Written by Bella | March 25th, 2017

Sehingga hari ini, masih ada lagi netizen yang mempersoalkan tindakan Shah Iskandar memegang tangan Uqasha Senrose. Hampir setiap hari, pelbagai kritikan dilemparkan kepada kedua-dua pelakon ini.

Mungkin sudah rimas dengan persepsi negatif yang diterima, Shah menganggap isu tersebut tidak harus diperbesarkan lagi. Shah menegaskan beliau memegang tangan Uqasha semata-mata untuk memastikan keselematan  serta keselesaan Uqasha yang ketika itu memakai kasut bertumit tinggi.

Saya perlu memastikan Uqasha selesa dan tiada apa-apa yang buruk berlaku. Bukan hanya Uqasha, tetapi saya juga melakukan perkara yang sama terhadap pelakon wanita lain. Saya tidak berbuat apa-apa kesilapan, jadi ada baiknya perkara ini tidak diperbesarkan.

Saya faham asam garam dunia hiburan apabila perkara kecil sengaja diperbesarkan untuk menarik perhatian ramai. Saya mengaku memimpin tangan Uqasha, tetapi saya tiada niat lain kecuali memastikan keselamatannya.

Tambah Shah, beliau bersyukur kerana isteri beliau memahami apa yang berlaku dan isu tidak menimbulkan sebarang masalah didalam rumah tangga mereka.

Syukur kerana isteri memahami malah enggan memperbesarkan isu ini apabila ada pihak media menghubungi untuk mendapatkan komennya.  Sebelum ini, saya pernah memimpin tangan pelakon wanita lain tetapi tidak pula diperbesarkan. Lagipun, ia tidak membabitkan perasaan jadi tidak perlu ia dijadikan isu.

Shah Iskandar & Isteri

Mana-mana pelakon wanita yang bergandingan dengan Shah Iskandar pasti beruntung bukan kerana Shah seorang yang prihatin dan sering menjaga keselamatan mereka. Memang “gentleman” habis Shah ni. Hehe

Sumber Berita : BH ONLINE

57 responses to Saya Pegang Tangan Uqasha Hanya Untuk Menjaga Keselamatannya – Shah Iskandar

  1. bulan bintang says:

    ni bukan gentle man.. gatal man ada lah.. jaga keselamatan isteri sendiri sudahh n jaga hati wife., dh la dia ok ko brlakon pegang2 dgn artis wanita lain pun ok. kat lu pun nk pegang2 jugak ke..? ape kess… aku plak yg panass sbb mcm ksian plak wife dia.. walaupun wife dia xkisah, at least jge la jugak batas2 ko dgn artis gedik lain2 tu.

    64

    0
    • minah latoya vazz mulot longkang says:

      gatal celah pelir mamat ni. saya fuck uqasha sebab nak lepaskan nafsu je. boleh x nok? haha

      11

      0
      • kurap daki celah kangkang says:

        gatal sebab kurap daki celah kangkang ???

        3

        1
      • Mata mata says:

        Walaupun jawapan dia mmg fuck tp aku rasa ada betul jg SBB kasut uqasha lain mcm in je. If I were u I will never wear it

        2

        6
        • Mat Ronggeng says:

          Artis lelaki melayu dari Singapore ni banyak Auta Keling kan. Tak ramai yg boleh pakai. Adi Putra kerja dia kahwin dan menjandakan pompuan. Yg ni pun Auta jugak ni. Banggang yg amat.

          12

          0
        • Saodah Wakil Penduduk PPRT says:

          Diam la kau hidung panjang, bangla tmpt keja aku lg ensem dari ko, kak Saodah mmg taste sgt kt bangla tp kak rasa xleh blah tgk muka mamat ni, mcm pelarian rohingya

          1

          0
        • aaakulahhh says:

          tu bukan cara org support pnye pegang…nk support punye pegang…org pegang dkt lengan area atas siku…bukan pimpin cam laki bini camtu der

          7

          0
        • Rogayah Hottt says:

          hekelehhhh gaya macam dia sorang je pakai kasut haaaaaahahahahaha

          0

          0
    • KELING BERBULU says:

      NAK JGA KESELAMATAN SI UNTA TU BUAT APA? BKNNYE DARA PON DIE TU, HBS RABAK SNA SNI , KEMAIN MCM LA KO BERDUA TU TGH KAT ISRAEL, TGH PERANG!!! ALASAN JANTAN GATAL N BODOH!! PGI BLK SINGAPORE LAH

      14

      1
      • Byuntae Bij says:

        bitch cant yuh see what kind of heels uqasha was wearing..it’s the kind tht Lady gaga would wear…One wrong step bleh tergolek ok….
        and do yuh even know the insecurity of walking the red carpet with heels and weirdddd heavy bitching outfit designers forced yuh to wear ..goshhhhh yuh bitches

        3

        8
    • Abah says:

      yg komen dlm ni banyak yg berfikiran jumud, buruk sangka & masih lg duduk dlm gua..
      orang-orang macam ni kalau bagi penjelasan sampai berbuih mulut pun diaorg x nak terima..diaorg lebih suka kutuk, fitnah & cerca…low class mentality!!

      1

      18
      • Anonymous says:

        yang si uqasah pun…gatai nak pakai heels mcm tu dah kenapa??dah tau x reti pakai jangan pakai,,berfesyen biar ada otak jgn smpai susahkan diri, nak jugak pakai, pakai sbb nak buat alasan pegang tangan ngan jantan? kalau pegang takut jatuh bukan mcm tu, salunya, org pegang kt lengan..tu pgg tgn mcm couple

        1

        1
    • Dragon says:

      Pegang tangan mndatangkan syahwat lerr.. Sape ckp tak. Sebab tu Islam tak beri bersentuhan klu bkn mhrm. Apalagi kalau pegang tangan penuh lekat celah2 jari. Tak mustahil mereka dah tut.. Tut.. Tut kekekee kompem

      1

      0
    • Che ta heels says:

      Che ta relek je hari2 killer heels. Lg killer heels dia nok. Takde masalah keselamatan pon

      7

      0
  2. Anonymous says:

    Soooooo….bodoh punya statement…..

    6

    1
  3. ilovesudirman says:

    klau aq jadi isteri shah iskandar ni mmg mampus aq belasah !!!

    11

    0
  4. Mek pelsu says:

    Keje hari2 pakai kasut tumit tinggi pun masih perlu berpimpin ke.

    5

    0
  5. jjay says:

    Aii tak habis2 lgi gosip 2 ekor ni -.-

    2

    0
  6. Anonymous says:

    Agak2 kalau pelakon lelaki or perempuan tua dia nak pimpin tangan tak…nak jaga keselamatan la katakan

    4

    0
  7. Anonymous says:

    kekkekeek bace laju beno, akak terbace aqasha, terkejot jap ritu gossip ngan ritrud

    0

    1
  8. nor says:

    Aduh statement vagang apakah ini…..oh retis….fening kepala…simpan sikit vagang yg ada tu ye….ambil tahu halal haram…….sekian

    1

    1
  9. Tokwan says:

    Baik ko cakap, ” saya terpaksa pegang tetek nya setiap masa untuk memastikan tiada org lain yg meraba nya sepanjang saya berjalan dengan dia ” .. begitulah ibaratnya.. takdak akai punya statement.

    18

    0
  10. Anonymous says:

    syukurlah isteri ko paham…so lepas ni boleh laa pegang tgn pmpuan lagi, mula2 pegang tgn…lepas tu tkut terpegang lain pulak…xpe, isteri paham…so xde hal laa kn…haha…bangang nyer statement dia ni?? klau uqasha nak tergelicir, terpelecok, nk turun tangga logik gak laa tlg pimpin tgn dia…ni xde sebab pape pon…

    8

    0
  11. ada aku kesah says:

    weh please la alasan cipan sungguh. agak2 la nak jaga keselamatan jadah nya pompuan tu bukan nya cacat ke sakit ke apa yg ko gigih naw nak tolong jaga keselamatan tuh. klu dia nak jatuh sekali pun tak perlu la smpi BERPEGANGAN TANGAN GITU SEKALI ! takat tolong cover pegang lengan pun sudah la klu dah nak jatuh sgt halaaaa retis malaysia ni tolong la alasan tak munasarawak betul puiiiiii

    8

    0
  12. . says:

    Seorang kenyataannya berpeluk2 tak mendatangkan syahwat,Seorang nak angkat tudung kat kepala bana sendiri pun kena peminat doakan,.Yang nie pegang tangan pempuan sebab nak jaga keselamatannya.Baik kau jadi penumpah semua artis Sampah!.doh

    13

    0
  13. vroom says:

    shah ko jgn ikut uqasha tu jd ahli neraka..

    1

    2
    • Anonymous says:

      confirm ke kau tu ahli syurga? seteruk mn seseorang pd masa skrg kita tak tau mcmana akan dtg… mungkin diberi hidayah…so, xyah lah nk label sape2 ahli neraka…

      1

      0
  14. huhuhu says:

    statement macm bangkai di abd kini

    2

    1
  15. Ainie Yusoff says:

    All this while, Uqasha pakai stiltleto tak jatuh n ok je….Asal pulak tetiba berlakon bersama n gi anugerah nk berpimpin tangan. Mungkin isteri engkau faham, but that doesn’t mean dia tak tersingguh….Dun tell me tiap2 kali berlakon dgn artis pompuan pergi attend function nk kena pimpin tangan diaorang, konon2 nk jaga keselamatan dia org, tapi hati isteri, kau tak nk jaga pulak. Kalau tak tahu jaga hati isteri, sukurang-kurangnye jagalah dan hormatilah hati mertua tu. Jgn sampai isteri kau lama2 makan hati dgn kau sudahlah Shah ooiiii…. Kalau aku dapat suami macam gini, angkat kaki jln. Dahlah tak hormat perasaan kita, hati mak bapak kita pun tak dihormatinya….Kasi mukalah sikit Shah ooiiii….

    2

    0
  16. Saper2 je la says:

    Hahahahaaa nak tergelak aku baca ayat retis ni…retis ooo retis…tulun la jangan bg statement yg buat diri tu nampak sgt budussss tak tau hukum hakam agama….hina beno ayat membela diri ko budak retis oiiii

    2

    0
  17. Nur Ahmad says:

    To commit a sin is a personal choice, be it, do it and shut up
    To defend your sinful act by saying it was done with a good intention… That’s plain twisted EVIL

    16

    0
  18. Yekeni says:

    Really bodoh eh statements yg dikeluarkan artis2 ni. Seolah2 mengiyakan bahawa kalau u takde pelajaran, nak kerja kat luar gaji kecik, the next best job is to become an artist.

    Tak pikir ke airmuka isteri? Sedara mara, kawan2 dia lihat suami di berpegangan tangan dgn pompuan lain. Kalau berpegangan tsngan dlm drama orang boleh angkat jugalah sebab itu kerja. Ni diluar rakaman.

    Kalau si uqasha tu pakai kasut tinngi boleh terjatuh, itu dia punya pasallah. It’s her choice. Kalau tak reti pakai heels, pakai aje selipar.

    Stupid, brainless, uneducated piece of toooot…. sorry for my language. I just can’t stand when stupid people give stupid statements.

    17

    0
    • Yekeni says:

      Oh i wanna add in. Masa dari rumah, pakai heels tu, brapa kali jatuh? Tak jatuh pun. Kemana2 dia pergi dgn heels tak pernah dengar cerita dia jatuh pun.

      Suddenly when u were around her, u felt the need to protect her.

      Oh my. Stupid men are simply turn offs…..

      9

      0
  19. Retis mmg biol bdoh bangang says:

    Bini ko jauh lg cntik dr plastik tu.msalah nya haram pgang tgn bro.minah plstik tu pki tumit tnggi..lntak dia la.hbis,klu tba2 mnah plastik tu lpa pki underwear..ko nk cover dgn tgn ko ke??

    8

    0
  20. kreuk says:

    pungkoq hang la. keselamatan apa ramai press tempat utk retis2 je, penuh guard. kalau ada bom pun bukan boleh selamat dgn hanya pegang tangan. dgn hang2 mampus berkecai. tu belum cerita api neraka

    5

    0
  21. betul en? says:

    low class betul lah statement. ????

    3

    2
  22. hel jey says:

    Jawapan dia ni tak penah tak bodoh…

    3

    0
  23. Anonymous says:

    ala yg neelofa sah2 educated pon statement putar belit…inikan lgi yg spm cukop2 mkn je…lgi laa statement mcm gampang….jahil2 aq pon still x pernah lgi nk sentuh2 pmpuan suka2 hati…klau pmpuan mntk tlg pon aq suruh je dia tarik baju atau bahu aq yg berlapik baju…

    1

    0
  24. nedimon says:

    Kalau yg islam kata haram n islam larang kau sbgi org islam kata itu takde ksilapan langsung.sila murtad.sekian.

    3

    1
  25. Bangangbahalul says:

    BANGANG PUNYA ALASAN BODOH BETUL LAH LAKI NE KETAWA UQASHA KO BELA DIA KALAU AKU BRO PEDULI DIA PAKAI KASUT TNGGI 5 INCI PUN APA AKU KESAH?KO BTL PUNYA BANGANG LAH KESIAN ARR BINI NGEKO HAH,BRO NANTI KALO ADA NENEK TUA KE MEK JANDA KERIPUT LALU DEPAN NGEKO NAK TURUN TNGGA KE NAK NEK LIF KE KO PIMPIN DIO YE JAGA KESELAMATAN HAHAHA KO INGT PEMBACA BODOH KE APE

    0

    0
  26. Anonymous says:

    HAHAHAHA Memang artis malaysia ni majoriti bodoh tahap gaban. Nak jugak tegakkan benang yang basah, keluarlah alasan bangang.

    0

    0
  27. Abby says:

    StAtement paling lawak diabad ini

    0

    0
  28. mimi says:

    hot gila bini kau shah lagi hot kot dari c uqasha tu .. nanti kalau ada lelaki lain try nak pegang tgn bini kau n bagi alasan sbab bak jaga keselamatan dia kau pun kena faham gak okay . lain kali x payah nak sbuk jaga keselamatan betina lain la shah kau ada isteri kau jaga la isteri kau tu jangan sampai nanti ada pula kumbang gagah perkasa yg tolong jagakn isteri kau

    10

    0
  29. Anonymous says:

    Mcm mn kes cerai dikalangan artis x meningkat. Uqasha buat bini org..esok lusa laki ko pg tgn orgpmpuan lain pdn muke

    0

    0
  30. Mak Becok says:

    artis2 jantan-betian miang mcm. ni memang menjijikkan! Bini kau tu punya lawa, dok pi menggatal tu apahal! Kalu betul nak jadikan madu, kahwin cepat; jgn. hanya dok beromen. Yg. si betina tu pula, bila dah buka tudung, perangai makin buas! Ni semua mencemarkan nama artis2 Islam/Melayu aja.

    0

    0
  31. Fidot says:

    Simpan la ckit bangang tu jejauh…kalo x tau nk jawab baik ko ckp no komen je dari bg jwpan paling sampah. Sekian

    0

    0
  32. artist msia ramai yg bodoh says:

    actually small issue je ni..tgk kasut minah tu mmg 6 inci ke berapa inci tu..tak stabil..pada aku pompuan bodoh aje pakai tinggi2 semacam aje..mungkin sebelumnya minah tu dah nak terpeleot jatuh, jadi sebelum kejadian memalukan terjadi, mamat ni bantu la pegang tangan dia..nama pun artist, ramai yg langgar aje batasan..termasuk yg ini..tapi kalau ikut standard artist, hal ini sgt lah kecil, sekecil kuman..

    0

    0
  33. Anonymous says:

    hak alah macam la kalau kau tak pegang tangan dia, dia boleh kena culik. bengang betul aku jantan macam ni

    0

    0
  34. melati says:

    Baik ko pegang tgn Khinzir, lagi org tk marah……!!!

    0

    0
  35. Kucing says:

    Nak jaga keselamatan bukan pegang tangan.. lain kali peluk la..

    0

    0