Written by Bella | January 10th, 2018

Baru-baru ini, kisah luahan sedih pelawak Achey dan isterinya, Nor Hasanah yang masih belum dikurniakan cahaya mata menyentuh hati ramai netizen. Mereka semua mendoakan agar Achey dan isteri satu hari nanti dikurniakan zuriat mereka sendiri.

Achey menerusi portal mStar Online berkata,  mereka sudah menjalani pemeriksaan di Hospital Kuala Lumpur dan doktor memberitahu mereka berdua tidak mempunyai masalah kesuburan. Cuma, doktor ada berkata kemungkinan isterinya sukar untuk hamil disebabkan tekanan.

Mereka mahu berusaha tanpa putus asa untuk mendapatkan zuriat secara normal dan belum merancangan untuk melakukan rawatan IVF buat masa ini.

Seboleh-bolehnya saya dan isteri mahu menjalani proses mendapat zuriat itu secara normal. Seperti pasangan suami isteri yang lain juga. Ada juga menerima beberapa tawaran tajaan untuk melakukan proses IVF tapi kami berdua belum cukup bersedia untuk buat sekarang.

Sebab nak melalui proses itu belum masa rehat yang panjang. Kami berdua tidak boleh dalam keadaan tertekan. Buat masa ini saya ada tanggungjawab kerja lagi. Insya-Allah akan fikirkan kemudian. Tapi saya tidaklah menolak cuma buat masa ini masih berfikir lagi masa tidak sesuai.

InshaAllah, satu hari nanti berkat usaha serta doa Achey dan isteri, pasti mereka akan ada rezeki untuk menimang cahaya mata. Kami mendoakan agar hasrat mereka itu akan dimakbulkan.

Sumber Berita : mStar Online

13 responses to Saya Dan Isteri Mahu Dapat Zuriat Secara Normal, Belum Fikir Rawatan IVF – Achey

  1. Farid Nasir Ani says:

    Doakan yg baik2.. netizen yg ati busuk ckp drg mandul tu mmg manusia paling x berguna

    15

    0
  2. Anonymous says:

    Bagus Archey tak mcm Asraf Muslim baru setahun lebih x ada anak ckp Dayana menjalani mcm2 cara cuba dpt kan anak .sampai peminatnya ckp Dayana mcm tong dram, perempuan mandul… tup2 ke Siam dengan keluarganya kawin dgn kekasih.. semoga Archey di kurniakan anak… amin

    17

    0
  3. nok gebuzzz says:

    sabar,usaha dan byk berdoa…abg ipar saya tggu 16thn…baru dpt sorang lelaki..Alhamdulillah..sihat dah comel…achey n wife semoga Allah permudahkan urusan kalian berdua…Aamiin…

    12

    0
  4. melati says:

    Kalau dh terjerit2 , pastu ” Attention seeker ” memang malu lah Budak tu nk kuar..!!!! ( takut dh besor org ejek) tu jewww , wakaakakakakaa

    1

    39
    • Anonymous says:

      malu lg kalau jd anak melati..mulut longkang menyebar fitnah..wakakakakkkakaka

      21

      0
      • melati says:

        Anonmous January 10 .2018 at 11 36 am …sebenar nya awak yg kaki fitnah,,,yg Dislike ni semua keje Awak, Fitnah lah nama nya.!!! saya ckp perumpamaan bukan nya Fitnah , memang Diani , Nama dia Achey kot selalu ckp terjerit2 cam gampang tu kan…!!! //satu jer nk tanya awak wahai Anon >>>> Mesti awak ni dan Family awak hanya pakai Kete Myvi tayar terkankang jer kan,,!!! …ok Taubat ler wahai Anon jgn Dislike sendiri yg org lain tk Dislike ..Fitnah tu nama nya..!!! YaAllah ko ketat kan Rezeki Anon yg ckp saya Fitnah…..hihihi

        1

        4
  5. Anonymous says:

    rileks la , kak aku 10 tahun menunggu, syukur ada juga rezeki dpt zuriat. bilang orang tua2, rajin2 sedekah pada budak2 tu asbab dia utk isteri cepat mengandung, wallahualam

    7

    0
  6. JUS MANGGA says:

    Sekali tengok muka Achey ada iras watak kartun 90an Usop Santorian

    2

    0
  7. Anonymous says:

    Aku tunggu kehadiran dia selama 10 tahun . Kami suami isteri never give up …. Selama sembilan tahun entah berapa byk air mata menitis ….tapi syukur byk byk Alhamdulilah .

    2

    0
  8. Lembu polkadot says:

    Semoga achey dan isteri dikurniakan rezeki zuriat. Walaupun penantian akk xlama. Tp sebelum tu, kalau ada orang tanya pasal anak, menusuk kalbu la jugak

    1

    0
  9. Tudung saji says:

    Tengok muka achey yg gambar pertama tu tersegih2 aku. Mana taknye dulu aku manusia kerasukan dgn majalah Ujang. Taon 1994 dan seterusnye…dlm kelas seluruh badan aku kena parkinson..tahan oo..tahan. Baca dlm kelas. Badan je terhinggut2 tahan ketawa. Kelakar tahap gaban!! Seantero malaya sebok pinjam meminjam Ujang…beli tak mohh tak mampu..hahaha…maka arakian adanya, teringat persamaan rupa paras Saripuddin lukisan Bawang dgn wajah achey…hehe…jgn mare ekk..

    3

    0
  10. Anonymous says:

    Doakan sy juga.
    Kalau mampu better bagi tajaan kepada org yang benar2 memerlukan. Saya rasa achey lebih dari mampu untuk menanggung kos rawatan ivf tersebut.

    1

    0
  11. juita says:

    Doakan sy juga.
    Kalau mampu better bagi tajaan kepada org yang benar2 memerlukan. Saya rasa achey lebih dari mampu untuk menanggung kos rawatan ivf tersebut.

    0

    0

Leave a Comment

Optional