Written by Bella | June 3rd, 2019

Pelantikan pemilik empayar Fashion Valet dan Duck Group, Datin Vivy Yusof sebagai salah seorang daripada ahli lembaga pengarah Universiti Teknologi Mara (UiTM) menerima pelbagai reaksi daripada netizen.

Walaupun menerima kritikan, Vivy sedikit pun tidak patah semangat untuk terus menggalas amanah yang sudah ditugaskan kepadanya.

Vivy ingin membuktikan beliau mampu memberikan impak positif yang akan meningkatkan lagi prestasi dan kualiti institusi pengajian tinggi itu.

Walaupun ramai yang mengkritik, ia membuatkan semangat saya semakin membara. Hanya sebab saya muda, I’m not from UiTM, doesn’t mean I cannot give good value.

This is a big job, big role. Saya sahut tanggungjawab ini dan akan buktikan pada yang mengecam, saya mampu memberikan impak positif pada institusi ini.

Terdahulu, Menteri Pendidikan, Dr Maszlee Malik berkata, pelantikan Vivy merupakan keputusan lembaga pengurusan UiTM sendiri. Kejayaan dan latar belakang Vivy dalam membina empayarnya sehingga ke peringkat antarabangsa  menjadi inspirasi kepada ramai orang di luar sana dan boleh memberi suntikan semangat kepada pelajar UiTM.

Sumber Berita : Astro Gempak

17 responses to Saya Ingin Buktikan Saya Mampu Beri Impak Positif Pada UiTM – Vivy Yusof

  1. Ibu says:

    Penulisan menunjukkan org yang positive minded

    2

    6
  2. Ibu says:

    penulisan yg menunjukkan org yg positive minded

    1

    6
  3. nak tau jer says:

    gaji pengarah uitm ada rm10k?. sajer tanya..

    0

    1
  4. x itm says:

    Datin tak perlu nak buktikan apa-apa.
    Lepasan ITM/UiTM sememangnya berdaya saing.
    Kami mampu berjaya bukan sekadar dgn sekeping Diploma/Ijazah
    tetapi nilai perjuangan yg telah diterapkan dlm diri kami…

    13

    0
  5. anti penunggang agama says:

    Neelofa pun sesuai jadi ahli lembaga pengarah.

    1

    8
    • Anonymous says:

      eeuwww xpandang tanah ko ni jilat lopak
      kelulusan xder buat malu warga uitm jer..
      simpang malaikat 44.. xlayak berdiri tepi longkang yerrr

      5

      2
  6. Anonymous says:

    hmmmmm belajar tak tinggi mana pun pasal pak kau n pak laki kau kaya sbab tu la kau sukses hmmm

    3

    9
    • lilo says:

      seriously, i think you should check your own certificate and compare with her qualification, ko tengok siapa yang berada di atas

      7

      0
    • Anonymous says:

      Cara menulis ayat pun dah tau tahap mana belajar kau hahaha.Vivy tu straight As student kot.Spm & A levels.Law degree from London School of Economics,one of the top universities kat UK.
      She can contribute to law school uitm atau fashion department from her experience with her fashionvalet.Kau?Aku rasa kalau kau la kalau dapat bapak kaya,bukak business sebulan dah lingkup kalau tengok tahap pemikiran yang ke laut.Chow!

      7

      1
    • Anonymous says:

      Haha brader. Better kau check dulu la ye before mengate. Malu jek hihi

      0

      0
    • LKAS says:

      mmg mak bapak n in law dia kaya tp dia jgk mmg pandai.. ada ja makpak kaya anak tahap education low.. tp Vivy mmg pandai… xdinafikan pon… rezeki dia la branak dh ada famili kaya smua orang nak… just pk yg baik2 sudah…

      3

      0
  7. anonymous says:

    hmmmmm belajar tak tinggi mana pun pasal pak kau n pak laki kau kaya sbab tu la kau sukses hmmm

    0

    8
  8. minah jambu say NO to drugs says:

    eh biar la dia jadi pengarah uitm kenape tak boleh ? dh orang nak ambek dia bukan nye dia terhegeh2 nakan jawatan tu ..tak kira lah bapak sapa yg kaya yg penting mesti berjaya dlm idop itu lah rezeki nama nye…kenape nak sakit hati kan sangat korang semua jeles kan ??? huh !!

    2

    1
  9. Inspiring Vivy !

    0

    0
  10. Tok Dalang says:

    i think she can! Very positive person

    1

    0

Leave a Comment

Optional