Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Saya Minta Filem Qhaliq Ditangguhkan Bukan Kerana Takut Bersaing Dengan Dukun – Ahmad Idham

ahmad idham rehat ceo finas

Tindakan penerbit dan pengarah Ahmad Idham mengadakan sidang media khas bersama Presiden Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) yang berpendapat filem Dukun tidak sesuai untuk tayangan umum kerana memberikan kesan negatif kepada masyarakat dan penuh unsur tahyul yang boleh menyesatkan, menerima pelbagai reaksi daripada netizen.

Advertisement

Mereka berpendapat Ahmad Idham sengaja mencetuskan isu tersebut kerana filem berunsur kehidupan bomba iaitu Qhaliq terbitan beliau ditayangkan pada hari yang sama dengan Dukun.

Selepas mencetuskan perdebatan hangat, Ahmad Idham akhirnya membuat keputusan untuk menarik balik tayangan filem Qhaliq dan ia telah pun diluluskan oleh FINAS.

Ramai netizen berpendapat, pengarah itu sebenarnya takut untuk bersaing dengan filem Dukun. Umum mengetahui beberapa filem terbitan beliau sebelum ini kurang mendapat sambutan. Walaubagaimanapun, Ahmad Idham menafikan dakwaan tersebut.

Advertisement

Bukan isu takut bro.Kita sedia maklum yang Dukun, filem Astro yang mempunyai bajet promosi besar dan kita tak perlu pun berlaga sebab banyak lagi tarikh kosong. Jadi untuk membuktikan pada semua yang kita sesama industri tolak ansur, bagilah Dukun sepenuhnya panggung. Kalau tak, pawagam pun problem.

Tarikh baru untuk tayangan filem Qhaliq masih belum ditetapkan lagi. Buat masa ini, Ahmad Idham menyeru untuk orang ramai terus menyokong filem Dukun yang sememangya dinantikan selama 12 tahun.

Sumber Berita : Sinar Harian

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

43 Comments

  1. taik lalat

    April 11, 2018 at 9:38 am

    lmao senarai pelakon TETAP ada nama ahmad idham

  2. Anonymous

    April 9, 2018 at 10:43 am

    adoii. Takde pelakon lain ke nak amik, Pelakon2 tu semua berlakon drama boleh lah. Especially risteena tu.Please lah ahmad idham!

  3. Eyeee

    April 9, 2018 at 9:53 am

    Hurm…aku tgk trailer cite ni time g tgk dukun weekend baruni, xde secuit pon rasa nak p tgk movie ni kat wyg..tgk online pon mcm tak hingin..
    dgn hero hairul sendu tu..euwwwww

    ada ke org nak tgk cite ni???

  4. SESUNGUT

    April 6, 2018 at 10:59 pm

    serieslaaa tgk hero die si bapak bujibu niii xminat weh tgk cite ni huhuhuh sedey laa ahmad idham haihh,,,

  5. Anonymous

    April 6, 2018 at 9:21 pm

    Dia tangguh sbb nak tunggu heronya tinggi sikit kot..katik je heronya..sapala yg tergamak beli tiket tengok citer nie…download pun aku tak hingin.Tak ada perubahan.kawin,makan,jerit2.sama je semua movie.

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top