Written by Bella | November 7th, 2017

Melihat wajah jelita pelakon Anzalna Nasir, ramai juga wanita yang ingin sekali mengetahui rahsia kecantikan beliau. Kalau namanya artis, tentu kos penjagaan kulit wajah mereka mencecah harga ribuan ringgit.

Jangan terkejut, Anzalna sebenarnya tidak mempunyai sebarang rahsia kecantikan tersendiri dan mengakui hanya menggunakan produk penjagaan kulit wajah dengan harga bawah RM 50 dan mengamalkan diet pemakanan sahaja.  Pasti ramai yang tidak percaya bukan?

Saya akui memang saya seorang yang kedekut dan kurang mengambil berat soal penjagaan kulit wajah. Produk yang saya beli pun kurang RM50 dan biasanya sekadar pencuci muka sahaja. Kadang-kadang saya tidur pun tanpa mencuci muka sampailah pori-pori kulit saya tersumbat kerana lapisan alat solek yang saya pakai seharian.

Malangnya, selepas pulang daripada bercuti di London pada bulan April lalu kulit muka saya dipenuhi dengan jerawat dan masalah itu semakin teruk ketika penggambaran drama bersiri Dendam Aurora.

Saya terpaksa mendapatkan rawatan spa wajah dan berjumpa doktor pakar kulit untuk penyelesaian kerana masalah kulit muka saya ketara kalau dilihat dalam rakaman kamera.

Walaubagaimanapun, kini Anzalna sudah menyesal kerana kedekut kepada diri sendiri dan tidak mementingkan penjagaan wajah secara menyeluruh.

Sumber Berita : Astro Awani

51 responses to Saya Kedekut Pakai Produk Kecantikan Kulit Bawah RM 50, Itu Pun Pencuci Muka Sahaja – Anzalna Nasir

  1. Mat K says:

    So?

    9

    0
    • Man kijang says:

      Tapi dpt brg makeup dior byk gila..
      Azira shafinaz & ramona zamzam pun cam selalu dpt brg dior, untung jadi retis……

      4

      0
      • nana says:

        makeup dgn skincare lain.. ape guna pakai mekap mahal2 tapi kulit tak cantik…

        8

        0
        • Miss Unibes says:

          Tahpape lah. Yg aku heran asal org kata diorang ni kaya? Diorang ni biasa je tapi berlagak elite. Beli barang mahal pun kumpul duit dulu juga diorang ni. Takde lah jenis “nak yg ni, dapat hari ni” juga. Tak. Setakat pak diorang DR? Art je kot. Diorang ni adikberadik jenis cover2. Aktiviti kat rumah mana berani post. Tapi bila kat luar rumah post segala2. Setakat pi London pihak produksi yg tanggung takyah berlagak. Nak nampak mahal konon. Laki dia si Hanif tu pun biasa je. Kereta mahal pun model lama. Biasa je.

          14

          0
    • Ain kedondong says:

      Uolls yg ada kulit muka menggerutu ni gi la study pesbuk ramona zam zam alakazam, die dulu pon penah kne skin infection yg terok, iolls byk blajar cara nak improve kulit muka kat situ je sbb die rajin gile share mcm2 tips, very helpful, serius tk tipu.

      10

      0
    • Anonymous says:

      Pentipu dia ni. Muka sah2 sejenis tadah kt dermatologist, ada hati cakap pakai pencuci muka RM50 je. Spesis auto adik beradik ni.

      21

      0
    • blhblahlaanzalnat says:

      tp aku pnh jmp die kt wangsa walk pun.
      mmg tak lawa langsung, byk gile parut kt muka die
      pstu rmbut apak keras kejung…mcm hantu kak limah..huhu

      5

      1
    • Kahkah says:

      Natural ugly.

      3

      0
    • joe says:

      penipu lah dia, sekecil kuman pun aku x percaya statement ko. bawah 50, konon, alo beg beribu, mekap bwah 50, apakah kebodohan statement ko

      5

      0
  2. Anonymous says:

    Gosip sampah.

    15

    0
  3. Anonymous says:

    Aku dah baca cerita ni somewhere. Ko Ni nk nohon simpati ku dapat peluang berlakon. Ko dah kawin. Duduk rumah saja la. Duk diam diam.

    5

    0
  4. Anonymous says:

    muka buruk tp update ig bukan main flawless lg…pastu bajet cun…tu la artis…

    9

    0
  5. Anonymous says:

    ngaku je lah tak mampu.

    4

    0
  6. elle says:

    baru aku tau Dior tu dibawah hrge rm50 ermm

    5

    0
  7. Anonymous says:

    Aku pun antara retis yg sendu. Lepas ni aku pulak nak call Nara. Nara ko buat la apa apa cerita sensasi pasal aku. Aku bagi Tajuk nya ….., ” RELA BERLAKON WATAK APA PUN”

    2

    0
  8. Anonymous says:

    so ?

    entry ni macam tak perlu je . delete je lah entry ni nara

    10

    0
  9. wekkkkkkk says:

    itu maknenya ko ori belacan, mana boleh mkan chese byk2 kt sana. Belacan, tempoyak, budu, cencalok yg ko ngeri tu lh yg mencantikan kulit ko, bkn cheese. Anggap je ko x leh pisah dgn produk aku sebut tadi.
    Kn ada pepath, hujn emas di negeri org…

    2

    0
  10. Fid says:

    Hak tuiiii!

    0

    0
  11. apipah says:

    pki mhl2 pon blik dr london muke nek jerawat..nmpk sgt produk ko pki x de kualiti pon mhl je lebih.. org len g obersee pki produk bese2 je muka elok jer .. yg mhl xsmestinyer bagus yg murah x semestinya x bgus .. tp xperlukn nk riak ckp bwh 50rm stakt pncuci muke je..lol ..nk bgtu ko org have2 la tuuuuuu

    4

    1
  12. wekkkkkkk says:

    hahahahhaa, rupanya ada BEG mcm channel, dior, sk II, etc dri produk antarabangsa yg dia tunjjukn masa bergmbr tu…hanya BEG shj bkn jenama brg yg dia beli. Beli brg tu kt kaki lima cow kit, puduraya, psr mlm lepas tu letak dlm beg jenama terkenal tu. Hahaha..dh tau lain kali. Samalh mcm Pipah tu kan.

    2

    0
  13. Anonymous says:

    Nak bohong pun agak2 lah. Laki kaya raya tak kan mcm tu je. Suntik lagi spa lagi lazer lagi mcm2 lagi. Meroyan lagi. Kesiannnnn. Tak de lah nak tengok awak belakon lagi anak2 nasir.

    3

    0
  14. shilalat says:

    mana entry shila amzah tunang

    0

    1
    • orang sejarah says:

      Rasanya BN tak kan buat entri pasal Shila Amzah dah. Ingat tak kes Shila Amzah nak saman BN dulu tu. Mesti BN dah serik nak tulis apa2 dah pasal Shila Amzah.

      4

      1
    • elle says:

      shila amzah kan dah kena banned dgn wartawan pasal kes die dlu tu, sbb tu mane ade blogger ke wartawan ke nak update pasal die. sbb tu die popular cmne pon org x up cite die. sume pasal kes die dgn wartawan dlu tu.

      5

      0
      • ada aku kesah ko memusuhi media? says:

        lepas shila amzah mati mungkin dia akan dikenang oleh media.. itupun kalau betul memberi sumbangan kepada industri seni ler..

        2

        0
  15. Anonymous says:

    jgn mroyan plak sdh laa…

    0

    0
  16. aku tetap aku says:

    so? apa yg ko nak sampaikan? ko pakai cuci muka bawah RM50, tapi muko ko teruk lepas pulang dr luar negara. dan ko jumpa doktor pakar.. kalau jumpa doktor pakar, tak de nye jadi bawah rm50 dah.. makna nya ko dh tak percaya ngan pencuci muka bawah RM50 ko tu.. gossip sampah.. apa yg nak di sampaikan pun ntah apa2.. moral of the story ape ye???

    14

    0
  17. jamal says:

    patut la muka ko menggerutu…..pemalas rupanya….malas2 org pun mesti basuh muka ambik wuduk……pernah tgk kt IG dia g oversea honeymoon ngan laki dia….dia ckp sbb kan pakai serum produk kluaran dia yg wangi tu dia dh 3 ari x basuh rmbut rambut dia tetap wangi……..Hello…..ko g oversea mesti mengawan ngan laki ko so x kan x mandi hadas kot….kt IG dia dok tunjuk dia pakai skincare dior, pehtu aku tnya kenapa pakai produk mahal2 tp kulit masih brjerawat ketul2 & boleh menyebabkan org rasa produk dior yg mahal tu x berkesan……alih2 dia trus blok aku……nmpak sgt dia ni hipokrit.

    22

    0
    • Anonymous says:

      ni menunjukkan luaran nmpk cntk bergaya tak semestinya pembersih..tak gitu?? asas kot cuci muka buang semua mekup seblm tdr

      1

      0
  18. Anonymous says:

    setakat story macik bawang camni pun nak up dalam BN ke…abg nara tak terjah ke mana2 artis untuk dapatkan story?

    2

    0
  19. Anonymous says:

    Bukan apa nak bagi tau je dia dr over the sea…. maklumlah org kaya mesti ke over the sea…. nantti org tak tau meroyan dia kan….. jadi mesti umum kpd dunia . .. dan umum lah juga wpun mukanya mengerutu tapi pakat kulit mahal ada…

    2

    0
  20. Anzalna kaki sembang.. says:

    rubbish.. what the heck? so what? muke ko jd ape ke ko buat rawatan spa ke and what? ape kepentingan cerita ko dgn Negara atau gossip hiburan? wasting my 1 minute reading your tahi story.. kalo aku xslh dlu ko fitnah neelofa en? pastu adik ko lak wat hal ngn bella.. ewhhh, dr situ org da ade rumusan psl ko..

    1

    0
    • patahati says:

      so don’t baca la weii….apa susah sgt ni…kuikuikui…ko minat kat dia kan? sebab tu susah2 baca dan tinggal komen…buang masa ko menaip…

      0

      0
  21. Anonymous says:

    dia ni hari tu bukan iklankan SKII ke? why nk bullshit?

    1

    0
  22. Anonymous says:

    Patut la mukanya penuh jerawat halus….. tak cantik langsung la muka dia, bergerutu jer tengok….

    1

    0
  23. mulut celupar says:

    aku sarankan anzalna buat rawatan dermaroller kat muka, bagi flawless lubang jerawat tu.aku pernah cuba. berkesan.

    1

    0
  24. Jemah says:

    Nara plak slalu dok cedok cte dr sokaba n media2 yg len..lgla xde cte psl shila amzah..kuikuikui

    0

    0
  25. Anonymous says:

    tak ada nak heran pun dia selalu spa ada g buat rawatan lagi nanti cantik lah kulit tu

    0

    0
  26. kemboja says:

    org skrg muka buruk pun boleh cun ambik je pic pakai hp mengurutu pun boleh jadi licin..

    0

    0
  27. Anonymous says:

    dia ni main je kejenye, pemalas mana pandai masak. bsok2 laki dia akan tau keperluan sorg isteri dlm rumahtangga baru dia tau, cantik tu tak kemana …. skrg laki dia suka la berbini lawa, penghabis duit padahal laki dia jual kereta je. pakai dior tp muka berbijik2

    2

    0
  28. Ugly Nara says:

    Macam ni pun nak bgtau 1 Malaysia ker? Banyak nya lagi wanita yang berkulit cantik luar sana pakai sabun buku jer sebagai pencuci muka.

    Tapi kan, sapa yang caye dia tak guna produk lebih RM 50 selain pencuci muka? Nak terjah ah bilik mandi dan bilik tidur anzalna ni. Manatau penipu macam adiknya juga? Hahahaha

    2

    0
  29. bonda bedah says:

    tido tnpa cuci muka?? opss.. xsolat ke…

    2

    0

Leave a Comment

Optional