Written by Bella | March 25th, 2019

Minggu lalu, usahawan terkenal Nur Sajat dimasukkan hospital. Menurut pembantu peribadinya, Sajat terken penyakit misteri yang mengakibatkan beliau tidak sedarkan diri dan berada dalam keadaan lemah.

Semmalam, pembantu peribadinya memuat naik video perkembangan terbaru Sajat yang sudah pun dibenarkan pulang ke rumah tetapi masih lagi belum sihat sepenuhnya.

Sajat hanya  terlantar di atas katil ditemani oleh ahli keluarganya termasuk anak-anak dan ibunya.

Ditanya mengenai keadaan anaknya itu, ibu Sajat tidak memberikan banyak komen dan hanya menjelaskan mungkin apa yang berlaku kerana sifat dengki orang lain terhadap Sajat. Bagaimanapun, beliau tidak mahu menuduh sesiapa.

Video tersebut mendapat pelbagai reaksi daripada netizen, mereka seakan tidak percaya Sajat benar-benar jatuh sakit dan mengatakan ia mungkin sekadar gimik ataupun lakonan. Namun, masih ada juga yang simpati dengan keadaan Sajat dan mendoakan agar beliau lekas pulih.

Tidak dinafikan, apa yang dilakukan Sajat sebelum ini dan kontroversi berkaitan status sebenar jantinanya membuatkan orang ramai rasa bengang, tapi kalau bab sakit ini kami rasa kebanyakkan orang tidak akan menipu, apa-apa pun, kita doakan sahaja kesihatan Sajat kembali pulih.

39 responses to Sajat Terkena Penyakit Misteri, Ibunya Kata Ramai Yang Dengki

  1. Anonymous says:

    jgn ckp mcm tu makcik, diri kita semua dtg dri Allah, Dia yg mahukan sesuatu kejadian tu terjadi, bila terjadi ada hikmatnya. Hikmat tersembunyi hanya Dia yg tahu.

    26

    0
    • Anonymous says:

      Dalam Islam mmg ada penyakit ain. Sebab tu kita tidak digalakkan berselfie atau pamirkan diri terutama bayi. Cuba google banyak ustaz2 dah pesan..

      29

      0
      • Anonymous says:

        Bukan orang dengki tp balasan Allah dengan kemungkaran yg Sajat lakukan. Cuba think positive sikit makcik pun.

        40

        0
    • One says:

      Takda kena buatan nya la.. Mudah nAa cara pk… Jin pun keliru nak attack jantan ke tinaa.. Konpius

      9

      0
  2. Anonymous says:

    terkena percikan air lautan merah di labenon, sbb ko separa bogel kt sana dulu.

    25

    0
  3. Anonymous says:

    kalau btoi mkcik ckp mcm tu..makcik tiada iman.

    19

    0
  4. zaza says:

    Ibunya harus ingat.
    Semua ni terjadi sebab sblum ni Sajat suka mencabar orang ramai utk membuktikan jantina dia.mungkin ramai yg tercabar dan beranie menyahut cabaran Sajat dgn mengenakan ilmu hitam kt beliau.
    Kalau dia hidup low.profile dan tak meminta perhatian..dia xkan ada ramai musuh..

    27

    0
  5. Anonymous says:

    dia tak sihat tak kena mengena dgn doa org… jiwa dia yg makan diri sekarang, kembali la pd fitrah

    29

    0
  6. SCD says:

    nak sgt ke sakit jgn main2 abg sajat nanti allah dah kasi kau sakit baru kau tahu!

    14

    1
  7. Jini says:

    Mcm propa ja sakittt

    13

    0
    • nana says:

      sakit betul tu. sakit2 pun sempat lg tepek foundation dan lukis kening. siap lipstik mate lg. kening tu mcm sapu highlight je. aku kalau dh lembik tu sikat rambut pun tak sempat. muka tak yah citer la, peluh2 habis. hebat bang jat ni. mak bang jat bomoh ke tau anak kena sihir. ayoyoyo

      12

      0
  8. fifi says:

    Kalo betul sakit semoga insaf la ye…x yah la asyik nk cpt khunsa sedangkan mmg lelaki kejadiannye. makcik pun x yah la nk menangkan anak sampai sudah. Coach mana coach? huu

    9

    0
  9. Anonymous says:

    Kne buatan org ke kne HIV…hahahaha…HIV pn berpunca dr buatan org jgk…dh kne jolok dgn coach yin tu…skrg ni kat malaysia hmpr 90% lelaki kne HIV dan plg byk adlh gol gay…so fhm2 sndri laa kann…

    9

    0
  10. Anonymous says:

    Bukan buatan orang terlalu banyak hormon diambil… bertentangan dgn hormon semulajadi…tak perlu risau buat cuci buah pinggang. Cuci darah takut organ failure nanti semua berhenti berfungsi… susah hidup terpaksa bergantung dgn mesin dialisis seumur hidup

    2

    0
  11. Aida Musa says:

    Banyak ambil ubat kut makcik .. pergi lebanon hari tu remove ribs, dah ok? Gigih customer kau pakai bengkung nak curvy, padahal abang jat buat surgery kakaka

    4

    0
    • miss_Oppssssssssss says:

      serious? ingat g lebanon tu psl study psl rambut….

      0

      0
      • Aida Musa says:

        Yess!!! .. mesti dia ada masuk spital atleast skali kat sana kan? Hehe .. lebanon is centre of plastic surgery di bumi aaarob dan sangat terkenal dengan rhinoplasty & rib removal .. jat jat

        0

        0
    • Hanna says:

      Hi pas tu akak akak bawang and adik adik ubi kentang belila ubat kurus n bengkung sajat n pakai .

      1

      0
  12. Aida Musa says:

    Banyak ambil ubat kut makcik .. pergi lebanon hari tu remove ribs, dah ok? Gigih customer kau pakai bengkung nak curvy, padahal abang jat buat surgery kakaka8

    0

    0
  13. Dramatik Pondan bodoh kelakar says:

    Lawns baik dari seberang yang juga pondan Lucinta Luna pun tengah buat gimik juga. Kata dia sudah nikah sama pakwe Pilipino dia? Sejak bila Indonesia izinkan pondan nikah sama sejenis secara Islam? Ramai orang minta full video akad nikah dan buku nikah dia, si pondan hodoh bodoh Cintalu Nalu gagal pula membuktikan ijabkabul dia?

    2

    0
    • nana says:

      gigih kan. setakat pakai baju kahwin pastu sebut sah depan kamera je pun. ada berani tunjuk la video nikah. earil dgn wawa yg kawin senyap pun ada video nikah. nk pulak yg ni majlis besar2. tak ada surat nikah pun berani lg ngaku dh kawen.

      2

      0
  14. Mimi says:

    nasihat lah anak acik tu bertaubat sebelum terlambat…

    2

    0
  15. ikan says:

    biasa dah dengar orang kena penyakit misteri ni pastu menyepi stahun rupa2nya mengandung luar nikah. tu kalau pempuan la. klu jantan taktau aku.

    5

    0
  16. Wassalam says:

    Mkcik,ckit pn x dngki tp lbih pd mluat.fhm sgt klu nk bckup ank tu tp agk2 la mkcik sbb sy tgk lbih pd propa ni.mkcik solat dn doa sbb doa ibu tu lbih barakah.

    1

    0
  17. faraj says:

    bukan dengki..tapi benci..mcm bagus jer..nk undang2 islam sendiri…kikikiki

    1

    0
  18. alfie says:

    Ni macam sakit baru buat sex operation aje atau pun injection hormone tak seratsi dengan badan!!! ;-)

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Kalau betul kau sakit sajat GWS, tapi kalau propa mmg lahanatlh kau. Jgn main2 sajat lbh 40org mendoakn baik boleh jadi baik tapi 40org memaki kau leh lingkup kau Jat

    3

    0
  20. Moronic says:

    Org yang sakit betul takkan buat publisiti mcm ne.. bod betul!

    1

    0
  21. Mami Malatops says:

    Awak selalu sumpah seranah org …rambut sama hitam hati lain2 dlm ramai2 yg awak seranah tu mungkin ada yg x puas hati…ape pun GWS Sajat.

    1

    1
  22. Anonymous says:

    hahahaha…seriously, muka dia tak nampak pucat pun..
    kalau org lain sakit, muka mesti nampak pucat, tak bermaya, bibir kering dan sebagainya,

    0

    0
  23. meluataku says:

    Mak sajat pun sama kuat propa..
    elok la bakap anak yg tak tukar jantina tu ha…

    Insaf la sajat oii..kau bukan sakit pun..
    elok je kau…

    2

    0
  24. sape2 says:

    btw, kalau sajat admitted masuk wad…….dia masuk wad lelaki ke wad pompuan.
    confuse jap….

    1

    0
  25. joe says:

    demam je, cuaca panas…kalau buatan org, dia lambat sembuh bertahun tahun atau takkan sembuh…nanti demam dh kebah, aku nk tanya mak dia, mana pergi penyakit misteri tu? pergi shopping ke apa….tgk kat monitar, bp dia ok, semua ok…achey jongang pun sama hari tu, demam lama tak baik, skrg dah ok dia, mna pergi demam misteri si jongang tu? cuaca panas la…sikit2 misteri…pala tunkit kau

    0

    0
  26. Anonymous says:

    takpe la cik.. kitorang doa kan pun tk skuat makbulnya doa seorang ibu.. doa ibu ne direct tade hijab nya.. gws sajat.. smoga lepas ne ko kembali ke jalan yg d redhai Allah.. seriously kalau kau betul2 berubah, lagi ramai yang mendoakan kau.. instead of skrg ne kecaman dan makian je dpt kat kau.. jgn kau kata pahala cacian dpt kat kau.. pahala dosa tu atas Dia.. kot ko sakit ne propa.. n so.. tkleh la nk ckp apa da.. hidup dalam penafian dan penipuan.. tkkan selamanya tenang.. melainkan Dia dah tutup hati kau untuk dekatkan dri pada Nya. nauzubillah..

    0

    0
  27. Anonymous says:

    buat full medical check up CTSCAN MRI BLOODTEST
    ada result baru boleh cakap penyakit misteri
    kalau tak baik diam istighfar bebanyak

    1

    0
  28. Dengar Makchik cakap says:

    Sakit apa …lakonan pondan ni ….

    1

    0
  29. Anonymous says:

    Mengandung kot.. pembawakan budak tu.. tahniah makcik bakal dpt cucu

    1

    0
  30. elise says:

    Segalanya berlaku dengan izin Allah. Kalau Allah tak izin, sihir pun tak menjadi. Ada hikmah kenapa setiap itu berlaku. Mungkin Allah nak sedarkan kita, sihat ini pinjaman dan ajal itu boleh tiba bila-bila masa. Jadi bertaubatlah. Sudah-sudahlah buat dosa. Tapi aku tengok abang jat masih tak berubah juga kepada lelaki lepas sakit. Aduiii

    0

    0

Leave a Comment

Optional