Written by Bella | November 9th, 2017

Sudah lebih setahun bergelar isteri kepada Hanif Zaki, pelakon Anzalna Nasir bagaimanapaun tidak begitu tertekan mengenai soal cahaya mata dan menikmati kebahagiaan hidup berdua. Kata Anzalna, beliau dan suami setiap hari dalam mood berbulan madu.

Saya gembira dengan hidup saya, pendek kata hari-hari kami boleh honeymoon dan tiada apa yang perlu dipeningkan. Orang sebenarnya sudah jemu bertanyakan soalan sama kepada saya, cuma bagi saya selagi usia perkahwinan belum memasuki angka 10 tahun, saya tidak rasa tertekan pun.

Kami baru lagi berkahwin dan kedua-dua belah keluarga pun menyarankan kami ‘enjoy’ dahulu, pergi melancong dan nikmati masa berdua.

Anzalna dan Hanif mendirikan rumah tangga pada 21 Februari 2016. Benar kata Anzalna, selagi ada masa berdua bersama suami, nikmatilah. InsyaAllah, satu hari nanti pasti akan rezeki untuk mereka memiliki cahaya mata.

Sumber Berita : Astro Awani

44 responses to Saya Gembira Dengan Suami, Setiap Hari Kami Honeymoon – Anzalna Nasir Jawab Soal Anak

  1. nok gebuzzz says:

    sibok btol org ni…baru 1thn lbh nak kecoh,biar la dia nak anak cepat ke lambat,yg penting rumahtangga dyorg ok xd org kacau..mcm ramona zam2..honeymoon puas2 baru skrang pke anak..kan seronok…tu semua ketentuan dariNya

    29

    0
    • Bananarama says:

      Mmg ada betulnya apa yg anzalna ckp. Bila dah kawin enjoy la dulu dgn suami, honeymoon puas2 sbb bila dpt anak mmg kehidupan bertukar 360 degrees.
      Aku rasa ramona zam zam & siti elizad dua2 penah bgi statement yg sama, nak bermanja2 dgn suami dulu tapi alih2 ramona tu da nak branak da pun.
      Cuma kita taktau maybe anzalna sdg cuba utk dptkan anak tapi tak dpt2 lagi ke, hati dia yg sedih, takkan dia nak cite kat org.. so benda2 mcm ni tak perlu lah nak ditanyakan sgt kot..

      38

      0
      • Full Of says:

        Stuju dgn bananarama! Lgi satu mane kite tau kot2 Allah tgh nak uji dia sbb mulut celupar sgt mengata bini org yg tgh dlm pantg tu..?
        Wallahualam…
        Retis2 ni kalau ditanya mesti la nak jwb yg happy2 elok2 je. Bape kerat je yg tnjuk real life sbnarnya pun..
        Entah2 hari2 dok nangis sbb dok tak preggy2, mana kite tau.

        9

        3
      • han says:

        betul tu..sy pn kahwin seminggu awal dari anzalna..means dah setahun lebih kawin tp tak ada anak lagi..biasa la kan mmg bnyk mulut puaka ckp mcm2..lambat la ape la..siap bndingkan dgn diri dorg..sbb bunting pelamin..sedih mmg sedih bile org tnye anak berapa..dan jawapan nya belum ada anak lg..tp tak kan nk nangis depan org yang tnye tu..bukan kami tak usaha..tp dah allah xbg rezeki lagi..tak kan nk update kt sosial media setiap kali pergi berurut ,tiap kali makan makanan yg boleh tingkatkan keseburan, tiap kali jumpe doktor..tak kan sebab xda anak dan stress dengan pertanyaan org tak nak jaga hubungan suami isteri kan..salah ke org yang xda anak nie berkepit dengan suami ke sana ke mari..dah kami tak ada anak..salah ke ubat hati pergi honeymoon selalu..bkn nye anzalna tu ckp bergembira dengan suami dulu makna nye die tak usaha untuk ada anak..cuma nk sedapkan hati yg sedih..tak pe la..enjoy dulu sementara tak ada anak nie..

        8

        0
        • wekkkkkkk says:

          ada sbb kenapa Allah bagi dn x bagi.
          Kita pun x tau..itu rahsia DIA. Mcm Kiamat, Kematian dn mlm Lailaturkadar tu…X ada siapa yg tahu bila harinya nk datang.

          ada ok.
          x ada pun ok.

          11

          0
        • Moonlight says:

          Awak…Jangan fikir sangat…Ktorng pun dpt anak lambat sikit…Dah setahun lebih kahwin baru sangkut..Mmg banyak orang jahat mulut tp pedulikan aje..Yg sakit hati bile keluarga terdekat pun sindir2..Tp yg bestnye sebelum dpt baby tu ktorng fly puas2…Ms mengandung pun ktorng g travel lagi..Sekali bile dah dpt anak..Haaa nak jalan pun dh x blh dah ? sabar…Ade hikmahnye disebaliknye…Spend la masa dengan suami tersayang.. in shaa Allah nnt ade rezeki
          #mybabyisgonnabe1nextmonth

          4

          0
    • Rihanna says:

      Nape seluar laki dia cam gituuuuu

      4

      0
    • Heliza says:

      Anzalna ni kaya membesar di Kanada, Australia, lepas tu parent dia pindah ke London. Org melayu ni jeles melebih. Rezeki masing-masing kan.

      2

      2
    • mzsm says:

      Suami botak x hensem pun…..sibuk sgt ngan laki dia.

      0

      0
  2. wekkkkkkk says:

    enjoy dulu ke baru mau anak. Kalau mau anak pas tu x dpt2, x dpat2, x dpt2, enjoylah pulak jumpa pakar.

    2

    4
    • nuyu says:

      org kaya xpelah nak g jumpe pakar beratus kali pon

      1

      1
      • The truth says:

        Nuyu :
        Stop saying dia org kaya.
        Family anzalna asal tanjunh malim je pon. Diorg tak kaya mana & laki dia pun salesman bmw saje.
        Acah2 je lebih adik bradik anzalna ni..

        16

        0
        • tooth says:

          waklu salesman, ko igt klu salesman si anzalna ni nak ke, die GM kot, x pasti samada ayah or ibu die somebody kat sime darby bmw tu or kedua2 nye.

          5

          2
        • wekkkkkkk says:

          ala..pejual kereta je pun kalau tntg BMW tu..x kisahlah laki dia ni anak managing ke, anak CEO ke, anak GM ke….TAPI BUKAN PEMILIK SIME DARBY KAN.

          5

          3
        • Unknown says:

          Kau ni rasanya tak kenal family dia lagi. Bapak dia kan prof madya doctor dan bapak dia juga ada business sendiri. Suami dia tak kerja sebab diorang baru jadi millionaire Sebab tu anzalna ckp dia boleh melancong honeymoon selalu. Kalau kerja mcm kita ni nak pergi Langkawi pun belum tentu dapat.

          7

          2
        • Anonymous says:

          yang penting kaya dari laki ko yg sendu tu kahkah

          1

          0
        • zeetajones says:

          salesman? dia GM anak syarikat sime darby lah..celah mana GM?haha

          2

          0
        • wekkkkkkk says:

          Sime Darby tu sgt bsr tau. Kalau bapak dia ada syarikat yg terletak dlm bangunan Sime Darby tidak semestinya syarikat bapak dia ada share dgn Sime Darby…aku penah kerja dlm bangunan Sime Darby kt Jln Raja Laut tu dulu, byk syarikat2 menyewa atau beli lot utk perniagaan masing2..dulu aku ada amek pegalaman keja kt Pricewaterhousecoopers..ada byk cwgn kt dlm tu tau.

          Dn syarikat yg lepas (pembinaan) boss aku dulu tu pun ada dpt projek dkt Elmina, buat cerun2 dn retaining wall, projek bkn sikit2, nilai dlm puluhan juta, tapi claim pun ssh nk dpt. Selalu QS buat claim minta 5 juta, dia org bagi 1 juta dulu…apa hal. Hujung tahun boss nk bagi 3 bulan bonus pun payah..kn dh ssh kan org tu. Sime Darby byk cbg.

          6

          1
        • Anonymous says:

          yang pasti mak hanif bkn keje kt sime darby..mak dia seorg pegawai kerajaan,sudah pencen..sbb mak hanif dulu bekas bos aku

          3

          0
      • wekkkkkkk says:

        org kaya, tapi itu hari beli produk kcantikan katanya “saya kedekut beli brg kosmetik pun hanya hrga RM50.00. ” hahahahaha..
        eloklah x ada anak kalau mcm nikan..nnti kalau ada anak beli pampers pun jenama “supermarket” kan…sian budak tu..panas bontot nyer..

        0

        4
        • Anonymous says:

          Ada orang kaya tapi tak suka nak belanja lebih untuk sesetengah benda ada yang tak kaya tapi tak kisah keluar duit lebih.life masing2 yang pasti duit dia bukan pakai duit kita.kita orang luar tak payah menyibukan diri dengan hal orang.

          4

          0
        • Anonymous says:

          si wekkkkkkk ni memang kaki sibuk hal orang…..kak nam dier ni

          1

          0
  3. Yun says:

    Biar betul …rasanya honeymoon dh bkn keutamaan…ya la rezeqi Allah…yg dok tanya selalu pn x fikir perasaan org…

    0

    1
    • lina says:

      Dah jadi adat bila kahwin je org pasti tanya anak..sabarlh..nk pastikn gi check doc.kalau 2 2 subur oklh kan..cepat atau lambat itu bkn kuasa kita..zmn moden byk cara dan peluang

      2

      0
  4. Anonymous says:

    Tak pe nanti kalau beranak gila meroyan pula. Itulah keluarga kaya raya tak nak anak….. tumbuh pula rambut hanif tu…. anzalna terpaksa jari2 buat laser teratmen sebab pogmentation teruk. Mana lepas besalin maroyan lagi

    2

    1
  5. Lupus says:

    Aku pun tak sampai lg setahun kawin. Org dah tanya pasal anak. Sedih. Sapa taknak anak. Aku ada SLE n now tgh chemo dose yg ke 5. Tak boleh nk mengandung lg. Bila org tanya pasal baby,mula2 aku rajin la nk explain sbb apa tak boleh preggy lagi. Lama2 sedih la. Dgn penyakit lagi. Tp bila tgk laki aku, jd positif balik aku. Tak pernah jemu anta pg hsptl. Teman tido dlm ward. Kesian dia. So now bila org tanya pasal anak, aku just jawab sama mcm anzalna ni. Habis cite.

    14

    -1
  6. Anonymous says:

    hubby dia ni macam baby besar plak pakai seluar senteng macam tu. tak flattering langsung.

    3

    0
    • Mat Ronggeng says:

      Seluar senteng & ketat. Di corut (tarik) keatas… Tu yang nampak pelik macam pakai legging…. Fashion victim.

      0

      0
  7. Anonymous says:

    Honeymoon lah puas2 lepas ni nanti laki dpt perempuan lain. Penat meroyan.

    1

    4
  8. Anonymous says:

    Yg org sibuk pasal dia takda anak lg pahal sial?dia ada anak ke takda ke takda kena mengena dgn kau.dan skrg dah 2017 nak masuk 2018 tp wujud lg manusia yg fikir asal dpt lambat je mesti tak subur la ada masalah la padahal ramai je yg aku tahu bila check doctor mmg takda masalah langsung.itu nama nya belum ada rezeki tapi lepastu ok je dia ada anak lebih dari satu ada gak dpt anak awal tp boleh dpt anak satu je.dan mmg bila kahwin kena terus dpt anak eh?nak ada anak ni bkn benda main2 kalau tk ready lg tak yah la buat dulu.tak semestinya kau tu ada anak kau akan bahagia suami kau makin sayang kan kau.tgk alif aziz tu ada anak baru lahir lagi tp buat perangai.laki si king coco tu gak anak ada 2 isteri tgh mengandung anak ketiga lg buat perangai gak ada aku tgk takda anak tp elok je suami dia punya perangai.ya anak tu rezeki tp mana bukti anak tu boleh membahagiakan suami isteri? Dan ramai aku tgk bila dah ada anak rumahtangga dah jd sendu byk pasal anak je.berapa kerat je yg bila dah ada anak still bahagia mcm sblm ada anak?suami perangai elok mcm sblm ada ank?dia ni pun bukan dah lama kahwin baru setahun lebih.sblm ckp tu guna la akal yg diberi oleh allah swt ni ckp mcm org cetek akal mcm tak pergi sekolah.perangai tu jangan la hina sgt

    5

    0
  9. Anonymous says:

    Yg org luar sibuk dia blm mengandung ni pehal??dia kahwin pun baru setahun lebih.mmg kena bunting pelamin ke sial??kena mengandung sblm setahun kahwin ke??anak tu rezeki tp anak tidak akn menjaminkan kebahagiaan tgk la si aliff aziz tu ada anak baru lahir sulung lg tp buat perangai sama gak yg king coco tu punya suami anak dah 2 isteri tgh pregnant no 3 pun buat hal.ada org kahwin dah lama tp takde anak elok je perangai suami.bahagia je.dan brp kerat je dah ada anak still bahagia mcm sblm ada anak?suami perangai elok mcm sblm ada ank??kebanyakan lps ada anak suami isteri jd sendu byk pasal anak je.mmg terbukti anak bkn jaminan kebahagian dan skrg dah 2017 nak masuk 2018 masih wujud manusia fikir bila pregnant lambat tak subur la ada masalah la padahal ramai je pregnant lambat bila check doctor takde masalah apa2 tu nama dia blm rezeki tp lps tu elok je ada anak lebih dr satu lg ada gak yg pregnant awal tp ada satu anak je.dan knp sikit2 perempuan yg salah??just because perempuan yg mengandung?laki pun ramai ya yg jd punca masalah.nak ada anak ni bkn main2 bkn senang nak jaga anak kalau tak ready tak yah buat dulu.cakap tu pakai la akal yg diberi allah swt ni ckp mcm org cetek akal mcm tak pergi sekolah.perangai tu jangan la hina sangat.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Hanjing hanjing hanjing komen tp tak keluar gigih la aku type lg sekali sbb nak ckp apa aku rasa sbb mmg pantang betul bila isu pasal “tak mengandung lg ni”keluar.tak pasal2 komen aku ada dua laaaaa.fakof hanjing hanjingggggg

      0

      0
  10. Anonymous says:

    aku da 6 thn kawen, tahun ke 5 baru merasa mengandung tp gugur 2x. tipu la klu tak bercerita soal anak, ko ckp je la belum lekat. gila nk honeymoon tiap2 ari, mcm gila seks pulak, lelaki cepat bosan ye klu terlalu attached

    0

    0
  11. joe says:

    anzalna hari2 dpt adik…huhu…perempuan melayu mmg hari2 nak adik, bini ku pun hari2 nak,perempuan india byk alasan skit, itu x leh, ini x bleh, ari ni sembahyang la, cina lagi lah, xde duit, jgn harap..miss v..melayu juga best kan

    0

    1
  12. ourwq says:

    geli la tgk lelaki pakai seluar ketat2 ni,nak tayang bonjolan yg tak berapa nak besar tu..kembang tekak

    0

    0

Leave a Comment

Optional