Written by AbangNara | November 7th, 2013

Wow. Terkejut Abang Nara apabila dapat tahu tiket penerbangan Nora Danish ke London mencecah RM25,000. Confirm Nora naik business class. Mesti ramai yang beranggapan teman tapi mesra Nora iaitu Nedim yang menaja tiket penerbangan tersebut. Namun jangan salah sangka, Nora Danish menggunakan duitnya sendiri untuk terbang ke sana.

nora london

Menariknya salinan harga tiket Nora Danish ke London telah diterima oleh Kosmo daripada seseorang. Mesti ada orang dalam yang teruja nak berkongsi informasi tersebut walaupun salah dari segi tatacara kerja. Kata Nora Danish:-

Saya kira pengirim itu sungguh tidak amanah dalam pekerjaan dia. Apa masalahnya dengan jumlah tersebut? Saya bayar pakai duit saya sendiri, bukannya Nedim. Saya bekerja keras dan punya wang sendiri. Saya mampu untuk membayar perbelanjaan tersebut tanpa tanggungan sesiapa.

nora london

Abang Nara pun perasan yang Nora Danish memang bekerja keras. Berlakon filem pun banyak. Siap ada jual barang kecantikan lagi. Jadi setakat RM25,000 itu, mungkin celah gigi Nora je. Nora juga sempat bercerita mengenai “haters”nya yang nampak semakin bertambah sejak berkawan dengan Nedim.

Saya salahkan sosial media yang semakin meluas sebab dulu orang hanya mengutuk dalam blog-blog sahaja, tetapi kini secara depan-depan di dalam akaun milik kita pun mereka lakukan (ketawa). Haters (pembenci) suka cakap perkara yang mereka rasa tahu, tapi sebenarnya tak tahu apa.

Saya juga sudah kaji tentang pembenci saya, yang kebanyakannya terdiri daripada budak-budak, jadi saya abaikan sahaja mereka. Nedim juga tak kisah dengan keadaan ini, dia cool. Cuma dia risau saya dihentam teruk kerana dia memang seorang yang proaktif terhadap saya.

nora danish

Biasalah orang cantik memang ramai yang cemburu. Sudahlah cantik, single pulak tue. Mungkin yang cemburu itu kecewa kerana cinta mereka ditolak oleh Nora Danish. Bagi Abang Nara, pedulikanlah kata-kata orang sekeliling. Yang penting kita gembira dengan hidup kita dan tak kacau orang lain. Tak gitu?

yeos

P.S: OMG~~~~~~ Hadiah wang tunai bernilai RM40,000 untuk anda menangi dengan hanya membuat video yang kelakar, sempoi dan menarik. Mudah gila peraduan Yeo’s Funderful Video Contest ini. Abang Nara pun teruja nak join. Mana tahu ada rezeki. Korang pun try la. Mana tahu boleh menang hadiah utama RM20,000. Layari laman web Yeo’s untuk informasi lanjut.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

133 responses to Saya Ke London Guna Duit Sendiri – Nora Danish

  1. noradanisssss says:

    tu la..dulu teman suh amik english edukesen kome idok mau..

    PROTETIVE derp!

    • grammar nazi says:

      hek eleh kau pon eja x betul puiii
      protective. bukan PROAKTIF, PROTETIVE. kuikui comel2 je kalian.

  2. miau miau says:

    klu betul pun duit nedim, biarla itukan bf dia. yg korang jeles tu npe. dah org nak belanja kann. nora tak nak mengaku itu hak dia. sape kita nak mempertikaikan.

    mcmla bf korang tak pernah belanja…

    • miau miau 2 says:

      bf kami belanja kami x la sampai 25k utk melancong…kan kan kan

    • Nok-Nok-Nok says:

      Wahai Miau-Miau.,

      Let say kalo ittew duit Nedim., opcoz org akan pertikai dr mana dtg duit tu.. sah2 nadim ni hanya kerja pegawai kahas Gen Y untuk ayah dia.

      so pusing maan2 pun akan nampak salah sebab memenag salah Dua2 orang ni suka show off what they do.. Pergi je la sana diam2 and xde sape pun nak kacau..!!
      Kan senang.. Mcm Fazura ngan TMJ dulu., tak de la apa yg diaorg buat semua nak canang..

      daaaaa

    • noranira says:

      Boyfriend i..bekerja keras siang mlm mencari rezeki halal…tak guna duit rakyat tau

  3. mizz says:

    aku dah google ex bini mamat ni…cewahh smgt nak tau
    muka mix bdn jenis besaq klu nak banding dgn nora ni mmg solid molid..haruslah nedim ni suka oii…
    tp aku jd nedim apalah sgt klu melabur utk wanita yg dia gilakan ini
    kot ye klu nora kata guna duit sndr..iyekan jelah..
    bdw hrp2 klu kawen kekal lama ckit smntr nora x membesar dgn sihat and hilang kecomelannya…(siyes bagi aku x comel pun)

    • now says:

      mizz itu gambar lama x wife mamat nih.. skarang lepas cerai dh cantik balik, body dh solid molid.. pasang badan daahh

    • h says:

      gambar mana yg u lihat? ada masalah dgn mata u ke? badan besar that time sebab dia mengandung! sekarang dah ok ape? tip top balik. bodoh

      • mizz says:

        h..ewah sdp cakap org bodoh…pndi ckitlah sbb aku google dulu nak tgk paras rupa bini nedim sblm i cakap..tapi i tak taip ‘bini nedim sekarang’ sbb sure ex wife dia x giler glamour upload byk2 gamba kannn..
        i tau u mesti side ex wife nedim khennn…chill ok..

  4. eleh says:

    baguss…pastu dah tua kang, mula sakit itu ini, sibuk la keluar paper tv bagai mintak sumbangan kannnnn. jasa seniman tak dikenang la, ape la. org lain pon mampu je naik business class tapi beringat masa tua je nyahhhh. kami yg makan gaji ni sah2 la sampai ke tua laku (in fact gaji makin naik kannzzz)…ko tu je dah tua kerepot kang laku kah? *libas rambut

  5. lantak korang says:

    eh eleh pasal tiket 25k pun nak kepoh ker? biasa ah mmg hrge ticket ke london mcm tu kalau pakai yg first class nak kepoh apa nyer~ korang kutuk2 ND ni esuk2 menjawap lah korang kat akhirat nak minta maaf kat ND! dunia2 aib org korang lihat aib sendri tak nampak ker?

  6. blue says:

    kan Nora model uniqlo.. besar lo bayarannye!!

  7. gurubesar says:

    cuba korang fahami apa yg ND maksudkan dgn..”Cuma dia risau saya dihentam teruk kerana dia memang seorang yang proaktif terhadap saya.” . betulkan apa yg ND cakap… nak kutuk pun tgk ayat jugak…
    Protective – memberi perlindungan
    Proaktif terhadap saya – ambil peduli yg sangat2

    • awangsarien says:

      Proaktif mengikut kamus dewan edisi ke4;bersikap positif dgn merangka dan mengawal tindakan yg dilakukan jauh lebih awal drpd jangkaan akan berlakunya sesuatu perkara atau kejadian:
      Ayat nora: dia memang proaktif( bersikap positif dengan merangka dan mengawal tindakan yg jauh lebih awal drpd jangkaan……
      Ulasan: penggunaan proaktif kelihatan kurang sesuaii di sini.hal ini dikatakan demikian kerana nedim tidak melakukan apa2 tindakan awal untuk mengekang kebencian peminat nora terhadapnya.

      Protective mengikut mariam weibster;
       to cover or shield from exposure, injury, damage, or destruction : guard.
      Ulasan: ini lebih tepat…nedim memang mcm seorang pak guard……

      Ada satu lagi maksud yang mengejutkan:
      Protective ;to maintain the status or integrity of especially through financial or legal guarantees:

      Persoalannya adakah nora menggunakannya untuk maksud ketiga secra samar2…..ohhmaigod..nora not stupid…her english literacy is beyond kak ros

      DA

      Protective;

  8. paloma picasso says:

    retis sendu berlakon tayang bontot dan tetek aje. kan nora berlakon banyak filem tahun ni. berpuluh-puluh filem semua box office gila tak mampu nak naik business class. ( dengan nada menganjing). social escort harus lah mampu kan. ex wife ai nedim ni pun aku tengok liar semacam kaki enjoy. nedim ni memang taste dia suka yang bitchy-bitchy. semoga bahagia.

  9. Nok-Nok-Nok says:

    Ermmmm.,

    pada hemat Nok la., ticket 25K tu biasanye First class uoalzz…

    Well., dalam bab ni susah nak cakap sebab salah diaorg sendiri.. Too show off..
    Cuba kalau diaorg low profile., xde la org nak kecoh2 sgt..!!

    First, bila ND bgtau guan duit dia., agak susah nak percaya sebab 25K for flight is alot for an artist yg belum level Dato’ Siti… korang kene ingat, kalo di mampu flight, hotel and expenses lain kat London tu belom termasuk.. Mean tak logic percutian tu guna duit dia sendiri.
    Second, jika Nd buat confession guna duit Nedim, org akan tanta pulak umur baru setahun jagung dah boleh sponsor GF travel first class bagai.. ermmmm…. Sah2 org akan ckp guna duit baapk dia.. And bila ckp duit bpk dia., sah org akan ckp ittew duit rakyat..!! So pusing mana2 pun ttp nampak ada “permasalahan” di sittew…

    well., to think positif, maybe ND ada duit extra dia invest mana2 and korang jgn lupa sia bekas suami dia and Mertua dia pun ada.. mana tau kot2 mak mertua dia sponsor ker.. so., we think positif and berbaik sangka ok..

    To Nd and Nedim., stop cari publisiti, be low profile and humble. jangan di cari kebencian org ok.

    daaaaaaaaaaaaaaaa..

  10. ninoo says:

    hohooo…saye suke istilah social escort tu…serious Nora kamu nampak spt social escort for ank menteri ni…come on tkkan ko nak berabis ticket flight saje 25k dgn hasil titik peluh u kan?? lebih baik naik economy ticket selebihnye hang bole shopping kan?? huhu kite bukan bodoh dan murahan spt kamu…no wonder laa ramai haters dah sbb murahan menunjuk2 hehe…

  11. Darap campur tolak says:

    Bila aku renung lamo2 pat gambo boypren NORA ni ..
    Pfuhhh mmg ada iras mcm mat salleh .patutlah NORA suka .

    Abg nara plse jgn nk tipu cakap rm 25 ribu tu banyak utk u tampung ..we know u kaya raya tau ..
    Poraaahhh ..

  12. EDDY says:

    How come every time you come around
    My London London Bridge want to go down
    Like London London London wanna go down
    Like London London London be going down like..Ah, da, da, da, da, doo, doo, doo, doo.

  13. kak anon says:

    rm25k tu baik la guna buat dowpayment teres midrange ke apartment midrange ke.
    untuk masa depan jugak.
    tapi tu la nak seribu daya kan.

  14. 2x5 says:

    NARA ke NORA ni ????

  15. MAXMORA says:

    NORA PEGI HONEYMOON DGN ‘ANAKKU SAZALI’..DUIT SAPE TU??

  16. ehsan says:

    Serious $25K pegi London?

    Next time guna Royal Brunei je… MURAH!

  17. aya says:

    tiket kapal terbang je guna duit sendiri. yg lain nedim sponsor okey.
    proaktif? kahkahkahkah!

  18. embokk says:

    aku rasa Nora mmg mpu.. tp aku x pcaya klu BF ajak brcuti dia nk byr pakai duit sndiri.. hem… aku rasa 25k tu Nora lg sanggup beli hngbag drpd byr tiket yg boleh dibyr oleh Nedim..

  19. miss gucci says:

    Kalu nak tau nie lah first time nora naik business class. Sbb tu lah ari tu sakan amik gambar dlm flight dgn nedim. Kalu nora yg byr sendiri mane penah beli tiket business class. X mampooo pon. Alahai nora anak si penjual nasi lemak yg berangan diri dah high end sgt. Geli la. Education pon xder tp ader hati nk lifestyle mcm marion caunter. Nampak sgt ko nie bengap dan jakun. Patut lah dulu ko menyendeng dgn family naza tp kena reject uolls! Nedim nie jer yg sanggup amik brg second hand yg low class!

    • miss gucci haram jadah says:

      eh2 ko sentap lebih apahal dengkilah tu ..untung lah nd dpt naik flight pada ko yg jakun x pernah naik flight itu,x ckup dgn nd dpt bf kaya..meroyan pulak nak fitnah nd..dri komen ko..ku dh boleh agak dh ko ni mesti pencacai penjilat mak lampir kan??kaki pendengki muka dh lah busuk ..

  20. Saya Benci BN UMNO says:

    I hate BN UMNO. Nora Danish jangan pulak kau jadi penganti kepada Rosmah Mansor, isteri PM. Kikis duit rakyat tak sudah2. Skrg ni pun rakyat dh susah gile. Ni nk menyusahkn lagi. Si Nadim tu dgn bapanya Nazri tu confirm gangster dan besar kepala. Mmg famous la bapa dia tu bongkak dan sombong. Takde hormat dgn sesiapa. Apatah lagi dgn Allah. Mcm tak takut Tuhan dan tak takut mati. Ingat dunia ini dia yg punya. Kes pukul org cina di sri hartamas smpi mati, lepas. Kes bantai pakcik guard kat condo, lepas. Si Nadim takde kena apa2 tindakan sbb Nazri bongkak, sombong dan gangsterism tahap tertinggi. Sama geng dgn Mat Said, menteri besar Terengganu. Sama la jgk dgn Bung Mokhtor. Semuanya sekepala belaka. Gangster dlm UMNO BN. Ni la Mahathir kata dlm BN byk yg bodoh yg perlu dibuang. Ini2 lah orgnya.

  21. ntah apa2 says:

    nasib nora nak dapat bf anak menteri…itu tuah dia, tak perlu nak kecoh2 sangat. kebetulan dia ada peluang utk bergaul dgn mereka, so why not? tak perlu nak hipokrit sangat. kita pun kalau ada peluang pun nak cari yg kaya raya..tengok fasha sanda, nak dapat yg kaya, sanggup rampas laki orang.
    duit siapa pun, dont be too jugdmental. nora pun banyak berlakon, jadi duta produk, anak dia tentu ex dia tanggung nafkah. nedim pun mestilah kaya, family yang kaya mestilah ada business atau pelaburan yg can generate income…tak perlu kerja teruk2 nak ada income. duit mereka, hak mereka.
    jika buat salah, dosa pahala mereka yg tanggung.
    yg saya nampak, comments di sini macam ada personal hatred pula.

  22. Nedim says:

    Nora Danish = Rosmah No. 2. Curi duit rakyat!

  23. nora katek says:

    Sazzy tu model iklan antarabangsa. si fasha tu semua syarikat periklanan yang besar-besar sebat dia. si nora katek budget hot muka edit kat instagram ni model pati halia buang angin. setakat jadi model iklan yang low class aje. si katek nora ni keje ke. aku tengok dok menempel dgn mak mentua aje. skarang menempel dgn si nedim busuk tu. bila masa keje nya. setakat berlakon pun filem sendu. drama pun sendu. jual anak kat insta utk raih simpati aja. puihhh!!

    • tahitlalatseposen says:

      puihhhhh!!! tu diaaa mmg btui pon nora danish ni dulu duk sibuk dgn family mertua diaa je. sana sini berkepit . la ni dgn nedim ni pulak.. ntah bile masanye kerja. stakat drama 1 2 gitu je. pastu la ni koya hip hop ke apa. sedeh baq ang, si nedim tu boleh tahan poyo jgk weh. cuba anpa smua pi follow dia dekat ig. p/s : cantikkkaaaaa nora danish ni?!!

      • Fazuraishotter says:

        Wahai Nora, kau boleh deny semua benda.
        Hakikatnya, kau adalah gold digger, perasan, no talent, satu family bertempek dengan family ex you menangih simpati dengan diaorg, berlagak nak feeling kaya but pls know where you come from and where u stand. Jangan gadai body kau semata2 nak jadi bini org kaya…

    • Nora Vanish says:

      Hahaha..Memang betul kata nora katek.setakat model buang angin, byk duit ke? Berlakon pun, filem tak meletup.Drama apalah lagi..Sebab tu fanatik dia kata, menantu kesayangan..menantu kesayanganlah sangat..

  24. buaya darat says:

    agaknye dulu-dulu time takde instagram entah datuk mana lah diescort nya si Nora ni perangai tak senonoh betui. kakak dia bergambar sampai nampak panties putih. jenis manusia tak reti malu. ada ke gambar bercuti dgn jantan.di upload nya dekat insta macam mana org tak mengata. akai letak kat bontot fake nora tu. sorry nora bontot fake u tak leh lawan bontot jlo asli fasha sandha. tu yang jejai geram sangat-sangat tu. Nora rampas jejai masa bercinta dengan fasha. now jejai lari balik ke fasha kekasih sejati jejai. auww so sweet. rm25k ko bayar sendiri. sorry aku tak percaya pompuan biasa biasa macam ko ni memang tak mampu lah. rak yah nak tipu sangat lah

  25. kodok ijau says:

    nak tiru si lopa lah tu. helloo lopa anak korang kaya ok. tengok dapur rumah dia dah macam hotel. ko jgn nak perasan sangat tak sesuai..

  26. norafake says:

    spe yg kata nora ni comel,cntik mmg lh x pndai menilai kecantikn.ape yg ade kt nora sume fake.hrp putih mcm tepung gomak jolh.cube klu die hitam,org asli negro pn x lalu nk pndg.beekhan ex wife nedim lg cun hot, meletop,pakej sume lengkap

    • mizz says:

      aku setuju dgn kau..aku rasa kecomelan dia ni dah terkambus oleh gamba2 snap syok sndr yg dah terlalu byk diupload utk tatapan umum…

  27. hehehhe says:

    pergh tiket harga 25k..sama dgn pnjaman aq ptptn untuk stdy enginering 4 thn..

  28. aptb says:

    Bhahahaha..yg penting jd retis..sume pn xblh..kawen dgn org kaye kena kutuk pisau cukur la..nk yg poket tebal je la..nk yg ad title je..nnt klu kawen dgn tukang kebun ke..mula yg berbunyi..xseswai la..xmcm pinang dibelah dua la..xsetaraf la..yg tukang kebun ni mkn duit bini plak laa…bhahaha..kesimpulannya..mulut tempayan blh lg kite tutup..mulot org………..aptb~~

  29. […] Saya Ke London Guna Duit Sendiri – Nora Danish (132) […]