Written by serenity | May 17th, 2019

Walaupun sudah tiga kali kantoi berlaku curang, Aliff Aziz, 28, tidak disangka-sangka, nampak sedih selepas bercerai dengan bekas isterinya, Bella Astillah atau nama sebenarnya, Dayang Nabellah Awang Astillah, 25. Malah, dia kelihatan lebih sedih dan mengalirkan air mata berbanding Bella yang kelihatan kuat dan tenang usai proses perceraian.

mStar Online melaporkan, Aliff berkata dia menganggap semua yang terjadi sebagai petunjuk dari Allah SWT untuk dia memperbaiki dirinya:

Sejujurnya saya hilang kata-kata dan sebagai manusia biasa saya anggap ini petunjuk daripada Allah untuk saya perbaiki diri.

Dia seterusnya meminta orang ramai mendoakan yang terbaik buat mereka.

Saya tak mahu komen lebih-lebih, sekarang ini saya cuma nak perbaiki diri… itu nasihat terakhir Bella dan selebihnya saya Sekarang ini nak fokus perbaiki diri, benda pun dah jadi. Saya anggap ini teguran keras daripada Allah dan minta semua mendoakan yang terbaik untuk kami.

Dia juga mengakui Bella telah banyak berkorban untuk dirinya, dan masih belum dapat memahami mengapa dia begitu sedih.

Saya minta maaf kepada Bella dan keluarga, apa yang jadi tadi saya masih tak dapat nak hadam lagi.

Bella terlalu banyak berkorban dari hari pertama kami kenal, dia jaga pakai, makan, kerja dan lahirkan anak.

Dia juga mengakui masih sayangkan bekasi isterinya itu, namun merasakan dia tidak layak untuk memberi ganjaran buat Bella.

Sejujurnya saya masih sayangkan dia tapi biarlah Allah berikan ganjaran padanya. Tiada orang yang mampu sabar seperti Bella dan mungkin Allah nak tunjukkan pada saya.

Bella memfailkan permohonan cerai pada 21 Mac dan mereka sah bercerai talak satu pada 16 Mei, susulan tersebarnya gambar mesra Aliff dengan seorang pengguna Instagram bersama Nismell.

Ketika ditanya, Aliff bagaimanapun enggan mengulas mengenai gadis itu. – beautifulnara.com via mStar Online

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

130 responses to Saya Anggap Ini Teguran Keras Dari Allah – Aliff Aziz

  1. Anonymous says:

    Komen lucah kemain
    Cakap macam tak ingat mati
    Jangan nak menongkat dunia sangat
    Takut tak sempat taubat nanti

  2. Anonymous says:

    korang henjut 2 minit pun da pancut buat apa nk lebih2 sbb tu ppuan ramai mgeras je sbb sblm main lg da tahu tahap bosan dia mcmana.

    • Anonymous says:

      Sbb apa 2 minit..di minta coloum lama. Bila ” tut” tu yg cpt. Bini baru nak fikir..siap ko jap lgi aku nk kayuh sampan..dlm hati..tetiba kuar dulu lki. Dh tu banjir lak kt dlm kita. Aduhhh..dia puas kita tak. Pas tu slhkn bini.

  3. Rahman says:

    Ingat dosa ingat neraka, klu belum puas enjoy jgn kawin dulu. Kalau bini mcm kayu, berkerak bagai, hantar bini g spa ke, bayar membership gym ke. Klu bini tk tau main, ajar la bukan susah pun, kan ke lelaki byk experience. Well, klu tk jalan juga and kalau ko mampu, minta kawin lg satu. Mcm aku, at least aku tk buat maksiat. Ni tak, bangang, dah la tkde duit, gatal da tau salah komplen bini busuk la ape lah.kayu kayan la. Padahal pucuk pangkal dari Kita suami, pemimpin rmhtangga.

  4. donde says:

    laki kat dalam ni yg komen bini tak hebat di ranjang tu,sedar diri tak? tak belajar agama ka? ajak bini tgk porn sama2..deiii berdosa la wey.camna hang jd ketua keluarga wey klu yang tu pn taktau.ada hati nk kata kt bini.masa nk cari bini awat hang tak mau kutip GRO,kaki clubbing buat bini? pasai pa cari pompuan yg elok2? pompuan baik2 yg reti jaga maruah? yg reti jaga maruah ni slalunya dia belajar agama.klu hang pn baik, tak layan porn video sbbhang tau berdosa, hang pn tak kan expect yg pelik2 dr bini hang.yg hang tgk tu video omputih selua tu, depa bkn kira halal haram semua terjah ja.

  5. Anonymous says:

    Bagi pendapat saya,mana mana pelakon yang ada kontroversi,put him/her aside jangan di ambil belakon lagi memalukan industry,stamp him/her blacklist biar mereka tahu senang susah cari rezeki-selagi mereka na glamour sewenang wenang saja mereka fikir buat perbuatan ta senonoh.any producer/film maker please take note,tq

  6. Anonymous says:

    aq bru tao kat sini banYak pokcik pokcik bawang MUAHAHAHAHA…byk jugak pokcik pokcik baca gossip..WWWEKEKEKE

  7. wahai pokcik pokcik says:

    aq bru tao kat sini banYak pokcik pokcik bawang MUAHAHAHAHA…byk jugak pokcik pokcik baca gossip..WWWEKEKEKE………

  8. Peah says:

    Baru nak ingat Allah

  9. jantan melayu sado tapi katik says:

    piiirahhh mat sahdo..kondem pompuan melayu konon!..ko tu jantan melayu yg meloyakan..jantan melayu jenis mulut luas..gigi berebut2 nk keluar..idong kembang mcm cendawan..pendek katik…bluerkkk!! x selera woii…jgn perasan hebat sgt di ranjang la!..igt pompuan melayu ni semua xdak taste ke??..x selera woii jantan jenis sado2 katik ni..harap lengan je beso..tapi katik..pendek!

  10. Anonymous says:

    dari komen2 ni tau yg suka blowjob isap tu sure yg suka x ada kerja siang malam menghadap prono…got it.. so prompuan jaga2 loh klu dah tau jantan2 toh talk about blowjob isap2 so becareful mereka bukan lelaki..conclusion u all never win dgn byk alasan mereka…takut2 nanti korang tgh2 tidur or berpantang dorang chat sblh bilk but klu dah pompuan tau benda2 nih thats mean durg jugak sama..

  11. Anonymous says:

    betul…biar mereka membusuk dgn gro,gayboy,pelacur..LGBT..ktorg pun ada taste..buat apa nak hidup dgn lelaki2 disgusting rotten..bangga dgn habit mereka.

  12. Teruna ka terung ka says:

    Punai tak panjang mana, tapi sibuk nak hat sedap hat suci ja. Padahal sendiri taktau berapa banyak tempat dah celup. Nasib baik tak boleh nak buktikan yg hang tu suci ke dak, kalau boleh nampak mcm perempuan gerenti hang pun takut nak cakap banyak.

    Aib Allah tutup cantik bagi lelaki, tapi tetap nak kondem perempuan. Akai tadak pi mana taktau

  13. Anonymous says:

    aku terbayang n persaan juga banyak lelaki melayu yg show sado2 mereka katik2 mcm ayam katik

  14. Anonymous says:

    akaiii dari prono…+ praktikal to pelacur..dan spesis2 sangkatan..+ buat kat low cost..economy budget..video cam….= kualiti otak jantan yang dirt cheap canang and habaq assume ego

  15. Whatever says:

    yang dok komen perempuan tak hebat di ranjang tu, berani tak ckp dgn bini mcm tu ? kalau setakat keyboard warrior, tak payah la berbual

  16. Anonymous says:

    Anjing kalau dah biasa amakan taik, tak dpt makan, cium pun jadilah..

  17. Dr. Adam says:

    I love you, Bella

  18. ens says:

    Yang sibuk nak isteri begitu begini di ranjang tu konon isteri lah yang tak cukup serba serbi..sorry man.nampak sangat ko kaki porn..memang tak layak dapat isteri yang baik. Sila meninggal till neraka dgn pelacur ye

  19. nusa penida says:

    muga diberikan yang terbik saja.

  20. Jae says:

    Dah la miskin, puiii ada hati nak perempuan solehah, pandai masak, pandai main, pandai make up pandai dressing. Abeh korang pandai mengaji ke? Plg tk boleh hadam lelaki miskin yang ada hati nak pasang dua. Puiiiii. Tak malu

  21. Girl power says:

    Sado?..eii..geli aku yg sado2 ni,hrap sado je tp takut ular,cicak,lipas bagai..boleh jalan!!sado stakat mkn ubt je watpe..dasar lelaki xsdr dri..yg sado ni la si katek punai pndek..sbb tggelam kne hentak ngn besi je agknye..haha..sbb tu nk pmpuan je yg puaskn die..memalukan!!

    • Anonymous says:

      Mat2 sado skrg byk main kt gym. Hrp lengn je bsr keras..tenaga tak tahu lagi..itulh mat2 sahdo skrg.
      Mat2 sado dulu2 tak sama..lengan tak nmpk besar bertelur tapi boleh angkat dua (2) guni padi di bahu dan naikkn ke lori padi.
      Selmba je. Bukn guni bawang ye. Guni yg coklt besar tu pjg lebih kurang 1 meter setengah lebar 1/2 meter.
      Atau mcm pekerja bangladesh/pakistan/nepal/myanmar
      .bawa brg pindah naik tangga ke tgkt 5. Bahu ada barang..di tgn pun ada barang.

      Kuat nye deme.

  22. Disappointed malay says:

    Comment page commented by stupid people talking about stupid stuff

    Hancur malaysian.

  23. Anonymous says:

    Wesak Day today..tommorow hoyaeee holiday again..

  24. Anonymous says:

    Kalau sayang takkan curang bro

  25. Wekkkkkkk says:

    SETAKAT PUKUL 8.25AM TARIKH 19 MEI KOMEN INI MENDAPAT MARKAH:

    A. KOMEN LAIN2= 34 REPLY
    B. KOMEN SOKONG MAT SAHDO= 35 REPLY SETUJU.
    C. KOMEN BANTAH MAT SAHDO= 47.REPLY TAK SETUJU.
    D. KOMEN DOUBLE REPERT 5.

    SO MAT SAHDO..SILA TAIP SEMULA BAGI MENYAMARATAKAN JUMLAH..ANDA TEWAS.

    KIHKIHKIH..BULN POSE NI RELEK SIKIT MAH.

  26. Anonymous says:

    Laki tak ada duit sengkek pakai duit bini, malas, bangun lambat tak tolong bini, makan pakai rumah kereta pun bini tolong ada hati nak kata bini macam2. Tu belum cerita pasal benda2 lain. Sebab tu lah suami2 ni gagal. Pemimpin yang gagal.

  27. Men are not that tough says:

    Rata2 kalau tengok komen, memang sah lelaki ni ramai yg gila seks. And dorg tak lah jiwa kental mana pun and lemah sgt. Sebab seks pun buleh tergugat iman. Never thought that men are that weak. Sembang lebih je pandai.