June 25th, 2012

Akhirnya setelah sekian lama, Apek dan 3 orang rakannya hari ini dilepaskan dan dibebaskan tanpa perlu membela diri di dalam kes penggunaan dadah jenis kanabis dua tahun yang lalu. Keputusan ini diambil selepas hakim Mahkamah Majistret Petaling Jaya mendapati terdapat percanggahan terhadap bukti yang dikemukakan oleh pihak pendakwa.
saiful apek

Ini adalah satu berita gembira buat Apek, keluarga dan semua peminatnya kerana boleh dikatakan kes ini telah menjatuhkan nama baik Apek. Berikut ialah penjelasan daripada hakim yang terlibat di dalam kes ini.

Kelewatan ujian air kencing yang dilakukan dan percanggahan tarikh spesimen itu diambil selain beberapa faktor lain seperti kewujudan dua borang permohonan untuk melakukan ujian saringan dadah dan kegagalan pihak pendakwa mengemukakan bukti lain telah menjadikan kes ini lemah.

Semoga dengan keputusan ini, nama Apek akan kembali bersih dan Apek akan kembali aktif untuk berlawak semula. Tahniah kepada Apek atas keputusan ini.


25 responses to “Saiful Apek Bebas Daripada Tuduhan Dadah”

  1. ayunana says:

    kepada sesama manusia kita dapat lah kelentong tapi Allah S.W.T amat mengetahui. Apa yang dikatakan ini bukan lah menunding jari ke atas kesalahan orang lain tapi adalah sebagai peringatan kepada semua umat manusia di dunia tidak kira di mana jua anda berada.

  2. meeradriana says:

    baguslah lepas kali ni..
    hopefully xde case bkaitan dadah lagi..

  3. ye ke x bersalah ? hhmmm…..

Loading...