Written by serenity | May 17th, 2019

Walaupun sudah tiga kali kantoi berlaku curang, Aliff Aziz, 28, tidak disangka-sangka, nampak sedih selepas bercerai dengan bekas isterinya, Bella Astillah atau nama sebenarnya, Dayang Nabellah Awang Astillah, 25. Malah, dia kelihatan lebih sedih dan mengalirkan air mata berbanding Bella yang kelihatan kuat dan tenang usai proses perceraian.

mStar Online melaporkan, Aliff berkata dia menganggap semua yang terjadi sebagai petunjuk dari Allah SWT untuk dia memperbaiki dirinya:

Sejujurnya saya hilang kata-kata dan sebagai manusia biasa saya anggap ini petunjuk daripada Allah untuk saya perbaiki diri.

Dia seterusnya meminta orang ramai mendoakan yang terbaik buat mereka.

Saya tak mahu komen lebih-lebih, sekarang ini saya cuma nak perbaiki diri… itu nasihat terakhir Bella dan selebihnya saya Sekarang ini nak fokus perbaiki diri, benda pun dah jadi. Saya anggap ini teguran keras daripada Allah dan minta semua mendoakan yang terbaik untuk kami.

Dia juga mengakui Bella telah banyak berkorban untuk dirinya, dan masih belum dapat memahami mengapa dia begitu sedih.

Saya minta maaf kepada Bella dan keluarga, apa yang jadi tadi saya masih tak dapat nak hadam lagi.

Bella terlalu banyak berkorban dari hari pertama kami kenal, dia jaga pakai, makan, kerja dan lahirkan anak.

Dia juga mengakui masih sayangkan bekasi isterinya itu, namun merasakan dia tidak layak untuk memberi ganjaran buat Bella.

Sejujurnya saya masih sayangkan dia tapi biarlah Allah berikan ganjaran padanya. Tiada orang yang mampu sabar seperti Bella dan mungkin Allah nak tunjukkan pada saya.

Bella memfailkan permohonan cerai pada 21 Mac dan mereka sah bercerai talak satu pada 16 Mei, susulan tersebarnya gambar mesra Aliff dengan seorang pengguna Instagram bersama Nismell.

Ketika ditanya, Aliff bagaimanapun enggan mengulas mengenai gadis itu. – beautifulnara.com via mStar Online

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

130 responses to Saya Anggap Ini Teguran Keras Dari Allah – Aliff Aziz

  1. burit says:

    moga lepas ni kau berubah! balik2 dah cakap nak bertaubat apa tapi semua cakap kosong, jadi aku tak tahu nak percaya atau nak muntah dengan kenyataan kau ni

    34

    1
    • Mat Sahdo says:

      Tak boleh salahkan dia jugak. Mungkin si bini atau pompuan Melayu x hebat diranjang. Asyik kaum Adam je bertungkos lumus keluakn air faraj korang, kaum Hawa byk keras macam tugu negara kejung. Lelaki mana pun akan bosan asyik kami je kena puaskn. Suruh isap fail pulak asyik kena gigi je.. rasa mcm nk tampor je. Laki mana pun akan mkn luar lama kelamaan..

      1

      79
      • ......... says:

        bini sikit punya boekk. kau ajar la mcm mana kau nak instead of cari lain. tu semua alasan kaki kongkek je

        36

        0
        • faraj says:

          yasss bang sardo…lelaki suka wanita buas di atas katil… kalu x cya korang tengok sendiri dlm karaoke dan disko. spe nak pompuan yg gitu2.. dah la hantaran pon mahal masak x sedap, jimak x kerap..kemas rumah malas tp main handset mbawang mcm dlm ni rajin le… muahaha

          1

          31
        • Pembeli pil hammer of thor says:

          baik bkn keutamaan.. nafsu perlu dipuaskn. byk lelaki kawin 3-4 knp? cuba pikir… xkn semua bini tua jahat kot. common sense kut. ckp kaum sendiri bodoh karang kata penjilat dap pulok!

          1

          12
        • Anonymous says:

          Perangai bini2 Melayu yg buat husband youols meluat:-

          1- Pakai baju kelawar pastu tempek bedak sejuk
          2- Bau minyak angin/ Yoko2
          3- Celah kengkang berkerak
          4- Bulu pookie serabai mcm Hutan Simpan
          5- Kening cukur pastu lukis balik… apa kejadahannye?!!!
          6- Orang suruh buat cucur bawang yg korang.. kuat membawang di socmed.

          2

          30
        • Anonymous says:

          Jantan sado..jgn nk salahkan bini lah siak…jantan baik tkkan buat macm ni..bini baik cantik jantan sewel aje yg masih tetagih nonok pelacur…kau igt nonok pelacur tu sedap sgt..dh robek dh longgar jantan kerjakan..silap2 jangkit HIV passing kt bini pulak..tk ke siak tu…
          Oh lagi satu..kau tk perasan ke ada setengah2 jntan2 bini tgk pun meloyakan..namun bini tetap tabah..tk cerewet

          39

          0
        • Mat Bidin Sokong Sahdo says:

          Lelaki yg sewa GRO atau pelacur bukan sebab tk sayang tpi meluat sama mulut korang pompuan yg pantang d tegur cakap melalut mcm bawang kering x de isi si laki dengor pon rimas rasa nk simbah dgn air paip! Baik pergi karaoke duduk rumah pon buat sakit hati je!

          0

          16
        • Anonymous says:

          Sewa gro..bknkh awak pnat hari2 kerja meredah jln jam. Lebih baik duit tu ko bgi org tua kau atau ko soping beli beras basmathi moghul..ini x sggup mkn beras tmptn 10 kilo 22.00 rgt. Mcm mna bini tu x ada tnaga..beras tmptn..mcm koranglh tmptn juga no energy.

          12

          0
        • Eh eh.. says:

          apa yg korang harapkn? masaalah nyer dgn wife Malays di negara bi mgharapkn jantan berubah leps kawin. itu salahnye pompuan kite. dia bkn budak2 nk masuk bilik kaunseling mcm kt sekolah tu. uols ingt dia nk brubah sekelip mata ke? salah le wei.. alip ni dri muda kaki joget ronggeng la wey

          8

          0
        • Anonymous says:

          mudah je.. jantan2 macam tu tunggu la dia sakit nanti, kena kencing manis ke, jantung ke, masa tu baru reti nak cari bini nak suruh jaga… nafsu dah jatuh nombor 2.. masa tu bird pun dah tak keras.. hahaha

          10

          0
        • Sila Beli Cermin says:

          Abaikan la dia ni, aku ase dia ni agaknya bini dia dump dia sbb 3 minit x pun bini dia makan luar. Tu yg meroyan kat socmed tu. Kalau dia gagah perkasa, muka hensem + pakej ada duit, dia x plak meroyan kat sini, dia dah lama busy layan pompuan2 kat luar sana.

          Bak kata Ustaz Azhar Idrus, bini ni mencerminkan suami, kalau ko suka kutuk bini ko mcm tu maknanya ko yg kedekut nak bg bini ko duit bercantik or pegi spa. Ni bila isteri2 mintak duit ko kedekut nak mampos, pastu nak demand bini cantik2. Rumah ko x de cermin ke?

          8

          0
        • Jantan Melayu Kedekut Pahit says:

          Sila Beli Cermin saya setuju sangat! Bro, kata faraj bini berbau, lu pergilah beli losyen untuk faraj yang wangikan faraj dia, kata bini berbau busuk, pergilah beli perfume Gucci yang harga RM300-500 bagi isteri pakai, kata bini celah kangkang berkerak, bayar la dia pergi spa yang pakej RM300 ke atas tu. Nak buat semua ni kedekut dengan bini lepas tu nak complaint. Pastu nak kata lebih baik langgan GRO. Wei, GRO tu lu bayar, sekali langgan dah berapa, memang la dia ada duit untuk beli product mencantikkan diri, mewangikan diri, sebab itu periuk nasi dia. Bini awak tu free of charge. Cuba lu bayar bini lu macam lu bayar GRO, kalau dah buat semua yang aku sebut kat atas, and bini awak masih teruk baru lah boleh salahkan isteri. Cakap tu pakai la otak sikit, Allah kasi otak untuk guna bukan letak kat lutut. Aku pun lelaki bro, tapi bila lelaki melayu macam lu ni bercakap bikin aku pun meluat

          39

          0
      • Saya says:

        orang bodoh giler seks kurang kasih sayang macam kau ni je pikir macam tu.. orang yang ikhlas berkasih sayang cinta mencintai sentiasa menghargai suami isteri dan orang keliling tak pikir kolot lucah and bodoh macam kau

        46

        1
        • Anonymous says:

          Zaman skrg kesetiaan sis? Pompuan sekarang kalu atok tua bercucu kasi BMW sebijik, rumah dan kredit kad pun sanggup. Umor 60an pun sanggup lagi. X perlu sembang psl kesetiaan la sgt.. money talks! So naive.. lol

          5

          9
        • Whateverrr says:

          Ko ni umor berape? Kesetiaan la byk lelaki Melayu pilih poligami nikah di Siam ;)

          4

          2
        • Anonymous says:

          sikit2 gila seks.. ko tu yng x paham kehendak dan naluri lelaki ckp org gila seks.

          0

          13
        • isterisolehah says:

          kan… dalam kepalaotak asyik pikir seks je kot.. bawak2 la ajak isteri pegi mesjid ka, berjemaah.kalau laki ada agama, tau tanggungjawab, benda camni bkn isu utama dlm rumahtangga.nafsu kuda gamaknya. mcm takdak benda lain nk dipikirkan.ni tolong bini pn malas,kedekut pastu nk demand mcm2.

          17

          0
      • Pompuan Separuh Masa says:

        ya bang, pompuan malays byk yg lembap psl s*ks! theyols ingt tunjuk lurah kulit gebu jantan akan cair..melekat bagai. salah ye..
        jtn mau bini mcm dlm bideo p0rn tu. jtn ni suka kelainan. pm sya bang.. buleh try. pompuan malays.. x pyh wasting time bang. selfie.. edit gambo gune filter ha terrer lerrr..

        1

        8
      • Anonymous says:

        kesian… bini sendiri punya cerita, jgn jaja kt sini bang. buat malu bini ngan abg je.. patutlah gersang je nampak abg ni walaupun sekadar tengok nama. abg ni patut layan geng2 sajat ja ni.

        6

        1
        • Anonymous says:

          Mak2 bwg dlm ni tak reply komen lgi trmsuk aku nk reply komen mat shdo. Otak serabut pikir menu apa buka ni. 2 menu dh siap..air apa blum tahu.
          Khebatan di dapur pmpuan mlayu tak di iyakn..seks saja d pertikaikn.

          3

          0
        • Anonymous says:

          Dapur dan masakan bukan diwajibkan wanita dlm Islam. Tukang masak terkenal byk lelaki. Apa alasan ko?!!!

          4

          0
        • Anonymous says:

          Tukg msk oleh lelaki itu adalh ” designation dia” ..itu tugas dia mncari wang.
          Bila d rmh..mestilh bini yg buat.
          Sbb tu bini kerja tak habis2. Bila x habis2..mlm dh tak boleh lyn lma mcm yg mat shdo mahu.

          5

          0
        • Anonymous says:

          X kira cari wang ke apa.. lelaki pun penat jugak melayan nafsu korang pompuan ..ceh kna plak yng species jubur brkerak. nk stim pun susah kena jugak angkat viagra sebijik beli online shialll.

          2

          2
        • Anonymous says:

          Seks hebat dgn wanita asing dn bkn bini..pkai kondom juga. Last2 bini mlyu d rumh yg bgi zuriat.
          Konon nk seks hebat..tpi kturuann dri bini mlyu juga mahu..sng nk hidup sampai mati di tnh sendiri.

          2

          1
      • Anonymous says:

        I agree Mat Sado.. there are always 2 sides of a story!

        Bye!

        2

        0
        • Anonymous says:

          Yelah.. There r always 2 sides of a story kan?
          1 side is bini x reti layan laki dia.. (wc is solely based on ur petite brain accusation)
          2nd story ialah laki dia kantoi w so many b*tches dan berita ni diketahui umum. Bukan simply claimed by his ex…
          Sekian hotak kau punya agree…!

          1

          0
      • Ngok says:

        Alah tu semua alasan jantan x guna. Kalao pempuan melayu mcm kayu..yg ko pi sondol betina luar tu pon semua pompan melayu jugak.

        Dia senang. Jantan x guna yg belambak ni mmg x guna sebab yg memuaskan dia adalah yg tak halal.

        Kalo dia kawen ngn betina gro tu esok lusa carik gro lain pulak. Dasar jantan melayu memang x guna. Dah la x guna bodoh pulak tu. Dah cerai baru nak menangis kejadah. Sebab nafsu serakah anak jadi mangsa. Puihh

        17

        0
        • Cili Pedas Dah Ada Orang Gigit Wey says:

          Eh terasa ke? Mmg bodoh pun Malay girls… kuat membawang.. cm ko lah pdhl x sedor kebarangkalian nk dpt madu 50-50 bila ko kawin. Dah lah makin ramai check in pecah dara. Lagi blagak mcm Queen. Sedeyhhh!

          1

          7
        • Anonymous says:

          Org lelki mlyu ni kbyknya mhu bini alim2 gitu. Wanita alim2 yg baik2 mungjin tak prnh beli cd blue utk jdikn experiance mlyn bkl lki akn dtg.
          Sbb tu lh bila dh jdi bini..bini x ada pglmn luas dlm seks hebat mcm yg wanita2 asing kome ckp.
          Apa kta beli cd blue sama2 kt psr gelap dn tgok sama2. Ini kau malu nk beli sama bini..dgn betina2 bkn bini berani pulak.
          Lpas tu slhkn bini tdi x pndai lyn mcm pompuan simpnn.

          Tidor pulk org kita ni dgn anak beranak dlm bilik wlaupun anak tu dah 1 ke 4 tahun. Mcm mana mk seks hebat di ranjang.

          Omputeh tu tgok..byi lgi dh asingkn bilik.
          Semua bini mlyi slh.
          Tpi wanita mlyu nilh jdikn bini.

          1

          2
        • Anonymous says:

          Cili pedas…aku rasa kau bukan melayu..entah2 kau bangsa lain kot yg sibuk kt ruangan ni..pas tu menyibuk kecam2 perempuan melayu
          Pernah ada sejarah frust tonggeng ke dgn orang melayu.??? .tu yg meroyan bagai..

          3

          0
        • Cili Pedas Dah Ada Orang Gigit Wey says:

          Aku serani.. banyk member Malays aku dah tengok attitude sekor2. Konon kepala tutup tapi jubOr selembak. Pakai tudung untuk cover body/dada tapi hakikatnya… sendiri mau ingat la sister sendat ya rabbi mata ke atas je masuk office pastu gelak macam hantu langsiur!

          3

          2
      • Lavendersoulful says:

        Hurmm.. Ko ceta mcm perihal diri ko plak tu….
        Nobody perfect bro.. Sbb tu kita digalakkn berkahwin sbb salah satunya adalah Saling melengkapi n mengimbangan kekurangan dlm rumah tangga itu.
        Ko berckp x pkai otak, mcm lah hawa nafsu tu menjamin kebahagiaan sampai ko tua…
        Nnti ko sdh tua kerepot, isteri ygasih layan n jaga minum ko jugak yg paling penting, bkn hawa nafsu yg ending semua org akan hilang nikmatnya tu bila d mamah usia..

        8

        0
        • Anonymous says:

          Ko salah.. lelaki ada Viagra dan Cialis. Itu kelebihan kami… pompuan kalu .. kering je habis. Kupas ikan bilis je la kt umah korang sambil membawang bawah pokok cempedak sama mokcik2 puaka.. haha!

          2

          5
        • Anonymous says:

          Ada viagra konon.
          Padahl lelaki lh yg tak kuat..cer tgok contoh..Aliff tu ngis akhirnya ceraikn bella. Bella ngis org x nmpk.
          Lelaki kuat konon..klau kuat knpa mkn ubat kuat..sbb nma ikln tu ” ubat kuat lelaki”..tak adapun ubat kuat wanita..cuba cari..
          Kuat wanita adalh jiwa dia..

          22

          0
        • faraj says:

          Pompuan jgn jelos.. Viagra ada jual… korang mkn bawang je lah yg mampooo!!! Huhuh

          0

          7
        • Pehal Bebal Sangat says:

          Lahai pehal lelaki yg komen2 ni bebal2 sangat? Kalau ko ase lelaki ada viagra, ko igt xde ke ubat untuk perempuan? Mentang bodo tu free semua ko kaut. Tinggal skit kat anak cucu bro.

          0

          0
      • Panas Dah Akak Tudong Dlm Ni says:

        Menggelupor akak2 bawang dgn hujah Mat Sahdo… hahaha.. terbaek bro! Kipidap….

        2

        5
      • ? says:

        Ko ajar la bini ko hisap smpi x kene Gigi x pon ko suruh Nenek Tua yg xde gigi tinggal Gusi je isap kote ko tu!!

        1

        0
      • Anonymous says:

        Mak ko melayu kan? Kakak ko melayu kan? Adik pempuan ko melayu kan? Aku rasa ko pun melayu? Keturunan ko pun melayu …aku rasa la! Jangan nak telanjanhkan bangsa sendiri bai. Kalo ko kaki nak seks je jangan ko nak carut orang lain. Nak tuduh orang pempuan melayu kaki membawang tanpa ko sedar ko kaki seks! Kalau bagus sangat takkan halal haram tak reti beza. Sanggup cari haram demi sebatang punai. Aku harap ko tak kene aids. Please!

        9

        0
      • Anonymous says:

        Tak di galakkn dlm islam coloum laki punya. Itu stail kafir je.

        1

        0
        • john rose says:

          Kapir kapir kapir… takkan digalakkan dalam agama pula hubungan sumbang, rogol anak rogol adik? Ptuiiiiii!

          1

          0
      • xxx says:

        ala kalau setakat 3-4 inci tu bini mmg malas nk layan lelaki melayu. sila sedar diri tu sikit. anjing!

        2

        0
      • Nor izah says:

        Pi menetap kat selatan Thailandlah. Murah murah… Baru win…

        0

        0
      • Anonymous says:

        Wow… a lot of jackasses in this comment section

        1

        0
    • Nyah Kg Pondan says:

      Tpakse stuju ngan mat sado. Kalu bini dingin laki korg mesti cari nyah, GRO atau gayboy mkn buffet kt luor. Lebih2 lgi yg dah beranak pinak. Sayang dan nafsu adelah 2 konsep berbeza. Sbb tu Si Alip ni ckp dier msih sayang. Sayng xde kena mgena dgn pancut air mani dia ke muka minah rempit ke haper. Pompuan Melayu byk bengong. Ingat korng cantik lelaki cair dah ke? Ehh sorry…yg byk lelaki straight angkut nyah atau GRO snb x puas kt umah bini service laki cam taikkk!

      3

      5
      • Anonymous says:

        Mak2 bwg dlm ni tak reply komen lgi trmsuk aku nk reply komen mat shdo. Otak serabut pikir menu apa buka ni. 2 menu dh siap..air apa blum tahu.
        Khebatan di dapur pmpuan mlayu tak di iyakn..seks saja d pertikaikn.

        1

        0
      • Indo In KL says:

        Bagus ko.. pompuan Malasyia gitu loh.. cuci pinggan pun guna maid. Laki main dgn maid tahu plak meraung balik rumah parents. Merajok konon jaga anak pun failed. Maid jugak…

        3

        2
      • Anonymous says:

        akak bawang tak bleh hadam knp hubungan kelamin puncak keutuhan rumahtangga. byk lelaki cari lain penat nk layan korang.. dah la not full servis .. bosan la somi ko!

        2

        0
    • Agak Bersetuju says:

      aku suke cara mat sahdo bpikir… mmg isteri2 di malaysia kureng layanan di ranjang. mau terima atau tak terpulang tpi yg pasti lelaki x kesah psl tudung ke.. free hair ke… yg penting air gatal settle. x pyh nk fefeeling wanita lindungan kaabah. lelaki mmg suka dilayan dan dipuaskn. sbb itu pelacuran adalh pekerjaan tertua dia dunia. tu pon xleh nk pikir….

      3

      1
      • Anonymous says:

        akak2 tudong meroyan laki x bawak mkn buffet berbuka kt hotel.. penat nk pikir menu stress marah pd abg sado….

        1

        0
  2. Anonymous says:

    bdn u cntik..cukup pkaj..sbb tu semua jenis wanita loklak sanggup apa je..aku percaya anda cepat dpt pasangan, x kisah lah simpanan ke, jdi bini ke, percayalah, sbb mmg ada wanita suka jika lelaki itu “nakal”..

    4

    3
    • burit says:

      kau sorang je yang suka. aku meluat dan geli

      2

      2
      • Anonymous says:

        biasanya..wanita suka lelaki tinggi, kalau rendah, pelok pun x sedap..mcm ko agaknya..hobit.

        2

        4
      • Anonymous says:

        Lelaki suka wanita buas di atas katil… kalu x cya korang tengok sendiri dlm karaoke dan disko. Sape nak pompuan yg gitu2.. dah la hantaran pon mahal masak x sedap, jimak x kerap.. main handset membawang mcm dlm ni rajin le… muahahak! Ade ku kesahhh?!!

        1

        2
    • Mat Sahdo says:

      Cantik saja x cukup… korang kena pandai layan nafsu suami jugak weyyy. Bini2 Melayu mana paham konsep isap/blowjob semua ni.. geli konon tpi suami rase bini dsh x hot hambar dah atas katil membuatkan Alif cari lain. Korang konpiden je mcm duduk sebilik.. podahhh!!

      3

      21
      • I like uuuu says:

        Tell em the truth bro!!!

        2

        1
      • Anon says:

        Kalau dapat laki macam ni baik cerai je la. Laki otak biru, ni mesti kaki tengok porn ni.

        9

        0
        • Mat Sahdo says:

          Laki korang pun akan tengok jugak bila korang menggelebeh anak 2 nanti.. jgn percaya kan lelaki. Lebih baik berteros terang dari mjadi mcm Pak Abu!

          1

          14
      • Anonymous says:

        Org lelki/suami masa mencari jodh dulu tu psti nk yg beriman dan solehah.
        Wanita yg solehah dri anak dara lgi x di beri peluang mmbeli cd blu filem.
        Byk ada jual di psr gelap dn ada juga apek2 atau ank apek yg jual d psr mlm cina. Bila dh brkawen dh tentulh kaku d ranjg..suami pulk tak mahu mmbeli utk tontonn bersama mcm mana onputeh negro buat.
        Sbb tu lh tiada khebtn di ranjg..malu konon..nnti anam tertonton.
        Org kita suami isteri tidokn anak bwh umur 7 tahun kkdg ada yg tido sma ibubpa semnjk dri kecil bayi.
        Sbb tu nk mlakukkn seks tak tenteram.
        Omputeh tgok..tidokn anak di bilik masing2 semenjk bayi lgi..dan mereka mmberi keselesaan.

        Klau nk bini2 org mlyu lyn mcm kehendk mat shdo..sila para suami belikn cd lucah tonton bersama..sediakn environment yg selesa utk family..baru boleh bagi seks buas gigi tak gergaji pisang.

        0

        2
  3. Anonymous says:

    sbb jdi artislh sng lki kantoi..byk je lelaki durjana kt luar tu pntang nmpak dahi licin…sapu, mcm ikn bandaraya..sapu habis.

    4

    1
  4. Shhhhh mMmmmmm says:

    Alif..Alif…too many chances given! Selagi kau tak jauhkan diri kau dari anasir2 & gejala2 songsang kau tuu…you are soooo done with! Muhasabah & dekatkan diri dgn ????. When you have Allah you have everything!

    4

    0
  5. faraj says:

    Tapi sayang kalo muka Handsome tapi kais pagi..!!! (Misekin Bandor)..jadi hamba pompuan lah seumor hidup kepada pompuan2 yg suka sepancut..!!

    1

    1
  6. meetomato says:

    No action, talk only = This is Aliff.

    Tengah perbaiki diri? YELAH TU!

    Tunggu ko ade STD, baru bertaubat ko ni Alif.

    6

    0
  7. faraj says:

    “kalo Lelaki camni Duda , perkara biasa jer..!!! tapi kalo Aron Aziz byk pompuan berebut2…..”

    1

    2
    • Anonymous says:

      bukan nk back-up dia, dia baru 28, bukan 82..jauh lagi perjalanan, kalau dia perbaiki diri, masakan tidak boleh berjaya..”manusia kn boleh berubah”..kau pun tagline dulu melati..skrg faraj..lain kali apa yer..mesti kearah2 lucah.

      3

      0
  8. Anonymous says:

    Alif, kau dah retakkan keluarga kau sendiri, kebahagiaan yg diberi pada kau, kau sendiri tolak, lepas ni apa nak jadi?

    4

    0
  9. Anonymous says:

    alif ni ayat manis..cara dia ckp tu sejuk je dengar..sbb tu la ramai pempuan cair ngn dia..

    4

    0
  10. Watever says:

    BELLA cinta didusta
    ALIF mula gelisah
    DICURANG JANTAN X GUNA
    Hidup jadi merana

    ALIF jadi idaman
    Kini DIRAMPAS orang
    Cinta yang diimpikan
    Putus di tengah jalan
    Terpaksa mengalah

    Mengapa MENCURANG
    Andainya tak setia
    Tak usahlah bercinta
    Jika hanya berpura

    BELLA hati dah jemu
    ALIF berpaling tadah
    Tak pernah difikirkan
    Orang yang ditinggalkan
    Tersiksa
    Sayu
    Pilu

    woooo merayu-rayu
    Woooo ingin kembali
    Woooo meratap sayu
    Tidak mungkin BELLA simpati
    Menoleh pun tak sudi

    8

    1
  11. Anonymous says:

    Aliff, menangis airmata buaya darat siape nak percaya

    5

    0
  12. faraj says:

    Wanita Melayu jahil dlm bab melayan suami korang… ngaku je lah. Sikit2 harem.. sikit2 geli. Wakaka

    6

    2
  13. isa says:

    bini ko pun bro mcm x hebat jimak jer..
    sbb tu byk yg dipaksa tolan madu…
    bkn salah lelaki 100 pratus la woiiii!!!!

    2

    0
  14. Anonymous says:

    Pompuan Melayu byk bengong. BJ pun x pass!

    2

    3
  15. Neutral says:

    Seks penting tapi bkn segalanya…bila curang secara terbuka adalah contoh yg x baik pd anak2..jika ada mslh di ranjang, bkahwinlah lain atau kalau x mampu islam mngajar bpuasa..zina hanya jalan singkat yg mrendahkan martabat diri dan mngaibkan dr sndr..

    8

    0
  16. Anonymous says:

    Mak2 bwg dlm ni tak reply komen lgi trmsuk aku nk reply komen mat shdo. Otak serabut pikir menu apa buka ni. 2 menu dh siap..air apa blum tahu.
    Khebatan di dapur pmpuan mlayu tak di iyakn..seks saja d pertikaikn.

    1

    1
  17. aih says:

    bella pun kena imporve.. maybe bella x hebat di ranjang.. kebanyakkan perempuan melayu, sorry to say, mmg atas katil tak berapa hebat nak puaskan suami… ini la hakikat masyarakat kita.. x heran la ramai suami kat luar sana cari lain…perempuan melayu kita yang dah kawin….. jimak pun malas, pastu expect lelaki setia… aduii.. statement si alip jelas tunjuk dia sayang, tapi rasanya bella x dapat nak puaskan nafsu seks dia… asyik ngan insta jer..

    1

    5
    • Anonymous says:

      Bukan seks saja.. mulut pompuan Melayu camne pulak. Pastu kuat membawang.. mcm dlm ni pun byk. Aku rasa yg komen2 sokong Bella mesti x laku2 sbb tu ade byk masa.. :(

      3

      1
    • Anonymous says:

      Hello bro. Nak salahkan perempuan melayu. Kalau laki tu reti jaga anak, jaga rumah,masak utk bini hari2 siang malam xdenye bini penat malam2 bro. Kalau xreti jaga anak xpayah nak salah perempuan semata semua xreti layan suami. Lelaki skrg balik rumah merokok tp xtolong apa2. Kes alif ni masalahnya dia mmg kaki perempuan dr dulu. Xpayah salahkan bella bro. Mmg patut men digelar trash.

      7

      0
  18. Jihan says:

    Kita hentam Alif tu tpi kita x tahu perangai Bella tu. Bukan kita tinggal serumah… mungkin dua2 ada kelebihan dan kekurangan! Bila curang je mesti lelaki disalahkan dulu tp… apa semua lelaki buruk perangai dan pompuan perfect belaka ker?

    0

    4
  19. sultan melacca says:

    eh.. byk pulak yg sokong Alip arinie… cepat korng u-turn hawau!!!

    2

    0
  20. Anonymous says:

    Org lelki kn mahu bkl bini yg solehah.
    Bila solehah dh tentu tidak prnh beli cd blue utk tontonn dn jdikn experiance nnti bila ada suami.
    Dh tntu tiada pgmln smpailh dh berlki dan anak 2 atau 3.
    Klau lki nk lyann yg bgus mcm omputeh..apa kta dri beli cd blue tu tonton sama2.
    Konon malu..konon baiklah..diri tu.
    Klau x belikn dn bgi bini tonton mcm mna nk puaskn lki mcm yg mat shdo ckp tu.
    Beranilh beli sama2 d psr gelap.
    Jgm pulk si suami beli sorang2..nnti bini syak bwa dri rumah awek

    Lgi satu..org puteh dn negro tu asingkn anak tidur dn ada bilik sndiri dri bayi lgi..org kita..tido sebilik kn. Nk buat seks pun ..senyap2 nnti anak bgun.sbb tu lh x puas.
    Bkn salah bini je..lki pun sama.

    1

    0
  21. Ntahlah says:

    Mengapalah rata3 komen d atas nie berbauh lucah n cerita dlm Kain..
    Korang lupa kah Pencipta kita..
    Allah is the best planner…
    Kita siapa mau jatuhkn hukum sapa yg bersalah…
    Tepuk dada, Tanya selera.. Klu Bella tu x hebat d ranjang, mcm mna bleh dpt baby.. Klu x tau hal sebenar jgn judge org sesuka hati..
    Know urself before judging others..

    4

    1
    • mat setan says:

      hebat x hebat d rjng bkn penentu dpt anak dik non.. subur x subur je pasangn penentu adanya anak..

      2

      0
    • mat setan says:

      hebat x hebat d rjng bkn pnentu ada x deny anak dik non.. subur x subur pasangn 2 brulah penentunya.. kne ubh mentality 2..

      1

      0
  22. Anonymous says:

    smua komen salah kan pompuan melayu tak tau puaskan nafsu jantan..aku sebut jantan pasal jantan category binatang.nafsu mcm kuda.kalau lelaki dorang ada otak utk berfikir..aku nak tanya,mak2 korang bukan pompuan melayu ke..yg hari2 bapak korang sundol sampai kluar ramai anak…

    8

    0
    • hmm says:

      sebab tu tak ramai suami cari luar,sebab zaman tu insta bagai sume tak de.. leh buat comparison berapa ramai lelaki dulu dan sekarang cari luar.. pasal apa.. benda merepek ni la…perempuan melayu sikti2 insta.. pastu layanan kurang.. minta hantaran bagai nak gila….perempuan melayu jimak, kangkang macam kayu.. pastu bila lelaki cari lain, meroyan kat insta semua… sorry to say, tapi ni hakikat perempuan melayu kita yang majority kat luar sana…

      2

      0
      • mak tiri says:

        laki suka tgk video lucah, sebab tu expect bini mcm dlm video yg di tengok. tp sedarlah..jgn la buta hati sgt kerana nafsu.klu tak tengok,dosa pun kurang. expectation pn tahap normal.ketua keluarga yg gagal mendidik. shame on u

        6

        0
  23. Anonymous says:

    Seks hebat dgn wanita asing dn bkn bini..pkai kondom juga. Last2 bini mlyu d rumh yg bgi zuriat.
    Konon nk seks hebat..tpi kturuann dri bini mlyu juga mahu..sng nk hidup sampai mati di tnh sendiri.

    1

    1
  24. Anonymous says:

    Kondem2 wanita melayu tak pndai seks. Nnti klau kome ada anak bujg lelki nk menikah, mesti korang terpikir dlm kpla otak..siapa nma dia..asal mna..kerja apa…
    Tiba2 anak lelki ckp.
    Nma dia oktopusi, asal dri madagascar dan kerja gro.
    Tak ke kita org tua berkata..apa minatang tu..semua ayah dn mak tak tahu..
    Kn dh sshkn ibubpa..nk g mlamar..
    Apa dia dh buek kt kau..sampai jauh naw tompatnyer.

    2

    2
  25. Bang Jamil says:

    Ramai pompuan Melayu tercabar bila dikatakan gagal di ranjang tapi itulah kenyataan majoriti asyik kangkang mcm patung kt Kamdar aje memgerang kuat pulak sampai jiran ingat ko kejang otor.. jgn marah aaaa!

    2

    1
  26. Anonymous says:

    betina2 melayu byk lobos le sblum kawin.. negro, india, serani, dayak, sulu, urdhu, red indian semua dah rasa…

    0

    1
  27. Eee.. rimassese says:

    Lelaki mana yng x suker kena isap kemaluan? Pompuan dlm ni apa tau..
    Yg mereka sibokkan tudong… tudong… tudong!!

    1

    4
  28. Anonymous says:

    Topik ni panass.. best2 gila wei!

    0

    1
  29. Anonymous says:

    Seks penting… sbb tu byk poligami. Sanggup nikah di Siam. Cinta? Kamon lah… jgn pura2!

    2

    1
  30. Anonymous says:

    Laki korang kalu tak puas… habesss…mula bosan kalu… korang telan botol madu la nanti.

    2

    0
  31. Anonymous says:

    Komen lucah kemain
    Cakap macam tak ingat mati
    Jangan nak menongkat dunia sangat
    Takut tak sempat taubat nanti

    5

    1
  32. Anonymous says:

    korang henjut 2 minit pun da pancut buat apa nk lebih2 sbb tu ppuan ramai mgeras je sbb sblm main lg da tahu tahap bosan dia mcmana.

    11

    0
    • Anonymous says:

      Sbb apa 2 minit..di minta coloum lama. Bila ” tut” tu yg cpt. Bini baru nak fikir..siap ko jap lgi aku nk kayuh sampan..dlm hati..tetiba kuar dulu lki. Dh tu banjir lak kt dlm kita. Aduhhh..dia puas kita tak. Pas tu slhkn bini.

      5

      0
  33. Rahman says:

    Ingat dosa ingat neraka, klu belum puas enjoy jgn kawin dulu. Kalau bini mcm kayu, berkerak bagai, hantar bini g spa ke, bayar membership gym ke. Klu bini tk tau main, ajar la bukan susah pun, kan ke lelaki byk experience. Well, klu tk jalan juga and kalau ko mampu, minta kawin lg satu. Mcm aku, at least aku tk buat maksiat. Ni tak, bangang, dah la tkde duit, gatal da tau salah komplen bini busuk la ape lah.kayu kayan la. Padahal pucuk pangkal dari Kita suami, pemimpin rmhtangga.

    9

    0
  34. donde says:

    laki kat dalam ni yg komen bini tak hebat di ranjang tu,sedar diri tak? tak belajar agama ka? ajak bini tgk porn sama2..deiii berdosa la wey.camna hang jd ketua keluarga wey klu yang tu pn taktau.ada hati nk kata kt bini.masa nk cari bini awat hang tak mau kutip GRO,kaki clubbing buat bini? pasai pa cari pompuan yg elok2? pompuan baik2 yg reti jaga maruah? yg reti jaga maruah ni slalunya dia belajar agama.klu hang pn baik, tak layan porn video sbbhang tau berdosa, hang pn tak kan expect yg pelik2 dr bini hang.yg hang tgk tu video omputih selua tu, depa bkn kira halal haram semua terjah ja.

    5

    0
  35. Anonymous says:

    Bagi pendapat saya,mana mana pelakon yang ada kontroversi,put him/her aside jangan di ambil belakon lagi memalukan industry,stamp him/her blacklist biar mereka tahu senang susah cari rezeki-selagi mereka na glamour sewenang wenang saja mereka fikir buat perbuatan ta senonoh.any producer/film maker please take note,tq

    1

    1
  36. Anonymous says:

    aq bru tao kat sini banYak pokcik pokcik bawang MUAHAHAHAHA…byk jugak pokcik pokcik baca gossip..WWWEKEKEKE

    2

    1
  37. wahai pokcik pokcik says:

    aq bru tao kat sini banYak pokcik pokcik bawang MUAHAHAHAHA…byk jugak pokcik pokcik baca gossip..WWWEKEKEKE………

    2

    1
  38. Peah says:

    Baru nak ingat Allah

    0

    1
  39. jantan melayu sado tapi katik says:

    piiirahhh mat sahdo..kondem pompuan melayu konon!..ko tu jantan melayu yg meloyakan..jantan melayu jenis mulut luas..gigi berebut2 nk keluar..idong kembang mcm cendawan..pendek katik…bluerkkk!! x selera woii…jgn perasan hebat sgt di ranjang la!..igt pompuan melayu ni semua xdak taste ke??..x selera woii jantan jenis sado2 katik ni..harap lengan je beso..tapi katik..pendek!

    6

    0
  40. Anonymous says:

    dari komen2 ni tau yg suka blowjob isap tu sure yg suka x ada kerja siang malam menghadap prono…got it.. so prompuan jaga2 loh klu dah tau jantan2 toh talk about blowjob isap2 so becareful mereka bukan lelaki..conclusion u all never win dgn byk alasan mereka…takut2 nanti korang tgh2 tidur or berpantang dorang chat sblh bilk but klu dah pompuan tau benda2 nih thats mean durg jugak sama..

    3

    2
  41. Anonymous says:

    betul…biar mereka membusuk dgn gro,gayboy,pelacur..LGBT..ktorg pun ada taste..buat apa nak hidup dgn lelaki2 disgusting rotten..bangga dgn habit mereka.

    4

    1
  42. Teruna ka terung ka says:

    Punai tak panjang mana, tapi sibuk nak hat sedap hat suci ja. Padahal sendiri taktau berapa banyak tempat dah celup. Nasib baik tak boleh nak buktikan yg hang tu suci ke dak, kalau boleh nampak mcm perempuan gerenti hang pun takut nak cakap banyak.

    Aib Allah tutup cantik bagi lelaki, tapi tetap nak kondem perempuan. Akai tadak pi mana taktau

    7

    0
  43. Anonymous says:

    aku terbayang n persaan juga banyak lelaki melayu yg show sado2 mereka katik2 mcm ayam katik

    5

    0
  44. Anonymous says:

    akaiii dari prono…+ praktikal to pelacur..dan spesis2 sangkatan..+ buat kat low cost..economy budget..video cam….= kualiti otak jantan yang dirt cheap canang and habaq assume ego

    0

    0
  45. Whatever says:

    yang dok komen perempuan tak hebat di ranjang tu, berani tak ckp dgn bini mcm tu ? kalau setakat keyboard warrior, tak payah la berbual

    4

    0
  46. Anonymous says:

    Anjing kalau dah biasa amakan taik, tak dpt makan, cium pun jadilah..

    2

    0
  47. Dr. Adam says:

    I love you, Bella

    0

    0
  48. ens says:

    Yang sibuk nak isteri begitu begini di ranjang tu konon isteri lah yang tak cukup serba serbi..sorry man.nampak sangat ko kaki porn..memang tak layak dapat isteri yang baik. Sila meninggal till neraka dgn pelacur ye

    3

    0
  49. nusa penida says:

    muga diberikan yang terbik saja.

    0

    0
  50. Jae says:

    Dah la miskin, puiii ada hati nak perempuan solehah, pandai masak, pandai main, pandai make up pandai dressing. Abeh korang pandai mengaji ke? Plg tk boleh hadam lelaki miskin yang ada hati nak pasang dua. Puiiiii. Tak malu

    4

    0
  51. Girl power says:

    Sado?..eii..geli aku yg sado2 ni,hrap sado je tp takut ular,cicak,lipas bagai..boleh jalan!!sado stakat mkn ubt je watpe..dasar lelaki xsdr dri..yg sado ni la si katek punai pndek..sbb tggelam kne hentak ngn besi je agknye..haha..sbb tu nk pmpuan je yg puaskn die..memalukan!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      Mat2 sado skrg byk main kt gym. Hrp lengn je bsr keras..tenaga tak tahu lagi..itulh mat2 sahdo skrg.
      Mat2 sado dulu2 tak sama..lengan tak nmpk besar bertelur tapi boleh angkat dua (2) guni padi di bahu dan naikkn ke lori padi.
      Selmba je. Bukn guni bawang ye. Guni yg coklt besar tu pjg lebih kurang 1 meter setengah lebar 1/2 meter.
      Atau mcm pekerja bangladesh/pakistan/nepal/myanmar
      .bawa brg pindah naik tangga ke tgkt 5. Bahu ada barang..di tgn pun ada barang.

      Kuat nye deme.

      1

      0
  52. Disappointed malay says:

    Comment page commented by stupid people talking about stupid stuff

    Hancur malaysian.

    0

    0
  53. Anonymous says:

    Wesak Day today..tommorow hoyaeee holiday again..

    0

    0
  54. Anonymous says:

    Kalau sayang takkan curang bro

    0

    0
  55. Wekkkkkkk says:

    SETAKAT PUKUL 8.25AM TARIKH 19 MEI KOMEN INI MENDAPAT MARKAH:

    A. KOMEN LAIN2= 34 REPLY
    B. KOMEN SOKONG MAT SAHDO= 35 REPLY SETUJU.
    C. KOMEN BANTAH MAT SAHDO= 47.REPLY TAK SETUJU.
    D. KOMEN DOUBLE REPERT 5.

    SO MAT SAHDO..SILA TAIP SEMULA BAGI MENYAMARATAKAN JUMLAH..ANDA TEWAS.

    KIHKIHKIH..BULN POSE NI RELEK SIKIT MAH.

    1

    0
  56. Anonymous says:

    Laki tak ada duit sengkek pakai duit bini, malas, bangun lambat tak tolong bini, makan pakai rumah kereta pun bini tolong ada hati nak kata bini macam2. Tu belum cerita pasal benda2 lain. Sebab tu lah suami2 ni gagal. Pemimpin yang gagal.

    1

    0
  57. Men are not that tough says:

    Rata2 kalau tengok komen, memang sah lelaki ni ramai yg gila seks. And dorg tak lah jiwa kental mana pun and lemah sgt. Sebab seks pun buleh tergugat iman. Never thought that men are that weak. Sembang lebih je pandai.

    0

    0

Leave a Comment

Optional