Safiey Illias & Nur Sajat Kecewa Booth Perniagaan Diarahkan Tutup Oleh NGO

Hiburan

Safiey Illias & Nur Sajat Kecewa Booth Perniagaan Diarahkan Tutup Oleh NGO

Dua usahwan popular Safiey Illias dan Nur Sajat masing-masing mempunyai kontroversi hangat terutama sekali melibatkan soal jantina mereka. Pendek kata, apa yang mereka lakukan pasti sahaja akan mendapat perhatian dan mengundang segala macam jenis kecaman dan kritikan.

Advertisement

Terbaru, kemunculan mereka dengan membuka booth perniagaan di sebuah karnival jualan popular mendapat bantahan daripada badan bukan kerajaan (NGO) Perak.  Pihak tersebut telah melakukan serbuan dan memaksa agar Safiey dan Sajat menarik diri dari acara berkenaan dan sekaligus menutup gerai mereka.

Insiden itu membuatkan Safiey dan Sajat kecewa dan meluahkan rasa kurang senang sesetengah pihak yang tidak adil menutup periuk nasi stokis-stokis yang menjual produk mereka. Perkara itu tidak seharusnya berlaku kerana mereka yang terlibat hanya ingin mencari rezeki dengan cara yang halal.

Advertisement

Safiey juga mendakwa pekerja beliau dimalukan dengan begitu teruk. Meskipun terkilan dengan apa yang berlaku, Safiey menganggap ia adalah satu ujian buatnya.

Apa pandangan anda pula tentang isu ini? Wajarkah tindakan seperti itu diambil?

Sumber Berita : FORUM CARI

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

57 Comments

  1. Anonymous

    October 2, 2018 at 10:31 pm

    Kita mmg patut boikot golongan ni supaya mreka blk ke pangkal jln

  2. Daunhijau

    October 2, 2018 at 8:19 pm

    Mana lbh buruk…?
    Bunuh bangsa ke bunuh agama ????

  3. Anonymous

    October 2, 2018 at 1:23 pm

    ye jom boikot ramai2… makcik suka

    biar diorg sedar diri sket …kalo nak memondan pondan je sorang2 jgn nak menggalakkan umah manusia jadi seperti kamu..

  4. d

    October 2, 2018 at 12:12 pm

    btl dah tu.tp tlg boikot skali founder2 produk melayu yg pkai baju xckp kain rmbut kler xsrupa org tu..kaum dilaknat jgk tu.

  5. Anonymous

    October 2, 2018 at 11:25 am

    baguslah tu kena boikot baru la muhasabah sket diri ..ni Allah baru nak tunjuk sket cpt2 la bertaubat

Loading...