Written by Bella | March 5th, 2019

Baru sahaja meraikan adiknya, Nelydia Senrose dalam satu majlis ‘bridal shower’ baru-baru ini, aksi pelakon Uqasha Senrose yang menyambut bunga yang dibaling oleh Nelydia menjadi buah mulut netizen dan  menerima pelbagai kritikan termasuklah terlalu ingin mengikut budaya barat.

Bagaimanapun, kata Uqasha ianya berlaku secara spontan dan hanya sekadar untuk suka-suka sahaja.

Tak sangka pula video yang dikongsikan itu mendapat perhatian daripada orang ramai. Kami semua bukan mengikut budaya asing, tapi perkara itu tidak dirancang daripada awal dan ia terjadi secara spontan saja.

Kalau diikutkan semua wanita yang berada di belakang tu sudah berpunya dan saya sahaja yang belum ada kekasih. Tak sangka pula saya yang dapat menangkap bunga itu dan mungkin itu adalah petanda bahawa saya juga akan berkahwin tidak lama lagi.

Mungkin juga tidak lama lagi Uqasha bakal bertemu dengan “Mr Right” beliau. Kita doakan yang baik-baik.

Sumber Berita : Astro Gempak 

20 responses to Sambut Bunga Di Bridal Shower Nelydia, Uqasha Senrose Nafi Ikut Budaya Barat

  1. Anonymous says:

    First pic bukan Nelydia. Itu Uqasha.

  2. mama bawang says:

    tapi aku tgk vid ni,adegan ni macam dirancang uqasha yang dapat bunga.. macam berlakon je.. x real..

  3. Anonymous says:

    mmg budaya non muslim

  4. Anonymous says:

    Klu utk setakat suka2 apa salahnya tak jadi salah pun ;)

  5. holland says:

    pastu? nak kami buat ape skrg ni?

  6. Anonymous says:

    nama pun budaya, bukannya agama…selagi tak lari aqidah tak pe laa…niat diaorg nk suka2 je…bukannya sambut bunga tu automatik jadi kafir…otak jgn jumud sgt…

  7. faraj says:

    nanti bakal suami hikang kt lautan lagi kan…..cukuplah Uqasha Senrose nanti Adik dia plak kan nanti org ketawa sepanjang hayat mcm Uqasha Senrose……nasihat saya..jgn buang air dlm tempayan bila dgr guruh dilangit..tunggu hujan dulu…kikiki..

  8. think says:

    adat = cara yg sudah menjadi kebiasaan, sifat
    Adat baling2 bunga lebih kurang mcm “adat” baling gula2 suruh budak2 kutip kat atas tanah tu.

  9. Rin says:

    Yang lebih dari ni pon banyaklah, ape nak hairan, melayu sekarang

  10. R says:

    Bukan ikut budaya barat? Nama pun Bridal Shower’ ada ke perkataan tu dalam vokabularry. Melayu? Duh!

  11. WeWa says:

    Memekak lah korang netizen2 kaki bawangs ni… Baling bunga pun mau bising. Yang ada Melayu nak kawen berinai sampai siku ikut budaya India takde pula yang bising. Yang bersanding tayang bini, tukar baju sampai 7 kali, potong kek 7 tingkat yang sesah bukan budaya Melayu, bukan ajaran Islam, takde pula mau pi sound. Haishh… ni la kalau cherry picking.

  12. Anonymous says:

    baik diam jer adik beradik ni…. lagi byk ckp lagi byk netizen bising…

    netizen ni biasa laaaa cari modal nk kutuk…. padahal nk ikut betul2 cara Islam follow rules wajib nikah jer.. nk ikut kan sanding adat melayu pakai songket tp tgk laaa sume nk stail omputih baju lace… aduuaiiii bising jer netizen ni

  13. bawang hangus says:

    mslhnya nak tau korg semua ni dara ke…oppppssss….hahaha…beria buat bridal shower bagai…