Written by Bella | August 8th, 2018

Penyanyi Haqiem Rusli sekali lagi memberitahu tindakan dia merampas mikrofon peserta program I Can See Your Voice Malaysia yang mengundang kontroversi sejak beberapa hari lalu hanya sekadar ingin memeriahkan lagi program tersebut tanpa niat untuk memalukan sesiapa.  Haqiem tidak sangka ia boleh menimbulkan salah faham dan membangkitkan kemarahan ramai.

Ia program hiburan dan saya cuma mahu bergembira dengan bergurau. Tidak sangka pula netizen tidak boleh menerima cara gurauan saya itu. Ketika insiden itu, artis lain turut sama bergurau dan meminta saya membetulkan nyanyian peserta terbabit. Saya pergi sekadar untuk bergembira dan tidak berniat mahu mengenakan sesiapa.

Meskipun menerima pelbagai kecaman daripada netizen, Haqiem bagaimanapun berkata beliau sudah lali dengan kritikan negatif yang dilemparkan kepada dirinya. Dalam erti kata lain beliau tidak kisah lagi dikecam.

Saya sudah tak kisah dan lali dengan kecaman kerana pernah dihentam lebih teruk sebelum ini. Lebih baik saya berfikiran positif, selagi ia tidak mengganggu perjalanan karier saya. Cuma saya pelik, kecaman sering diberikan di laman sosial. Tetapi apabila saya membuat persembahan, ramai yang bersorak dan memenuhi pentas. Saya ternanti-nanti saat mereka yang membenci datang dan meluahkan apa yang terbuku di hati. Saya juga ingin tahu mengapa mereka begitu membenci hingga saya selalu dihentam di laman sosial.

Untuk kekal dalam industri hiburan, pastinya seseorang artis itu harus juga menerima kritikan orang ramai dengan hati yang terbuka dan mungkin juga memperbaiki kesalahan yang dilakukan. Tidak salah untuk mempertahankan diri jika terlibat dengan kontroversi tetapi biarlah pada masa yang sama mempunyai sifat rendah diri dan mengakui kesilapan.

Sumber Berita : BH ONLINE

25 responses to Saya Dah Lali Dan Tidak Kisah Dengan Kecaman – Haqiem Rusli

  1. Acik says:

    Eh dia ni delusional ke??? Sape nak mencaci hina dekat persembahan kau??? Motif sangatttt dah orang benci kau takde makna dia nak datang tgk kau buat persembahan. Yang datang qiemilio hengkoooo jeee!!!!!!

    15

    0
  2. CPS says:

    Dah tengok rancangan dia rampas mic tu. Biasa je. Rancangan tu memang santai so tak ada masalah nak rampas mic ke nak cam pak mic ke. Memang untuk gelak-gelak.

    12

    5
    • Anonymous says:

      aku pun dah tgk video tu…. takde lah ape sgt pun… sume soh dia naik pentas nyanyikan skit dari penonton smpi geng juri push dia naik.. soh kasi clue kt si penyanyi pelik cara nyanyi elok2

      10

      0
  3. dik anon says:

    Bosan la BNara. Tak habis-habis cerita budak tak matang ni. Baru setahun jagung, propa lagi banyak dari pencapaian.

    12

    0
  4. Lala says:

    Dah lali konon tp panjang lebar pula statement dia. Org yg dah lali takkan buat statement langsung.

    7

    0
  5. Anonymous says:

    Fahamkan budak mentah oihhh. Sesetengah benda yang kau buat tak bergantung pada niat kau sendiri, tapi apa yang majority perceive dari perbuatan kau tu. Kalau dah ramai termasuk orang yang kena tu rasa perbuatan kau kurang ajar, biadap, tak sopan, memang betul la tu.

    1

    0
    • wekkkkkkk says:

      “” ye budak mentah”

      lagi satu ayat dia..apabila saya membuat persembahan di pentas, ramai yg bersorak dn memenuhi pentas”..

      …alahai nak tahu ape sbbnya”.
      ..di pentas tu org muda..mmglah dtg utk cri hiburan yg seusia dgn usia ko.
      …di media sosial, makcik2, pakcik2, nenek2, atok2 bawang byk tau beri komen..
      ..mereka bkn duduk dpur saja, kebun saje..kkdg mereka pun “curi masa tengok2 komen”..
      ..itu sbb byk kecaman..

      0

      0
  6. Anonymous says:

    Dah tu ko nak depa dtg and BOOOOOOOOOOOO kan ko ke?
    Jgn mintak dek oiii, kot esok makan x abis….

    6

    1
  7. Aqbagipendapatjerrr says:

    Aq da tgk program ni dr awal sampai hbis..dlm 5 org pembantu tu..dia ni nmpk mcm awkward..xsure la sama ada dia buat2 or mcm mana..sbb dya nmpk mcm MPO(minta perhatian org)

    #jgnkecam2k

    2

    0
  8. Anonymous says:

    bosan..next please..nara ni mmg ketandusan idea2 dah eh..boring la..

    0

    0
  9. gg says:

    eh gi mampos la ko

    5

    0
  10. peace yo says:

    cara ckp so bongkak, x lali konon, nanti x tahan ckp tlg lah jgn kecam sy, sy ada depression. kau nak sgt org tegur depan2 yg suara kau x sedap, jgn nanti org boo or tegur depan2 kau meroyan, apa yg keluar dari mulut kau tu satu doa dik. suara kalau sebaik hafiz shuib x apa juga

    6

    0
    • zinnnnade cipale cikade uui uu yeh says:

      Tapi memang suara dia better than hafiz. hafiz pun since dia ada terus tenggelam. huhu

      0

      0
  11. asrul says:

    dik…nak lama kat kat industri seni ni??

    rendah diri dan perbaiki diri.tu je nak cakap.kang cakap banyak kau depress pulak.org skng kalau bakat ada tp perangai kau hauk,org tak pandang dik..

    5

    0
  12. Anonymous says:

    Angkuh nya.. kau tunggu lah bila kau buat pesembahan yg datang cuma saudara mara kau je..

    0

    0
  13. Abah kau says:

    Biasa je rasanya tapi disebabkan ko muda yang pertengahan umur dan rockers2 lama ni tak suka. Rasa budak2 mcm ko ni poyo. Padahal takde la poyo mana. Middle age syndrome. Bertabahlah dik

    3

    1
  14. Nor says:

    Hati2 dik oi, la ni ramai artis kena santau kerna rupa, suara dll. Ins. Nizam dah arwah. L Ramli disantau dik suara dan rupa. Jgn layan sgt pouk PHD ni. Kak dah tengok, takde apa pun.bising je

    1

    1
  15. Nor izah says:

    Hati2 dik oi, la ni ramai artis kena santau kerna rupa, suara dll. Ins. Nizam dah arwah. L Ramli disantau dik suara dan rupa. Jgn layan sgt pouk PHD ni. Kak dah tengok, takde apa pun.bising je

    0

    1
  16. lofa says:

    apsal selalu pakai spec hitam ketika indoor erkk…

    0

    0
  17. lela says:

    lali la kunun bhahahahaha kalu lali tidak lah sampai tertekan kamurungan la kunun..kah kah kah..puikk ayat rasa diri LAKU

    0

    0
  18. Semah says:

    Jangan mintak haqiem, takut tak tertanggung depression tu nanti kalau kena baling telur.

    0

    0

Leave a Comment

Optional