October 31st, 2012

Aduh. Sedih pula mendengar cerita pergolakan di dalam rumah tangga Chef Riz dan Ana Dahlia ini. Bukan apa, pasangan ini memang nampak sangat sepadan dan saling melengkapi antara satu sama lain. Diharap perkahwinan mereka dapat diselamatkan dan tidak berakhir dengan perpisahan.

chef riz ana dahnlia

Chef Riz enggan mengesahkan dakwaan yang mereka berdua sudah mengambil borang penceraian di Mahkamah Rendah Syariah Kajang. Namun Chef Riz mengakui yang ada perselisahan faham antara mereka berdua. Kata Chef Riz kepada Kosmo:-

Biasalah dalam perkahwinan, sedangkan lidah lagi tergigit inikan pula hubungan suami isteri. Memang kami ada perselisihan faham dan saya ingin menyelamatkan perkahwinan kami. Saya sayangkan dia (Ana) dan saya harap jodoh kami panjang. Buat masa ini apa yang boleh saya beritahu, tunggu sahajalah perkembangannya.

chef riz ana dahnlia

Semoga usaha Chef Riz akan berhasil dan hidup mereka akan kembali bahagia seperti awal perkahwinan dulu. Sama-samalah kita doakan agar jodoh mereka kekal. Dah berkahwin ini, kena banyak tolak ansur dan cuba memahami. Tak ke gitu?

P.S: Taufan Sandy di bandar New York


110 responses to “Saya Ingin Menyelamatkan Perkahwinan Kami – Chef Riz”

 1. kiki says:

  Yola chef riz..oi…..bnykla ko punya pertahankn perkhwnan..ko yg curang
  Ko wat cita si ana yg curang..kira bekla si ana xcita pa yg ko wat
  Poorah…

 2. hambaAllah says:

  bila kita kawin NIAT KERANA ALLAH… walau ada anak ke tak, kita akan redha dgn apa jua keputusanNYA… xsemua lelaki mcm tu en.nazri… pemberian anak/zuriat tu adalah kerja Allah dan dgn IzinNYA …kita hanya dituntut utk berusaha… bila setiap pasangan bpegang pd tali Allah..insyaallah xkan ada sikap nk blame2 satu sama lain bila blm lagi dikurniakan rezeki tersebut….

 3. gadis says:

  denga cter riz cuber nk pujuk kkasih lama nyer… kkasih sblum dia bkawin dgn AD..

 4. kuda hitam says:

  cik Suzieuda, celah mane yang ko nampak muka chef riz ni mcm bintang KPOP?

Loading...