Written by serenity | February 27th, 2018

Malam tadi, usahawan dan pelakon Neelofa telah melancarkan koleksi tudung terbaru di bawah jenama Naelofar Hijab iaitu #BeLofa di sebuah kelab malam terkenal.

Akibatnya, dia teruk dikecam di media sosial. Walaupun ada yang memahami keputusannya, majoriti bependapat tudung tidak sepatutnya dilancarkan di kelab malam.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.


Kepada Berita Harian, Neelofa memberitahu yang dia tidak peduli apa yang dikatakan Netizen:

Saya membuat keputusan untuk tidak mempedulikan lagi kritikan orang ramai berhubung mana-mana perkara, yang penting saya tahu apa yang dilakukan.

Lokasi dipilih sesuai dengan tema selepas menyenarai pendek beberapa tempat. Kalau pilih tempat lain, saya perlu keluarkan wang lapan kali ganda bagi memenuhi kehendak tema.

Sampai bila pun takkan habis kalau terus melayan kecaman netizen. Jadi tahun ini, saya memilih untuk tidak ambil peduli lagi kata-kata orang

Majlis itu telah dihadiri oleh ahli keluarga Neelofa serta agen-agen jualan tudungnya dianggap satu kejayaan bagi pihaknya. – beautifulnara.com

181 responses to Sampai Bila Takkan Habis Kalau Layan Kecaman Netizen – Neelofa

  1. Anonymous says:

    Hijab adalah identiti yang berkembar rapat dengan TAQWA , identiti kita sebagai wanita Muslim, yang sepatutnya menjauhi tempat – tempat maksiat, seperti kelab malam, apatah lagi The Zouk. Bengong team Lopak!!!

    188

    0
    • senah gemenceh says:

      KL ni dah takda tempat lain ke nak launching Lopak? Tempat maksiat lelaki dan perempuan terhoyang hayang, tunggang langgang minum air kencing setan, awek2 seksi tayang lurah….
      Ko jual tudung kot babe bukan jual todi. Memang patut kena kecam pon!

      107

      -1
      • reenie says:

        kalu si hajah keladi hutan ni boleh bpelok sama si zul tanpa ada sedikit perasaan malu, pikir2 lah sendiri betapa rendahnya moral seorang muslimah mcm lopak skrg ni. apa nk terkejut pulak dgn makcik keladi hutan ni?

        73

        0
        • Mat Sahdo says:

          tahukah anda, di kuala lumpur ni ada sebyk 2254 hotel disenarikan di laman sesawang akan ttapi pilihan si lopak tetap di “bar dan disko”. oleh itu pikir2kan saja hala tuju dan misi syarikat dia. haram dan halal tolak tepi. hijab itu hanya sekdar fesyen dan juga topi..janji menjana untung.
          hotel? trivago!

          117

          0
        • Anonymous says:

          Whoever in charge or responsible for this needs to be fired. It is a bad publicity for her brand and company. I think their strategy is backfiring them. There is one professor on Facebook commenting on this. Check it out and her Prof. Madya Dr Rafidah Hanim Mokhtar. Fire your marketing team, Lofa. This is embarrassing and quite a desperate move!

          54

          0
        • LittleMissCunt says:

          you guys can afford her hijab. please shut up. and her hijab for rich people ya.

          -1

          116
        • Anonymous says:

          Nama pun littlemisscunt ..patutla.. Penjilat c*nt si lopak.

          31

          0
        • Anonymous says:

          Hello @MissLittleCunt,
          If you are that rich, you should learn with the British Council’s highly qualified and encouraging English teachers. People who are proficient in languages especially English don’t…i repeat…don’t begin a sentence with “and”.
          Have a nice day, b*tch!

          54

          0
        • SAJAT says:

          YA YA…MARI KITA SERANG BERTUBI-TUBI INSTAGRAM DAN TWITTER NEELOPAK ALA KOMANDO HARI NI.

          HASHTAG—>>> #HAJJAHMERENYAM !!!

          14

          0
        • Anonymous says:

          sya yg pakai tudung.. amat merasa sedih. kalau kt hotel tu boleh lagi terima. tpi kt disko la pulak. mcm tak kena la…sudahlah menyampah dah dgn attitude dia. lepas satu satu..bukan main helok..makin berok perangai. sedih! jaga lah imej hijab tu. ko terang2 menghina pemakaian islam. kalau kita org islam x jga..siapa lagi? :(

          36

          0
        • Mama says:

          Jakim, sila ambik tindakkan. Ini kes penghinaan kpd umat Islam. Penghinaan secara halus agama dan bangsa. Jangan ambik mudah.
          Berat ni….

          43

          0
        • siti hawa says:

          mana jakim…sila tegur dan neelofa patut minta maaf secara terbuka.

          20

          0
        • rita says:

          kah kah kah…padan muka. neelofa dan pasukan nya secara terang lagi bersuluh ludah kt muka umat islam dan hijab. apa ditunggu lagi? pergi le masuk IG dia kecam. retis mcmni korang nk sokong? 2×5 bahlol

          12

          0
        • Anonymous says:

          astafirullah….terok nya!!!!

          3

          2
        • Fans Lopak Menari Tarian Erotis says:

          OMG!!! Speechless….

          7

          0
      • Kiah says:

        laaa..kenapa buat kt zouk lopak hoii? buat la kat genting highland. cuaca pun panas bebahang skrg kt malaysia. boleh juga kami skodeng sambil2 makan angin naik cable car…

        17

        0
      • Anonymous says:

        Datang dah para pengecam semua. Beautifulnara tempat orang luahan kecaman & amarah. Hahaha.

        0

        22
      • lolo says:

        team marketing neelofar hijab tak reti guna trivago. disko juga yg ko pilih yer???

        18

        0
      • Anonymous says:

        fans lopak byk yg kaki disko….opsss.

        6

        1
      • Bukan Ustazah says:

        Neelofa secara terangan menghina Islam. Perkara ni tak boleh dibiarkan. Sila tampil mohon maaf.

        9

        0
    • Anonymous says:

      aku rase die saje jela nak publicity.. kan semuaorang takleh moveon dengan fattzurafairytale.. tetiba je die buat hal nak spotlight on her

      62

      0
    • Nina says:

      aku cuma mampu fikir 11 mac nanti apa pula benda dia bakal buat

      4

      0
    • Hati HITAM says:

      Egonya statement dia!! Marilah kita semua boikot product lopa. Nampak sgt hipokrit, hanya mengutamakan duit semata2.

      10

      0
      • Anonymous says:

        Betul x payah dah beli tudung dia..baik beli Kat muaz hahahahaha
        Tudung diapun dah Makin singkat..last2 tinggal serkup je..

        4

        0
    • Apa nk jadi... says:

      Maaflah kalau komen ni nmpk kasar…. Tapi sedih dgn perangai org islam skrg ni.

      Kalau dibiarkan jgn terkejut satu hr ni ada usahawan jual telekong dikelab… Tilawah alquran dikelab…. Promosi arak di masjid… Tengok wayang pajak di masjid & surau.
      Bila ada yg mulakan… Adalah yg mengikut.

      10a hanya pada paper… Tapi ilmu kosong didada…. Akal kurang berfungsi dikepala.

      9

      0
  2. Anonymous says:

    so betul la kat zouk ? astaghfirullah lofa.. u are totally ruining the image of muslim women. u should know tempat maksiat macam tu tak sesuai utk lancarkan tudung.

    43

    1
    • Rorro says:

      apa nk terkezut pulak sis oiii. demi untung kan. dia bukan jual tudung utk buat kebajikan. konsep cari duit…mcm peniaga2 kosmetik juga. bukan nk tegakkan islam pun tpi lebih kpd membuat serta mgumpol kekayaan utk diri sendiri.

      27

      0
  3. Neelofa says:

    Biarlah nak buat kat Zouk pun apa masalahnya. Bukan dia pi buat kat mana2 temple ke dlm church ke.

    1

    59
  4. Kkkk says:

    Punya nak ikut tema sampai prmpuan bertudung menyanyi smbil menari mcm penari tiang pulak aku tengok kt insta story kau . Aiyoo

    22

    0
  5. Lorat says:

    Bayang kan jiika Tiger Beer buat launching kt madrasah.
    Ko rasa nok?

    49

    0
  6. Nottea says:

    Senang, jangan beli jer tudung dia. Banyak org lain lagi jual tudung lawa2.

    49

    0
    • ntah pape jekkk says:

      betul…tu je cara nak ajar die….mcm xde tmpt lain nk launching tudung die….makin merepek minah ni…kalo rasa mls nk lyn kecaman netizen…xyah ar jd artis…itulah risikonya jd artis…kena tahan gosip semua….kalo ko x bertudung org x kisah lofa oiiii…mslhnye ko tu bertudung…jg ar imej sikit…len kali x bersedia nk bertudung jgn pki tdung…org x mrh pon…

      25

      0
    • Anonymous says:

      Betulx3

      0

      0
  7. Anonymous says:

    Boycott lah…makin menjadi2 Lopak ni.

    23

    0
  8. honest_saying says:

    so sad with you lofa

    13

    0
  9. Anon29 says:

    Naelofar hijab dah la 1 jenama yg berpengaruh kat mesia ni.. boleh pulak sokong tempat maksiat mcm ni??
    Ibarat mcm wanita2 islam berhijab sokong dgn kelab2 malam mcm ni je Kan?? Konfem org luar pk mcm tu. Pegi haji umrah bagai lepas tu sokong tempat2 ada arak?? What the???
    Sepatutnya muslimah2 berhijaab kat luar sana boikot je produk tudung ni! Produk aje yg berkembang.. otak makin mnguncup

    31

    0
  10. Shhh says:

    Bajet yg ko fikirkan…kalo mcm tu kenapa tk bt je dkt umah…bukan baru2 ni jugak dia ada bt majlis gak kan…yg dia menatri gelek arab tu lah…majlis apa tu…kenapa tk bt sekali je pelancaran nya…aku tgk jenama Aidijuma tu elok je..tk da plak pelancaran bagai…siap d
    dpt tebus ke luar negara..dpt terlibat dgn pertunjukkan fesyen…shame on you lah lofak…dh lupa apa maksud sebenar hijab..mak dia pun sokong je..yg aku geli yg menari2…awk tu bertudung…ko mabuk minum ke smpi jdi mcm tu…tnaggunglah dosa2 tu neelofa..Alif, Sajat dn Neelofa ahli perniagaan paling jelik dlm malaysia..sgt memalukan bt org melayu…

    30

    -1
  11. Anonymous says:

    Berjaya curi limelight wedding #fattzurafairytale. The best marketing strategy ever. :P

    11

    3
  12. mata keatas says:

    makin lama makin pelik…

    10

    0
  13. Anonymous says:

    tema be lofa, pilih tempat kat zouk, so mmg mencerminkan personaliti diri die sndiri lah like be lofa, so lets launched in the zouk bla bla bla.. org kalau dah tema be lofa, if org tu sndiri da berubah ke arah yg lebih baik, die xkan launched kat tempat2 macam tu. Lofa lagi sayangkan duit 8x ganda die tu daripada dosa pahala. so org cmni yang fans batak lofa sanjung n puji2 tu? fikir2 kan lah..

    33

    0
  14. Netizen itu says:

    Ko kene igt netizen la yg buat ko berada kat tempat skang! Netizen la yg buat sale tudung ko berjuta2! Jangan terlalu mendongak langit. Tanpa netizen.. ko xkan berada kat tempat ko berada skang. Allah kalau nak ambil sesuatu tu sekelip mata aje..muhasabah diri. Jgn smp rakyat mesia aka netizen boikot produk ko sudah. Sekian.

    34

    0
    • roro says:

      Lopak dr dulu problem tak habis2. Cara dia nk kekal dalam industri hiburan bukan dengan lakonan atau pengacaraan yg makin baik tapi kontroversi utk elak nama jd sendu. Mentang2 kaya dan ada rupa (tp muka boleh tahan je la bg aku,make up 5 inci buat muka dia nmpk tua sikit dr umur dia) so dia buat suka hati dia tapi masalahnya apa dia buat tu ntah apa2 cth mcm ni la.

      17

      0
  15. Anonymous says:

    mmg decision yang tepat lah if memang betul fattah yg tinggalkan pompuan ni dulu, makin menjadi2 pulak die sejak makin terkenal n listed dlm forbes n kaya raya ni erghhh, sorry lofa, i dulu mmg suke tgk personaliti n cara u bawak diri you, tapi since you kena dumped by fattah or you yg tinggalkan fattah, you dah makin merepek n perangai makin menjadi2.

    39

    0
  16. Anonymous says:

    nak sama dgn tema punya pasal sampai sanggup buat kat kelab??? kebersihan dalam kelab tu pon tak terjamin sebab sah2 laa air arak bersepah jatuh kat lantai tu. hilang rasa hormat kat lofa ni, dia bijak, jutawan dan cantik. tp hanya sebab tema punya pasal semua benda dia tolak tepi. mungkin ni je la cara dia dpt masuk ke kelab, haha bila lagi kan.

    19

    0
  17. Aunty Onion says:

    Dulu aku ingat Dato Vida je yang pelik and menjengkelkan, tapi ternyata lopak ni lagi teruk 10 kali ganda dari Dato Vida. Sama naik dengan alifah & mohd sajat tu bagus la. Dulu orang suka la kau ni lopak, lama lama makin pelik sampai fashion tudung sekarang pun macam tak bertudung, pity you lopak. Kekayaan tak bawa kemana babe!

    27

    0
    • Jengjengjeng says:

      Awak baru list kan Malaysian most hated list

      Lopak
      Alifffa Syukriah
      Mohd Sajat
      Diva Loca

      12

      0
      • Aunty Onion says:

        Nak jadi fan lopak lopak hati kena kental. Sebab 90% semua naik meluat menyampah kat dia ni. 10% je agung agungkan lopak ni konon hebat bijak kaya raya.

        Lewls shame on u baby

        0

        0
  18. Anonymous says:

    boikot je lah..dah la tudung mahal..kedai pun sepi. takde org masuk. :((((

    20

    0
  19. Anonymous says:

    semoga diberikan hidayah..

    5

    0
  20. Lila Stich says:

    Bagus jugak kehadiran lofa dlm industry seni. Boleh buat orang sedar yang tak semestinya perempuan free hair akhlak teruk n tak pandai bawa diri. Esp, makcik / pakcik bawang yang kuat mengumpat. P/s: Honestly, if i were a guy. I’d pick free hair girl to be my wife and then didik dia dgn agama/sopan santun, especially dlm diri dulu. #dontbashme #justmyopinions :)

    33

    0
  21. APOOOO says:

    EH LOFA ? ALASAN KAU PILIH ZOUK SBB APA KAU CAKAP ??
    “Lokasi dipilih sesuai dengan tema selepas menyenarai pendek beberapa tempat. Kalau pilih tempat lain, saya perlu keluarkan wang lapan kali ganda bagi memenuhi kehendak tema.”

    U RICH KAN , FAMILY U HOLIDAY SANA SINI, APA MASALAH SETAKAT LAPAN KALI GANDA TU.
    DIA NK CAKAP MACAM DIA TERPAKSA PILIH ZOUK TEMPAT UNTUK LAUCHING TUDUNG DIA TU.
    APA MOTIF SEBENARNYA ? ATTENTION SEEKER PERHAPS?

    32

    0
    • roro says:

      Strategi nak tarik perhatian org je tu. Tp salah cara. Makin org benci lg ada. Ni pun kat sini ada org nk boikot tudung. Mentang2 la kaya so bolehla ckp macam tu. Berlakon kayu, mengacara pun tak berapa best. Sila berundur dr industri hiburan ye lopak. Bw sekali die hard fans tu sekali jauh2 dr industri seni ni.

      9

      0
    • kemonn says:

      baik dia launch kt kedai nasi lemak tepi jalan…. sewa murah 1000 kali ganda….

      3

      0
    • Anonymous says:

      Maknanya..x lah kaya mana minah ni. Forbes 30 tu ‘beli’ je sebenarnya….

      4

      0
  22. kakikucinghitam says:

    aku faham tema die nk buat funky dan happening… tp boleh je sewa hall dekat hotel pastu amek event planner.. segala jenis lampu neon lampu traffic light diorg boleh setup dlm hall… mmg x patut buat kt zouk.. aku berasa sedih bg pihak TUDUNG.. lg satu design tudung tu design apa tuuuuuu? aku bukan pakai tudung tp aku perasan yg design tudung fazura lagi sopan.. mcm bawal pastu klip kt tengah2 dada…

    30

    0
  23. Anonymous says:

    bila hati tu sendiri tidak dibukakan hijab maka tidak ambik pusing kata2 nasihat orang

    12

    0
  24. tok adi says:

    boikot je tudung naelofa..
    beli kt vietnam murah2 pastu jual mahal..

    14

    -1
  25. Lala says:

    Saya dah lama tak pakai tudung lopak…kualiti dia tak bagus….jarang pulak tu…lagi bagus beli lopak yang ciplak….anyway kita boikot je tudung dia….suka hati kitalah kan..tgk dia pung kita tak berkenan….makin lama makin pendek tudungye…jarang and nampak leher bagai

    25

    0
    • taksuka says:

      saya pernah nak beli dan cuba tapi pendek tang dada…………lansung tak beli. lagipun mahal bebenor pada hal tudung jenama lain lagi bagus kualiti tak de sampai harga tudung neelofa..

      4

      0
    • Anonymous says:

      kalau nak tudung sedap n tutup aurat, i suggest zuzadotes khimar.. ni bukan promosi ke apa ke.. tp i mmg suka tgk khimar dia..

      1

      0
  26. Anonymous says:

    bang nara bosan da blog bang nara ni buka aja skroll asyik ceta2 benda org y sama y tak move on bang nara ni kot..kat blog2 lain ada gak ceta2 artis lain gossip2 lain tapi last2 baru masuk update kat blog bang nara.suda tertingal kapal.tak da muka2lain lopa patzu cik ta..dah tak sensasii..dah berganti taun tu2 jugak

    2

    0
  27. Anonymous says:

    baju aliff n niena lawa lh yellow tasteful

    0

    1
  28. cakap banyak tak guna says:

    OULLSSS…. 1. 2.3… BOIKOT TUDUNG LOPA. PLIS JANGAN BELI LAGI. itula cara terbaik…!!! sudah2 la tu sokong orang mcm ni.. sindri mau pikir la.

    14

    0
  29. Astaghfirullah says:

    Astaghfirullah. Tak pasal org yg beli neelofar hijab saham masuk Kat zouk.

    Zouk tu wat Biz apa?. Membantu pembesaran zouk.

    9

    0
  30. AkuBteAyahAku says:

    sapa nak kecam ko..ko sdiri yg suruh org kecam ko…so cheap and desperate for popularity…

    7

    0
  31. apasajela says:

    nko ni neelofa mcm saje meminta-minta kan…..

    1

    0
  32. Anonymous says:

    julripin x bg bunga ke…kurang2 lawan fattzura yg wowwww…super sweet..super gojes….n semua yg SUPER ada pada FATTZURA

    12

    0
  33. mak cute says:

    sedih tgk hajjah moden ni…berbisnes atas tiket muslimah…dulu nak g mekah bkn men gmbr mengaji…pki jubah baju besar2…la ni tudung ciput tutup rambut je…cuping pun kdg nmpk…lengan 3 suku…hurrrrmmmmmmmm

    13

    0
  34. KInah says:

    seluruh keluarga nya harus di tarbiyah dan di rukyah semula kan…

    4

    0
  35. eryka88 says:

    FATTZURA ketawe jerk tgk budak baru nak up..lopa ni mcm org kurang kasih syg..mintak perhatian org..sorry..u nmpak mnyedihkan T_T

    23

    0
  36. Anonymous says:

    so betul la org kata… kat malaysia nie klau ko org kaya, nak jadi khinzir pown boleh…

    4

    0
  37. L says:

    MURAHAN BETUL

    1

    0
  38. Anonymous says:

    dia pon xpeduli natizen…jdi natizen xperlu la lagi peduli dia..xda natizen, xlaku la tudungnya tu…

    8

    0
  39. anon says:

    bila lopak bagi statment …” telah senarai kan beberapa lokasi ” dan yg paling mampu di kelab malam tekemuka …
    sebesar BANDAR METROPOLITAN ITU dah kekurangan ke HOTEL MEWAH ???
    ohh lopakkk ternyata KEBENGAPAN KAU SUNGUH KETARA
    kesiann

    12

    0
  40. Anonymous says:

    makin pelik family ini.
    mak hajah oh mak hajah….bila la ko nk beristikomah?

    4

    0
  41. Anonymous says:

    mcm dah takde tempat lain. bengapppp!!!!!

    4

    0
  42. Anonymous says:

    ya ya..viral kan hajah hipokrit ini!!!!

    1

    0
  43. fikiran orang business says:

    ni semua strategic marketing dia.. semua orang bercakap pasal dia.. last-last dia untung korang jugak yang melopongggg sedihhhhhh

    2

    3
    • anon says:

      starategi marketing pun guna juga akal
      ni jenis starategi marketing guna kepala lutut
      mmg gitu…
      ehhh pls lah …tak ada nya netizen nak melopong bagai …
      yg melopong org2 bisnes yang bertuhan DUIT DIA HATI
      sedihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh !

      4

      0
    • Anonymous says:

      strategy di tempat maksiat hanat. elok la tu yg menyokong. kesian korang..terpalit juga masing2 :(:(((((((

      2

      0
  44. Anonymous says:

    yg lofa tu satu hal, yg pompuan pakai jaket menari galak sgt mcm memang kaki disco tu apehal?? siape pompuan2 yg no shame at all tu? serius ahh malu tgk, yg lain terjerit2 konon suke padahal kat belakang kutuk kemain.

    2

    2
    • wak lus says:

      itu downline2 nelopakssss lah ngok
      dah si lopak launching kat situ
      dah mesti semua downline dia perlu ada
      dowline2 terdiri yang BERHIJAB
      jadiii punca utama LOPAKS BODOH ni gi buat event dlm tu

      4

      0
  45. Anonymous says:

    lihat juga siapa brand belakang2 ni…dgn golongan liberal menyusup masuk…mereka mesti letak jmaka kaum kelantan lah yang paling country shock akan terkinja-kinja sekali bila datang kl apatah lagi dapat masuk kelab….

    tak heranlah dgn pompan murah ni dulu comolot kena tampar dgn marion…sm pernagi je dgn adik beradik dia dgn mak dia pun confirm pompan jalang kelantan anak2 semua macam tu….

    7

    0
    • Anonymous says:

      OMGGGGGGG!!!!!!

      1

      0
    • Anonymous says:

      Amboi2..marah neelofa xyah la satu kelantan ko nak jalangkan

      0

      1
      • wak lus says:

        sebab orang2 kau pun bila marah kan sesuatu atau benci kan sesuatu
        satu NEGERI DAN Seluruh dalam Negeri tu di hina ..
        so apa kau rasa bila orang lain pulak buat macam tu //
        hahahahah

        2

        0
        • Anonymous says:

          kelantan je menggelupur datang key el…lepas tu berlonggok dgn puak2 dia buat perangai mcm bagus

          4

          0
    • Anonymous says:

      perempuan kelantan byk yang galak giler….bila dgn jantan tergedik2….dulu sebilik dgn pompan kelantan kenal pakwe br 2 hari dah ikut pakwe pergi negeri lain..mmg murah…jantan2 dia pun kan byk kes rogol..bini dua…laki pompan mmg galak la…ada gak yg baik tp satu dlm seratus je…majoriti nya mmg garik

      2

      0
  46. Anonymous says:

    Amat2 menyedihkan……gara2 xnk bg org tumpu pd fattzura fairytales.

    13

    0
  47. ex-fan says:

    sya sebagai org islam..amat kecewa.

    4

    0
  48. Anonymous says:

    aku mmg minat lofa…tp apa yang dia buat ni, betol2 mengecewakan…alu nak lofa yg dulu..ms dia awal berhijab…

    5

    0
  49. Rainbow says:

    Bnyk2 tmpat kt malaysia ni dekat kelab jugak nak buat kan, bleh je buat kt butik kau kn, bnyak cawangan kan? xpun kt tempat lain kalau nak sngt kelainan, xperlu kt kelab mlm.. kau bkn xmampu nak pilih tempat yg lebih bersesuaian, duit rasanya bkn 1 masalah utk kau pun walau 10x ganda sekalipun kn, kau selebriti yg mmg akn jadi perhatian 0rg lg2 dah berhijab, jaga lah sikit akhlak tu.. ke saja nk cipta k0ntr0versi sb tu pilih tmpt tu sb nk tutup cerita 0rg sal persandingan fairytale fazura yg meletop gitew

    7

    0
  50. Anonymous says:

    SATU PENGHINAAN TERHADAP ISLAM DAN AGAMA!!!

    3

    0
  51. bangchik says:

    bising nya korang ni. ni mesti warga facebook ni

    0

    1
  52. Anonymous says:

    And fattzura lived happily ever after hahahaha.. ko ni lofa, habis laa bakal2 mak mertua reject ko, patot istana kelantan n selangor reject ko awal2 rupenye2 penasihat2 istana lebih maklum siapa lofa ni sebenarnye skali dgn family2 die skali. so lofa, makin gigih laa nak cari laki pasni.

    8

    0
  53. Vanida says:

    korang ni.. kutuk kutuk pon korang gak yg beli tudung dia dan buat dia kaya raya

    hippo

    0

    4
  54. sedih says:

    ni umpama “aku dah berdakwah dengan jual tudung, aku dah ajak orang untuk pakai tudung tapi still kami nak juga happy2 nak rasa party tu macamana sebab kami tak pernah, kami kan bertudung.” macam tu lah.

    sedi, sedih, sedih dan sedih. tu jelah aku nak sampaikan.

    5

    0
  55. zed says:

    neelofa menghina islam….jakim sila bertindak.

    7

    0
  56. Ibrahim bin Desa says:

    Neelofa ni lupa bahawa netizen ada advisory power for the clients and public dan customer2 juga merupakan netizen.. klu ignore the public, nk jual tudung dlm disko jer ker..?
    Jgn ingat dah popular boleh buat wenang2..

    6

    0
  57. cakap banyak tak guna says:

    LEPAS SATU…SATU… DH LA. JGN BELI TUDUNG DIA LAGI. Ntahapa2ntah…
    cian pulak dah satu famili jd mcm tu… :-(

    5

    0
  58. Aries says:

    Lofa can try harder…..limelight #fattzura tak akan lenyap, kalau tak berbulan2 pun, at least until the 11 Mar nye resepsi ?

    2

    0
  59. Anonymous says:

    Rasa nak sedekah semua tudung naelofarhijab yg aku pernah beli dulu. Adakah duit belian aku tu dia buat byr sewa zouk ni? Allahu. Speechless.

    10

    0
  60. Piah pekan says:

    Ayuh sesama umat islam, kt boikot produk neelofa ni.tgk director syrkt pon kepala xbetul..celebrate tmpt mksiat.jgn sokong.nti kt bersubahat plk

    6

    0
  61. damai says:

    just saw the video, astagafirullah, dah dlm disko lancarnya ada pula tari menari yg menari org2 bertudung, wat telah happened? pls lofa explained wat your intention actually? dah lah agama islam makin propos, dengan awak buat gini, agama lain dan yg org melayu yg suka perlekehkan agama, nanti makin menjadi2 hentam agama Islam kita

    4

    0
  62. Anonymous says:

    oiii lopak…meludah kpd agama sendiri, hanat betul la ko ni!!!!!!

    5

    0
  63. dalita says:

    lantakla ko Lofa…biar masa menentukan….lama2 kau akan hilang dari industri ni..hahaha…pabila bakat tak seberapa..

    6

    0
  64. neelofa says:

    biar muka x cantik janji x bodo cm luuuuu

    5

    0
  65. Anonymous says:

    apasal aku nmpk tudung neelofa skrg ni mcm makcik2? ke aku sorang je nmpk gitu?

    9

    0
  66. Yaya says:

    apapun alasan lofa bg sebagai orang islam khususnya, jgn pandai halalkan cara dengan niat… lofa pls pikir.. berhijab tu sebab apa? fesyen semata2 ke.? saya setuju, jakim kena ambil tindakan. dahlah budak2 sekarang ni semua main ikut trend je..
    perlu ke pelancaran tudung gelek punggung , terkinja2, ?! adakah menutup aurat tu sekadar cover kepala saja? Lofa bijaksana..mesti lofa tau.. Ni bukan kecam, tp saling mengingati..

    5

    0
  67. dalita says:

    and one more thing, jgnla gabung gabung nama kalau berlakun tu, buatnya pelakun lelaki dah ada gf, ko gabungkan dgn nama ko nampak tak manisla weh, ko berlakun nak cinta2 ke atau nak tunjuk bakat, takleh hadam dengan lofaland ni..dulu dgn fattah gabung nama, lepas tu dengan Zul org tak hingin tgk gabung2 nama ni org tgk bakat, bakat apa yg ko ada, bakat merembes artis lelaki bolehla…lelaki kalau nak kahwin dia akan pilih yg bukan saja cantik tapi boleh get along dgn family dan jugak yg tak control lelaki tu sendiri.

    4

    0
  68. Anonymous says:

    astafirulllah…moga dpt hidayah. makin teruk ko ni? kronik dah….

    1

    0
  69. Anonymous says:

    hajjah oh hajjah..tak nk kontroversi tp diri sendiri yg cari..ermmm..

    1

    0
  70. Anonymous says:

    hodohnya perangai…tergedik2 di club. puiihhhhh

    1

    0
  71. Shhh says:

    hari jadi 10feb..kenapa bru nak sambut..kenapa tk smbut sblm tu..sahja nak raih perhatian ..sbb org tgh #Fattzurafairytale..dia pon nak attention…btul2 hati busuk dia ni..dh kaya dh bijak…tpi tk guna ladasan yg btul..punya lah byk hotel dn dewan kt dalam Malaysia..bukan sbb pasal bajet..ni semua utk perhatian..sbb dia tahu bila dia wat benda ni..org akan kecam..tpi still org nak beli produk dia…still jugak nak guna…dia dh malu kan agama Islam..kt luar sana org bukan Islam bertpuk tangan tgk gelagat org Islam mcm ni..dh lah ramai followers..boikot makcik ni punya produk…no wonder lah kenapa Fattah pilih Faz…anak kerabat diraja pun tk nak kt dia…

    14

    0
  72. mizz shar says:

    alhamdulillah, tak pernah beli tudung 2 neelofa…1 sen pun x pernah sumbang untuk jana kekayaan neelofa dan keluarga…bongkak konon tak layan netizen..sedangkan netizen tu la yang menaja korang anak beranak…dengan beli tudung-tudung awak neelofa!

    10

    0
  73. Anonymous says:

    Rosak…rosakkk :(

    2

    0
  74. kahkahkah says:

    jenis sangap dan batak perhatian.. gini lah jadinya..
    buat plaktu masa FattZura punye reception… kahkahkahkah…!!

    #sendu
    #sangapkatfattahlagike
    #moveonlawoi

    3

    0
  75. aku says:

    kalau dia rasa nak buat kepala sendiri tanpa fikir cakap org ..senang je beb bagi jer dia meniaga and beli sendiri…nak buat apa support manusia yang penuh muslihat macam ni..dia ni keliru identiti..beza fazura ngan lofa ni yelah walaupun fazura tu tak bertudung tp atleast she is brilliant dan tahu what she do ..dia ni pulak keliru bila pakai tudung tapi nafsu nak berfesyen dan berhibur masih ada..maka inilah jadinya..so aku rasa malas nak support produk dia lagi settle masalah.

    5

    0
  76. selamoh enjong says:

    saya pakai tudung RM5 je, beli dari kakak yang jual kat jualan kat bawah opis. dia buat sendiri. bila hulur duit, siap dia cium and say, terima kasih. sekali beli sampai 5 helai, baru RM25.

    tuduk nelopa mahai sangat, saya tak mampu. wlpn meleleh ayaq lioq bila tengok. teringinnya nk pakai…. tapi tak pa la. ha ha ha. yang RM5 lagi menutup aurat.

    lopa punya pk kat mana nk launch, nak theme apa….. meh nak bagi, nnt kl nak murah masa launch, x payah pk banyak2, launch je kat parkir masjid ka, pasaq tani ka…. kot2 kat situ free je. kl bayaq pun, bayaq rm15 utk sewa tapak….

    senyum selalu

    3

    0
  77. Anonymous says:

    xpasal2 ko dah promote kelab malam tu. Mungkin ada antara mereka yang pertama kali jejak ke tempat tu untuk pelancaran tudung ko. Nauzubillah jika asbab itu mereka jejak tempat yang sama untuk kali ke-2 dan seterusnya..

    4

    0
  78. Anonymous says:

    BILA HATI TELAH HITAM.. HAJAH LER SGT :(

    0

    0
  79. nina says:

    Lofa….carry on….don’t bother with all the kecaman, hinaan manusia….biar buruk dimata orang asal mulia dimata ALLAH…… sabar and solat…listen to ALLAH…tahajjud and taubat always. ALLAH will guide you all the way inshaallah…………..amin ya rabul alamin

    0

    3
  80. Anonymous says:

    lancar tudung d masjid lgi 18x lbh murah kot. afdal pn afdal. kecaman x dpt, caci maki x dpt. hmmm ke sje nk kna maki tnda org kesah dia ni msh wujud??

    0

    0
  81. Anonymous says:

    TAPI KAT AKHIRAT KELAK, BILA DOSA KO DIBACA TAK HABIS-HABIS LAGI, ko boleh ke bagi statement, XNAK LAYAN LAH, TAK HABIS2 DIBACA DOSA I NI???! Sendiri mau pikir.. kau buat event kat situ.. dosa org yg ko jemput & diorg dtg, ko dpt percentage dosa tu tau! Sebab ko sediakan medium, & diorg pon dh akil baligh masih dtg! Pergi ke tempat mcm tu.. 40 hari amalan korang x diterima.. jadiknya mati dlm masa tu, camner??? Udoh2 ler tu.. kaya do oh doh.. if ko promote cara islamik lagi sejuk org tgk.. Isu pil bagi mkn budak2, peluk mereyam si zul, isu zouk. Wow kau femes gilak bulan ni!!

    1

    0
  82. Anonymous says:

    suka hati dia lh yg kmu histeria mcm mau mampus apa hal. mengalahkn mak bapak dia saja. sdangkn mak bapak dia pn tidak bising.

    0

    4
  83. Ray says:

    Dia nak kisah apa..
    Orang kutuk, kecam dia bertalu2 pun, sale dia mencanak naik juga…

    Jadi, salahkan pembeli dia la…
    Peniaga ni bergantung kpd kuasa pembeli je.

    Kalau aku, dari aku beli tudung dia baik aku beli tudung tempat lain. Tu tanda aku tak sokong dia.

    5

    0
  84. boikotnilopak says:

    dia nak citer dia lagi hebat dr patah&pajura kot…tunjukkan kebodohan diri..jgn ingat hebat dlm pelajaran 12-14A bagai tu hebat dlm hidup…lupa diri bila dh kaya.
    bytheway…..sweetla Fazura & Fattah.cantik sgt..harap rancangan meletop panggil dorang interview pasal wedding ritu…kan???

    2

    0
  85. mak cute says:

    BARU LPS TGK YOUTUBE PELANCARAN TUDUNG KO…YA ALLAH…SERIUS MEMALUKAN…ADA PENARI TIANG MANA NTAH TUDUNG HITAM BAJU KUNING CM BERUK GATAL PUNGKOK…SIB FATTAH X BUAT KO BINI…BTUL LA PILIHAN FATTAH WALO FAZURA TU BLOM BERHIJAB…

    3

    0
  86. Ipoh Mali says:

    Saya bukan orang KL. Jadi tak tau The Zouk tu macam mana. Tak boleh nak bayangkan. Tapi, kalau dah nama kelab malam, mesti sama macam kelab2 malam yang lain. Tak kira hebat macam mana pun. Saya rasa macam tak berapa logik je kalau alasan buat di kelab malam disebabkan sewa murah. Mahal sangat ke tempat lain tu. Lebih baik tak payah buat, kan lagi bagus? Takde la kena kecam sampai macam ni. Neelofa kena jadikan ini sebagai pengajaran. Think before you act.

    4

    0
  87. mirrormirrorintheworld says:

    alaa..dia ambi gambar ja pun. gambar dia pun sopan sja. lain la kalau hijab tu dia buat jadi tongs ka..jd kain lap meja bar ka. itu baru haram habis. kau pikir buat bisnes ni macam petik daun pokok simpan dalam dompet? produk malaysia skrg pun smua ciplak.drama pun hasil ciplak novel..novel pun jalan cerita fotokopi..jangan jadi movie munafik laa. cari cermin dulu baru fikir diri tu layak ka pakai benda 100% suci

    1

    8
    • anon says:

      amik gamabr je ?
      bodoh betul statment backup ko ni
      kau igt dia launching tudung saji ke ?
      yg tekinja2 macam monyet tu apa cer??

      3

      0
  88. mirrormirrorintheworld says:

    modal dia bukan guna duit mak bapak nenek moyang ko..sbb tu dia xmo layan sangat nasihat2 ko. dia rugi besar ko ada nk bagi dia beras?

    0

    5
  89. LIS says:

    mmg tak guna duit mak bapak orang lain
    tapi dia JUAL TUDUNG YANG BELI
    orang2 macam kami ..
    ada yang guna duit mak bapak utk beli tudung dia
    ada yang guna duit gaji sendiri nak beli tudung dia
    tapi kalau dia punya cara ” MEMBELAKANGI AGAMA ”
    MENCEMARKAN IMEJ YG BERTUDUNG
    SEDIKIT SEBANYAK SEBAGAI PEMBELI DAN PEMINAT TUDUNG DIA TERASA TERTIPU
    JADI …DAH BOLEH LAH KAMI BOIKOT TUDUNG DIA

    7

    0
    • mirrormirrorintheworld says:

      kalau begitu simpanlah duit tu..xpayah boros sngat. sekadar hijab je pun nk juga beli yg harga 100++. beli kain gunting sendiri dekat rumah kan lagi jimat. xpayah la boikot2. yang open minded nk beli tu biar la. diorang ada alasan sndiri. mungkin utk tlg dia kearah kebaikan yg ko xnampak. biasa la org marah ni mata dia tertutup untuk benda2 yg lebh baik.

      0

      7
      • anon says:

        puak kelantan kalau org dia buat
        ” mungkin untuk tolong dia kearah kebaikan ”
        yg beri pendapat pulak di kata
        ” mata dia tertutup untuk benda yang lebih baik “???
        dah tu lopaks tu tertutup juga ke kepala otak dia untuk membuat tempat perasmian tudung yang lebih baik atau dalam ertikata lain yang lebih standard ?? ohhh lupa ..” set set kita jangeee pecoh ” muahakakakakaka
        cuba lopaksss tu org negeri lain
        mahu sampai lubang cacing dia maki
        mahu di boikot terus negeri kelahiran lopaks tu
        hahahahaha
        sadisss

        7

        0
      • minah says:

        mirrormirrorintheworld ???!! apakaaaaa.. kahkahkahkahkah… mirrormirrorintheworld ???!! defaakkk…!! kakahkahkahkahkah…..
        gi belajar lagi diikkkkk……. cian tgk ko ni.. kahkahkahkahkahkah….

        1

        0
  90. mirrormirrorintheworld says:

    iyee laa..matila semua dalam neraka tu. habis laa..nanti nak minta derma darah dapat darah orang makan babi..habis laa masuk neraka..xboleh bertaubat dh..taubat hanya sekadar kata2 sja dh. baii

    0

    1
  91. noNo says:

    boikot jer produk dari Naelofar ni..

    0

    0
  92. Anonymous says:

    Dah fhm knp fattah amin x pilih makcik sorg ni,dah kaya raya lupa diri..

    0

    0
  93. Apa nk jadi... says:

    Maaflah kalau komen ni nmpk kasar…. Tapi sedih dgn perangai org islam skrg ni.

    Kalau dibiarkan jgn terkejut satu hr ni ada usahawan jual telekong dikelab… Tilawah alquran dikelab…. Promosi arak di masjid… Tengok wayang pajak di masjid & surau.
    Bila ada yg mulakan… Adalah yg mengikut.

    10a hanya pada paper… Tapi ilmu kosong didada…. Akal kurang berfungsi dikepala.

    0

    0
  94. Suara Netizen says:

    BOLEH KAMI TAHU KENAPA ? i think if you can justify the relevance to netizen.. ktorg faham. Ktorg takde la judgy sangat.

    0

    0
  95. Hajjah MiloFa says:

    Wardina dh bersuara. Sinis dan padat. I likeeee

    2

    0
  96. Nana says:

    Nara jgn jd malas tulis artikel. Cedok berita harian je ke?

    0

    0

Leave a Comment

Optional