Written by AbangNara | March 19th, 2014

Akhirnya setelah sekian lama menyendiri, hati Sarimah Ibrahim kini telah dimiliki oleh Tunku Nadzimuddin Tunku Mudzaffar. Jejaka ini merupakan cucu kepada Yang Dipertuan Besar Negeri Sembilan yang ke-10. Memang sama cantik dan sama padan. Semoga hubungan percintaan kali ini berkekalan ke jinjang pelamin dan buat selama-lamanya.

sarimah bercinta

Sarimah yang pernah gagal dalam perkahwinan sebelum ini berkata yang dia agar gementar untuk memperkenalkan kekasih barunya ini. Kata Sarimah menerusi portal Murai:-

Sememangnya saya agak gementar untuk memperkenalkan dia (Tunku Nadzimuddin) kepada pihak media. Yalah mengenangkan apa yang telah terjadi dengan perkahwinan saya sebelum ini. Tapi, saya harapkan semuanya akan baik-baik saja selepas ini

Romantik bukan pasangan ini menyambut hari jadi? Tahniah diucapkan kepada Sarimah Ibrahim dan Tunku Nadzimuddin atas berita gembira ini. Abang Nara doakan agar cepat-cepat naik ke jinjang pelamin. Selamat bercinta!!!

61 responses to Sarimah Ibrahim Kini Bercinta Dengan Tunku Nadzimuddin

  1. biarlahrahsia says:

    firstttttt

    0

    0
    • aku la.. says:

      hamboi.. kemain lg… cm dh bese peluk2 jek..

      0

      0
      • K.A.A says:

        dah mcm trend lak sekarang artis dgn kerabat…

        0

        0
        • miss ynwa says:

          parti maksiat……….
          perempuan berbaju tp telanjang…………………
          arak wine merata2…..
          pegang2 tgn dah jd biase bukan dose……………………………………..
          *geleng pala

          0

          0
      • One Direction says:

        aku suka Sarimah sebab dia pandai speaking, so puak2 yg tinggal kat sawah padi tu belajar lah speaking, bukan apa takut omputih datang tanya ko tercengang pulak, ah maklom lah tahun ni tahun melawat Malaysia, mana tahu kot2 ada omputih travel sampai ke sawah padi.

        0

        0
  2. fara says:

    kan senang..tanya je, ngaku.. tak payah dalih2… good luck sarimah.

    0

    0
  3. Hana says:

    suam…..

    0

    0
  4. Anonymous says:

    blh geng ngn LO

    0

    0
  5. olgaz says:

    BORING NEXTTTTT!!!

    0

    0
  6. mini me says:

    Wpon sambut dlm bar, tp sarimah berpakaian tak seksi. lagi menutup daripada artis2 sekarang nie. sarimah lebih ‘melayu’ klau nak dibandingkan dengan artis melayu lain yg seksi2 jer sdgkan sarimah nie pan-asia.

    0

    0
  7. melissasaila says:

    Artis Malaysia kalau tak membarat xleh ke? hehe

    0

    0
  8. Bumiputeraku says:

    Kenapa la artis2 ni tak pilih org2 biasa yg keja kilang atau meniaga Burger tepi jalan aje ?

    Semua kaki sapu yg berpangkat dan Manyak wang punya olang..

    Kesian plak pada lelaki2 yg sederhana.6

    0

    0
    • benihcinta says:

      Vvip pun suka sangat pilih retis,org biasa ni taknak ke?

      0

      0
      • One Direction says:

        pekerja kilang penjual burger pakai selekeh ketiak hangit masam, sape yang nak ? sape nak tanggung duit minyak kereta mewah kalo diri sendiri pun tak mampu nak hidup. selagi ada chance untuk dapat lelaki kaya..ambik lah chance tu, bila ada anak nanti..anak pandai speaking, baru lah hidup high class.

        0

        0
        • Anonymous says:

          @ One Direction a.k.a No Direction penjilat jubo One Direction
          boleh speaking = high class? kepala hotak kau. Kau yang perasan tahu speaking tapi berterabur tak high class pun. Masih melekat terus pat blog gossips artis ni. Kalau kau tu high class sangat pegilah baca Newsweek, Times, Fortune, Business Times & etc ni tak abis2 menghina bangsa sendiri & buang masa pat blog ni & kasi comment jamban. High class ker tu??? No class at all. 1 more thing orang Jepun dia bangga dengan bahasa ibundanya, dia orang tak amal pun cakap bahasa Inggeris tapi mereka tetap bangsa yang maju.So setakat boleh berbahasa Inggeris janganlah megah sangat.

          0

          0
        • Anonymous says:

          anon kat atas ni marah bebenor.. nampak sgt bodoh xpandai ckp omputih..

          0

          0
        • Anonymous says:

          adik ni dah kenapa?
          kemaruk nak berspeaking ke apa?
          berangan lebih adik ni.
          dah gi basuh kasut sekolah.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Si Anon @9.37am tu marah pat One Direction ngok yang mulut macam jamban selalu sangat angkat jubo One Direction dan menghina bangsa Melayu. Kau tak faham ke apa dia tulis? Mungkin dia lebih pandai berbahasa Inggeris dan menulis dalam bahasa Inggeris cuma tak nak show off ajer. Maner kau tahu si Anon @ 9.37 am tu bodoh in English? Bangang betul statement.

          0

          0
        • Anonymous says:

          @ Anon 12.43pm nampak sangat kau bodoh tak faham apa yang Anon @ 9.37am tulis.Dah-lah bodoh sombong jangan perasan kau pandai cakap omputih. Puuuuiiiiiiii……………….

          0

          0
    • bukan backup says:

      As salam..bukan la nak nk back up..mmg ade sesetengah artis die mmg dah target nak yg kaya raya.. tp ade jugak yg tak kisah.. dorang x jumpa mamat kilang n abg burger sebab kerja dorang x membuatkan dorang boleh berjumpa kan. walau ape pun..yg paling penting jodoh dr allah swt.

      0

      0
    • Bedah says:

      Jgn kata retis, Bedah pon tak sudi dgn “mat kilang”…
      Jual burger lagi lahh.. owhhh phuwwleeezzzzz =P

      0

      0
      • Mak top says:

        Eh eh tinggi selera kau bedah !!!
        Mengalahkan Azlin ali pulak

        0

        0
      • Burger Ramli says:

        Kesian mat kilang mat burger semua dihina. Tak perlah mat kilang mat burger tak yah kecik hati janji rezeki kau dapat halal. Iyer-kan. Dan kau tak pemalas melepak sana sini buang masa. Ketiak masam ker bau hapak ker tapi duit kau bau wangi bab 100% halal……………………….

        0

        0
      • tak kesah keje kilang says:

        bedah..
        bkn smua org keje kilang low class..
        zaman skrg ni ramai je engineer dan executive dlm KILANG
        ASALKAN HALAL cik bedah

        0

        0
        • Bedah says:

          Eh.. kan dari dulu lagi mmg dah ada enginner/exec/ planner kat kilang.. bukan “zaman sekarang’ je baru ade.. isk isk isk *geleng kepala*

          0

          0
    • weng weng says:

      habis tu ..mana nak buat botox..cuti luar negara.. baju jenama..kalau mat biase je mana ada uwang nye dong!! mestilah sapu yang kaya raya selagi ada peluang..ko hado??

      0

      0
  9. diana says:

    saya suka cara sarimah. jujur dengan peminat. terus bg tau, abih citer. takder ler kiter peminat tertanya2. apepun, all the best……

    0

    0
  10. Fuyo TV says:

    beautiful irish-malay. Tahniah!

    0

    0
  11. nok gebuzzz says:

    bagus la sarimah buat pengakuan..x payah sorok2
    semoga berkekalan,x payah tangguh2 lagi….

    0

    0
  12. gossip girl says:

    b4 tiup candle sempat berdoa..thumbs

    0

    0
  13. farudin says:

    Tiap2 hari dgr MIXFM..morning..time nk g kerja tu.suka dgr celoteh si sarimah ni.her english is WOW..damn good!!

    0

    0
  14. volkswagen..das auto says:

    womanizer la dia tu..sesuai la utk org mcm sarimah

    0

    0
  15. MAXMORA says:

    elok lah kawen melayu. org putih minum arak siang malam..nak didik sendiri pun tonggang..

    0

    0
    • x says:

      nak diharap apa pada si lelaki melayu YG INI??? lelaki melayu ‘yg ini’ sendiri perlu dibimbing..inikan pulak nak bimbing Sahrimah..hahahaha

      0

      0
      • SAKIT MATA says:

        Yang lelaki tu nama je melayu..mak ayah dia termasuk datuk hidup semua cara mat salleh la…ini ada Tunku Dara Narqiah…so kalau sarimah kawin ngan dia sama gak macam kawin mat salleh cuma tak yah nak convert je sbb dah melayu…

        0

        0
    • Bedah says:

      Jah.. Yg “Melayu” pon ramai dah yg minum arak tak kira siang malam. Setengah Melayu tuh package dgn dadah lagi. Jgn ingat “Melayu” ni syumul sangat. Yg mati ber”party mendadah” dkt ASOT Bukit Jalil tuh berapa ramai melayu?

      0

      0
  16. bukan ker si Tunku Nadzimuddin aka jamie ni dah kawin??

    0

    0
    • Lulu says:

      Dia dh cerai..around last yr..apa yg nk bangga sgt dpt kerabat..harap harta mak bapak je..

      0

      0
  17. Lulu says:

    dia dh cerai..around last yr..alah apa nk dibangga sgt berkwn dgn kerabat ni..harap harta mak bapak je…cuba suruh usaha sendiri..bkn semua kerabat ni berduit..

    0

    0
    • weng weng says:

      kawan2 aq dulu ada tunku, raja tapi duk rumah flat, setinggan.. kerabat yg ini memang kayo lol..

      0

      0
      • Lulu says:

        aku pon ada member kerabat..tp biasa2 je..yg ini mmg la kaya..tp kaya pon secara inheritance..nk heran apa..lifestyle pon modern..nk dpt job senang sbb pakai cable adik beradik..

        0

        0
  18. Habibah Jaffar says:

    Salam semua. Saya suka Sarimah kerana dia seorang yang sentiasa tersenyum. Alhamdulillah dia dapat seorang kerabat diraja NS. Mudah2an sampai ke jinjang pelamin. InsyaAllah jika ada jodoh. The Best of Luck Sarimah!

    0

    0
  19. minah jambu merah biru says:

    hensem macm mat salleh muka dia…pandai sarimah cari bakal laki yg macm mat salleh pasal muka sarimah pon ada macm mat sallehhhhhh…lov u sarimahhhh..

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Kenape kerabat2 , datuk2 dan businessmen suka sangat dengan artis2. Artis dapat hidup senang lenan dan orang kaya pula dapat tumpang glamour artis. Tapi dari pandangan mata masyarakat …???

    0

    0
  21. Ati says:

    Tu la aku pun pelik sangat!!

    Da mcm trending pulak ..
    Retis carik kerabat dan berpangkat.
    Tu lum masuk omputih lagi.
    Baru baru ni nyah nyah pat KL pun da target omputih jgk !!!
    Ish ish ish

    0

    0
  22. biasa je says:

    over-rated! Nak kata gorgeous tak jugak. Berharap kpd mekap juga.Tapi peramah friendly.

    0

    0
  23. fahmi says:

    Hana… kamu komen suam tu sebenarnya kamu tak dengar MIXFM. bangang.

    Ati..cuba kalau kerabat nak kamu atau omputih nak kamu…heboh sedunia. ni sbb tak laku…tu yg ayat camtuh! hahahaha

    0

    0
  24. BOLA MANISS says:

    Mamat ni masalah baru sarimah. u all tgk je. Doa aku tetap yang terbaik buat artis favourite aku Sarimah. U Go Girl!!

    0

    0
  25. Sarimah Anwar Ibrahim says:

    Alaah, dia nak duit ko je tu sarimah walaupun gaji ko senirik pun cukup bulan kene makan megi.Kerabat zaman sekaarng ni ramai je yg miskin, kalau kerabat perak dgn Johor tu mungkinlah berduit sikit.. Orng biasa lagik ramai yg kaya dari kerabat.. ada udang sebalik batuh ni, takkannya kerabat jamiah ni nak kat sarimah tanpa sebab, mungkin dia nak suruh sarimah carikkan keje penyampai redio utuk dia..lpas tu sarimah akan menjanda kembalik…hehehe

    0

    0
    • SOC says:

      kerabat N9 yg ini kamu kenal ke sapa? tahu ke keluarga dia yg mana? yg ini duit dia 7 keturunan sahrimah makan tak habis, ada reti! tapi perangai dia dan keturunan dia mcm hawau ler..

      ** Yamtuan N9 yg baru tu je sekeluarga baik orgnya, dididik cara Islam & masih kuat mengamalkan suruhan2 Allah.

      0

      0
      • To SOC says:

        Jangan sukahati menfitnah orang. Lagi2 thadap ahli keluarga mereka yang dah tiada. Keluarga mereka ni dari kalangan yang baik hati dan peramah. Dan tak baik sentuh perihal amalan agama orang lain kalau diri yang berkata-kata tu pun seperti lupa Allah SWT sentiasa melihat setiap tingkah laku dan tutur kata semua manusia di dunia ni termasuklah kita.

        0

        0
    • LOLA says:

      Kerabat Johor kalau kaya pun duit tu tak dapat betulkan kekatikkan dan belajar kat uni yg bagus2 serta pertinggikan IQ watper kahkahkah Kerabat Perak yg kaya belah2 Tuanku Azlan, yg belah soltan dulu hempeh je

      0

      0
  26. nyah kau says:

    abg nara lmbtny copy paste cerita retis.. x sabau nyah tunggu ni… kdng bkn sonok bca citer bang nara.. sonok tgk org berperang komen yg kelakor nyahh… yg benar : Nyah zarimoh

    0

    0
  27. Mulut puaka jah ismail says:

    Oi kak bedah oi
    Mulut kau tu senang nya nk hina mat mat yg keja jual burger gan kilang ,
    Phuihhhh
    Jgn la berangan sangat nk yg kaya raya dan berpangkat
    Nanti bila da rabak burit kau nyah ditendang nya punggong kau tu

    0

    0
  28. MsNoah says:

    “Memang sama cantik dan sama padan.”

    —— AYAT PALING KLISE ——-

    0

    0
  29. […] Sarimah Ibrahim Kini Bercinta Dengan Tunku Nadzimuddin (60) […]

    0

    0