Written by AbangNara | May 22nd, 2013

Setelah hampir seminggu kontroversi melanda di antara Afiq Muiz, ibunya dan Eina Azman, semalam ibu Eina Azman, Amy Roshaida tampil menerusi Harian Metro untuk menepis dakwaan yang anaknya merupakan kaki kikis.
ibu eina azmanDakwaan mengikis ini timbul apabila wang Afiq Muiz sebanyak RM30,000 lesap digunakan dalam tempoh masa sebulan. Kata ibu Eina Azman:-

Eina tidak pernah mengikis wang Afiq kerana saya mampu menanggung makan minumnya. Tambahan pula saya menganggap Afiq seperti anak sendiri kerana dia sering mengadu masalah selepas keluar rumah. Saya harap selepas ini tidak timbul lagi isu Eina dituduh mengikis wang Afiq kerana saya mempunyai wang untuknya.

afiq omMungkin kerana geram dengan dakwaan ini, ibu Eina Azman nekad untuk meneruskan saman terhadap ibu Afiq. Nampak gayanya kita tunggu sahajalah kes ini dibawa ke mahkamah. Buat masa ini, semoga semua pihak yang terlibat tidak mengeluarkan sebarang kenyataan bagi meredakan keadaan.

ephyraP.S: 10 hari sahaja sudah menampakkan kesan yang positif. Awesome kan? Lebih awesome kerana ada status halal JAKIM dan sijil kelulusan KKM. Harga pun berbaloi-baloi sangat. Untuk tempahan dan pertanyaan, anda boleh LIKE Facebook Ocean2U, layari www.oceanlife2u.com, email ke [email protected] atau telefon terus ke 03-4141-7889.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

192 responses to Saya Mampu Tanggung Makan Minumnya – Ibu Eina Azman

  1. melah says:

    jaga je lah anak kau tu bebaik melah.kat mak orang die mampu cakap mereng dgn kau nanti lagi teruk gamoknye

    0

    0
    • lala says:

      bpak borek ank rintik
      mk buruk ank hudoh

      0

      0
      • mak jemah says:

        Makcik nie SIUMAN tak??

        0

        0
        • Anonymous says:

          bagi makan minum x cukup. ajar sekali anak ko budi bahasa, hormat orang lain org yg lebih tua. jangan jadi kurang ajar sangat, dah la otak udang. ko mampu tanggung tapi didikan FAILED

          0

          0
        • blah laaa weeii, artis sendu oi says:

          bising la mokcik hazabedah ni! kitorang tak kesah pun ko mampu ke tak mampu nak tanggung anak ko tuh. ajar anak ko bercakap guna otak dulu ye mokcik. ajar anak ko tu HORMAT ORANG TUA dulu. ajar anak ko tu cakap elok-elok. ni lagi sokong nak saman mak afiq! stupid family! mak dengan anak sama bodoh! hamik ngko!

          yang afiq –telur dah hangus ke sampai tak defend langsung mak sndiri??
          pasni diam je lah makcik hazabedah, pesan kat anak ko yang bodoh piang tu skali ye. tak yah nak tepis apa2 dakwaan dah! makin banyak bercakap, makin tunjuk kebodohan. diam mcm mak afiq tu lagi bagus.

          0

          0
        • arbaiiiiiiiyahhhh says:

          mak lampir tumpang glemer.. kesian kau makcik.. nak masuk paper sangat kan.. ambekkk!!

          0

          0
        • Anonymous says:

          saya mampu tanggung? cara cakap mcm riak. kalau ditakdirkan Tuhan tarik balik sume nnt cane?

          0

          0
        • Dark Angel says:

          EINA ni bkn ke pompuan yang sama “MENDAKWA” dia hampir dirogol seorang [email protected] kaya di sebuah hotel.. konon2nye perangkap.. now kte dgr plak cite cmni.. rsenye bleh nilai kot eina ni pompuan jenis ape.. hmm..

          0

          0
        • MAK JEMAH THE ORI says:

          DIAORANG NI ISLAM LAGI KAH?
          PERANGAI KALAH YAHUDI MABOK !!!!!!!

          0

          0
        • Anonymous says:

          ish anak beranak teruk perangai..bongkak, angkuh… keturunan tak elok ni. kesian si suami dan si bapak kpd mereka berdua ni.

          0

          0
        • mail says:

          yela la autie amy roshaida. u memang MAMPOOOOO!!!! sampai anak u sorang tu jadi jantan tak siap. siap ader gilfrenn lagi tu. nama kat facebook bukan main shaq azman, “abang” kepada eina azman. haii, srg pelakon murahan, sorg pengkid,

          0

          0
        • makcik hazabedah dgr sini.. says:

          bising la mokcik hazabedah ni! kitorang tak kesah pun ko mampu ke tak mampu nak tanggung anak ko tuh. ajar anak ko bercakap guna otak dulu ye mokcik. ajar anak ko tu HORMAT ORANG TUA dulu. ajar anak ko tu cakap elok-elok. ni lagi sokong nak saman mak afiq! stupid family! mak dengan anak sama bodoh! hamik ngko!

          yang afiq –telur dah hangus ke sampai tak defend langsung mak sndiri??
          pasni diam je lah makcik hazabedah, pesan kat anak ko yang bodoh piang tu skali ye. tak yah nak tepis apa2 dakwaan dah! makin banyak bercakap, makin tunjuk kebodohan. diam mcm mak afiq tu lagi bagus.

          0

          0
        • missa says:

          takde sape menuduh eina azman kikis duit afiq tanggang tu…. kami cuma tak suka cara anak makcik yang kurang ajar kat mak afiq… kat media pun takde mak afiq sentuh langsung nama si eina azman…die yang meroyan sendiri.. ade faham makcik???

          0

          0
      • anzalnyah says:

        tau takpe. tak malu ke tengok anak ko tergedik sana sini jadi batu api kat si apiq tu? menyampah plak aku aku ngan si eina tu. meluat sampai nak terberanak haku guna molot!

        0

        0
        • sayang says:

          Nur Eina Azman [email protected]_Azman 15m
          @nazrulnazir salam.. Sye tau..Sye elok je dgn mak saya..sbb mak saya bg saya penuh kasih syg..Dan mak saya tak pernah sumpah saya ;)
          dia reply tweet fans dia..

          0

          0
      • Anonymous says:

        mak afiq,mak eina sama biol…

        0

        0
      • Kak Ton says:

        Mak pun macam mental jer….memang kaki propa. Boikot je lah diaorang ni. Meluat ah…macam bagus sangat.

        0

        0
        • sukeatiakula says:

          media pun.. sudah2 ler wat kuar artikel sampah psl dorg 4 branak ni..
          lelama naik meluat plk nk bace.. kang xpasal2 pasni sume adik bradik mereka tampil wat statement… lg meleret2.. merepek2..

          0

          0
      • Pemerhati says:

        xbaik mcm 2……..tp xpalah..ttp nk bg thumb up..

        0

        0
        • ckp jer says:

          makcik, kalo dah bole bg anak tu makan, jaga elok2.bagi makan benda elok2,baru prangai tu elok.jgn biar anak tu sampai bole nak kene ROGOL ngn org.jgn suh anak tu laga2 kan ibu anak.jgn suh anak tu buat publisiti murahan.baru belakon drama bole dikire dgn jari je, publisiti murahan lebih dari drama yg dia belakon.Propa je lebih !

          0

          0
        • Anonymous says:

          dua dua makcit ni nak kena pergi sekolah balik lah, belajar cakap elok2, belajar cara nak didik anak dan belajar ugama sekali!

          0

          0
      • nazrul natasha baiduri says:

        apa lah nk jd ngan pompuan nih.. wat malu golongan pompuan jer.. sedehhh!! setakat allasan nk jd tmpt mengadu, saya pun blh jd balai mengadu afiq muiz oiiiii!!

        0

        0
      • TANTE says:

        sudah2 la……………… makcik…..bawak2 mengucap………tok sah la nk menghangatkn lg keadaan.. makcik patutnye cool…wartawan ni pon..xde keje len dah…menyoal org tgh panas…..mcm2 kluar la jdnyer…..

        0

        0
      • Lembu Gemok says:

        Wahai Mak kepada Eina Puiiiii!!!

        takyah nak saman orang sgt laaaaaaa..rambut karat!!!! Anak pon dah berkarat..mesti main mandrem kuat ni…sampai Afiq mcm orang gila dah dalam Melodi ari tu…bangang abadi khas utk Mak dan anak mu Eina…khas..dedicated tau..hanya utk korang berdua!!!

        0

        0
      • soffy aidura says:

        yg DISLIKE ni msti konco2 eina azman ataupn dye sndri ank branak DISLIKE komen kite. hahaha…..! nmpk beno DESPERATEnyer!!

        0

        0
    • roonay says:

      JGN TAKAT MAMPU TANGGUNG MAKAN MINUM JE MAKCIK OI, AJAR ANAK JAGE KATA-KATA JUGE..SESUKE HATI NK NGATE ORG KURANG SIUMAN

      0

      0
    • lolilopstar says:

      ibu si penyek dh bsuara…

      0

      0
    • Anonymous says:

      Cube click link nie:
      afiq ada blog,dlm blog dia dia ada menceritakan betapa bahagianya hidup dia dgn adik beradik dia,tp mcmmana pulak skrg ni dia kata mcm2 ttg kluarga dia..

      http://afiqmuiz.blogspot.com/search?updated-min=2012-01-01T00:00:00-08:00&updated-max=2013-01-01T00:00:00-08:00&max-results=5

      0

      0
      • me says:

        enjoy plak baca blog si afiq yg sayur 10 sen gula2 getah 90 sen. nampak happy sangat lifenya..

        0

        0
    • politik says:

      cis. berlagak. nanti tuhan tarik balik harta kau baru kau rasa. mak anak sama je. kaki bodek kaki saman. nk bgtau kat media pehal. duk rumah diam je la. pi layan anak manja kau tu. beli mercedes pon tak reti kena tipu. pui.

      0

      0
    • laling says:

      lepas ni kuar pulak statement nenek eina, jiran eina, anak sedara eina, drebar bas mase eina sekolah dulu, tukang mekap muka eina, tukang kebun umah dia pulak…sume excited nak kasi statement, kan eina!!!

      0

      0
      • mak long jalan pegawai says:

        harini mak pulak kasi statement..esok lusa mak sedara pulak.. juliza adlizan mana,,, hahahaahahah

        0

        0
        • dudu dodo says:

          sp yg 1st bawa benda ke media? aku rasa padan muke je sume.nk jaja sana sni sgt kan

          0

          0
      • awal says:

        ingat melodi aritu..
        awal: sape plak yang pakai tudung tu? **dgn muka kompius giler
        zizan: mak sedara afiq
        awal: mak sedara plak? **bertambah2 kompius mukenyer
        zizan: semua nak bagi statement la..
        hadoiii semua org nk masuk tv bagi statement.. tp xde sorg pun yg nak mendamaikan ibu dan anak ni..masing2 menyalahkan org lain.. sedih…….

        0

        0
    • Anonymous says:

      SI IBU EINA DAH MULA MENYALAK, ELOKLAH TU EINA DAN MAK EINA KEDUA2NYA BINATANG HANJING YG JIJIK SEKALI !!!

      0

      0
    • kak timah says:

      NAPE AFIQ XKISAH EINA DGN MAK EINA HINA MAK DIA?????????SAH2 KO DAH KENA NASIK KANGKANG DENGAN MOYANG SIHIR N NENEK SIHIR NI AFIQ

      0

      0
    • Aurell says:

      Pelik haku ngn korg2 nie sume..nape nk slh kn iena n mak dye?? sape yg mula kn dlu? sape yg start bgtau 1 mlaysia yg anak dye anak drhaka? klu korg ade kat tmpat afiq korg x sedih ke mak ko bgtau kat media bg 1 mlaysia tau ko 2 anak derhaka?? pastu ko tbe2 ko kne tduh ckp kaki kikis laa,pmpuan sundal laa.pdahal ko x slh pape pn.ak x ckp mak afiq 2 sorg jew yg slah..tp sebagai seorg ibu yg baek kn elok kte doa kn anak2 yg baek2 je..bkn label kn anak derhaka,suh msuk neraka.bgtau sume org tau.n sbgai anak even cmne saket pn aty kte kat mak kte..kte kne sabar.ingat dye mak kte..xde mak xkan ada kte kat dunia nie.

      0

      0
    • Selena Gemas says:

      Nak bagi makan pun kena tgk gak makcik rezeki yg disuap ke mulut anak tu berkat atau tidak setakat nak bg makan kat malaysia ni mmg senang jee sbb belum ada plak yang mati kebulur tak x cukup makan tapi mati terlebih makan mmg banyak laa so makcik chek bebetul dulu rezeki yang makcik cari tu berkat atau tak. Kalau katakan makcik menang laa saman tu nanti dpt duit ribu agak2nye berkat x duit2 tu atas tangisan seorang ibu yg anak dia derhaka ?

      0

      0
    • erikha saffiya says:

      mak ngan anak xde bezenye…
      jge la anak makcik tu… ajar camne nk bercakap ngan org supaya beradab sket..
      kotye pun org wat fitnah.. handle la dgn cara berhemah…

      0

      0
    • kakak neelofa says:

      nah…ni ha mak bonda eina azman…

      0

      0
    • Olga says:

      HARI TU MAK SEDARA AFIQ BG STATEMENT SO MAK SEDARA EINA SI JULIZA ADZLIZAN XNAK BAG STATEMENT KE???????

      0

      0
    • Olga says:

      HARI TU MAK SEDARA AFIQ BG STATEMENT SO MAK SEDARA EINA SI JULIZA ADZLIZAN XNAK BAGI STATEMENT KE???????

      0

      0
    • latoya bibikyana al-puaka says:

      Malasla aku nak layan artis murahan ni. kalau ade bakat lan cerita la. NEXT

      0

      0
    • Ado aku kesah?? says:

      makcik mampu bagi makan anak makcik.
      makcik juga mampu tanggung dosa anak makcik kannn..kihkih
      Bila baca blog afiq ni dan ada kisah dia dan family dia, ak tak rasa mak afiq mcm yg afiq katakan. http://afiqmuiz.blogspot.com/
      spptnya eina tu tak payah nak sentap2. mak afiq xsebut nama “eina azman yg kikis duit anak sy 30k itu”. spptnya eina boleh je kluar statment, “saya bukan org yg ibu afiq maksudkan”. ni dia yg sentap2 lebih. wakakakaka

      0

      0
    • penyek laaaa ko eina says:

      mmg sah sah,, yg byk dislike,..keturunan c penyek sengau ni…

      0

      0
    • Anonymous says:

      makcik sila saman mereka yg bagi komen-komen tak berasas kat sini! hahah

      0

      0
    • Anonymous says:

      yelah makcik oii anak makcik tu mmg cukup makan,pakai segalanya tp makcik lupa nak didik anak makcik tu supaya jadi org yg berbudi bahasa dan berperangai elok,ke duit makcik dah abis sbb anak makcik ni berjoli je kejenya atau rs nak amik balik duit2 yg pnh afiq ni bg kat mak dia dl..oii makcik igt skt,sbg org tua bg nasihat kat si afiq ni bkn jd batu api..apa punye org tua la rumah kt pergi kubur kata mari masih bodoh lg,jg la anak makcik tu elok2 takut nnt Tuhan bg balasan tup tup anak makcik pula yg melawan makcik blk satu hari nnt…

      0

      0
  2. Tu la gaduh lagi menggunakan media. Tak puas hati face to face lah…kesiannnnnnn

    0

    0
    • Mariah Kari says:

      Mak si Eina ni pun 1 gak…kecoh…gila glemer….dah tua xnak tobat…bodoh

      0

      0
  3. i say says:

    Kalau kau di tempat ibu afiq, kau pun akan buat perkara yang sama.. jaga anak kau baik2 wahai mak cik.. aurat anak awak tu ajar die suruh tutup.. patut lah dulu kes dato nak rogol die.. sape suruh kalau aurat tu membuatkan nafsu lelaki naik smpai afiq pun xnak tinggalkan die.. xkan nye kekal cantik die tu..

    0

    0
  4. melah says:

    jage jelah anak kau tu bebaik jah.kat mak orang pon boleh die panggil mereng dgn kau kang tak tau la aku hoih

    0

    0
  5. Anonymous says:

    tuduh anak org kikis duit anak dia..kalau aku jadi mak pompann tu pun aku saman jee

    0

    0
    • emmm says:

      ek elehhhhhhhhhhhhhhhh

      0

      0
    • Kak Long says:

      Brape sen sgt lah ko dapat MOKCIK oi, kalo nyaman ibu Afiq, baik la ko gi saman DATUK yg kononnya nak rogol anak MOKCIK tuuu.. sah2 puluhan juta dapat, confirm bley menang kes nyer la.. (*kalo betul la~~~!!, tak pon anak MOKCIK propa jer kot, publisiti murahan dooh!~!!)

      0

      0
  6. mayo says:

    makan minum mampu la tanggung.keta mewah,handbag branded,kasut mahal,make up berlori2,percutian ke luar negara mampu ke?? wekkkk statement xbole blah…

    0

    0
    • xxx says:

      bukan ke eina beli sndr merc dia?

      0

      0
      • hei says:

        ntah2 duit rm30,000 yg afiq kuarkan dr bank account dia tu sbb eina nak beli keta tu takkk????? kan dia kata nak beli keta mewah cash!!!!! wakaka

        0

        0
    • Anonymous says:

      afiq pom jngn dok kurang ajar gan ibu kamu…ingt syurga di bawah tapak kaki ibu…setakat pepuan mcm tu bnyk lagi boleh cri…ibu sendiri mane boleh cri ganti…ingt ibu kamu yg melahirkan kamu bukan puan tu yg lahir kan kamu..

      0

      0
  7. Aku rasa si Afiq tu pun suka maknya kena samannnnnn..

    Afiq tu aku tngk macam sombong sikit..hari tu ada jumpa dia shooting..muka poyooo gila..macamlah glemer sangt..suam2 kuku je kott.

    0

    0
  8. makanaksameje says:

    anak beranak same je perangai..sepatotnye mak xpyh nk msk cmpr,ni x,ko lg nyebok hal ank ko.xpyh la nk tegakkan benang yg basah…beriye je..laki ko mn r?xreti nk bg nasehat kt ko kot???bingai gak kn???

    0

    0
  9. Anon says:

    Ko mampu tanggung makan minum anak ko tapi tak mampu MENDIDIK anak ko..

    datuk nak rogol anak ko, ko tak nak saman pulak…boleh bagi anak ko pegi jumpa datuk kat bilik hotel malam2…

    ibu dan anak sama jer…dasar murahan!

    0

    0
  10. Anonymous says:

    EH NARA TOLONG LAAA… DAH2 LA TEMPEK CERITA PASAL EINA DENGAN

    AFIQ. BORING GILA OKAY!!!

    BOIKOT JE DUA EKOR MANGKUK NI. SEMAKKKKKKKKK

    0

    0
  11. anoynomous says:

    SUDAH-SUDAH LA CERITA KELUARGA MULUT KECUT NI. EINA, KO INGAT. LAGI 5, 6 TAHUN MUKA KO DAH MACAM PAKAI GIGI PALSU. MULUT KECUT KECUT GITTEW. NOW PON AKU INGAT KO DAH LATE 20 AN, MUKA TUA!

    0

    0
  12. kak ton says:

    udah2la cerita pasal derang ni.. nak2 pulak yg dok bg statement blk2 afiq,eina,afiq,eina dah ni, mak si eina pulak… nampak sgt takutnya sebab asyik nak bg justification lah apa la…
    yang aku nampak, eina dgn mak dia sama je naik… bila tgk gambar posing kat anugerah mana ntah, galak sungguh maknya pun.. cer low profile sket mcm mak lisa surihani ke, mak nora danish ke..

    0

    0
  13. mencik says:

    korang2 ibu-ibu, adik-adik, patut berhenti berbalah dlm medialah wei. maner orang laki lain dalam ‘citer’ ni ek? yang akalnya panjang sikit dan boleh control semua ibu-ibu dan anak2 dara yang tengah meroyan nih??? laki2 korang senyap ja kooo?? tak bolehkah cakap ‘shut up!!?’ ni dah out of control dah ni? kalau depan aku, dah sure aku buat mcm kucing tgh bergaduh, aku simbah terus ngan air sebaldi baru bulu korang masing2 kecut.

    0

    0
  14. Mak eina pun kurang siuman juga ke says:

    Makcik …
    Setakat Jaga makan minum , kucing pun mampu…ayam ..itik kat belakang rumah aku pun pandai…
    Masalahnya ko failed didik anak ko jadi anak yg beradab…Jadi pompuan yg tinggi akhlak…sampai ke bilik hotel ko jah ajar anak…

    Aku ni idaklah beradab mana tp once org menghina seorg pompuan yg bergelar ibu kurang siuman…sea.ko mmg mintak makilah…. Nabi sendiri meletakkan darjat seorg pompuan bergelar ibu setinggi2 nya tp anak ko ?

    0

    0
    • saya lalala.. says:

      betul tu… kasi makan minum mmg laa semua org pon mampu… skrg yg dipertikaikan duit rm30k tu mampu ke mak eina ni sediakan tuk anak dia berjoli sakan… tah2 sndr tketar2 tgn nak bg.. laenlaa dgn mak2 nye sekali tanpa sedar mengikis duit si afiq ni…

      0

      0
  15. iris says:

    heran aku…bila masa mak afiq sebut nama sundal ni ek…tetiba sentap mcm org meroyan pastu jadi batu api…kang kena sumpah dgn mak afiq jadi arang kang

    0

    0
  16. IENA PELACUR DAN MAK NYA IBU AYAM says:

    IENA PELACUR DAN MAK NYA IBU AYAM SUNDAL…IENA PELACUR DAN MAK NYA IBU AYAM SUNDAL…IENA PELACUR DAN MAK NYA IBU AYAM SUNDAL…IENA PELACUR DAN MAK NYA IBU AYAM SUNDAL…IENA PELACUR DAN MAK NYA IBU AYAM SUNDAL…IENA PELACUR DAN MAK NYA IBU AYAM SUNDAL…IENA PELACUR DAN MAK NYA IBU AYAM SUNDAL…

    0

    0
  17. SangApi says:

    Pelik la aku depa ni…
    buat2 la muhasabah diri…
    yg ppuan mcm ni.. yg laki mcm ni.. emm….
    Igt Allah tu Maha Melihat…

    0

    0
  18. budak baik says:

    mak eina nih cube laa tutup aurat sket..
    didik anak makcik tu jadi budak bijak sket..otak udang..
    daa laa kuang ajar ngn org tua..
    nk tnye anak makcik yg eina gedik tu..dpt spm bpe A????..
    msti bnyk kan A nye…sbb tu laa berlagak nak mampos..

    0

    0
  19. Ecot says:

    Masuk sini dan baca,
    afiqmuiz.blogspot.com

    Dlm blog nie, Afiq menceritakan betapa bahagianya keluarga diorang dan ttg pengorbanan ibu dia,tp skrg krn gf, terus ckp mcm2 ttg ibu dia..pelik, hebat btl kuasa gf dia merubah diri dia

    0

    0
  20. tyrabank says:

    Ketemukanlah mereka semua face tp face media oii..suruh maaf bermaafan..ramadhan pun dh xlama.xpyh la duk tanya lg.confirm yg keluar dr mulut diorg lg bukan2.jangan terus nyalakan api kt mulut naga.xkisah siapa btl siapa salah.masing2 ada kekurangan sendiri.sedangkan nabi ampunkan ummat.siapalah kita semua manusia biasa je.eina,mak ina,afiq n mak afiq.sudah2 la.berdamai je semua.xperlu saman2.xmencerminkan budaya Islam je mereka ni.yg tua dgn cara tua.yg muda xpayah cakap la.memang keras kepala.ketegak!tak boleh nak tegur dah.so yg tua kena mainkan peranan.toksah nak keras kepala jgk la..menyampah aku tengok org2 mcm ni.

    0

    0
  21. montel says:

    ko ni dh knapa?? pas sowang2 plak nk masuk campur ni pahal?? ko jaga la anak ko soh hormat org tua.. bkn meroyan kat media cite bukan2.. ni x kene nan kuarga ko kan,banyak lak cite.. INGATTT anak ko tu br nk hdp dlm industri,esok2 x laku la sbb kuang ajar sngt..

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Diharap mak dan anak berbincang dan berhenti beri kenyataan di media. pendapat aku, anak pun salah, mak pun salah.
    sbbnya emak mcm x sayang anak ja. blh sumpah anak sampai mcm tu dan dedahkan kbrukan anak pada media. bila mak tak tahu nak tunjuk kasih sayang pada anak, anak pun jd mcm tu lah jg. anak ibarat kain putih, klu ibubapa tunjuk perangai yg hitam, hitamlah jdnya perangai si anak tu.
    Anak pula jgn la melawan mak. seburuk mn pun dia tetap mak kita. Igtlah pada Allah. syurga itu bawah tapak kaki ibu.

    0

    0
    • saya lalala... says:

      rasenye tak nmpk pun mak afiq burukkn anak dia.. siap ckp dia anak yg baek… zaman skrg ni daa tak bole laa nk pakai anak ibarat kain putih laa bagai… kecik2 elok jek mak ayah corak dia tp kalau daa besar pnjg mcm afiq ni sndr tak tau beza mane baek mane buruk sndr fikirlaa… kalau daa akil baligh sndr bdikari laa.. ade jugak anak2 org laen yg terabai tp elok jek perangai.. malah yg di sygi di belai bak mcm si eina tu lgsg tak reti hormat org tua!!!

      0

      0
  23. Anonymous says:

    aku rasa mak afiq never mention pun nama perempuan yang kikis anak die tu..
    ehh… terasa pulak makcik ni ehh…
    sapa makan cili terasa pedassssss

    0

    0
  24. iena bukan eina says:

    aku tak tekejut lepas nie afiq buat kenyataan kt media…. dia rasa mcm disihir. dia tak sedar ape dia buat selama dia bersama eina.
    hahahahaha…….

    0

    0
    • Enter Your Name says:

      bodoh la kalau keluar statement mcm tu..haha
      ramai gak artist yg buat mcm tu..memanjang issue sihir..hahaha..Allah tak nak ingat..benda2 syirik khurafat jugak yg dia percaya..rakyat Msia pun ramai yg masih bertuhankan benda2 mcm ni..mandi bunga la, bomoh la..hakk tuiihhh

      0

      0
  25. Anonymous says:

    Kepada Puan Amy, memang tak dinafikan semua ibu bapa bertanggungjawab ke atas anak2nya dengan memastikan mereka cukup dari segi makannya, minumnya, pakaiannya, hal sekolahnya dan lain-lain lagi

    Namun begitu, hamba ingin benar sekali membaca ulasan anda taktala anak gadis anda yang sebelum ini telah mengeluarkan kenyataan KURANG AJAR iaitu ” kurang siuman” kepada seorang insan bernama IBU

    Apakah agaknya perasaan anak anda dan anda sendiri pabila ada orang lain yang melontarkan kenyataan yang tidak sepatutnya kepada anda??

    Dan apakah tindakan anda berkenaan kes anak anda dan Datuk jam 11 malam di Hotel???

    0

    0
  26. Anonymous says:

    drpd mak cik saman mak afiq nie
    bek mak cik saman datuk yg nk rogol ank mak cik ari2
    ade gak faedahnye..sah2 datuk tu kaya..

    0

    0
  27. OHMAKKAU says:

    heiii ibu kpd wanita penyet,
    kalau mampu nak menanggung anak kau yg ntah ape2 tu npe msti nak bgi die jdi retis??

    0

    0
  28. Rose says:

    Kenapa isu keluarga nak dihebohkan dalam media. Isu sensitif mcm ni, tambah pula sampai pertahan gf daripada ibu sendiri. Walau macam mana, syurga anak lelaki adalah di bawah tapak kaki ibu sehingga meninggal. Dan adalah tgjwb a/lelaki utk membantu family “mengikut kemampuan”. Kena fikir jg siapa yang membesarkan anda sehingga boleh berdikari, jaga sakit demam anda, siapa yang berjaga siang malam untuk anda dan siapa yg boleh jamin gf anda akan menyayangi diri anda selama-lamanya. Ibu anda yang mengandungkan anda 9 bulan, bertarung nyawa antara hidup & mati. Hnya ibu bapa shj yang pasti menyayangi kita. Ibu kandung 1 saja dalam dunia. Berilah setakat yg anda mampu & jgalah dia smasa ada. Sy telah kehilagn bapa sblum smpat membahagiakan dia dgn duit hasil titik peluh sy sbg tanda ingatan atas jasa dia membesarkan sy shingga dewasa, Tp sy ttap mennggung family slama 6 tahun shingga skrg & ibu sy tidak pernah bekerja. Namun, anda berhak utk bercinta dgn ssiapa & duit anda adalah hak anda. Tp carilah teman yg bleh menyengkan hati kita dan org tua kita.

    0

    0
  29. Anonymous says:

    Pasni apa kata mak Afiq plak sama Eina sbb statement dia yg kata “Mak Afiq Kurang Siuman Kot”. Atau mak Afiq jawab la nanti “lupa nak off record” kalau di tanya kenapa cakap Eina macam2. HAHAHAHAHAHAHAH

    0

    0
  30. OHMAKKAU says:

    Ibu kpd si tanggang ni cme mention `WANITA ITU’..
    yg mke penyet ni terase npe?

    0

    0
  31. einakemek says:

    Mokcik mereng ni udah tidak siuman agaknya…anak2 punya hal dia lagi nsk melaga2kan. Betina tak reti jaga anak…oppsss!

    0

    0
  32. cik pah says:

    bosann laa weh!!..balik2 statement eina, afiq, dgn mak si eina nie….sejuta alasan pn dorang bgi utk tegakkan “maruah” dorang tu, masyarakat tetap pandang salahnye dkt afiq tu haa….

    0

    0
  33. mieoww says:

    nk gelak bergoleng2..time ni sibuk lak mak dia nk backup..ms anak nk kene rogol xde lak camni..puihhh mak anak same je..bimbooo

    0

    0
  34. tashashilaamzah says:

    shhh.. ! baik korg semua diam.. jgn ckp ape2.. nanti kena saman.. hahaha !

    0

    0
  35. truji says:

    ada sesuatu yg Allah nak sampaikan kepada mereka semua.. aku nak tulis sendiri x pandai..tapi petikan ni khas aku tujukan kat mereka semua…

    Peperangan menentang hawa nafsu adalah merupakan satu bentuk pengorbanan yang paling besar untuk membentuk jati diri sendiri dan kemaslahatan umat.

    Perangi hawa nafsu menuntut kesabaran yang tinggi dan ketaqwaan yang teguh dalam mendidik jiwa sentiasa beristiqamah melakukan kebaikan dan menjauhi segala bentuk kejahatan.

    Perkara ini jelas disebutkan di dalam ayat al-Quran, “Dan sungguh akan Kami berikan cubaan kepadamu, dengan sedikit ketakutan, kelaparan, kekurangan harta, jiwa dan buah-buahan. Dan berikanlah berita gembira kepada orang-orang yang sabar, (iaitu) orang-orang yang apabila ditimpa musibah, mereka mengucapkan: ‘Inna lillaahi wa innaa ilaihi raaji’uun’.

    Mereka itulah yang mendapat keberkatan yang sempurna dan rahmat dari Tuhan mereka dan mereka itulah orang-orang yang mendapat petunjuk. (Surah al-Baqarah ayat 155-157)

    Perangi hawa nafsu adalah merupakan perjuangan yang paling besar. Ia adalah utama dari peperangan mempertahankan diri.

    jgn lupa tujuan kita dizahirkan di muka bumi ini…

    0

    0
  36. Mat K says:

    Anak kau ni dah mcm model dlm katalog pelacur.
    Tolong jaga dia baik². Tutupkan auratnya.

    Semoga kita semua dilindungi Allah swt.

    0

    0
  37. Anonymous says:

    rasenye ibu afiq xckp pon…eina ambk duet 30k tu..ibu die tnye afiq mne duet 30k tu..yg si eina ni nak terase kenapa..hahaha..ntah2 btol..sbb sape mkn cili..die yg rase hotnye…..

    0

    0
  38. Anonymous says:

    mak si eina ni relaks je anak die kehulur hilir ngan jantan….patut mak pompuan la riso….puiii

    0

    0
    • whats my name says:

      anak dia kn stok daging mentah..2 yg kasi lelong sampi habes sume jantan boleh hangkut..ape dia peduli anak dye pergi mane dengan sape..kalau x, xkan la anak boleh terlepas sampai ke hotel tengah2 malam..mampu bagi makan minum tp xmampu mengawal dan mendidik anak..poor u..!

      0

      0
  39. kopi o says:

    si afiq ni pun ckplah..mana pergi duit 30k tu..
    ni dok senyap biar org mencerca mak sendiri..

    0

    0
  40. aihhh says:

    to eina.. jgn la ko gunakan tubuh dan ‘ehem’ untuk goda afiq sehingga dia sanggup buat ibunya mcm tu… udah2 la

    0

    0
  41. PelakonSuam2Kuku says:

    makcik ni kan..gunalah akal sikit..kot yer dulu2 sekolah bodoh, takkan lah sampai perkara2 mcm ni pun bodoh jugak? kalau semua org tutup mulut, takde lah cerita2 bodoh mcm ni keluar..emak afiq mungkin la terkena sbb dia bukan artist! apa sgt la yg dia tahu apa nak cakap apa nak sorok dari wartawan yg boleh berkata2 manis depan dia tapi balik opis cerita semua masuk paper..mak afiq sekadar mengadu sebab anak dia dah jadi lain semenjak berkawan dgn anak makcik dan bercampur dgn makcik..tapi makcik, anak makcik dan afiq sendiri boleh tak belajar zip mulut? korang tu artist..takkan lah benak sangat?!! dah la anak makcik hari2 keluar statement bodoh..makcik pun nak bagi statement bodoh juga??! jadi tak salah lah kalau masyarakat memandang makcik sekeluarga sebagai keluarga org2 yg bodoh belaka..tgk anak, dah boleh agak..tgk makcik pun begitu..kompom anak beranak takde akhlak..ni bukan cara nak selesaikan masalah..tapi membesarkan masalah yg tak sepatutnya jadi masalah pada makcik dan anak makcik yg perasan cantik tu on the first place! ini kan masalah antara afiq dengan mak dia..biarlah diorang selesaikan masalah diorang..makcik dan anak makcik terhegeh2 cari glamor murahan pulakk..makcik ingat, dgn glamour murahan atas makcik dan anak makcik, anak makcik tu akan dipinang dek adik beradik sultan brunei ke?? bodoh biarlah berpada2 makcik oii..jgn la tunjuk bodoh terlampau makcik anak beranak..korang jadi lawak rakyat Malaysia aje..

    0

    0
  42. Anonymous says:

    mmg la makcik mampu tanggung makan minum….tp yg nak joli2..mercedes..baju mahal2…duet pi clubbing..duet nak beli tu ini..sume la..mampu ke??

    0

    0
  43. pompomgirl says:

    seorang emak yg gagal membentuk diri dan gagal membentuk anak..ini ler rupanya..meroyan tak sudah anak beranak ni

    0

    0
  44. kuku says:

    stakat mampu tanggung makan minum tp xmampu didik anak ke arah kebaikan baik xpayah .. kena la seimbang mak cik oii.. bg didikan agama secukupnya.

    0

    0
  45. Azam says:

    Bagus betul korang dok ngutuk org lain ek…. Korang tu bagus sgt ke??? Aku ni tak la minat sgt kat dia ni tp tak de la sampai nak kutuk bagai… Sesia solat 24jam tp kutuk org sesedap rasa. Cuba tgk ahli keluarga sendiri… Kalo masih salam lelaki perempuan yg bkn mahram , ipar duai tak jaga aurat… Tak payah nak kutuk org mcm ko bagus sgt. Malu la wei… Korg pun ada or bkl ada ank… Lelaki atau perempuan sama susah jaganya… Cer byg kan kalo benda ni jd kat korg…. Allah lihat apa yg kita kata or buat… Sekelip mata benda ni leh jd kat sesiapa saja…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Kau pun baik sgt ke?? Klu ko sgt2 baik, takdelah ko pun nak sibuk2 masuk blog gosip artis camni kan?? Sblm kau ckp pd org lain, kau tengok diri dan keluarga kau tu dulu ya.. Baca jugak kau gossip artis ni kan?? Cara kau ckp pun tak menunjukkan diri kau tu lebih baik dari org lain di sini, yg jelas kau nak mengutuk org jugak dan meninggi diri walaupun kau lebih teruk berbanding org lain di sini..

      Siap ckp lagi ni yg kau tak mengutuk. Itu kata kau, semua org boleh ckp mcm tu.. Entah2 kau lebih teruk bg komen mengutuk mencaci berbanding org lain maklumlah nick dan avatar boleh je ditukar2… Mesti kau ni Eina atau Afiq atau yg seangkatannya yg takde rasa hormat pada org tua yg dihina dicaci mcm ibu Afiq tu. Pastu berlagak suci bila masyarakat bising dan bg komen yg keras.

      Lain kali klu tak nak org ramai mengata, jaga akhlak tu baik2 dan jaga maruah ibu… Kes ni tak ubah mcm kisah Si Anggang Anak Derhaka tu, entah2 kau pun species Afiq jugak..

      0

      0
  46. Anonymous says:

    ahah..kat blog afiq muiz..bertarikh 5 january 2012..afiq sendiri yg tulis..ibu die ibu paling cool didunia..gamba bahagia je ngan adik beradik…ckp keluarga yg hepi..rapat ngan adik beradik….kowg pi bace kat afiqmuiz.blogspot

    0

    0
  47. amin says:

    puan amy roshaida..lebih elok puan n anak puan brdiam diri dulu..jgn dtmbh lg mslh dorang..ingt puan,Allah dgr,Allah lihat suma prbuatn n prckpn kita..sy x tau apa ada dlm hati puan..tp puan kene ingt 1 prkara ni…bila2 masa saja Allah akan tarik semua nikmat yg kita dpt skrg..JGN SOMBONG dgn nikmat trsebut…nasihatilh anak puan sebaik2nya…sy xkan mndoakn yg buruk2 utk kluarga afiq n kluarga puan…tp sy brdoa mudah2an anda semua yg tgh ‘brperang’ mulut sesama sndiri akan insaf…Allah melihat kita ni skrg puan…

    0

    0
  48. panda lagi says:

    adoyayyy..pula dah..makcik ni nak glamour juga ka? ko ni apahal org tua.. dato nak rogol anak ko, ko tak nak saman pula.. tolong ajar anak ko beradab sikit boleh tak..ko ni mak jenis apa? tak reti ajar anak ke? klu org lain ckp ko ni kurang siuman apa ko rasa..ko guling2 gembira tak? patut la anak kuhang ajoo..mak pun jenis sama.. btw.. where is u husband? laki ko tak reti nasihat ko ke? yang ko busy sangat pasal family org pehal? jaga anak sendiri la wei.. bodohhh tul…ke ko suka anak ko ni kena rogol..rogol tu lagi maruah tercalar kut drpd tuduh kikis..boleh blahh org tua mcm ni.. sengal.. bodoh.. geram pula aku..rasa nak bakooo je rambut ko yang bekarat tu..

    0

    0
  49. Anonymous says:

    makan minum memang cukup. maintenance lain mcm mana plak? huhuhuhu

    0

    0
  50. Anonymous says:

    eina ni pernah keluar statement…tajuk…ditendang dipukul kerana terlalu cantik dan tinggi..cube search google…perasan giler minah ni…ntah2 org xsuke ko sbb peragai ko..bkn sbb ko cntik pon..dr sini da nmpk die suke buat cerite!!!

    0

    0
    • Tak suka Eina & Afiq says:

      Yeke??? Gilerlah Eina sundal ni, bajet hot wpun muka mcm taik kering.. Sapela yg malang tu nak dengki dgn Eina hodoh ni? Nampak sgt propa si sundal ni.. Berangannya betina sundal ni..!!!

      Sejarah artis2 Malaysia, yg tercantik mcm Julia Rais, Deanna Yusoff, Sofea Jane, Erra Fazira, Sarimah Ahmad (artis veteran), Maya Karin dan ramai lagi tidak pernah pun diaorg nak buat statement bajet hot mcm Eina sundal yg hodoh ni…

      Nampak sgt perangai si Eina ni camana.. Klu betul2 cantik takpela.. ni muka stok cam taik kering tp perasan cun, boleh muat lorilah muka cam kau ni Eina sundal..!!! Kalau tinggi muka hodoh buat apa! Tak ubah mcm hantu tiang jamban! Muka Ostrich lebih jelita dari kau! Jgn perasan sgtlah kau sundal..!

      Meluat aku dgn betina taik kering ni, dahla biadap dgn org tua dan jadi batu api mengalahkan iblis.. Pastu suka propa buat cerita2 kononnya dia tu semua org nak ngorat nak rogol nak dengki walaupun jijik hina… Bluekkkk…!!!! Eina dgn mak Eina ni dua2 hodoh dan burok..!!!!

      0

      0
  51. Anonymous says:

    ramai lagi pelakon kt malaysia ni lg cntik dr ko..xde pon mcmtu..ko yg terover perasan cntik…ak rase ko ni kurang siuman kot….opsss..kasihan

    0

    0
  52. aku says:

    Tak habis2 lagi pasal kes ni. nak saman, saman jelah. tak payah nak kecoh2 kat media. patutnya sebagai seorang ibu, dia kena damaikan anak dgn mak sbb dia lagi tau perasaan seorang ibu bila anak dia sanggup mati dari ada mak camtu (statement mcm nak minta kena panah petir). ni tak, dia pun sama naik melaga2kan. kalau si eina tu buat perkara yang sama dekat dia, baru tau. tak kisahla mak kita camne, baik ke, cool ke, agak tak berapa nak bagus perangai ke, kita tak boleh menderhaka pada dia. cakap ahhhh pun tak boleh. pikir secara rasional sikit, benda boleh dibawa berbincang.

    0

    0
  53. walaweyh says:

    aku rasa watak si tanggang jauh lbey baik dr afiq ni. kira award anak paling derhaka kira dpt kt afiq. ibu paling xda keja mak eina. pompuan bodoh terakhir dunia – eina. syabas diucapkan.

    0

    0
  54. anti propa says:

    INI SEMUA PROPA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  55. Kak Ton Comel Tak? says:

    makcik.. kalau makcik mampu tanggung anak perempuan makcik, makcik jangan bagi dia jadi artis … belakon hentah apa2 tah, selama nie tak perasan pun kelibat muka kat tv, tapi gosip anak makcik kurang ajar yg mempopularkan .. huhuhu.. makcik tak malu ker. agaknya makcik mmg tak pandai ajar anak kot

    0

    0
  56. Anonymous says:

    eina azman kurang ajar .. produser.. jangan amik sampah masyarakat nie berlakon… kami benci ..

    0

    0
    • Tak suka Eina & Afiq says:

      yup, setju sgt2.. better boikot je Eina betina taik kering ni dan anak derhaka Afiq Muiz. Takde sape pun nak tengok sampah msyrkat ni, boleh pergi jahanamlah manusia camni !!

      0

      0
  57. Anonymous says:

    klu mampu tanggung makan minum np bg ank tu berlakon..baik suruh sambung belajar..biar kurg makan jgn kurang ajar..slalunya anak adalah acuan ibu bapa.kepada eina tu, biarler dalaman tu sejajar cantik ngn luaran.Afiq Muiz n Eina nie wat malukan golongan artis jer..nnti semua org ingat golongan artis nie fikiran pendek.

    0

    0
  58. just nice says:

    Pesanan wat mak Afiq: makcik klu nak sumpah Afiq, suh la dia jd banglo ke, kete Merc ke..kurang2 cincin berlian ke..

    0

    0
  59. bajet hakim says:

    tak paham dgn org yg bajet suci.. korg marah eina tu ckp mcm2 kt mak afiq, tp korg sedar x yg korg tgh kutuk maki mak si eina? apa bezanya korg ngan eina tu ek? mak si afiq tu pun ada buat salah, dia yg 1st publickan hal keluarga ke media .. so kesimpulannya, 2-2 salah.. tapi kenapa bila mak eina keluarkan statement, korg maki2.. tp mak afiq keluar statement, korg sokong? tak paham.. tak paham..

    0

    0
  60. wawa says:

    kalau ada lebih duit tu… tlg antar anak pi belajar ngan ustazah… semoga perlakuan dan kata2nya membanggakan anda….

    0

    0
  61. Anonymous says:

    Dayusnye la anak brnama afiq muiz..ko smpi ati ke tgk mak sndri kna saman.buatla ssuatu utk halang..apeda

    0

    0
  62. Anonymous says:

    hanya mereka & keluarga yg tahu..sape dipihak yg benar,sape yg berslh…kite diam2 sudah…doakan yg baik2….

    0

    0
  63. Anonymous says:

    Asalammualaikum. Terima kasih kepada yang sudi membaca post pertama saya ini.

    Firstly,saya mahu mempekenalkan diri saya…hehe:)

    nama saya Muhamad Afiq Muiz

    anak kedua dari empat orang adik-beradik , and love my family very much!

    Harapan afiq agar dapat menulis segala aktiviti afiq dalam blog ni.

    *So keep in touch and sesiapa yang Follow blog afiq , InsyAllah afiq akan follow balik.

    Saya budak baru belajar berblogger ni . =)

    Kalau salah tolong coment-coment kan .hehe

    0

    0
  64. Anonymous says:

    aku dok baca dlm blog afiq ni best sngt ttg diri dia n family…dia cakap mak dia paling cool dlm dunia…dia sayang sangat kat family dia.
    Aku rasa dia jadi camni sbb pompuan muka kemek ni la. tentu pompuan ni hasut benda bukan2..pastu masuk pulak makcik dia yg tiba2 nak enteprem tu…pasal tu afiq ni kusut skrg..

    0

    0
  65. Anonymous says:

    afiq mmg anak yg baik…
    afiq, kembali lah kepada keluarga..ketepikan ckp2 org sekeliling yg hanya akn mengeruhkan keadaan. minta ampun dgn ummi afiq..syurga itu di telepak kaki ibu. jgn sesekali memburukkan keluarga kita..andai benar ibu afiq bersalah, maafkan lah dia. ingatlah segala pengorbanan yg telah dilakukan sebaik saja afiq melihat dunia

    0

    0
  66. YG BERKENAAN says:

    apabila mmbaca sgala tweet ibu hasliza dan anak2 nya..ya allah betapa rapatnye mreka smua..aku sperti sdah mngagak siapa di pihak yg benar..afiq muiz cuma ade 4 bradik je n mreka tsgat2 lah rapat dn dlu afiq seorg yg sgt pyayang pada adik2 nya bdasarkn blog adik dia yg aku baca..skg je dia brubah sikap yg sgt blawanan dgn sikapnye yg sgt2 lmbut dlu dgn adiknye lpas dia rapat dgn eina azman itu..sedih baca tweet ibu dia smpai x lalu mkn..allahurabbi..

    0

    0
  67. Anonymous says:

    Pelakon Eina Azman selalu dipukul dan ditendang kerana terlalu cantik Written by PORUMAN | Ahad, 18 November 2012

    Kesian dengan Eina Azman, pelakon yang sedang meningkat naik kerana pernah dipukul dan ditendang oleh rakan sekolah kerana terlalu cantik dan tinggi. Ini mesti sikap cemburu di kalangan perempuan yang tidak memiliki kecantikan seperti yang dimiliki Eina Azman. Jom ikuti luahan hati Eina Azman selepas ditemubual baru-baru ini.

    “Pernah saya cedera akibat terjatuh ketika turun tangga gara-gara rasa cemburu mereka. Parut luka itu kekal hingga kini. Keadaan semakin teruk bila saya belajar di sekolah menengah. Ada saja yang sengaja mencari kesilapan saya, walhal saya tidak pernah ganggu sesiapa.

    “Bukan saja rupa, bahkan ketinggian saya turut jadi bahan pertikaian. Bukan saya tidak cuba berbaik-baik, tetapi kebanyakan rakan akan menjauhi saya.

    “Entah di mana silapnya saya pun tak tahu, walhal tiada beza pun saya dengan mereka. Apa yang mereka pakai, itulah yang saya pakai, malah saya tidak pernah bermegah bergelar artis.

    “Saya sudah biasa terima panggilan berbaur ugutan mahu cederakan wajah saya, selain berpuluh-puluh surat layang. Sudah banyak laporan polis dibuat sebagai langkah berjaga-jaga.

    “Saya tidak tahu ia angkara siapa dan tidak mahu ambil tahu. Ibu tidak sanggup lihat saya bersedih lagi dan atas faktor itu juga dia sarankan saya berhenti sekolah dan belajar di rumah saja,” katanya. – blogzaim.com

    0

    0
    • mango says:

      ek eleh minah ni.. Berapa tinggi si eina ya.. Aku pun tinggi gak. Tak de pun orang pertikaikan ketinggian aku..
      siap orang gelarkan panjang adalah… kalau setakat tinggi bawah 175cm.. Tak ade tinggi mana pun..biasa aje..so jangan nak berlagak. in fact ramai aje orang kat malaysia tinggi macam tu dan mungkin lebih dr itu..

      0

      0
  68. wawa says:

    bila aku tgk blk statement diorg kat melodi, baca blog afiq, aku rasa afiq ni budak baik….
    that’s why mak die mintak die jgn berkawan dgn eina… sbb perubahan yg berlaku terlalu ketara… supaya die x terus terleka dgn permainan dunia yg melalaikan HARTA dan WANITA. sape2 yg rapat dgn afiq (bukan wartawan) tlglaa nasihatkan dia dr hati ke hati…

    0

    0
  69. Anonymous says:

    Pelakon Eina Azman selalu dipukul dan ditendang kerana terlalu cantik Written by PORUMAN | Ahad, 18 November 2012

    Kesian dengan Eina Azman, pelakon yang sedang meningkat naik kerana pernah dipukul dan ditendang oleh rakan sekolah kerana terlalu cantik dan tinggi. Ini mesti sikap cemburu di kalangan perempuan yang tidak memiliki kecantikan seperti yang dimiliki Eina Azman. Jom ikuti luahan hati Eina Azman selepas ditemubual baru-baru ini.
    “Pernah saya cedera akibat terjatuh ketika turun tangga gara-gara rasa cemburu mereka. Parut luka itu kekal hingga kini. Keadaan semakin teruk bila saya belajar di sekolah menengah. Ada saja yang sengaja mencari kesilapan saya, walhal saya tidak pernah ganggu sesiapa.
    “Bukan saja rupa, bahkan ketinggian saya turut jadi bahan pertikaian. Bukan saya tidak cuba berbaik-baik, tetapi kebanyakan rakan akan menjauhi saya.
    “Entah di mana silapnya saya pun tak tahu, walhal tiada beza pun saya dengan mereka. Apa yang mereka pakai, itulah yang saya pakai, malah saya tidak pernah bermegah bergelar artis.
    “Saya sudah biasa terima panggilan berbaur ugutan mahu cederakan wajah saya, selain berpuluh-puluh surat layang. Sudah banyak laporan polis dibuat sebagai langkah berjaga-jaga.
    “Saya tidak tahu ia angkara siapa dan tidak mahu ambil tahu. Ibu tidak sanggup lihat saya bersedih lagi dan atas faktor itu juga dia sarankan saya berhenti sekolah dan belajar di rumah saja,” katanya. – blogzaim.com

    0

    0
    • wlm says:

      mana dia BUKTI yang mengatakan dia di tendang dan dipukul kerana terlalu cantik dan tinggi?? PROVE IT!!! dalam masa 7 hari..hahaha

      terlalu cantik?? tolonglah..masuk bakul angkat sendiri

      yg tergamak kata kt orang lain kurang siuman tu..CANTIK SGT KER??

      0

      0
    • Anonymous says:

      Beranganlah kau si Eina taik kering !!! Muka cam haram pun bajet cun, sapelah yg bodoh sgt tu nak dengki dgn kau.. Propa !!!!

      0

      0
    • Yolah kau says:

      Muka mcm jubo lembu pun bajet cantik. Uwekkkk!

      0

      0
  70. Anonymous says:

    korang tweet je @Eina_Azman
    kat sini ada dia baca ke?

    0

    0
  71. kesekian kali says:

    jikalau engkau dapat melihat ganjaran ALLAH buat orang yg sabar dan pemaaf, nescaya engkau akan menjdi lebih baik daripada itu..dunia ini sementara, akhirat kekal selamanya..semoga mendapat hidayah ALLAH sebelum bertemu dengan PEMILIK HARI PEMBALASAN.. :)

    0

    0
  72. maRnia says:

    Sebenarnya masalah dia orang ni boleh diselesaikan kalau tak ada gangguan dari orang ketiga (Eina). Sebab tu la semakin parah bila orang ke4 (mak Eina) ke 5(mak saudara Afiq) dan seterusnya sama sebuk masuk campur. Nak tumpang glamour .Janji dapat masuk Melodi. Kan dari awal lagi mak Afiq tidak ada sebut pun nama Eina tu. Dia tak mintak pun duit Afiq cuma tanya mana pergi duit 30k tu. Itu hak dia sebagai ibu . Tak salah kan. Eina yang terlebih sebuk pasal duit Afiq kenapa. Takut kantoi la tu.

    Kan senang kalau dari awal lagi Eina dan keluarga dia jangan masuk campur urusan keluarga Afiq.

    0

    0
  73. luke pritchard says:

    terbalik…org yg dituduh tak siuman senyap jer..yg tuduh org plak nk saman

    makcik…klu afiq ckp makcik tak siuman mak cik mara tak??

    hiccup!!

    0

    0
  74. hanan says:

    syurga di bawah telapak kaki ibu. dan ingatlah pengorbanan ibu mengandungkan, melahirkan dan membesarkan afiq selama 20 tahun nie tak termasuk lagi masa afiq dalam perot ibu kan. jadi walaupun seorang ibu itu membuat kesalahan kepada anaknya, anaknya itu seharusnya memaafkan sahaja kesalahan ibu. dan ingatlah setiap perbuatan kita di dunia ini perlulah ada keredhaan daripada ibu. dan kemudian barulah keredhaan daripada Allah. kalau tak caye, try google lah. tolong lah bertaubat afiq muiz.

    0

    0
  75. fatty jul says:

    ‘Bajet Hakim’..aku rase ko ni kaum kerabat eina azman la..xpun ko ni sebenarnye eina azman?

    0

    0
  76. kesekian kali says:

    jikalau engkau melihat ganjaran ALLAH buat orang yg pemaaf dan sabar, nescaya engkau akan menjadi lebih baik daripada itu..dunia hanya sementara..akhirat kekal selamanya..semoga mendapat hidayah ALLAH sebelum bertemu PEMILIK HARI KEBANGKITAN kelak..

    0

    0
  77. Anonymous says:

    Kenapa la riak sangat keluarga Eina ni. IRasa sedih dan takut bila dengar Afiq, Eina dan mak dia menggeluarkan kata-kata. Jangan main-main tau…di akhir zaman ni balasan Allah tu pasti cuma cepat atau lambat je. Kalau Allah kata jadi maka jadi la ia. Kun Fayakun.

    0

    0
  78. ann says:

    dah la berlakon tak semenggah mane… entah cmne blh jdi heroin pun. ramai lg artis yg jauh lg cantik dari si dia ni. dah la xreti hormat orng tua. sepatutnya damaikan si afiq tu dgn ibunya, tak kisah la siape pun yg salah, dah ank beranak kan….bukan nye curah kan lagi minyak ke dalam api.

    0

    0
  79. Anonymous says:

    Makcik kata Eina n afiq kwn je kan hari tu n kata mrk bukan bercinta cz Eina ank makcik tu sentiasa bersama makcik so masa ank makcik pegi ke hotel mlm2 n Katanya sampai hampir dirogol tu mana makcik masa tu? Ambil m/c ke hari tu?n Hal tu rasanya lbh patut diutamakan kot yela ank Dara kesayangan hampir dirogol n duit pun lesap ditipu…tapi pasal tu tk pula makcik menyibuk mcm ni..hari2 keluar statement…makcik mampu tanggung mkn minum je?yg dia nk mayb lbh dr tu…jgn ingat org kaya tk kikis duit org…yg kaya pun byk tipu duit makcik…if mampu sgt y benar kan ank tu keje?ank makcik berlakon ank org pun berlakon kejenya n b4 afiq mampu cari duit sendiri mak dia juga yg bg mkn minum kan bukan makcik n keluarga..better makcik jg ur fly n terutama ank gadis u tu…Berkwn konon sampai dh melekat dh badan dgn afiq tu…jgn kata Berkwn ,berkasih pun Ada batasnya…makcik ni tk reti jg ank sendiri tapi sibuk nk nasihat afiq tu…patutla afiq tu dh jd mcm tu…artis yg dh legend n diva pun tk kecoh mcm ni…ank makcik tu just suam2 kuku je but lagaknya mcm superstar…dh Lah makcik cukupla apa yg makcik n Eina nk (publisiti murahan n perasan popular) dh dpt so stop la dh cukup glamour dhhhh 1 malaysia dh Kenal Eina n mak dia…or nk sampai 1 dunia tau baru stop???hmmm itu tk mungkin la …kat malaysia pun dh cukupla (walaupun tk semua )

    0

    0
  80. SHINA says:

    XTAHU KEBENDA… LAGI MERUMITKAN KEADAAN, BUKAN NAK MENENANGKAN KEADAAN… NAK SAMAN2 LAH PULOK.. HAI XTHU KALER BALER LANGSUNG…

    0

    0
  81. malinkundang says:

    Takde rasa ehsan pd mak sendiri ke Afiq? Mak ko tak berapa sihatkan?…org tua byk2 fikir, kang naik darah tinggi, menangis sbb rindukan ko & ditambah kena saman dgn betina ko. ko penah ckp kan mak ko tu jenis apa kan, sekarang apa jenis anak ko ni sanggup buat emak mcm musuh *geleng kepala*

    0

    0
  82. Anonymous says:

    mak n anak sama bodoh… suka campur hal kluarga org len… tkde maruah btul r!!!

    0

    0
  83. Anonymous says:

    la..p cari setakat RM30 k???biar betol…make up si eina tu pon tak lepas…
    dah elok2 ada datuk mau…jual mahal pulak…

    0

    0
  84. akulah aku says:

    sepatutnya mak eina perlu bertindak dengan lebih matang dengan menasihati anaknya supaya jangan mengeruhkan lagi keadaan. Ni tak. Ni lah contoh parents yg manjakan sangat anak.

    0

    0
  85. anis says:

    Setekat makan minum je ko blh taggiung..siapapun bleh tanggung Klu makan n minum tapi..anak ko tu seleranya n nafsunya macam 2 bukan makan minus jer… lo fikir la sendiri..

    0

    0
  86. ikan says:

    oh yela tu.. kan duit dah kene tipu ngan datuk gatal. tu nak kne saman2 orang nak kaver balik.

    0

    0
  87. kuda hitam says:

    ko tunggu je la makcik.. nnt bile turn ko bgado ngan anak ko.. anak ko lak nnt panggil ko “mak sy kurang siuman tu”..

    0

    0
  88. IENA DAN MAKNYA PELACUR says:

    IENA SI PELACUR KURANG SIUMAN YANG SUKA SAMAN ORANG OFF RECORD

    0

    0
  89. mek says:

    kita tunggu pulak pak- pak pula masuk gelanggang..

    0

    0
  90. CONCERN says:

    nape sibuk sangat nak menyaman..,kononnya demi maruah..,sedangkan diri sendiri awal2 lg dh xpandai jaga maruah diri sebagai perempuan islam (berpakaian tapi terang2 telanjang,pakaian semua nak bukak2.,bergambar macam perempuan xde maruah,.berpeleseran & bergaul bebas dgn lelaki).,tp pelik,org macam ni tau pulak ckp ttg maruah.,bila org kate perempuan sundal,marah,melenting,tp hakikatnya salah diri sendiri yg berpewatakan & berperangai sebegitu.,hai,dunia2..,byk2la muhasabah diri

    sebagai ibu xcukup kalau sekadar bg cukup makan,tp bg juga cukup didikan,lebih2 lg didikan agama.,inila jadinya kalau xmemberi cukup didikan agama pd anak.,

    kpd ibu afiq,afiq,eina,ibu iena semua kena byk2 bertaubat pd Allah.,sebaik2nya berdamai & minta petunjuk Allah.,semua perlu byk bersabar,mengalah & memberi maaf,berlapang dadala.,itula jln terbaik,Allah suka org yg berbuat baik.,yg penting bertaubat pd Allah

    0

    0
  91. Anonymous says:

    FILEM Ratu The Movie yang menampilkan 10 aktres pasti kelihatan janggal apabila poster untuk mempromosikan filem yang bakal menemui penonton di pawagam pada Mac ini hanya menampilkan sembilan wajah pelakon utamanya sahaja.
    Sedangkan filem arahan Prof. Madya A. Razak Mohaideen yang bertunjangkan kisah peserta pertandingan ratu cantik itu dibarisi 10 pelakon wanita.
    Malah mereka juga sebelum ini tidak pernah tampil dalam mana-mana filem.
    Kesemua 10 pelakon muka baru yang tampil dalam filem Ratu The Movie dengan kos RM1.5 juta termasuk promosi, terdiri daripada Tryambikay Vendages Nair (Bkay), Hilyah Amirah Ismail (Elya), Arizan (Izan), Farahzilah Abd. Rahman (Farah), Norfarahin Mohd. Roslan (Farahin), Shuhaila Sidik Mohamed (Sue), Fazreen Syazlyn Mohd. Adzhar (Syazlyn), Norjazillah Abd. Rashid (Jazzy), Natasha Sheila (Tasha) dan Ainur Shakina Azman (Eina).

    Hits difahamkan, kemelut tercetus sebaik sahaja tamat penggambaran filem terbitan Wayang Studio International (WSI) itu.

    Semuanya gara-gara salah seorang daripada pelakon utamanya, Eina, membuat dakwaan yang mengaitkan produser filem tersebut, A. Latiff Mohaideen dengan seorang pelakon, Bkay Nair.

    Eina mendakwa kononnya Latiff menjalin hubungan istimewa dengan Bkay berdasarkan selepas tamat penggambaran, Bkay ditawarkan untuk bekerja dalam produksi WSI.

    Ekoran itu, Latiff berang dan bertindak mengeluarkan muka Eina dalam poster filem Ratu The Movie.

    Dakwaan Eina yang dianggap sebagai tidak berasas itu dinafikan sekeras-kerasnya oleh Latiff.

    Rentetan daripada isu panas yang didedahkan dengan berani itu, Eina yang berusia 16 tahun mengambil keputusan keluar daripada WSI.

    “Bagi saya, tindakan Eina membuat tohmahan ke atas saya merupakan satu tamparan hebat kepada seluruh warga kerja Ratu The Movie.

    “Ini kerana, tak semena-mena, dia telah mencetuskan satu kontroversi sedangkan kita dulu pernah bekerjasama dengan aktres terkenal dan punya nama besar seperti Erra Fazira dan Ning Baizura. Tetapi tidak timbul pun sebarang masalah,” kata Latiff.

    Ibarat diberi susu dibalas tuba, Latiff menuntut kenyataan maaf secara terbuka daripada Eina.

    Latiff yang kesal dengan kemelut yang melanda produksi filem tersebut berkata, pihaknya tidak mampu untuk berbuat sebarang perubahan terhadap filem yang ke-27 arahan Razak kerana isu panas itu berbangkit selepas siap penggambaran.

    “Cuma apa yang boleh kami lakukan keluarkan wajah Eina daripada poster filem,” katanya.

    Latiff bagaimanapun optimis isu panas yang melanda produksi filemtersebut tidak akan menjejaskan tarikan penonton ke pawagam.

    “aku tercari2 pasal betina ni dan terjumpa artikel ni..baru aku teringat mak dan anak ni jugak pernah kecoh kat melodi dulu sebab muka takde kat poster filem ratu the movie ni padahal konon dalam cerita tu die menang jadi ratu cantik..pengarah pula membidas yang die memang pemenang no1 dalam cerita tu.tapi dia bukan pelakon utama..

    sedih betul kau dan mak kau ni eina..dari mula2 dah nak glemer je..time aku tengok korang kat melodi waktu tu..dalam hati aku cakap tak sedar dirinya mak dan anak ni…

    0

    0
    • Tak suka artis bodoh dan biadap says:

      Mmg Eina dan mak Eina jahat dan suka buat fitnah, keturunan jahat!

      0

      0
    • Anonymous says:

      artis murahan..kate je tak nak kontrovesi..tapi alasan basi jugak kau bagi…

      0

      0
  92. aSSAlamualaikum..mak cik..cuba mak cik baca ini leklok..ingat..jangan riak sangat http://cheesecakecintahoneystarz.blogspot.com/2013/03/tunaikan-10-hak.html

    0

    0
  93. Makcik oi.. says:

    X guna bagi makan kat budak yg x tahu hormat org tua..

    0

    0
  94. Hmmm says:

    EMAK EINA HANYA MAMPU BG MKN DAN MINUM TAPI X MAMPU DIDIK ANAK SUPAYA HORMAT ORG..

    0

    0
  95. kazen Eina dua pupu belah mak says:

    Adoi korang… memang ler budak Eina ni stupid… kalu tak takde le hingin nak jadi artis… kalu otak geliga, dah jadi doktor ke, scientist ke, astronaut negara ke… memang family I ni sume jadik artist… IQ department kureng sikit. AKAN TETAPI… (jeng jeng jeng – wow dramatic sikit)… please remember… she’s EIGHTEEN!!! budak hingusan memang ler tak tapis kata2 and ikut perasaan aje… Keyword = BUDAK. Korang yang umpat panggil pelacur lah, sundal lah, babi lah… bawak mengucap boleh tak? Why do you have to go down to her level? Sapa yang tak matang sekarang? Bagi ler nasihat baik2 sikit…

    0

    0
  96. kazen eina azman says:

    nasib baik aunty bagi penjelasan. harap aunty dan eina byk2 bersabar ye.

    0

    0
    • Anonymous says:

      cecececececoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiptui

      0

      0
    • bukan kazen eina says:

      yela kazen..nasib baik kan…kalau tak..tak tahula den nak kato camno

      katokanlah ado oghang kato kek kau yg ekau kurang siuman…harap ekau byk bersabar ok..

      0

      0
  97. kim na na says:

    mak afiq vs mak lampir….aku doakan mak afiq dipihak yg benar…ameen…

    0

    0
    • lollyta says:

      dua2 salah, dua2 ego. Mak tak patut hebah aib anak pada media, Anak tak patut hebah aib mak pada media. ade betei??

      0

      0
  98. MOHD says:

    UNTUK MAK EINA…MUNGKIN BOLEH BUAT macam kat belog yang bawah ini untuk anak die.MISI MENCARI MERTUA
    http://cheesecakecintahoneystarz.blogspot.com/2013/05/misi-mencari-mertua.html

    0

    0
  99. malisa says:

    lagak mcm ibu ayam dgn anak ayam je lagaknya dua beranak ni. bkn ada cerita ke pasal si eina ni?..berlakon 1 drama mampu beli merz kot ..kelasss hasil layan dato2 kat hotel tgh mlm ke? artis low class cari nama melalui cerita2 murahan..mak pun tumpang glamer..nanti sikit lagi mak tayang hb chanel rm 20k mcm mak ts yg konon jual nasi lemak padahal hasil nasi lemak anak-anak

    0

    0
  100. kunangkunang says:

    Kian jauh kian hilang
    kasih antara kita
    nampak tenang pada zahirnya
    tapi batin terseksa
    yang terguris tak nampak di mata
    yang terhiris terluka
    sesekali terbit airmata
    tahan sebak di dada

    Ke manakah nak di bawa
    resah kian melanda
    di manakah hendak ku khabar
    pilu di dalam dada
    bila kasih di hujungnya nyawa
    rasa ingin dimanja
    perasaan pun kian tersentuh
    bila rindu ini berlabuh

    Korus:
    Apakah yang dikejar dalam hidupmu
    berkali kukata padamu
    kita singgah di dunia yang sementara
    penuh tipu daya

    Yang kekal di sana
    biarlah kita bersama
    usahlah hanyut terus terlena
    kerana dunia

    Ulang korus
    Ada aku masih ada
    kasih belum terhakis
    sebenarnya sudah lama
    ku sungguh berkecil hati

    0

    0
  101. peah says:

    pas nie, aku memang boikot, x akan tengok filem or drama kalo ada betina nie… mcm nie perangai dier…eh tolong la

    0

    0
  102. Anonymous says:

    asal familiy perempuan ni meroyan sangat..aneh..jaga tepi kain sendiri sudddaaaah

    0

    0
  103. Kazen Eina dua pupu belah mak says:

    Adoi korang… Memang ler budak ni stupid… Kalau otak geliga memang tak hingin jadi retis.. Mesti jadi doktor ke, scientist ke, astronaut Malaya ke… Family I ni IQ department kureng sikit. HOWEVER, she’s EIGHTEEN! Memang ler budak hingusan ni tak pandai tapis… Main lepas aje statement… Mana budak pandai think before you speak. Keyword = budak. Korang ni sedapnyer panggil dia pelacur lah, sundal lah, babi lah…. Bawak mengucap korang… Why do you have to go down to her level? Sapa yang tak matang sekarang? Cer bagi nasihat baik2…

    0

    0
  104. nyah kau says:

    kepada EINA…ko tu ta matang lagi..jangan nak jadi mulut busuk nak pecah belahkan keluarga orang..
    kepada AFIQ…ko pergilah berubat islam..macam da kene nasi kangkang da aq tengok..ko taubat la sebab ko mcm ta sedar diri..SYURGA KAT BAWAH TELAPAK KAKI IBU…macam mane pon mak ko itu IBU…!!!!!!!!

    0

    0
  105. giler glamour says:

    mak EINA tu nak TOPP!!nanty laku bleh la jadi model iklan PERFUME..haha..Nampak macam nak masuk TV sangat!!!!…hahaha

    0

    0
  106. BUSUK HATI says:

    Masalah Eina & keluarge die dah menjadikan kamu semua bercakap mcm org tiada iman. Adakah anda layak mngutuk org lain sedemikian rupe? sedangkan Nabi Muhammad kena baling tahi unta pun, Nabi boleh tersenyum dan memaafkan dan itulah yang buat rakyat Jahiliah mengikut Islam, kerana kesabarannya. Tapi dimana kesabaran anda? adakah kamu semua xpernah melakukan dose? mungkin ini dose Eina& Afiq. Tapi kita sebagai org Islam pula mencaci nya?Cube bawa beristifar dan mencerminkan diri dlu. Biar Tuhan yang mengadilinya kelak. takut anda tunjuk 1 jari kepada Eina&Afiq 9 jari kepada anda. Bersama-sama taubat jgn brkongsi dgn dose Eina&Afiq.

    0

    0
  107. Lelaki Sejati says:

    Perempuan mmg cepat emosi. kalau abg pun abg akan mengamuk kalau org cakap anak abg sundal etc….pelik pulak abg tengok tukang comment sini..kalau kena anak sendiri…nak berdiam?

    0

    0
  108. Abang J says:

    ni semua gara2 media la ni…banyak lagi bende lain yg lebih penting nak di hebahkan bukan buat orang yg nak berbesan jadi gaduh….

    0

    0
  109. amirul says:

    korg ni bodo ke kutuk mak orang? cube baygkan org kutuk mak korg, ape rasa? komen x pakai akai…relex2 sudah

    0

    0
  110. amirul says:

    korg nie bodo ke kutuk mak org? cuba kalau org kutuk mak korg, ape rasa? komen x pakai akai laa…releks sudah

    0

    0
  111. secret says:

    eina tak lawa pun.lawa budak perempuan ni lagi.hot stuff kptm taman shamelin perkasa,cheras tu haa.tp takde bajet lawa mcm eina ni. https://www.facebook.com/awin.zahari/

    0

    0
  112. tupai comel says:

    macik mampu rupanya..tp pelik juga..anak sanggup pg hotel minta diskaun gn atok..

    0

    0
  113. koitiau says:

    amende la deme ni mrepek…yg pmpuan 2 pn otak taruk kt siku agaknye.

    0

    0
  114. Anonymous says:

    kau dgn anak kau same je

    0

    0
  115. sis anie says:

    amy roshaida (mak eina) pelakon tak laku dulu so nak eina jadi top star sggp jual anak asal popular.its ok kita tgk je apiq/eina ni tak lama lg bungkus/xde producer bg job takut drama/film x laku… dlm metro tdi apiq kuar statement xdpt job n payment beku. alhamdulillah berkat derhaka pd ibu.

    0

    0
  116. sis anne says:

    amy roshaida (mak eina) pelakon tak laku dulu so dia sggp wat ape je asal eina jadi top star even jumpa dato kat hotel tgh mlm. dlm metro apiq mention takde job n payment beku…alhamdulillah berkat derhaka pd ibu..insyallah kita tgk eina/apiq bungkus tak lama lg. hari2 ada pelakon baru boleh replace pelakon sendu.

    0

    0
  117. lollyta says:

    makan minum boley tanggung kak, dosa agak2 boleh tanggung tak? haaahaaaaa, cam susah je kan soklan nih.. har har har. pandai2 lah akak nak didik anak sendri yer..

    0

    0
  118. akuxderhaka says:

    mak pun serupa macam mak ayam lampir………………

    0

    0
  119. missmira says:

    makan minum ja.. baju mahal2, beg mahal2 tu sapa yg tanggung? takkan la si eina ni nak mintak belanja makan minum ja kan.. kalau ngan artis ni 30k tu sehari shopping pon bolehhh

    0

    0