Written by Bella | May 14th, 2019

Berita penyanyi dan pelakon Aliff Aziz kantoi curang sekali lagi bersama seorang remaja perempuan cukup hangat diperkatakan sejak pagi tadi. Ramai yang tertunggu apa paula reaksi isterinya, Bella Astillah.

Dihimpit dengan pelbagai persoalan dan kata-kata netizen yang menasihatinya untuk tidak terus menyakiti diri, Bella akhirnya tampil membuat kenyataan menerusi akaun Instagramnya sebentar tadi.

Menerusi luahan hati Bella, dia mengakui apa yang berlaku adalah satu ujian yang berat. Kini, hatinya sudah nekad untuk meneruskan kehidupannya tanpa Aliff. Adakah ini bermakna mereka bakal berpisah tidak lama lagi?

Rata-rata netizen memberikan kata-kata semangat buat Bella dan berdoa agar beliau terus tabah menempuhi dugaan ini. Mereka harap satu hari nanti Bella akan bertemu kebahagiaan lain.

Sudah cukup lama beliau bersabar tetapi dicurangi berkali-kali, hati mana yang tidak terluka kan? Kita doakan yang terbaik buat Bella dan anaknya.

54 responses to Saya Akan Teruskan Hidup Tanpa Aliff – Bella Astillah

  1. norak says:

    jangan bersedih bella sebab neng yatimah dan hasyimah yon sedia membantu meringankan beban kamu.,.

    • Anonymous says:

      tolong jangan libatkan neng yatimah dan hasyimah yon boleh x manusia otak mereng?gila punya orang

      • Ramlee... says:

        Normadiah lagi femes. Saadiah pun sama. Zaiton pun cantik.. Saloma jugak body kerengga!

      • Anonymous says:

        Korg jgn seronok sgt. Tunggu dua tiga hari lg. Bella akan maafkan Aliff demi keluarga. Dan mereka akan bermaaf2an. Pecaya la ckp aku… pecaya laaaa…. kikikikiki

        • Anonymous says:

          hanya mampu tersenyum….besok kutip sampah balik!

        • Ciki says:

          Tiada bezanya sampah dan aliff aziz. Dua2 boleh dikitar semula

        • Wanita Berloceng says:

          ya ya setuju. menjadi perempuan tabah dan kuat bukan sebab mampu pertahankan pernikahan…. tapi nekad tidak mahu diperbodohkan/diperkotak katikan. belah..angkat kaki…itu wanita kuat dan gagah.

        • Anonymous says:

          yeyeye, kuat dn tabah jika merantau cari rezeki sendiri, bkn duduk semula dgn parents..berabis duit parents je

    • Hasrat Murni says:

      Tak payah tinggal la. Ko stay sampai Abang Jamil mampos. Ko kn jurucakap pd wanita yg tersiksa. Ko tanggung le dia.. pastu sis nyanyi sambil petik guitar!

    • Pakar Google says:

      Syawal nanti lain pulak statement ko. Hey woman also out there.. tak takut HIV dan penyakit kelamin HPV ke?

    • minah senget says:

      x yah la sebut nama org dah meninggal..cer kalau org sebut nama mak awak plak

    • POLIGAMI ITU HALAL says:

      BODOH PUNYA KOMEN ATAS NI. BERMADU SAJALAH. DAPAT PAHALA. ALIF NAFSUNYA KUAT JGN DIHALANG.

    • Elliza Razak says:

      TOLONG JANGAN LIBATKAN YANG SUDAH TIADA

  2. ko ni alip! says:

    elok la becerai. xpe la ank kamu jge. klu truskan jgk alam pkahwinan ni mcm da xde lg kemanisannye.tiada lg rse nk bgurau senda mcm dlu2..so move on n crik kje yg sesuai utk mse dpan ank jgk

    • Anonymous says:

      byk pompuan melayu low self esteem. payong emas.. laki serupa pelesit lgi nk korbankn masa demi anak. chuiii!!

      • Anonymous says:

        Ye ke pompuan melayu je…my ex bos (bangsa bukan melayu), husband n wife own the company n ofc. But husb got gf IN THE SAME OFC. Wife knows it and accept it, and they still in the marriage. Hows that? low self esteem la kan?

        • Anonymous says:

          bangsa lain tunggang. bangsa kita bila curang…mulalah keluar ayat…madu dibenarkan….test tu..lepas tu baru carry on. hahahah

  3. Neem says:

    Itu lah yg terbaik buat kamu bella. Ade hikmah disebalik segala apa yg berlaku. Mayb lps ni kamu akn bertemu dgn lelaki yg jauh lebih baik dr si alif..

  4. Anonymous says:

    Sekali mungkin la ko boleh consider demi anak la.. bagai!
    Kalu dua kali tu .. ko lah yg ditertawa akhirnya.

  5. lalala says:

    x payah cerai ko kan suka play victim ni pastu masuk dlm insta. stay je.. ko mmg suka disakiti. buatpe cerai.. laki ko xsalah pun. yg salah d mata ko adalah pompuan yg dgn laki ko. laki ko x pernah salah kan? sila duduk jgn lari…

    • Anonymous says:

      ni lawak… aku setuju…. last2 besok bella akan kuarkan ayat2 tazkirah panjang lebar ucapan agama bagai sbb masih nak jadi bini si aliff aziz tuh

  6. Anonymous says:

    Haha.. baru sekarang sel2 behubong?

  7. Judy says:

    X buat lagu ke? Kalu buat jgn lupa masuk IG ye sisss!!

  8. Anonymous says:

    Lepas raya keluor le tajuk Metro “ tak mahu ungkit kisah hitam. Saya sudah memaafkannya”!

  9. keluar lagi gosip sampah sarap ni says:

    cantik tpi xde harga diri pun xguna…

  10. Anonymous says:

    Perempuan bodoh akan dpt suami curang. Tu je!

  11. Anonymous says:

    baca boleh nk percaya.. bella ni pun kuat main wayang!

  12. Mami says:

    Lol sehari je ni. Kadang2 orang pun bosan dengan pompuan bodoh mcm Bella ni.

    Ni yg tertangkap, yang tak kantoi ntah berapa puluh kali. Drama tak habis.

    Jgn sampai tajuk Nara, “Bella akhirnya mengaku dirinya bodoh selepas dijangkiti HIV daripada suami.”

    • Anonymous says:

      betul tu….
      lelaki nak ke pakai kondom?
      selagi tak sumbat sampai lencun…selagi tu x puas.

    • Anonymous says:

      wakakakaaa….. dah byk kali kantoi dari sebelum kawin… smpi laa kawin masa tgh pantang pun kantoi dgn afifah nasir… pastu dgn yg lain2… baru2 ni octopus lepas tu lain2… paling2 pun bella meroyan kt ig jer.. lepas tu sangap nak aliff jugerr

      laaa ni latest dgn budak tatu 17thn pulak… dan2 tercabar pulak dgn yg nih… cerai konon besok status lain.. dan lain2 lagi… isteri tak keje dapat laki masalah memang perangai camni agak nyer.. hidup di dunia cuma ngadap fon meroyan2 !!!

      • Anonymous says:

        bella tu xnak berdikari… nak makan kene tanggung
        cerai kang kene tinggal kt flat murah.. lagipun sape nak bayar umah kete.. nak makan free xbole dah

  13. 123 says:

    MAHU BERKAHWIN DAN BERPOLIGAMI TETAPI TIDAK MAMPU MEMBERIKAN NAFQAH

    As-Syaikh Muhammad bin Qasim al-Ghazzi as-Syafie menyebutkan dalam kitabnya Fath al-Qareeb al-Mujib,hlm.152 :

    ??????? ????? ??? ????? ???? ?????? ???? ????? ???? ????? ???? ?????? ??? ??? ?????? ?? ????? ?? ??????

    “Pernikahan adalah digalakkan atau sunat hukumnya kepada orang yang berhajat kepadanya dengan memenuhi hajat dirinya dengan melakukan persetubuhan dan dia pula mendapati uhbahnya (perbelanjaan) seperti mahar perkahwinan dan NAFKAH. Sesungguhnya orang yang tiada uhbah (perbelanjaan) maka TIDAK DISUNATKAN DAN TIDAK DIGALAKKAN PERNIKAHANNYA”

    Imam al-Nawawi dalam kitabnya Raudhul Thalibin hlm. 95 menyebutkan :

    ?? ????? ?????? ???? ??? ????? ??? ????? ????? ???? ????? ????? ??????

    “Pernikahan adalah sunat atau digalakkan bagi orang yang berhajat kepadanya dan dia mempunyai uhbahnya (perbelanjaan). Sekiranya dia hilang uhbahnya maka digalakkan meninggalkannya serta hendaklah dia mematahkan syahwatnya dengan berpuasa”.

  14. Anon says:

    Sedih baca komen. Bila bella terima semula alif kena kecam suruh minta cerai la apa la. Bodoh la. Dah dia nak move on pun kena kecam juga??! Dibodohkan juga? Apalg yg pakcik makcik bawang nak sebenarnya ni?? Doakn la yg baik2 utk Bella. Jd kt hangpa baru tau.

  15. bong cit says:

    banyaknya batu api…biar la dia setel sendiri rumah tangga dia…aku tgk pompuan lebih2 cm kes korg plak..kot jd kat korg ti mesti korg pun x nak org lain masuk campur bg pandangan bagai…lantak dia la…

  16. Anonymous says:

    peribadi dh tercalar, akan dtg pasti pompuan takut nk berlakikn Aliff.Cari tmpt pancut je utk puaskan diri jika btul awak dlm gmbr tu.

    terus lupakan laki, yg dh berlaku biar berlaku, masa depan masih jauh, cekalkan hati, buka impian baru. Jgn mencari cinta buat masa ini, tumpukn dgn mncari wang, ada jodoh x kemana.

  17. anon says:

    start lah cerita dia ni kat semua berita ….TAK SUDAH SUDAH
    lepas ni ..start jadi penyanyi pastu pelakon pastu iklan pastu dipanggil jadi motivasi wanitawanita lepas tu bla bla bla

  18. Bob Barli says:

    Aku rasa Bella ni jenis penyabar, redha, n sesuci lebaran gitu. Cuma tersalah langkah post pasal kecurangan suami dia dgn octopus. Aku yakin, macam2 benda yg Bella ni fikir lagi2 pasal anak. Kalau tanya nitizen, of course la ktorg bagi pendapat sesedap rasa. Satu je la. Bella, sepanjang alip tinggalkan kau, ada dia bg nafkah? tanya khabar anak? Kalau tak, baik kau angkat kaki je la. Tegakkan hak kau n anak kau.

  19. Anonymous says:

    itu hari terdgr ada aku baca, Bella sudah solat istikorah, apa tanda-tanda “petunjuk tu”..

    • Anonymous says:

      Agaknya petunjuk ialah “u turn” kembali berbaik2 dgn sang suami. Si bini terlalu bergantung pd suami. Suami dah byk kali buat jahat pun, sanggup ambil balik. Nampak sgt si Bella ni tak dpt nak berdikari

  20. Anonymous says:

    pergilah terus jab agama, buka 5 hari seminggu..utc x tahulah..mcm2 alasan..jgn gntung x bertali dah…ko yg rugi

  21. Watever says:

    Halah halah halah…kalo ko nk move on dr dl lg dh ko move on..ni dh masuk tiga kali br nk move on??.ke ko mmg nk kn publisiti..nk nmpk ood good je la..lembap ko ni bella tu pasal si aliff tu gula gula kan ko je..adoii la…

  22. anonymous says:

    elok sangatlah tu sebelum kau dijangkiti siplis dari somi yg kemaruk sex liar itu

  23. gila seks says:

    gila ape ko alif ba ta sa…bella cun macam ni pun nak buat hal….main je la 10 kali sehari…dah sah ape…