Written by Bella | January 24th, 2019

Dikenali dengan imej bertudung, masih ramai netizen yang sukar untuk melupakan aksi bekas finalis Dewi Remaja, Erni Nurshahira ataupun Ernisha meminum arak dan berpakaian sangat ‘daring’ di kelab malam.

Namun, kata Ernisha, memang sebelum ini beliau tidak tetap (on ff) memakai tudung dan imannya kian goyang selepas dikecam.

Saya akui sebelum ini saya memang on and off berhijab. Malah iman jadi goyang kerana walaupun saya berhijab tetap kena kecam hingga saya tertanya-tanya betul ke keputusan saya untuk berhijab sebelum ini.

Namun buat masa ini saya mahu muhasabah diri dulu, minta petunjuk dari Tuhan dan biar Dia yang tentukan jalan apa patut saya pilih.

Bagaimanapun, Ernisha akui kontroversi di kelab malam itu merupakan detik paling sukar dalam hidupnya dan beliau kesal dengan pilihannya bergaul dengan individu yang tidak sepatutnya.

Ernisha berharap orang ramai dapat mendoakan yang terbaik buat dirinya agar kekal istiqamah.

Sumber Berita : Astro Awani

Kredit Foto : Hijabista

79 responses to Saya Memang On Off Berhijab, Iman Goyang Bila Dikecam – Ernisha

  1. Anonymous says:

    tak lawa langsung, ini dewi remaja ke..

    69

    0
    • Lembu Gemok says:

      minta Allah tentukan jalan mana yang dia nak pilih? takkan Allah nak tentukan ko pilih jalan ko tak pakai tudung? kalau yer, maksudnya ko tau kan apa pengakhirannya? letih laaa….retis skrg suka bersuara tp bila bersuara, ayat dikeluarkan semua bodo2….aku lempang ko kang, jadi dewita raya kanggggg….

      147

      0
      • sirap bandung says:

        weiii, apahal best sangat komen kau ni, haduhaiii

        14

        0
        • Anonymous says:

          Ak ada je kenal org jenis on off pakai tudung. Tp bila time dia xpakai tudung, xd pulak la ak tgk dia terus pakai seksi lepastu masuk club.

          38

          0
        • Ernashi says:

          Alahaiiii.. play victim sgt. Apa kena mengena org kecam kau yg buat ko rasa perlu ke kau bertudung? Bodoh piang. Dikk.. kaalau ko betul2 rasa menyesal, pi lah dekatkan diri dgn Allah. Bukan keep on saying mintak org doakan kau istiqamah. Kau tu yg kena solat taubat (aku pun sama) and mintak supaya Allah tak bolak balikkan hati kau. Adoiii..

          14

          0
        • Enaz says:

          spesies ular lidah bercabang nih.. nak selamatkan diri libatkan kawan plak.. confirm spesies selfish

          6

          0
        • Anonymous says:

          No.1 – Jangan letak kesalahan kt org lain kalau iman adik sendiri xkuat. jgn bagi alasan nk bukak tudung pasni pasal terlalu byk kecaman yg diterima, sebab adik sendiri yg berprangai mcm kafir.
          No.2 – Jangan ckp biar Allah tentukan mase depan ko dik. mcm klaka sgt statement tu. Kalau pasni adik berbikini , tanggal sume tudung, Allah yg tentukan jalan tu la yeh?? cantekkk…!! Letak kesalahan kat sape plak tu?
          No.3 – Jangan nk salahkan member sebab bleh terjebak ngan skandal kelab malam tu. Akak tgk member2 elok je pakai baju (walaupon mmg xtutup aurat), tp ko yg melelebih. mcm ko plak kepala setan nye dikk..

          19

          0
      • Anonymous says:

        wey, dia ni bukan retis pun. jgn label cepat sgt, nanti betul2 jd retis nyesal pulak tertengok drama bodo dia kang. ernisha, lenyap please…

        14

        0
      • Anonymous says:

        bkn masalah tudung on off…masalahnya dari bertudung ke baju separuh bogel , clubbing minum arak..ni penipu namanya..

        33

        0
      • Anonymous says:

        retis ke ?? baru masuk dewww v rEmAJArOSAk jer kot… g jadi GROlah.. DEPAN TV lemah lembut sopan santun jalan … macam cerita PRamlee Masam2 manis.. “Keluar rumah baju kebaya.. jln terkepit, bertudung sopan… rupernyer terKINJER2..DEDAH sana DedAH Sini..samPai nak Terburai TeT..Kesian..Panas Pewuutt Mak Dia…” Maaflah ni bukan PErempuan..tp BETin….Opppss!.. DEWWW v RemajaroSak 2018/2019 Paling JahaNam.

        1

        1
    • Man says:

      Dia ni artis ke sblum dewi ramaja? Klu bukan sapa yg kecam dia???

      12

      0
    • Anonymous says:

      muka dia mcm neelofa la. sgt mirip.

      1

      7
  2. Asshdjd says:

    On off la sangat pakai tudung padahal gambar dekat ig penuh bertudung. Acah la minah ni, makin meluat. Minta maaf & diam sudah la.

    40

    0
    • Enaz says:

      tu nak buka tudung la tu..bagi hint awal2 dlu.. dah minta maaf tu xpe la..pastu nak salahkan kawan2 plak.. ko tu yg otak kat lutut..hipokrit pompuan nih.. nih da buat single plak.. try hard nak jadi artis nih..artis kan masyukk

      2

      0
  3. faraj says:

    Bohsia jer On Off ni…….masa sekolah kuar Umah Bertudung pastu jumpa Mat Rempit buka tudung……..!!! yg lain paham2 lah..

    24

    0
  4. Aduh minah ni says:

    Semak la dia nie …. Tanggal kan je la Tudung tuu .. Bertudung pun 1 Malaysia tau hang pakai B…Ni di club

    12

    0
  5. anonymous says:

    weird face

    6

    0
  6. Bob Barli says:

    On off tudung dh la. Pegi ‘off’ baju skali tu dh kenapa. Tu bukan iman goyah, tu takde iman namanya dik.

    64

    0
  7. Ernisha kokpek says:

    Oi bohsia ,x habis kau nak salahkan org eh..aku x pernah jumpa la setan mcm kau ni,munafik..jalang low classss…baik kau cabut jer la tudung tu ,jadi call girl gro pelacur murahan smpai kau mereput!!!!!!!

    14

    0
  8. Hatu kokpek says:

    Ernishaitan Mesti Dia Ni Jenis Mcm [email protected] Kena Sembelih Bila Main Dgn Suami Yg Jenis Meraung Kuat2 Mulut Ternganga Mcm Dijolok Dgn Ekor Kuda Belang. Nampak Pun Jenis Camtu!

    5

    1
    • Hai says:

      Hai manusia tiada dosa!

      0

      6
      • Anonymous says:

        Sis, pergi blah la kau yang acah acah baik .. takde masa aku nak doa kan orang munafik. Ernisha tu dah 23 tahun dah…otaj dah boleh fikir dah.. …tetek dah masak ranum … Bulu jembut pun lebat berhutan kat bawah tu… Dia sendiri boleh doa kan diri sendiri. .tak pun suruh family dia. Takde nya netizen bak doa kan buat dia.
        Kemain kau acah acah baik…meh aku bawak kau pergi penjara sungai buluh untuk kau meratip doa buat banduan banduan kat dalam tu. Tak pun ko pergi rumah pemulihan akhlak kau doakan bohsia & bohjan kat sana . .
        Cakap macam mulia nya jiwa raga .. . Blah la kau…. Puuuuiuuiih !!!! Hak Tuiiiuhh!!!!

        3

        0
  9. Anonymous says:

    ok ko pakai tudung sebab nak nampak mcm lopakkkkkkkk!!! tu cara yg buat saham & ig ko laju…

    10

    0
  10. saodah says:

    Alahai budak… Kalau on-off tudung, sepatutnya tudung kat kepala ko yang tercabut atau pun tidak. Tapi yang tercabut masa kat kelab malam tu bukan tudung ko, tapi baju ko.. BODOH…

    18

    0
  11. Adudu says:

    Kene kecam nak salahkan orang pulak. Anehnya perangai.

    10

    0
  12. Anonymous says:

    tutupla aurat walaupun TERPAKSA

    7

    0
  13. Arwa Mohammed says:

    Wahai Nara dan isteri /Admin:
    Saya cadangkan awak post benda2 yang bermanfaat saja , atau cerita artis yang baik2. Jangan ditulis lagi aib orang. Awak dapat dosa berterusan bila orang baca, komen dengan bahasa kesat, dan sebar kan pada orang lain. Ini akan jadi saham pada awak di akhirat kelak.
    Sudah-sudah lah keluarkan cerita2 yang tak ada value untuk masyarakat. I was told that you used to study in South Korea. Must be an intelligent person then. How about you use your knowledge towards something that can be beneficial to the ummah, especially the Malays?

    Salam hormat.

    38

    0
  14. Syarafina Musa says:

    contoh kat ofis pakai tudung berbaju kurung, tp whatsapp pic tak pakai tudung sleeveless kat skandal, sampai skrg org simpan kan

    Contoh sahaja

    2

    0
  15. Anonymous says:

    Lanciouuuu ini pompuan… on n off katanyerr… ko memang bertudung sejak zaman sekola dan universiti lagi.. takde on off nyer… ckp je la p*ntat da gatai nk buka tudung sbb nk menjalang sejak masuk dewi remaja kan senang… dah la pakai tudung nk copy lopak walau tak menjadi.. k la org lain pun ade jenis bertudung pastu bukak tp takde sampai masuk club pakai 2 piece… mcm batak nk sexy sgt ko ni? Pegi mampus lagi baik org mcm ni… menyakitkan mata jer. Tolong haramkan pompuan ni dari kuar media… meluat.

    21

    0
  16. Duh says:

    Klu on off bertudung tu mknanya ko berfesyen saja la. So make up your mind. Nak berhijab atau free hair! Tapi masa off bertudung tu tak kan la sampai expose “breast fruit” Klu niat nak berhijab ko kna tutup aurat betul2. Dan kalu you are in the wrong company. Sepatutnya you dah back out dari awal. Bukan ikut mereka hanyut. Thats your choice. Please stop blaming your peers. They may be blaming on you pulak.

    9

    0
  17. nani says:

    salah pilih kawan pulak..salahkan siapa pula ni.isunya siapa ajak dan siapa suh minum semua

    9

    0
  18. Eliesa says:

    Bukan on/off tudung jer. Baju pon kau on/off. Hahahahaha

    9

    0
  19. JIMBO says:

    Baju pon on off pakai jugak ke? Aku rasa baik ko off terus la dari dunia ni.

    7

    0
  20. Darling says:

    ‘imannya kian goyang selepas dikecam’? Hmmm macam alasan utk off terus je lepas ni… jenis yg suka salahkan orang lain ni…

    moga mendapat hidayah dan terus istiqomah untuk bertudung

    7

    0
  21. Nor izah says:

    Suke le tu……
    Orang dah kenal. Dah terkenal/ femes.

    5

    0
  22. hannah yan says:

    hypocrite!!!!!!…..

    4

    0
  23. Noname says:

    Klu anggap tudung tu fesyen…batu loncatan jadi model muslimah..tu yg on off…

    1

    0
  24. stop ckp mcm budak tak sekolah says:

    memg tak dinafikan kwn sekeliling memainkan peranan & mempengaruhi diri kita. tapi pegangan diri kita yg menentukan pilihan yg kita buat. bukannya kwn kau paksa or tarik tudung kau, londeh baju mcm dlm video tu. tu pilihan kau sendiri dik non. tak semestinya kau kwn dgn org tak pakai tudung or pakai seksi meksi, kau kena pakai pakaian yg mcm dia. bff aku dri sejak zmn matriks xpakai tudung pun, tapi xde la pulak aku keluar dgn dia aku pun xpakai tdung. pilihan di tgn kau sissy. and please stop pointing fingers. bukan kwn2 kau rantai kaki kau & heret masuk night club tu pun…

    9

    0
  25. Fantagiro says:

    Hadap pulak wartawan2 ni ngadap minah ni nk intrview. Noncent!!!

    4

    0
  26. Ernishaa Budak Rawang SEMEKAR says:

    “beliau kesal dengan pilihannya bergaul dengan individu yang tidak sepatutnya”..
    Fuck off la wei…salahkan individu lain. Sekurang2 nya yg lain2 tu xde la tertanggal baju dorg. Sial giler betina ni.

    0

    0
  27. Abg 10 Inci says:

    Xkisah awak on-off tudung.
    Janji awak on je bila kita nk bersenggama.
    Oke erni?

    0

    1
  28. Anonymous says:

    Bawak bertenang dik, ini dugaan yg kau pilih, ingat Allah sudah, netizen kecam ke apa jadikn pedoman, bykkn solat taubat.. InsyaAllah jiwa tenang n istiqomah dlm menutup aurat. Jiwa awak kacau ni…

    1

    1
  29. ernisya la tu says:

    Kau boleh tahu minah ni jenis perangai macamana dari cara dia handle controversi ni. Dari muhasabah diri sendiri sebab kantoi, dia sibuk carik orang yang aniaya dia la, orang tikam belakang la… salahkan kawan kawan la (salah pergaulan). Semua orang jahat la.. kecuali dia. Dia tak salah… cuma MANGSA KEADAAN.

    Ernisya… terima lah kenyataan. Kau ialah seorang minah poyo yang berperangai hodoh sangat. Bak kata, setan kecik bertopengkan hijab. Kau dan offend ramai umat Islam kat M’sia ni. Diorang tak dulik la kau kena aniaya. Takde sapa pon paksa kau separuh bogel kat dalam kelab. Itu kehendak diri kau yang gatal miang.

    13

    0
  30. prihatin says:

    acah2 nk jd model muslimah. pas tu dh kantoi kata iman x brapa nk kuat sb nitizen selalu kacau. Dik..bukak je la tudung terus. video ko pakai bra tu x nmpk pn mcm ko ni di paksa gi tmpt2 cam tu. x nmpk pun cam ko x biasa masuk tmpt2 cam tu.
    Jiwa kacau boleh bnyk2 berzikir dik. Moga x kantoi lg pas ni ya. sb nk tau gk apa alasan ko lagi.

    6

    0
  31. Anonymous says:

    ernishaa..mcmane laa org x kecam ko, kalau setakat on off bertudung tu yg off nye masih dlm kawasan rumah or dgn sdare mare still dlm kaw rumah tu boleh lg laa aku accept. tapi yg ko gi off terus baju lebih teruk dr faz dgn haneesya tu dah knp.

    3

    0
  32. Thahahaha says:

    10tahun dari sekarang, mesti dia menyesal keluarkan statement ni. Diam2 je dik. Lama2 org lupe

    0

    0
  33. Safi says:

    Apa lah Nara ni , sampah ni pun dia masuk kan dlm blog ni….
    pemalas betul Nara ni nak cari gosip yg lebih menarik…

    2

    0
  34. Anonymous says:

    Mulut dia ni.. Klu ada sesapa tgk ujibakat mentor tempohari pasti tau mulut si jalang ni..

    3

    0
  35. Anonymous says:

    perempuan ni ke yg kne reject dek dato syafinaz mase audition mentor

    2

    0
  36. Anonymous says:

    kenapa nak salahkan tudung?
    kau kena kecam sebab perangai kau yang terok
    bukan sebab tudung yang kau sarung
    dekatkan diri dengan Allah and baiki diri tu
    kat dunia ni ada satu jalan je yang patot kau pilih dik
    pilih jalan yang lurus

    0

    0
  37. Anonymous says:

    Berhijab kerana nak org tgk sama mcm Neelofa ke?

    1

    0
  38. miss A says:

    Aurat 1 hal… yg dia minum arak tu aku rase lagi hal besar.. x bleh brainla.. bertudung pagi malam teguk arak? dennggg

    3

    1
  39. Misto says:

    Hahaha dia ni moron, ada x perkataan lain yang sekufu dengan moron?merapu la dia ni, jangan ko harap nak ada dalam dunia hiburan boleh blahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh. Lantak kau la nak gayang ke nak apa ke. Apa bodoh nak salahkan orang lain iman kau goyang pigida.

    0

    0
  40. Wandey Coffe says:

    Stop Making Stupid People Famous. aleuto!

    1

    0
  41. unknown says:

    hg ngat iman mcm nasi kandaq ka boleh pilih.. serrrrr

    1

    0
  42. Elliza Razak says:

    BETINA JALANG HIPOKRIT

    0

    0
  43. Gem says:

    Aku tau ada yg on off bertudung sbb baru nak start pakai. Tp dieorgni bila off tu xde la separuh bogel. Biasa yg off tudung je la, or tudung separuh nampak rambut.
    Obvious betul perempuanni, salah seorg drp golongan penunggang agama. Bikin malu ma

    1

    0
  44. Tk says:

    Jom nyanyi. …
    Berhijab …SUDAH
    Buka tudung … SUDAH
    Silap pilih baju … SUDAH
    Berparti clubbing….,, SUDAH
    Mohon maaf … SUDAH

    SEMUA SUDAH …, close case

    1

    0
    • Toplessness in zouk says:

      Minum arak …pum sudah..
      Conteng arang muka mak bapak sudah…
      Salahkan Jobbling sudah
      Salahkan Nitizen sudah …

      Diri sendiri yg tak sudah

      1

      0
  45. Anonymous says:

    “Malah iman jadi goyang kerana walaupun saya berhijab tetap kena kecam hingga saya tertanya-tanya betul ke keputusan saya untuk berhijab sebelum ini.”

    Apa kau cakap ni? Apa punya statement kau bagi ni? Dalam kelas dewi remaja takde belajar cara nak cakap dengan media ke? Alasan bodoh apa ni?

    2

    0
  46. Nothing fake ....unlike lofake says:

    Gambar bogel mana ? Nak tolong viral kan tak ?

    1

    0
  47. Rin says:

    Ini namanye dah bodoh, bangang pulak

    1

    0
  48. Kavuk says:

    Seriously tak ada rupa. I cant seem to find the beauty in you lady. Just an ordinary face. Patut dah kena reject time audition.

    1

    0
  49. NooB says:

    bodohnye dia ni…dh salahkn kawan plk….mngaku jelah salah sndri…noobshit

    0

    0
  50. Yekeni says:

    Entertainment industry should ‘force’ or rather, require these celebs wannabe to hv paper qualifications. At least Diploma ke, apa ke. When they become known, popular, they wl hv a certain influence on their fans. Kalau semua pun bodoh2, pengikut pun jadi bodoh2. Makin merebak kebodohan. Those who think or perasan they hv the look, wl not wanna pursue their education coz they think jadi celeb senang. Bila popular, jual produk. Produk sampah pun orang beli. Lagi best bila dapat pancing vip, vvip, tak kiralah, vip single ke, double ke, triple ke.

    1

    0
  51. Anonymous says:

    Jangan play victim sgt lah. From the video nmpk sgt dh biasa tunggang arak. Minum mcm minum air mineral. Cara ko menari ala2 grinding tu pun dh tunjuk ko bukan asing kt Tmpt2 mcm tu. Ko on tudung ke off tudung ke. Rupa ko mcm tu jugak. Budget cantik walhal rupa sendu aje.

    5

    0
  52. SILAINSOF says:

    SAYA KADANG ON OFF BERBAJU JUGA KERANA IMAN GOYANG-GOYANGAN GITU… HEI dik apa ko nk fikir lg pakai tutup aurat? Minta petunjuk ALLAH??? Tutup aurat tu WAJIB! KO ISLAM KE TAK? KO SEKOLAH KE X? SAMPAI SANGGUP MINUM ARAK, ON OFF JUGAK KE?

    0

    0
  53. Anonymous says:

    Eleh..alasan jak tu nak bukak tudung. Iman goyang bila dikecam konon, phuiikkk… Tak payah ler bagi alasan macm-macam. Ramai orang dah nampak nasik lemak ko yg tak ader harga tu khakhakha….

    0

    0
  54. Dewi says:

    Fake af

    0

    0
  55. Ara says:

    INI BUKAN MASALAH ON OFF TUDUNG…INI MASALAH MORAL TERUK
    ORANG KECAM BUKAN SEBAB TUDUNG YG DIBUKA MINUM ARAK
    PADAHAL AWAK TU BERTUDUNG…APA MAKNA LA TUDUNG TU HIASAN
    ATAU NAK NAMPAK IRAS NEELOFA…..YG PELIK BUKAN SETAKAT BUKAK
    TUDUNG TP PAKAIAN SEJALI DIA BUKA MINUM ARAK PULAK TU…
    TU MASALAHNYA….X YAH PUTAR BELIT CKP….
    TU YG MICHEAL ANG RESPON TU…BONGOKKKK

    0

    0
  56. Ara says:

    INI BUKAN MASALAH ON OFF TUDUNG…INI MASALAH MORAL TERUK
    ORANG KECAM BUKAN SEBAB TUDUNG YG DIBUKA MINUM ARAK
    PADAHAL AWAK TU BERTUDUNG…APA MAKNA LA TUDUNG TU HIASAN
    ATAU NAK NAMPAK IRAS NEELOFA…..YG PELIK BUKAN SETAKAT BUKAK
    TUDUNG TP PAKAIAN SEJALI DIA BUKA MINUM ARAK PULAK TU…
    TU MASALAHNYA….X YAH PUTAR BELIT CKP…….
    JENIS XDENGAR CKP MAK BAOAK MUKA DIA NI MEMALUKANN
    TU YG MICHEAL ANG RESPON TU…BONGOKKKK

    0

    0

Leave a Comment

Optional