Big reason kenapa org laki x nak dekat dgn kau is ur family. Second ur attitude and class. Third sbb u cunning. Fazura dulu pon jenis yg high class, tp xde la smpai perlekehkan org…

      55

      0
    • VooDoo Diva says:

      Betul tu. Arrogant, narcissistic, spiteful little b*tch. Nak kasi title besar sikit x boleh sbb dah makan penampor Marion kannn kikiki Tp seriously la Lofa, setinggi tinggi level kau dan kaum kerabat kau, org still pandang sebelah mata. So save your pity party for some other time. Org dah jelak dah dgn perangai awak tu…

      9

      0
  32. Anonymous says:

    hipokrit!!!

    8

    0
  33. Anonymous says:

    bimbo…tapi sebenarnya x sehebat mana. tudung tu pun business family.
    tahu ke guna words dan powerpoint? ko rasa???

    20

    0
  34. Anonymous says:

    Sebab
    1 garang
    2 gedik
    3 memilih
    4 x tau bersyukur
    5 sombong
    6 berlagak
    7 famili from hell

    51

    0
  35. Anonymous says:

    Menantu2 makcik tini semua kena kunci telor memasing

    12

    0
  36. Princess mawar says:

    Bkn xde yg nk.. ade je.. cuma org takut nk dekat sb background family awk yg hebat2, yelah rasa xlayak..fattah tu pon family leh reject nikan plak org biasa2 kan..awk n family ada semuanya lofa.. kaya, mewah, berpengaruh cuma kurang sngt2 dr segi adab..org takut jadi mcm benda yg lepas kot, kakak,adik, abg ipar, mak saudara semua perli2/maki2 kt laman sosial if ada sesuatu terjadi dalam hubungan awk..org lelakii ni dia suka klau perempuan tu sejenis yg merendah diri even d kenali rmai, jenis yg mulut xover sngt n lemah lembut,n family yg serba serbi besederhana even kaya mcm mna sekli ponn .. inshaallah awk akn dpt jodoh yg sma level ngn awkk cuma sya harap sidiaa seorg yg sabar n bleh berdepan ngn family awkk nntii..

    3

    0
  37. elle says:

    mak bapak masuk campur sikit2 tu biase lah, mmg pun diorang nak yg terbaik utk anak diorg, tapi pls lah jgn bg ipar duai makcik2 n adik taliban ko pon same masuk campur urusan ko n kalau xmenjadi, diorg pakat2 maki hamun kat tweeter lah IG lah cemuh n humiliate org tu, ape korg igt korg level kardashian ke? nak backup pon agak2 lah jgn sampai mencemuh, kamu pon yg kaye n selalu diatas tu x menjamin kebahagiaan yg mcm org2 level kami ni rase. kamu sentiase kejar kemewahan, kedudukan n fames. tau ler adik taliban kamu tu dpt calon bf pon kemain hebatnye. tp pls lah low profile sket.

    19

    0
  38. problem solver says:

    ala…apa susah. tak yah la nak tunggu org dekat2..bercinta bagai. level ko tu mana layak nak merasa semua tu. soh je family ko tulis nama calon2 yg diorang berkenan atas kertas . lipat2 masuk balang kaca. pastu ko undi/ pilih salah kertas. ha…nama yg mucul tu la jodoh ko. senang kan!

    9

    0
  39. Podahhhh says:

    Talam 2 muka. Depan netizen lain..belakang x lah sewarak mana punnn!!!!

    30

    0
  40. Jiran Kak Nam says:

    Jadi laki si Lopok ni kalu bsiap sedia la korang jadi Pak Turut. Jadi hamba abdi family diaorg. Jadi penderma seperma je. Family yg egoist! Gila show off…

    17

    0
  41. Marion Kauter Bas Ekpress says:

    Mak Tini nk yg high class je. Paling kurang pun saudagar karpet Pakistan… kahkah!

    19

    0
    • Anonymous says:

      Mak Tini pun janda weh….jnis x sedar diri. Laki bankrap ( bapak Lopa) trus minta cerai…cari jantan kaya. X heran ank2 dia pun turut kd janda mcm mak dia…( Nabil dan adik Lopa yg dok Sabah yg kawen dgn org kuat Umno tu)

      15

      0
  42. Anonymous says:

    Gedik..perangi xselari dgn tudung.

    8

    0
  43. kesian kat lopah says:

    org bukan xnak tp takut dgn family ko tu kak lopah. silap sikit dah hentam org kat insta/twitter..bla2 . sikit2 nak sindir nah kepoh. satu geng bawa turun. sepa yg nak kak oi. campur tgn org ketiga ni bawak musnah rumah tangga. tau tak??

    15

    0
  44. Anonymous says:

    haritu cakap dating ngan anak raja? mana pergi?

    8

    0
  45. Mat Sahdo says:

    korang nak ke berbini dgn minah2 yg selalu main twitter dan instagram? besok bergaduh semua rahsia spender masuk kasi tahu pd netizen. contoh: rita spender!!!

    15

    0
  46. Anonymous says:

    moga lopak baca la komen2 kat sini..maka hilanglah confuse nape tak laku. hah…die hard fan lopak…korang tlg la fwrdkan komen2 nie pada pojaaann korang. masa2 mcm ni la korang kena bantu pooojaan korang tu . biar dia baiki diri & dpt la berlaki soon.

    21

    0
  47. pemerhati says:

    Sebab Lofa kaya dan berjaya. Nak cari yang sekufu susah, macam TokTi dulu, last2 dapat laki orang…

    8

    2
    • Selamat pagi says:

      Tokti…puan siap offer anak masing2, abang pilot, abang Nuar zeng, abang sia rafmawar tu pun tergila2kan siti..situ banyak pilihan…Dan ramai yg mendekati. Tapi dah jodoh dengan dato k. Apakat lopak carija jodoh mat Pakistan…baru sekufu..

      12

      0
  48. Anonymous says:

    Sebab pookie gatal ?

    6

    0
  49. Fidot says:

    Brapa kerat sgt la lelaki bujang yg berjaya & lg kaya & berani nk berkenalan dgn Lofa ni. Aku salute si fattah dlu pernah try wpun x menjadi. Lelaki kan ego tggi, x semua berani try wanita berjaya & gaji besar dari dorg. Apepon jgn la taksub sgt dgn artis ni weh. Doa yg bebaik sudah. Tu agong ada bujang & kaya :)

    7

    0
  50. sebetulnya says:

    belum bertemu jodoh je sebenarnya.. sampai masa, bertemu juga… Insyaallah

    2

    2
  51. Anonymous says:

    Lantak ko lah vurettt

    10

    0
  52. mimi says:

    i wonder la kenapa dimalaysia elok pakai tudung, tapi bila sampai london semua bertukar pakai serkup nmpk anak rambut dan leher… haha semua dari geng2 berkenaan

    8

    0
  53. tok merah says:

    poligami x salah pon….hahahaha

    2

    0
  54. Anonymous says:

    Pereka Fesyen Nurita Harith Dakwa Neelofa Kurang Ajar..cuba google. Dia ni pandai berlakon.

    10

    0
  55. Siti Kassem says:

    menyampah!!!

    6

    0
  56. aku says:

    dah kau pun sombong lopah… contoh masa upiak datang.. bukan main lagi kau pandang rendah kat dia.

    10

    0
  57. enot says:

    syurga di bwh tapak kaki ibu….ingat sikit….

    1

    0
  58. melati says:

    org2 kacak dan kaya memang tak minat lew diani..!!! org2 yg baru dpt EPF pun fikir 2 kali .yg minat cuma Mat2 Rempit & Kete tayar terkankang jer . itu pun mereka nk pau beli Sport Rim Kete tayar terkankang & Rim Moto kapcai..hmmm

    6

    0
  59. Anis says:

    X pyhla over sgt komen.. Selagi bernyawa mcm2 boleh jd. Yg komen teruk2 tu kot kalau belum kawen, kot x kawen2..yg dh kawen tu x jgn sombong sgt kot nnt dpt adik ke jd single blk baru tau

    0

    9
  60. Anonymous says:

    punya la banyak intipati dalam video tu…yang last ni jugak yg orang nak amik port..lagipon tu bukan statement lofa..pertanyaan je

    3

    0
  61. Sara says:

    Sbb adik beradik kau kot.. Over.. Tgk patah amin la.. Cammna dia terkena dgn permainan abang ipar dan hadek beradek engkau… Sampai sekarang hidup xtenang… Hahaha

    14

    0
  62. Bunga says:

    Yang penting fattah amin dan fazura dah bahagia.seronok dan romantik sangat diorang. Sesuai yang isteri lembut dam happy go lucky.yang husband plak sweet sangat.

    Melopong lar lopa.kesian.

    24

    1
  63. Kanji says:

    Sebab nanti ego calar la perempuan lebih successful daripada laki. Bukan semua laki berkeyakinan tinggi.

    0

    5
  64. johnny bravo says:

    Lelaki tak takut pun, blh jadi dia org menyampah dgn kegedikan ko or dia org tau ko mmg tak layan lelaki biasa, ko cume aim vip or vvip je. Tengoklah bila dinner dgn RMS je, ko dah berangan nak kat dia & tolak tepi semua org. Tapi angan2 tak jadi, barulah ko sebok kata lelaki takut nak dekat ko.
    Lower yr standard lah, you are not that pretty, just a plain jane je so takyah lah berangan lbh2 sngt. Haritu siap sekeluarga gih mekah nak doa ko dgn RMS kan… Aku harap dia ni kawen dgn Hans lsaac

    21

    0
  65. joshua says:

    Gambar atas tu…..eeee would love to wipe that smug look off her face. Mcm sombong bangga sngt dgn diri dia….kalau lawa tu takpe lah jgk, ni muka biasa2 je, Eeee menyampahnya.

    9

    0
  66. U says:

    Sebab kau ni bodoh dah bodoh, sombong pula tu pastu tanya soalan bodoh berganda2 lah bodoh tu hendaknya. #bongok #sombongseparuhmampui

    9

    0
  67. ra says:

    Maybe Lofa has to be low profile. Dont need to be so menunjuk. Seorang lelaki ingin wanita untuk menjadi isteri yang dapat respect and love him. Bukan wanita yang too obsess and bangga with surrounding. Low profile, talk when you think its deem and always want to be the one. Sometimes, back-out a lil is the best.

    6

    0
  68. nabila says:

    takut la.. kalau dengan ko habis la duit diorang, ko kan 1 keluarga gila harta, tambah lagi bongkak mertua mana la yang nak. 1 family mulut longkan, mencarut hari2.. dah lagi teruk dari lampir

    7

    0
  69. a'ah la tu says:

    APASAL LATELY SI LOPA NI MAKIN SAKAN PAKAI TUDUNG JENIS NAK NAMBAK BATANG LEHER? DAH SLOW2 NAK JADI LESS MUSLIMAH KE APA? ELOK2 DULU LITUP2. SEJAK PERGI VS FASHION SHOW MAKIN SELALU PULAK FASHION MCM NI

    7

    0
  70. Concern Citizen says:

    Honestly, somebody has to speak up about YOUR ENGLISH. Its American, British, Australian, Irish all mix with your Kelantan accent. You sound like king coco. Go take up some english course or better yet get a tutor. Bloody embarrassing…your all over the place girl. Air Asia? How do yall sit in a meeting with her? Do something about your enunciation pls. Example: “Enunciation is the act of pronouncing words. Make sure your enunciation is clear when ordering in a restaurant so you don’t get French flies instead of French fries.”!!! Your youngest sister and oldest sister..you could learn a thing or two from them. But if you really find it so hard..just stick to BM!! TQ..

    10

    0
  71. Gadis says:

    Kenapa lelaki takut nak dekati awk?
    Jadilah seorang manusia yg rendah diri. Jadi org biasa2 wpn diri tu luar biasa. Yg luar biasa tu simpan jgn bg org tau, lelaki suka la. Kalau dh level camni, org yg sesuai ialah yg se-level awk la. Paham2 la sendiri. Lelaki mmg akn takut nk dekati, takut rasa terhina, tercabar. Lelaki kn ada ego sendiri. Kalau boleh pilih, lelaki nak perempuan yg low profile, boleh terima diri diorang seadanya. Tau la awk sefamily semua kaya raya, tak berlaki pn takpe duit tak habis 7keturunan, tp lelaki tak pandang duit sgt, diorg nak cari yg senang dididik. Hm jadi orang biasa2 jela lopa. Bljr dari orang terkaya kat dunia ni, kn humble je kita tengok pn senang hati.

    5

    0
  72. Anonymous says:

    Cer try jodoh website

    2

    0
  73. aok says:

    susah2 sangat nak cari, maybe boleh request lhusband fans 5.4m dia tu..tak kisah la bagi terus atau berkongsi extent masjid..rasanya takde masalah kot, fans rela buat apa shj utk idolat

    2

    0
  74. Sukatiakula says:

    Senang je. Sbb ko plastik. Geddik.

    4

    0
  75. Little miss Keling Busuk Budu says:

    Tak susah nak faham pun kenapa lelaki takutkan kau. Alasan nya ketara sekali iaitu:
    1. Kerana family kau suka maki.
    2. Kerana kau sombong, padahal asal kg jugak.
    3. Kerana susah nak bawak balik kampung suami sebab kasut tongkol kau yang hodoh tu. Mcm mana nak jalan atas rumput kasut hodoh tu. Badan kecik kasut gedabak. Hodoh tau! Org tau kau katek walau ko sembunyikan dalam kaki seluar kasut hodoh itu lofa.
    4. Kerana mekap tebal so akan ambil masa nak lekat bulu mata lagi. Nak bubub contact lens nak bagi nampak muka Arab maklumla muka ala2 budu je. Kalau tak makeup persis ina naim. Kalau kata kembar pun orang percaya.

    13

    0
  76. anina says:

    tak pe Lofa.. urusan jodoh, maut di tangan Allah..doa & usaha ya.. Fazura tu pun age 34 baru le bertemu jodoh..

    2

    0
  77. qu puteh qu puteh says:

    hahahaha… kena tampar dgn marion paling win

    3

    0
  78. anon says:

    dia nya statment kira mcam dia hotss sgt ..sampai lelaki takut nak dekat ..
    oii lopak berpijak lah di bumi nyata
    lelaki mmg ada yang mendekakti ko
    tapi bila mereka dah mendekati makin lama makin mereka nmpak apa yang sebenarnya ko ni…
    lepastu mereka ambik keputusan ..” blah ” dari hidup ko
    tu bukan takut tapi meluat ..

    4

    0
  79. anon says:

    tolong lah lopak ko nya spoken in english nampak sngat di buat2 …ehh pls lahh

    3

    0

Leave a Comment

Optional