June 22nd, 2015

Sering terpalit dengan kotroversi dan kritikan ramai, aktres Nabila Huda enggan ambil pusing dengan kata-kata negatif yang dilemparkan kepada dirinya dan telah memaafkan mereka yang memburukkan ataupun menghina beliau selain mengakui dirinya juga tidak sempurna.

Tidak apalah, saya maafkan orang yang memburukkan atau menghina saya. Saya tahu bahawa diri ini juga tidak sempurna. Bukannya tidak kisah dengan komen-komen yang diberi, saya kisah. Dan kerana itu saya maafkan mereka dan menerima dengan hati yang terbuka atas keprihatinan mereka.

Yang berhak menilai saya ialah Allah. Bukan saya nak cakap yang saya ini kuat agama. Tidak! Iman pun tak sempurna. Cuma hanya Dia yang menilai kita.

Bersempena dengan bulan Ramadhan ini, Nabila mengambil peluang ini untuk berehat seketika daripada kerja-kerja lakonan sehinggalah menjelang Aidilfitri nanti. Nabila merasa teruja untuk menghayati ibadah puasa kerana tahun ini adalah tahun pertama beliau tidak terlibat dengan sebarang aktiviti seni pada bulan puasa.

Anggap je la haters-haters ini tiada kerja lain selain menghina, maafkanlah mereka satu hari nanti pasti mereka akan sedar perbuatan mereka tu. Manusia tidak lari daripada kesilapan tapi adakah mereka yang menghina itu juga sudah cukup sempurna sifatnya? Jangan rasa diri itu terlalu bagus untuk mengkritik orang lain. Cermin dahalu diri sendiri sebelum mengata orang lain.

Sumber Berita: mStar Online

 

 

 

 


Comments are closed.

Loading...