Written by Bella | January 8th, 2019

Usahawan kosmetik, Safiey Illias akhirnya memberikan respon beliau mengenai jemputan Mufti Wilayah Persekutuan, Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri yang ingin mengadakan pertemuan untuk berkongsi pandangan dan mahu membantu Safiey demi kebaikan bersama.

Kata Safiey, bukannya beliau tidak mahu bertemu dengan mufti tetapi beliau bimbang akan menerima kecaman dan dilabelkan sebagai penunggang agama ataupun sekadar ingin meraih publisiti murahan.

Masyarakat juga akan memberikan tekanan dan menjangkakan beliau akan kembali berubah kepada fitrah sebagai lelaki selepas bertemu dengan mufti.

Langkah untuk memulakan perubahan ada kalanya memang sukar. Kita doakan agar satu hari nanti pintu hati Safiey terbuka untuk bertemu dengan ilmuan agama itu.

40 responses to Safiey Illias Tidak Mahu Bertemu Dengan Mufti WP

  1. Anonymous says:

    apasal tetek ko salah parking..

    10

    0
  2. anak makcik bawang says:

    kaki karat. rangka kaki lelaki.

    1

    0
  3. NASIHAT says:

    safiey dari awal sampai ke akhir duk salah kan orang je sbb tu dia jadi pondan. masa dah elok jadi laki tukar balik jadi pondan pun kata sbb mulut orang dia jadi mcm ni. nawaitu awak tu mcm mana. kerana tuhan ke kerana manusia. maaf la nak kata, kita ni berubah kerana Allah inshaAllah dipelihara, tapi kalau berubah kerana manusia, mmg susah nak istiqamah. kalau lah hidup ni madah nak dgr cakap orang, elok lah takpayah jadi manusia. jadilah tembok cina. maaf cakap.

    41

    0
    • Anonymous says:

      aku doakan dia dilanda bala & xsempat x bertaubat. biar dlm kubur tu dia menyesal sbb xdgr ckp org, xnak cuba jumpa mufti.

      9

      2
      • Anonymous says:

        sesekali aku setuju komen mcm ni. manusia jenis sajat n safie ni racun dlm masyarakat .moga tuhan bagi balasan segera & dgn azabnya supaya jd iktibar pd masyarakat.

        6

        0
    • kak maghia says:

      masa dia jadi pondan..x pulak di heran org cakap n hina kan…masa jd lelaki bukan main sgt heran n kesah org cakap…meluat haihhh

      5

      0
  4. nok gebuzzz says:

    mangkuk2 specis mcm ni masih ada org nak likes n follow….pelik la,yg follow tu mcm menggalakan……..suke dgn ape yg dia buat…..ke follower dia sejenis mcm dia??mayb 80%….

    13

    0
  5. natalie says:

    Kenapa Mufti kena pelawa dia untuk jumpa? Patut Mufti pergi je rumah dia atau buat satu warrant arrest. If you want to stop them, I am sure you have all the power to do so. Tapi bila Safiey dengan Sajat je – org org atas mesti kena mintak izin untuk berjumpa. Even for doctor checkup for sajat. I mean, you can force them to do the check up. Tapi semua tanak. Bukan tk bagus Mufti ajak jumpa, tapi what is the purpose? Safiey ngan Sajat nie – da ramai nasihat pun. even Ustaz pun da jumpa drg duduk nasihat. Apa yg Mufti nk bilang drg, I am sure drg da dgr berpuluh2 kali pun. But still, the same method is being used. Tiap kali mesti ajak jumpa. For an instant, anak sajat – cam mana dia bole amik anak angkat? Siapa yang approved? Patut golongan LGBT tak bole benarkan drg amek anak angkat. Kenapa takde org buat pape dekat Sajat? Sajat dengan si coach tu – da terang-terang da drg buat sekarang. Even Safiey pun. Da takde perasaan takot pun.

    Kalau zina, JAKIM takkan suro drg dtg jumpa kan… drg trus serbu and caught them red handed. Kenapa LGBT – Mufti tk bole buat smth like that? Patut, don’t give them an excuse to say no. Mufti have to force them to change, to do check up, get to the bottom of that. By just talking to them, it does not work. To them, Mufti setakat cakap je tapi no actions.

    Drg makin berani. Mmg we cannot stop them form being LGBT but if we can curb some of their activity, it helps. Kalau tak, semua LGBT kat Malaysia akan buat sesuka hati. All they need to do is capture a video of them doing anything , upload it and it will be viral. Bila da viral, bila org kutuk, both Safiey and Sajat will back them up and violah – they become a hot sensation. Ramai followers. Ramai subscribers. Famous tiba tiba. Lepas tu masuk TV with ustaz ustaz…. masok IG with ustaz ustaz .. lepas tu? apa jadi? nothing happen.

    Talking da tk lei help them. So need to think of an alternative ways.

    0

    0
  6. shyue says:

    dah tau berdosa bertaubatlah. statement mcm dah tau bila tarikh nak meninggal

    4

    0
  7. faraj says:

    Aritu saya Cakap Mamat ni Khinzir lagi Mulia korang Dislike byk2…!! sekarang Lihat ler Sendiri….Tuhan pun Malas nk layan Mamat ni, pastu MUFTI plak nk jumpa…apehal??? Baik Mufti tu JUmpa Bangla2 yg nk masuk islam dari Jumpa Mahkluk yg Terkutuk dari Khinzir ni………wakakakakakaaaaa.”.kalau saya adik beradik dgn Mamat ni saya sanggup bunuh diri dr tanggung Malu Lelaki bepakaian Wanita ni….eeeeeeeeeee

    1

    3
    • kak milah says:

      tu ah, hari tu, saya cakap gajah lagi mulia dari dia. pon ramai orang dislike. skrang tengok la bukti. memang dia lagi hina dari gajah

      5

      0
  8. minah senget says:

    apa yg korang nak sebenarnya dalam hidup ni..dah elok2 ALLAH jadikan kejadian korang dah p tukaq.. dah org tegur kata org dengki la apa lah,dah ada mufti nak bantu dah cakap cmtu plak

    3

    0
  9. anon says:

    Takburnya ko faraj. Harap2 ko ni anak tunggul oops anak tunggal lah ye? Katalah ko ada adik beradik dan mereka tiba2 berubah jadi mcm tu, ko jgn lupa bunuh diri pulak!! Mana tahu esok2 adik beradik ko terpengaruh dgn gejala2 mcm ni. Manusia kalau nak berubah sekelip mata pun boleh. Nak dgn taknak je mcm si Sapi ni.

    0

    2
  10. malaysia ni sebuah negara islam,,, jd sejat sefi ni kita anta kat pulau bia disondol babi utan,,,, psal peragai pn dah serupa orang melawan kada dan kadar dah jd jantan jantan la,,, kalau ko ditakdirkan jd p lama dah ko berbinti bkn bin,,, jangan lawan hukum allah bala tu turun bukan saja kat kau tp juga tgn yang membeli meyokong kau… satu negara kne bala.nauzubillah

    0

    0
  11. mak bedah says:

    nanti tuan mufti tergoda lak ka sopiah putih ni haaa haruuuu

    0

    1
  12. Stop buying sampah says:

    Dok terbayang ball ball n pisang under bikini ..??????

    1

    1
  13. kak maghia says:

    ko ni lg dulu aku tgk asik pikir org cakap org cakap..padahal hati sndiri yg x hingin berubah tu..kalau ko jd terus terusan baik sape yg nak cakap ko hanatttttttt…haa aku geram sgt la tgk ko putar sana sini salah kn org padahal ko mmg nak bertetek. sekian.

    4

    0
  14. Eliesa says:

    Kesian Mak Bapak.

    2

    0
  15. aih says:

    pemakaian bra dan tetek tu cam x betul.. x berada di kedudukan yang betul… orang perempuan mungkin faham.. tapi rasanya awak tak akan faham …

    2

    0
  16. Kak Teh says:

    So dia taknak jumps mufti,so pihak mufti nak response macmana??? Tangkap dia than kenakn tindakan ke biar dia camtu ke nk dtg jumpa dia kat umah dia ke haper…so mufti kena jwb nih..

    2

    0
  17. Anonymous says:

    Besar betul tetek dia. Mcm pompuan dah beranak 3. Gbr dia last tu mcm muka Mona Fendy

    0

    0
  18. 9119 says:

    klu masih ada umo di pinjamkn esok baik ko buat hijrah no tarikh 9119 huhuhu

    1

    0
  19. faraj says:

    Ni Mesti org2 UMNO yg minat Mamat ni….UMNO nanti terkubor lah…

    1

    4
  20. BOTH SAJAT AND SAFIEY ARE GARBAGE!! PLEASE BAN ALL THEIR SONGS FROM AIRING ON ANY RADIO CHANNELS!!

    0

    0
  21. Kak perihatin says:

    Dahlah safiey…..harap kau berubahlah……

    1

    0
  22. Nate mende says:

    Btol ke mufti nk jumpa?? Ke saje nk reka cerita kasi up marketing…binawe…

    0

    0
  23. Sapi lembu says:

    Yang 30k likes tu dah kenapa? Boleh tak boikot biar krik krik je IG dia?

    0

    0
  24. Cik_Melah says:

    Sapi, baik kau jadi lelaki jela sebab kau pondan yang sangat tak cantik!

    2

    0
  25. Beras Nasional says:

    OMG. Jantannya kaki tu. Size 13 ke?

    0

    0

Leave a Comment

Optional