Written by Bella | January 22nd, 2019

Kontroversi finalis Dewi Remaja 2018/2019 berparti sakan di kelab malam dan meminum arak sehingga ada yang membuka tudung antara isu yang paling hangat sepanjang minggu lalu.

Pelbagai spekulasi timbul dan umum mengetahui keputusan drastik sudah dibuat dimana gelaran Dewi Remaja Haneesya Hanee ditarik balik manakala Ernisha dan Fazreen tidak lagi dibenarkan menggunakan gelaran  Finalis Dewi Remaja untuk karier mereka pada masa akan datang.

Ernisha antara yang teruk juga dikecam netizen kerana membuka tudung tampil seksi di kelab malam dengan memakai bini telah tampil memohon maaf. Katanya, beliau akan cuba untuk berubah menjadi seorang insan yang lebih baik.

Pernah mendakwa ada pengkhianat didalam Dewi Remaja yang menyebarkan video kontroversi itu, Ernisha yang sudah memaafkan ‘pengkhianat’ itu berdoa agar satu hari nanti invidu tersebut tidak ditimpa perkara yang sama.

Dalam pada itu, Ernisha juga mengucapkan terima kasih kepada semua pihak yang sering memberikannya kata-kata semangat ketika dihimpit kontroversi.  Buat Ernisha, apa yang berlaku ada hikmahnya.

Sumber Berita : Twitter & Oh Bulan

56 responses to Saya Minta Maaf, Kepada Yang Khianat, Saya Doakan Awak Tidak Dikhianati – Ernisha

  1. eli says:

    nak gelak besar dgr statement dia ni?hahaha

    62

    0
    • Anonymous says:

      Kan? Serius tak yeh hadam statement dia. Nak mintak maaf dekat sape? Dari segi ni better lagi si Hani. Takde nak cakap ada pengkhianat ke apa. Dah mmg sendiri buat salah.

      48

      0
      • Anonymous says:

        pmpn2 camni la yg menguatkan lg statement “yg bertudung lg teruk”.
        X psl2 yg betul2 baik terpalit sama. Dia yg imej muslimah, dia jgk la yg plng teruk dlm ramai2 kt video tu.
        Yg mlmpau tu, bawa imej muslimah tu tunjuk 1 malaysia, kt tv, bkn jiran sbelah pnya kes, ni siap join program tv alhijrah, brtnding DR dgn imej tu, blm lg lain2 benda hipokrit lain, klau nak jadi babi, jadi je, jngan brlakon jadi lindungan kaabah, x psl2 bau babi dah lekat kat kaabah tu. penunggang agama bodoh pnya pmpuan.

        0

        0
      • Ernisha kokpek buto says:

        Erni Nurshahira Khairul Nizam nama diberi,
        Buat statement playing victim tak henti-henti,
        Nama dah busuk sbb salah sendiri,
        Janganlah berangan nak masuk industri

        Erni Nurshahira Khairul Nizam nama diberi,
        Katanya tak lama lagi nak buat PC,
        Publisiti murahan itukah yang dicari?,
        Lagi banyak bunyi lagi teruk nanti kena maki

        24

        0
    • dua alam says:

      dah salah tu, mengaku jer la. tak payah nak salahkan sesiapa! and lepas ni tak payahla hipokrit lagi. memalukan agama jer.

      31

      0
  2. si tetek says:

    weh tetek..!! ko jgn muncui lg la dlm industri ni. gi la kje kelab sne!!

    32

    0
    • Safi says:

      ” Saya doakan …….. ”
      Sebelum ko doakan utk org lain, lebih baik ko doakan utk diri sendiri dulu.
      Boleh makbul ke doa org spt ko ??

      48

      0
      • Pekerja Gomen says:

        Ko tgk cara dia minta maaf….
        Beza giler ngan member dia tu…
        Meluat betul aku ngan si tetek ni….
        Apapun terima kasih kepada si pengkhianat tu…
        Kalau tak keraan dia aku mati2 ingat minah tetek ni budak baik..
        Rupanya hampeh!!!!!!!!!!!!!!!!!

        30

        0
    • Anonymous says:

      Hahaha. Secara rasminya si Erni ni pemegang gelaran tetek kebangsaan.

      15

      0
  3. luvluv says:

    bodo sebenarnya , pakai tudung nak dapat vote je … vangang..

    30

    0
  4. Anonymous says:

    Alahai lom habis lg ke dia ni..bosan next pls..

    7

    0
  5. Anonymous says:

    Pahat still berbunyi ke? X habis lg? Sudah2 la…
    Sblm nak citer org khianat, ko tu yg khianat ke diri sendiri, agama n bangsa.
    Malu la weihhhh…. Jgn nak play victim sgt la. Sib naik ko kena khianat, kalo x hidup2 kami ni ko khianat ngan drama suci murni penunggang agama. Wat malu org bertudung jer,
    Media pun tlg la stop cerita2 bdk2 sekolah x habis mcm ni.

    52

    0
  6. Anonymous says:

    statement orang teraniaya la konon…

    10

    0
  7. Mira says:

    kenapa sibuk cari siapa yang khianat atau dalam kata lain yang kantoikan korang, sedangkan korang dah teruk cross the line? masing-masing macam nak cakap diorg tak salah, yang salah yang kantoikan diorg tu. girls. korang minum arak kot. aduh.

    34

    0
  8. Bee says:

    Booooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

    9

    0
  9. Nani says:

    Jangan ingat dalam club org x boleh kenal muka kita.Dah famous masuk tv.Sesiapa saja dalam tu boleh rakam korang kot.

    12

    0
  10. aku says:

    MENTAL PROBLEM DIA NI
    LANGSUNG TAK MALU
    LANGSUNG TAK RASA BERSALAH
    KALAU YE PUN TAK MALU DENGAN KAMI ATAU DIRI SENDIR
    MOHON MALU DENGAN ALLAH SWT
    #BOLEHDIAMTAK!

    30

    0
  11. Anonymous says:

    ikhlas ker pakai tudung nak ikut suruhan Allah?, jangan nak jadi penuggang agama untuk kepentingan peribadi

    6

    0
  12. Jani says:

    Dia dah sah2 buat salah…lagik nak petik nama org lain…dasar tak insaf ni…

    5

    0
  13. Bukan ernisha sebenar tapi pura2 j says:

    Nenen beso??

    0

    1
  14. Nanu says:

    Masalah attitude,nak salahkan kawan yang ajak pi club atau mak bapak

    4

    0
  15. Rin says:

    Kelaku budak melayu islam sekarang, kalahkan orang kafir kat luar sane, mak bapak tak pantau ke

    6

    0
    • Anonymous says:

      Lps tu dap jgk y dipersalahkan….perangai serupa umno dia ni….dh terang2 slh,xnk ngaku lps tu ckp ade org khianat…bodoh piang…

      1

      0
  16. Park boom kebabomm says:

    Vote for nenen ???? ernisha o gurl

    0

    0
  17. Mao says:

    Hantaran 50k ke nnti ni…tanya je hukhuk
    Haneesya at least ada mak yg tlg backup kan..erni ni hmmm…kalau ko amik positive vibes dgn famili n kawan yg kaki club, kaki sosial, kaki kejap pakai tudung kejap tak…tk kemana lah…klw rs btul nk berubah jdi lbih positif, refer motivator..psikiatri..atau kawan rapat yg mmg positif n boleh jaga aib kita..

    0

    0
  18. Confused says:

    tengok aja time Mentor, cara dia dgn Dato Syafinaz, dah Dato ckp dia blm ada bakat, mengamuk sakan, cabar see you Dato, tapi akhirnya ke4 mentor x ambil dia, haneesya dah tentu mmg muda 18 tahun if dia terperanguh mmg lah, some more mmg dia x berhijab so x seteruk sgt, ini pakai tudung, lepas tu buka tudung satu hal dan pakai dgn pakaiaan seksi, jgn cakap hal teguk2 air kencing tu lah, itu kira apa bukan mempermainkan agama, poodah, dah sah2 salah, lagi masih cakap org aniaya. itu bukan aniaya tapi allah gerakkan org itu untuk u all sedar dan taubat, faham x

    16

    0
  19. Mao says:

    Khianat apa do…mental aa deal dgn org camni. Bertabahla spe jdi laki dy ni nnti…psl minum arak..psl pakai bikini…tkde komen sepatah pon…balik2 play victim booo

    Btw, kau pun dah mengkhianati kepercayaan org sekeliling yg ko ni berhijab bagai tu acano??

    13

    0
  20. abang says:

    aku nak ucapkan terima kasih banyak-banyak kepada penyebar video tetek lambung ni, aku mati-mati bangga ada finalis bertudung. kini kita tau siapa dia sebenarnya.

    10

    0
    • dewa dewi says:

      lambung ke tetek dia.. leper jek aku tengok macam takde isi.. hahahah macam sial la ko dengan tetek ko tuh… move on!

      0

      0
  21. Tk says:

    Dah buat silap sepatutnya cepat minta maaf. Tak payah tuding jari pada org lain!! Tuding jari tangan dan kaki pada diri sendiri. Awak yang khianat diri sndiri. Its a wake up call for you to stop acting goodie macam bagus. When in actual fact you are not!! Patut awak berterima kasih pada orang yang sebar gambar untuk celik mata awak dan stop jadi hipokrit. Kesian family awak. Tebalnya muka. We have yet to hear what your parents have to say about this issue. Ask yourself did you khianat betrayef your parents trust in you? Its silly for anyone to blame on peer pressure for your misbehaviour. And wrongdoing. You are old enough to differentiate the good and bad. You make your own decision!!! Good luck girl.

    0

    0
  22. Anonymous says:

    padan muka, better jd pelacur.. fak off

    3

    0
  23. Hatu kokpek says:

    Cabut jer la tudung tu dik,buat malu org bertudung jer ..pi lambung nenen x de org kisah pun,nk jadi bitch ke,jgn nk main2 kan agama,buruk padahnya nt..mohon insaf

    5

    0
  24. Tk says:

    Maksud saya Awak minta maaf saja. Fullstop. Move on. No need nk cakap pasal khianat.

    7

    0
  25. Duh says:

    Bila aku tenguk foto of her “breast fruit” terdedah melihat dunia. Aku terpikir mana la mak bapak nak sorok muka. Moga jadi pengajaran kepada pompuan yang masih hipokrit supaya insaf.

    11

    0
  26. Duh says:

    Dah buat silap then Learn to take full responsibilites for your poor decision and judgements

    7

    0
  27. bitch ni lagi banned je dorang ni semua dh la tak lawa.. kalau cantik mcm Anna jobling tu takpe jugak nak bogel pun takde orang kesah lain la mcm lu pakai tudung kecik balut leher macam sundal baik cabut je sana.. tembelang ko dah pecah dasar hypocritical female dog!

    5

    0
  28. pemerhati says:

    play victim sangat.

    1

    0
  29. dewa dewi says:

    ape punya sial la dewi neraka nie,.. tahniah ‘pengkhianat’ sebab anda laa drama swasta diaorang nie dapat ditonton rakyat malaysia.. dah be bogel pastu minum arak pastu tekinja macam berok.. utk pengetahuan ko.. camne ko terkinja pun nenen ko tak gerak pun sebab leper okey!! cam sial!

    0

    0
  30. afiqa says:

    bukak je la tudung tu. memalukan diri sndiri..memalukan keluarga..memalukan org yg bertudung! raya tahun ni mesti die sorok muka dalam kabinet dapur… tak nak keluar

    kah kah kah

    0

    0
  31. siba says:

    nyahhhhh kau dari industri seni!!!!!!!!!!

    2

    0
  32. Aya todi jugak minum says:

    Ayoooooo ayooooo……adik tetek ….senyap suda la …..tarak ananiaya punya ….itu you sindiri minum minum tunjuk lu punya tetek …tarak and ingat ka ….

    3

    0
  33. Minah tetek bertudung says:

    Hey betina sapa minta maaf .bodoh bangang tetek nenen semua org tengok …atas tutup bawah buka …

    Pi la mampus pun sapa pun tak peduli .

    1

    0
  34. isabell says:

    kita di pandang baik, kadangkala bukanlah krn kita benar2 baik..namun krn allah nenutupi aib kita…

    bsabar,

    2

    0
  35. Pikio pikio says:

    Awak pikir awak kena khianat?. Ask yourself who Actually is the pengkhianat? I think all your fingers pointing at yourself! Insaflah. Stop being a hypocrite!! Pity your family tanggung tomahan netizen. Take care gal!

    5

    0
  36. Anonymous says:

    Daripada kata2 dia kte dah tau dia x jalang..

    1

    0
  37. Buluh In Kelabul Malami says:

    Dia dh tersgt2 malu, lahai zmn skrg semua auto tau dik…xperlu org khianat sendiri hanat…kakaka..kayu punya statement….

    1

    0
  38. haha says:

    ah tetek kau la

    0

    0
  39. aih says:

    kat dalam tudung.. amik popularity.. kerana kau la nama tudung yang lain rosak.. malam tunjuk tetek… aku tgk sikit lagi nak nampak puting ko… ko mmg berselindung,,,, apa nak jadi ngan ko la…

    3

    0
  40. sirap bandung says:

    dah la tak lawa, perangai lagi lah huduh, macam mana lahh muka macam ni pun boleh lepas masuk Dewi Remaja. haishhh

    2

    0
  41. peratijangantakperati says:

    perangai tak semengggah!!bagi statement pun berterabur ayat

    lolz!

    1

    0
  42. ikan says:

    kene khianat la tu. agaknye ada orang sorokkan baju ngan tudung dia sbb tu pakai bra je. ish3 sapalah yang kianat tu.

    1

    0
  43. huhu says:

    pegilah mampos

    1

    0
  44. Abg 10 Inci says:

    Doa2 org terkhianat ni selalu dimakbulkan ye tak?
    Oke la tu bole cuci dosa minum arak, fake tudung..
    BTW ernisha pm abg ye, tetek tu ranum gak.
    Jd yg 100 yg main dgn u pon xpe, janji dpt rasa 1 malam.
    RM1k abg sanggup bagi.

    0

    0

Leave a Comment

Optional