Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

“Saya Dah 5 Kali Buat IVF Sebelum Aafiyah” – Siti Nurhaliza

10 tahun menanti cahaya mata adalah satu penantian yang cukup lama buat penyanyi nombor 1 negara, Datuk Siti Nurhaliza. Sepanjang tempoh tersebut, pelbagai cara telah dilakukan oleh beliau untuk hamil. Baru-baru ini menerusi ‘teaser’ satu slot program terbaru saluran TV Al-Hijrah, Datuk Siti telah mendedahkan ikhtiar-ikhtiar yang dilakukan olehnya sebelum mendapat Aafiyah. Perkongsian tersebut telah menjadi viral di laman sosial.

siti nurhaliza

Advertisement

Selain daripada pergi berurut, menjalani rawatan tradisional dan pelbagai jenis rawatan moden, Siti turut memaklumkan yang dia sudah melakukan rawatan IVF sebanyak 5 kali sepanjang tempoh 10 tahun tersebut. Kata Siti Nurhaliza:-

10 tahun itu adalah satu tempoh yang lama tapi saya dah kuat kerana saya dah positif dan fikirkan yang baik saja kepada Allah sebab saya dah cuba macam-macam rawatan. Pergi berurut, buat rawatan tradisional dan juga rawatan moden. Saya dah buat IVF lima kali tapi tak cerita pada orang kerana tak nak nanti orang kata itu pun nak cerita. Ada sesetengah cakap dan tulis, ada duit banyak pun tapi tak nak berusah, padahal saya dah usaha cuma saya tak beritahu sahaja

 

View this post on Instagram

 

#Repost @budiey with @get_repost ??? Pandai produksi kasi muzik latar kasi ctdk emosi sikit. #Repost @wasirilaswad ??? Buat pertama kali Datuk Seri Siti Nurhaliza bercerita tentang dugaan yang dilalui dan penantian selama 10 tahun demi menimang cahaya mata ??? Persila tekan LIKE, KOMEN & SHARE video jika anda juga peminat Dato CT dan korang pun mata masuk habuk bila dengar cerita hati ke hati @CTDK Video ini Antara sedutan program terbaru #AbitWithEbit episod ke-3 dibawakan khas oleh #alfatehjunior hanya di saluran @114TvAlhijrah. Bersiaran setiap Selasa jam 7.30 malam (Siaran Ulangan) jam 10 malam hari yang sama

Advertisement

A post shared by Rozi Abdul Razak (@rozisangdewi) on

Perkongsian ikhlas daripada Datuk Siti Nurhaliza ini ternyata telah menyentuh hati mereka yang menontonnya. Dilihat ramai yang bergenang air mata kerana berkongsi penderitaan beliau. Apa pun, kehadiran Aafiyah pastinya umpama sebutir permata yang menghiasi hidup beliau sekeluarga kini.

aafiyah

Buat mereka yang sudah berkahwin namun belum diberikan rezeki untuk menimang cahaya mata, semoga perkongsian Datuk Siti Nurhaliza ini akan memberikan semangat untuk anda terus mencuba. Insya Allah satu hari nanti akan ada hikmah di sebalik penantian anda. Sama-sama banyakkan berdoa dan memohon kepadaNya.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

66 Comments

  1. sesuci ivf

    September 6, 2018 at 4:13 pm

    iyee setuju bebeno ni
    nyampah nau ngan die time tu. acah2 sesuci lebaran. tp ble dh kawen bkn main lg. siap menari2 sakan. x de nmpk kaku pon? nmpk mcm dh biasa je berdansa2

    dasar perampas. ni lg dasat merampas laki org yg bg die mkn tempat tido dlm rumah sendiri. tah ape deal die ngan DK sampai dpt buat konsert kat albert hall sana tu. ske setoberi coklat kunun? alkesah nye time tu CT ni dilayan mcm pemaisuri agung. tu yg kesah hodoh die di tutup habis2an. semua yg baik je kua. habis kan tv3 pon live kawen die. klu baik sgt xde sebok nk kawen ngan laki org kot iye pon baru bercerai. paling2 tunggu 2-3tahun baru kawen. die x. igt lg abg ngan arwah bapa die pon sedih tgk die kawen ngan DK.

    • Anonymous

      September 12, 2018 at 9:06 pm

      Acah2 suci kn..sopan lmbut..wrtwan smua cover dia.jentik sikit hbsla meroyan ct zoner tu..dulu puyala minat..lps kwen dk minat hilang mymph adala kt ct

  2. whoknows

    September 6, 2018 at 3:14 pm

    ala, dulu masa anak nora dgn nedim baru lahir pun korang kecam. buruk la gemuk la hidung besar lah. sekarang dah besar sikit dah ada rupa, reti pulak korang nak memuji. dasar netizan. pui

    • piyasayang

      September 6, 2018 at 5:02 pm

      Yang Nora tu x kepoh sangat mcam CT….yang CT dari start announce preggy spai lah dah delivery ada je yg buat…..
      Paling x tahan siap buat lagu “comel pipi merah tu ..huwaaaa..huwaaaa…sbab ingat baby yang keluar nanti comel & putih …tapi Allah nak tunjuk…x semua yg kau nak tu dapat.mcam yg kau impikan ..dapat lah kembar CT Serah.
      Lpas tu dah dapat work hard sgt ootd & filter kan si piya utk npak comel tpi hakikatnya lagi teruk…just buat biasa boleh kan…
      Betul lah orang cakap bila kau buat khianat kat orang…tak kena kat kau mesti akan kena kat keturunan kau yg lain…so MUHASABAH DIRI ok…..

    • Anonymous

      September 6, 2018 at 6:53 pm

      Tulisan ni dh tau siapa empunya diri…jgn samakn dct dgn Nora, Nora tu dh ada zuriat sebelum tu, sgt fhm perasaan dct mmg sgt teruja waktu itu dn sekarang, jgn cuba jatuh hukum akan kehidupan seseorg..hanya Allah saja yg mengetahui..dia merampas atau perampas yg jelas masing2 dah berdamai..yg kau ni dengki tak abis2..esok2 ank kau ke adik kau ke rampas merampas rebut merebut jantan baru kau tau..

    • Anonymous

      September 7, 2018 at 9:47 am

      Mana kau tahu dia dah berdamai….nampak je…hati dia kau tahu ke…cam Nora & Fasha…semua ingat baik …tupppp tuppp kuar semua cite….
      CT pun dah ada anak jgak kan (anak DK)…bukan dulu CT jgak yg ckap bleh jaga anak2 DK even TZ still ada kan…ohhh mungkin lah kau cakap x sama kan bukan dri DKCT…..
      X jatuh kan hukuman pun memang empunya diri yg cari penyakit…so apa yg kau nak ckap….
      Macamana plak klaw anak2 kau @ adik2 kau jdi ahli PYT….(nak tahu jgak reaksi kau………………)
      Dari tulisan kau pun dah tahu lah yg kau pun salah sorang dri ahli PYT kannnnn…sembangggg kencang phuiiiii…

    • Anonymous

      September 6, 2018 at 7:44 pm

      Hakikatnya lagi teruk …kau ckp.
      Hehehehehe.
      Betoiii

  3. kakikucinghitam

    September 6, 2018 at 2:50 pm

    aafiyah mukanya manis… suke tengok #semuababycomel

  4. Makcik Cabai

    September 6, 2018 at 2:40 pm

    Hanya orang yang lambat dapat zuriat saja yang tahu perasaan dapat zuriat yang sihat setelah lama menunggu…
    Biarlah tak lawa pun..
    Tapi dia sihat, InsyaAllah dia akan membesar dengan baik dan berbakti pada agama seperti yang diinginkan DCT…

    Amin….

  5. Anonymous

    September 6, 2018 at 2:24 pm

    knapa x citer sebelum menikah dgn laki, sebenarnya dh lama bercinta dgn laki, laki pun uruskan semua dokumen sbb nk kn i.
    ..kononlah sgt x mahu bergmbr dgn jantan..suci benor.

    ..ata, citer benor mane..x kan ivf je.

    • Anonymous

      September 12, 2018 at 9:11 pm

      Kan..nthla i ni mympah giler tgok dia skrg..jd juri pn failed..xlayak.

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top