Written by Bella | September 20th, 2016

Jika anda peminat tegar pelakon Mira Filzah, tentu anda tahu beliau seorang yang cukup meminati lagu hindustan dan sering juga memuat naik aksi beliau menari ataupun melayan lagu hindustan di media sosial.

Ada yang beranggapan Mira kelihatan cukup comel dan bersahaja tetapi ada juga yang kurang senang dengan aksinya itu, sehingga melabelkan beliau terlalu gedik kerana tidak sesuai untuk orang yang berimej muslimah untuk menari ketika mendengar lagu hindustan.

Walaubagaimanapun, Mira tidak cepat melatah apabila menerima kritikan. Buat Mira, apa yang beliau lakukan hanya sekadar suka-suka dan ia bukan satu perkara yang salah kerana beliau tahu batas-batas sebagai seorang wanita bertudung.

Saya memang minat lagu-lagu Hindustan sejak kecil lagi, keluarga saya tahu tentang itu. Cuma pada pandangan netizen ia tidak sesuai kerana saya bertudung. Selagi saya rasa ia tidak keterlaluan dan saya tahu batasnya tiada masalah.

Jelas Mira, beliau selalu berhati-hati ketika ingin memuat naik sesuatu di laman sosial kerana tidak mahu nama beliau dan keluarga dihimpit gosip.

Saya cukup berhati-hati untuk berkongsi sesuatu di laman sosial kerana saya tidak mahu ibu saya rasa sedih. Saya tidak mahu keluarga terkena tempiasnya. Kalau mereka kritik tentang saya tidak mengapa kerana saya sudah biasa dan tahu tentang industri.

Biasalah tu kalau sudah tertekan dengan kerja, apa salahnya untuk sekali sekala melakukan sesuatu yang seronok ataupun “masuk air” asalkan ia bukan sesuatu yang melampau. Hidup ini jangan terlalu serius.

Sumber Berita : mStar Online

34 responses to Saya Memang Minat Hindustan, Apa Yang Saya Lakukan Tidak Melampau – Mira Filzah

  1. semek_bunga says:

    Adik mira filzah, tolonglah jaga batas sebagai seorang muslimah. Muslimah sejati bukan hanya jaga pakaian tetapi juga tingkah laku. Tudung tu comel doh tp tkejut akak tgk perangai awk. Sgt tidak molek kalu awak tjoget2 mcm xde perasaan malu.muslimah sejati patut ade rasa malu dalam diri. Kalulah bakal mertua atau cucu mira filzah tgk balik video ni, agaknyelah ape perasaan diorang? Mujur ustaz azhar x tgk, kalu beliau tgk, sah2 dia kate joget mcm beruk..jgn sapa beliau tgk!!! AWAS!!!!!!

    0

    0
    • minah jambu say no to DRUG says:

      ingat kan minah tudung dudok rumah wirit2 ke ape ..ni tak gatal sangat nak berindustan pulak ! kalau yg belakang tu tkpe la jugak huh ! eh gi bukak tudung lah !!

      0

      0
      • Hajjah Bainun says:

        Perlu ker upload untuk tontonan public ? Attention seeker betul.. kalau ye pun minat hindustan nak record ke hape… simpan untuk private collection sudah lewww. Tahu leww hitrik roshan tu hensem … tapi agak2 lewww.

        0

        0
    • minah jambu - safety first says:

      asal ambek gambar aje mesti nak tunjok peace ..naik muaks minah jambu lah !

      0

      0
  2. Mirana says:

    Saya Memang Minat Hindustan, Apa Yang Saya Lakukan Tidak Melampau * Cuma TERGedik Ckit..hehehe– Mira Filzah

    0

    0
  3. Akak Peah Kurlass says:

    Aku x peduli si mira nie menari..yang aku concern cik adik kat kerusi belakang tue..fuhhh x nak kalah..

    0

    0
  4. hcubeshop says:

    Mira Filzah ssangat cantik !!!

    0

    0
  5. PINANA says:

    KO NAK JOGET KE HAPE KE? LANTAK KO LA.. TAPI BAKPE G UPLOAD? GEDIK SGT PEHAL… ADUH.. MMG LA..BUDGET APE KO NI.. NAK ORG KATA KO COMEL KE? PANDAI NARI KE?? JAGA LA TINGKAH LAKU.. simpan saja buat tatapan ko sendri sudahla.. kami2 da muak da tgk retis2 yg sedia ada tergedik2.. terjongket2.. nak cari publisiti.. takyah tambah lagi ye..

    0

    0
  6. nonet says:

    die ni acah2 alim..tapi gedik..menyampah,,berlakon da mcm kayu..harap ghupe je

    0

    0
  7. Emirah Mirah says:

    beberapa bulan yang lalu tiap kali cerita Mira Filzah naik kat blog BN ni ramai yang cakap dia gedik, dia itu, dia ini. Tapi bila cerita yang ini naik, susah aku nak sangkal lagi. Memang lah tak melampau, tapi sebab awak tu public figure berimej muslimah, comel pulak tu.. Goyang bahu sikit je dah mampu menggugat iman para lelaki dekat luar sana. Kan tak manis tu. Apa niat Mira upload video ni dekat media sosial? Suka2? Saje2? Atau nak hebahkan yang Mira pandai menari? Maaf Mira, tak tidak sesuai dan tidak sopan. Peace!

    0

    0
  8. Anonymous says:

    aku rase dah abis biasa dah dia buat.. takde yang gedik punnnn… korang ni jeles je lebih niii.. boleh sesiapa tolong bagitau… ape batas yang dia tak jaga? bagus dah dia ni ade dlm industri.. at least ade perempuan yang berimej muslimah yang boleh dan sepatutnya dijadikan idola… dari yang seksi.. gedik.. ^@#&*[email protected]#%@(*$ yang ade skang ni..

    0

    0
  9. Anonymous says:

    Memag gedik betul la mira ni….

    0

    0
  10. sara says:

    nanyi je laa…x yah la tgedik2 joget…

    0

    0
  11. loyalmalaysian says:

    one of the many attention seeker…nak tergelak je aku ni….pakai tudung tapi perangai x senonoh…memalukan !!

    0

    0
  12. senyum gateii says:

    dgn hafiz hamidun mmg sesuei dua2 kaki perasan…selfie je manjang senyum pun nampak miang…

    0

    0
    • minah jambu say no to DRUG says:

      dengan hafiz hamidun dia ni memang sesuai sangatttt tapi hafiz tk sehensem fatah tkan si mira ni nak tol tak..

      0

      0
  13. haha says:

    rasa nak sepak. elok la adi putra taknak kt ko.

    0

    0
  14. susher says:

    elok baca nxt window, Mizz Nina yg betol2 islamik nye style. Love u Mizz Nina

    0

    0
  15. pinana says:

    maaf ye mira.. ter emosi tadi.. pasni.. takmo gedik sgt erk.. nak upload pape tapis2 la dulu.. klu agak2 mengundang MUNTAH.. takmo eh.. simpan je utk tatapan sendiri.. takyah tambah retis gedik2 yg sedia ada.. bosan tgk.. maaf klu terasa.. sekian

    0

    0
  16. Anonymous says:

    APALAH, INI PUN MAHU BISING KAH? TOLOL.. SEKADAR MENARI BEGITU PUN NAK DI KRITIK.. MALAYSIAN TERLAMPAU ALIM.. ALIM KAT NET SAJA, LUAR TAK TAHU.. biar lah dia tegedik2 begitu. kamu tak pernah ke?

    0

    0
  17. melati says:

    saya tak tgk pun , saya tahu Gedik Mira Filzah ni memang Geli…kalau dia ubah cara dressing tu yg macam tukang masak Indon kt kedai mamak, mungkin nampak Stylo skit kot..!! bayang kan lah Kemetot dressing cam sarung nangka ..!!! bukan ker macam DUGONG…eeeeeeeeeeeee perasan Mira Filzah ni itu pun taksedor2 ….tahu lew muka awak macam ..Ramlah Ram !! tapi Ramlah Ram tu Diva ..awak tu Dugong pakai sarung nangka…wakakakaakakaaaaa

    0

    0
  18. makyong says:

    aku nak miming pun malu, inikan pulak menari then upload bagi org tgok sbb aku pun bukannya retis.. mmg attention seeker btol makcik ni.

    0

    0
    • aaakulahhh says:

      ko malu sbb ko hudoh kan..
      ikut die la nk tergedik sana sini skit2…umo die berapa..
      semua dok puji miss nina etc…tp time umo cam die dulu..
      miss nina camana lak pakaian etc..
      nnti matang la tu..dah nama budak2..
      korang ajet2 alim ni..kat luar ntah perangai camana..
      mulut pn lum tentu leh jaga

      0

      0
  19. Aku says:

    Kolot betul pembaca bn ni
    Nak kata korang religious x, melepak baca gosip aje
    Biarla dia, gerak2 tangan aje pun

    Bajet2 mcm korang ni perfect. Kluar rumah pkai baju mcm mana? Korangtu masuk neraka jugak xyah melebih sgt

    0

    0
  20. mimos says:

    mizz nina dulu ms muda gedik lantak la sbb time tu tak bertudung… ini mira spesis bertudung.. xnak kalah… ” walau bertudung boleh buat apa saja…jnji itu kepala tutup”… spesis gatal puki

    0

    0
  21. Anonymous says:

    dh mcm bapok daa aku tgk kat blkg tuh…si mira pulak gedik..

    0

    0
    • bukan haters... says:

      aku pun memang nak comment bab yg kat belakang tu…
      mengeliat mcm badan kena rotan…
      dan yg paling aku perasan…
      BOY to girl jadi2an nie..
      semua yg berdamping dgn artis…
      mungkin taste artis kat sini kot!!!

      0

      0
  22. hana says:

    macam iras siti nurhaliza sikit mira filzah ni…
    Biar lah dia nak upload video dia ….bukan nampak dada ke..punggung bergelek ker…tudung pon masih dia pakai,
    dia upload untuk fans dia..menghiburkan fans…
    Kalau nak menasihat pun…guna lah ayat yang baik2…doakan dia diberi kesedaran sebagai muslimah.
    Ni tidak…ada plak yg api2 suruh bukak tudung la…
    jaga dosa masing2 lagi bagus..cari n kutip pahala untuk diri sendiri…
    ni korng tolong kumpul pahala si mira plak…..
    Ok mira…upload kuch kuch hota hai satu…

    0

    0
  23. aihh says:

    semua jadi hyprokrit lebih.. apa dalam gambar dia buat??.. benda tu pun salah… ramai perempuan melayu kat luar sana.. pakai tudung, tapi memantat sana sini… mmy hypocrite wanita melayu yang comment ala cam baik sgt..

    0

    0
  24. da'i says:

    i just imagine all the pengomen2 kat sini. baik sangat ke akhlak kalian.
    xpe. tengok dari cara korang komen pun, da tau mcm mana akhlak korg.

    0

    0
  25. TEAM MINAH GEDIK says:

    ALAHAI,
    NI KORANG LABEL GEDIK KER ??,
    I TENGOK BIASE JER,
    U ALL NI JELES LEBIH JER..
    BTW, YG BELAKANG TU LEH MASUK TEAM I OK!!..

    0

    0
  26. we are one says:

    Akak pon minat K-pop Mira..tp xda la upload gamba nari2 ni..tp comel la video ko ni..hahahahaha

    0

    0
  27. Torques says:

    Dia ni acah2 nk tiru wawa zainal…upload vid miming nyanyi hindustan…untungnya wawa pasal dia lawa n rmai peminat…yg si mira ni pulak malangnya ramai hates…kekekeke kesian…. sekian

    0

    0