Written by AbangNara | August 3rd, 2011

Manusia yang menggelarkan manusia lain monyet, sebenarnya dia ialah monyet. Panas hati betul dengan kenyataan dalam Twitter oleh Hidayah Shahril – isteri kepada ketua pasukan skuad Singapura, Shahril Ishak. Ada ke patut dia cakap gaya Safee Sali dan Amirul Hadi di bawah ialah gaya monyet?

monyet

Abang Nara rasa kalau suami dia yang buat style bicycle kick macam nie mesti dia akan kata handsome macam Cristiano Ronaldo walaupun bicycle kick setakat kena angin. Dah menang pun still nak kutuk pasukan Malaysia lagi. Susah orang yang mentaliti macam nie. Mungkinkah otak Hidayah yang sebenarnya otak M___YET?

Tak sabar nak tunggu Safee Sali buat jaringan gol guna bicyle kick lepas tue buat gaya monyet untuk celebrate especially kalau lawan Singapura. Baru epik.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

278 responses to Safee Sali & Amirul Hadi Digelar Monyet Oleh Isteri Ketua Pasukan Singapura

  1. daisy says:

    sian si sharil dpt bini yg ada otak mcm monyet…tu yg dia nmpk org smua serupa monyet..ntah2 dia ingt laki dia pn monyet jgk….

    0

    0
    • emo says:

      sabar2 bulan pose…

      0

      0
      • players says:

        Sabar memang sabar tapi melibatkan maruah malaysia, sampai bila nak biarkan orang pijak je malaysia, bila indonesia hentam pun kita berlembut, ni orang singapore..sedar le sikit ramai artis dari singapore berjaya kata malaysia ni aaron aziz, adry putra, m.nasir, khatijah ibrahim, alif aziz dan ramai lagi….ada orang malaysia hina rakyat negara lain…

        perlawanan tetap sebuah perlawanan tak payah nak mengutuk ke apa ke?? ke tak puas hati sebab pem,ain malaysia 100% malaysia…

        0

        0
        • emo says:

          maksudnye tak yah la berbalas kutuk kt sini. berbuih korg komen pun tak kemana.. kalau berbalas kutuk 2×5 je jadi nanti..
          ambil la ape2 tindakan yang patut…

          0

          0
        • korengge paitiam says:

          supaya minah monyat ni faham akibat mengeluarkan statement sesuka hati… tak kan ade ending…jadi monyet betine tu jgn celupar…itu aje.

          0

          0
        • acik says:

          nk wat camne,dh berok2 kt singapura x reti main bola..tu pasal dia amik pmain import main utk berok2 singapura..haha..

          0

          0
        • si tompok says:

          Hidayah Shahril = MUKA MACAM BABI..agk2 dia sentap x statement aku ni?dia mrh x org ngata di cmtu??hahahahaha

          0

          0
        • Fez says:

          Kalau suami dia bukan footballer, rasa2nya komputer nk bukak Twitter pun dia tak mampu beli. Kesian tgk orang yang masa bulan Ramadhan pun masih busuk hati.

          Tapi rasanya ni bukan salah Singapura as a whole, jadi tak perlu la nak kutuk negara orang. Nanti sama taraf kita dengan orang yang mengutuk je kan? Dalam Singapura ada orang baik jugak, ada ulama jugak. Orang jahat & bodoh macam Hidayah pun ada. Bumi diorang Allah cipta jugak, macam bumi kita. Penduduk Singapura pun Allah cipta jugak, sama dengan penduduk Malaysia.

          Kalau semua orang cakap sesuka hati, then lama2 tak mustahil kita perang kot. Please lah, no need to add fuel to the flames.

          0

          0
        • deq says:

          ok la tu..yg kat tgh2 tu lg…mcm menyangkung nak buang air besar jerk….

          0

          0
        • Dinda says:

          Hidayah..hidayah…nama je ‘hidayah’…. tp sngat ‘fool’… mesti x sembahyang punya pompuan neh…

          0

          0
        • kak chik zie says:

          setuju

          0

          0
        • papa says:

          muka pompuan ni paling sesuai jadi pornstar yang mengawan ngan anjing. nak lagi kalau papa jumpa minah ni, papa sumbat muka dia dlm lubang najis.

          0

          0
        • mulut capoi says:

          sebelum sumbat kat lubang najis aku tembap muka dia kat juboq aku dulu.

          0

          0
        • adik comei says:

          khatijah ibrahim orang m’sia la …..jgn marah juz wat correction cket…

          0

          0
      • minah jambu 24mengadap computer says:

        mana leh sabar emo ! puasa tk puasa marah tetap marah punye ! mana boleh bini ketua pasukan spore cakap safie ni macm monyet ! agak nye si bini dia ni yg ada keturunan monyet tk??? bab tu dia tengok manusia yg lain pn macm dia jugak macm monyet !!!!!! kesian laki dia berbini kn monyet !!!!!!! hahahahahaha !!!

        0

        0
        • nia says:

          baru kali ni aku skong kate minah jambu.huahuahua..:D

          0

          0
        • bujang says:

          , Minah jambu x ade rasa rindu jugak….anggaplah kita ni semua macam saudara-mara.
          Tak sependapat tapi jangan musuh .
          Agaknya kalaulah pengomen2 ni ditemukan disatu majlis mau gempaq ni….teringin nak jumpa minah jambu dan lain2nya.
          Mau ke nara sponser buat majlis…duit dah banyak…

          0

          0
      • semoga hidayah mendapat hidayah…kami tak kutuk pun kamu..huhu

        0

        0
    • truemalaysian says:

      ni ha muka bini dia http://bit.ly/nvKSLR

      0

      0
      • namabaik2tpupenyeminahsewel says:

        truemalaysian…tq dh tgk…..aku ada bc komen kat situ….dorg bg fb minah ni.>>>>>>>shop and be gorgeous..bantai kat situ

        0

        0
      • cik ton says:

        tak cantik lngsg la si hidayah ni.. muke berlemak je aku tgk, bnyk tepek bedak..

        0

        0
      • minah jambu 24jam mengadap computer says:

        sape cakap hidayah ni jambu ? mo…….yt je minahg jambu tengok ……dh lah tk cantek mulot pulak macm mulot nk kena hentam ngan benda lembek yg ada bulu ! kalau kena kt badan gatel !!!!! mulot bini dia ni kalah kn mulot puaka ! helo shahril tolong kau cakap ngan bini kau tu suroh dia minta maaf ngan safie ……minah jambu peminat safie tau ! dh lama minah jambu nk tekle si safie ni tapi tk dapat2 lagi…..

        0

        0
      • Mizuari says:

        Click..tgk gambor betina berMULUT LONGKANG BAU SUSUK + MULUT PUAKA..cun habes ar tuh..blah ar..

        0

        0
      • choki terperanjat sakan... says:

        hemmm… tak lawa pun tengok, biasa biasa ja…
        woii minah woii, kaler rambut laki kau menyakitkan hati ku… muka kau meluatkan diri ku…

        tapi kat malaysia nie ada 1couple bole geng dan kau…
        sorang nama Normiang, bakal bini dia nama Sememeh… haahaaa… geng la sekali… memang padan la

        0

        0
    • hani says:

      twitter account minah tu dah takde…delete la tu….tau takut…….tu baru kena hentam kat twitter,,,,kalau jumpa depan2 memang terkencing2 minah ni….ingat berani sgt

      0

      0
      • aku yg tgk bkn kau says:

        org MELAYU kt singapore tu mmg semangat kenegaraan diorg yg tinggi sgt2..

        so dia pndg msia ni cm low class jek..

        so dgn pemain msia skali dia nk condemn..

        g lah bangga sgt duk negara pemerintah bkn islam tuh

        0

        0
      • futuremg says:

        fact: orang melayu singapura hidup merempat di negeri sendiri, kalo ko panggil org msia beruk, org melayu singapore tuh hanjing…psss: laki dia ade on score sheet ker?

        0

        0
        • Shaz says:

          Maaf ye… Saya orang malaysia tapi suami dan keluarga suami saya org singapura… So please hormat sikit… Terasa hati saya bila dipanggil org singapura anjing… Kalau nak hentam, hentam org yg sepatutnya bukan kesemuanya… Harap faham..

          0

          0
        • aku yg tgk bkn kau says:

          dh ko plak yg terasa?kalu cmtuh elok lah ko pon pegi lah pindah duk singapore tuh sekali..

          mmgla bkn slh kau tp si bini pemain singapura tu merangkap rakyat senegara suami ko tu kutuk pemain MALAYSIA yg kalah trhormat malam tu kat TWITTER sume org blh baca,

          hape ko ingat ktorg rakyat msia ni dungu nk diam je??

          blaaaaa..kirim slm

          0

          0
        • syara says:

          betol jugak kata shazz tu.. bukan semua orgnye mcm tu.. salahkan si hidayah tu jer la dengan laki dia.. kalau nak marah pon marah jer la kat pemain2 bola spore n bini2 diorg yg biadab tu x payah sampai memaki hamun negara dia skali.. hadoii..

          peringatan utk bini or laki kepada public figure.. jgn suka2 jer nak tulis ape2 sesedap rasa.. pikirkan org lain jugak.. tgk apa yg awk dah buat… besar kesannya!

          0

          0
        • Apa Dosa Kami says:

          Betul kata Shaz. Yg mulut longkang tu si Hidayah. Kenapa mesti nak babitkan nama negara setiap kali perkara mcm ni terjadi. Padahal kita berjiran.

          Dont tell me you all langsung tak kutuk pemain Spura dgn bermcm2 gelaran, cuma bezanya tak ditweet atau dipublish.

          Tolonglah, jgn babitkan nama negara.

          Pegi jahanam dgn twitter dan facebook. tak habis2 melagakan sesama manusia.

          0

          0
    • .benci artis. says:

      DASAR BOYAN MMG BODOH!!

      0

      0
    • papeje says:

      http://www.facebook.com/pages/Shop-and-be-GORGEOU

      ni page minah ni dok jual barang online kat fb..jom bagi meriah suasana!!

      0

      0
    • nana safee sali fans says:

      ‘SAFEE SALI” PENYERANG TERBAIK ASIA ketika ini..terima lah hakikat wahai HIDAYAH..suami anda bukan siape2…org x kenal siape shahril tue…LG satu harap FAM tarik balik penyertaan SINGAPURA dari LIGA MALAYSIA….biar padan muke depa org..main la lam liga korang yg kecik tue..bla la lu HIDAYAH MON……T.

      0

      0
    • koko says:

      wow MONYERT BETINA pndai gune twitter la…

      0

      0
    • proud to be malaysian says:

      klu si minah ni dtg malaysia..sape2 yg jumpe dia, korg baling jew telo busuk kt dia…kuang3…ANTI HIDAYAH MONYET…GIGI KUNING,MUKE MACAM GAMPANG…!!!

      0

      0
    • wan says:

      barua nye pmpuan,,muka die pn mcm monyet..da la xcun..melayu xsdar

      0

      0
    • Eizus Tshirt says:

      kecoh tol… dah menang pn mau banyak bunyi.
      sembelih baru tahu. hahhaah

      0

      0
  2. CL says:

    homai..rasa nak menyumpah tapi tahan je lah hari ni puasa..D<

    0

    0
  3. emo says:

    sabar2, bulan pose

    0

    0
    • player says:

      sabar apa lagi dah melibatkan rakyat malaysia kena le kita bangkit membela, sampai bila nak berlembut dengan orang macam ni..Ingat sikit ramai artis singapore berjaya kat sini. ( aaron aziz, adry putra dan ramai lagi ) nak kita banned ke ????.kita tak dengki kat diaorang lagi sanjung ade le..

      Aku tetap berbangga menjadi rakyat malaysia…dan aku berbangga sebab semua pemain malaysia 100% tak ada import langsung

      0

      0
  4. aku ke? says:

    nama dh elok dh..tinggal perangai je sgt2 xelok..
    baekla ko tuka nama hidayah..sekian..

    0

    0
    • ell says:

      tu lah org malayu lupe asal usul tu,, bangga sgt duk kat sane.. padahal kaum yg disishkan kat sane :P

      0

      0
      • nana safee sali fans says:

        ‘SAFEE SALI” PENYERANG TERBAIK ASIA ketika ini..terima lah hakikat wahai HIDAYAH..suami anda bukan siape2…org x kenal siape shahril tue…LG satu harap FAM tarik balik penyertaan SINGAPURA dari LIGA MALAYSIA….biar padan muke depa org..main la lam liga korang yg kecik tue..bla la lu HIDAYAH MON……T.

        0

        0
  5. sw33tdarling says:

    yang terkangkang di tengah2 tu gaya apa bang nara? ngeeeeeeee~~

    0

    0
  6. shaa says:

    dah menang, tak yah la maki2 player malaysia. hati busuk macam taik kot

    0

    0
  7. -putri- says:

    lancang lak ai mulut die………hidayah ni bukan stakat, monkey !! standard anjing kurap je laa..sesedap rase nak kutuk player mlysia..ala, singapore tu pon menang sebab byk pemain import..

    0

    0
    • akizlani says:

      brapa sgt la pemain singapore dlm tu…stakat pmain luar yg jaringkan gol pun nak bangga ker…..sudah la

      0

      0
  8. lisa says:

    kurang ajo

    0

    0
  9. shaa says:

    HIDAYAH, nama sangat manis, sayangnya hati tidak manis. dia fikir maki2 ni dapat pahala kot

    0

    0
  10. nk ckp cikit says:

    susunguhnya hidayah itu tidak kenal akan dosa !!!
    didoakan dia dberi HIDAYAH …
    n semoga safee sali n amirul hadi maafkan dia..!!

    0

    0
  11. xie says:

    otak yg dijajah yahudi mmg mcm tu..dengki memanjang…

    0

    0
    • the real hidayah monkey brain says:

      Ala tlng lah maafkn Dayah,Dayah melutut ni pd semua rakyat Malaysia..Dayah bkn apa,Dayah cemburu je ngan Safee sali tu dl beria Dayah goda dia,dia bole bt dono jee…tu yg Dayah saje ckp camtu sbb dayah geram sgt dia tolak cinta dayah lg satu dayah cemburu sbb Safee tu lg hebat main bola dr laki dayah,Dayah malu tau pasukan laki dayah menang pun sbb dorg mng dah plan dr awal2 nk pura2 cedera selg ada peluang malu lah dayah sbb semua org dah tau singapore main taktik kotor tu yg Dayah saje2 nk hina saffe ngan Amirul…percayalah dayah terdesak je dayah bt semua ni sbb Dayah jeles dgn kehebatan safee n amirul tu bt kick bycle laki dayah x pandai bt mcm tu…pd Rakyat Malaysia semua dayah mnta maaf yerrr dayah janji x buat lg mcm ni..Dayah mmg x bole nafikn pasukan Malaysia ni hebat kalo nk dibandingkn dgn pasukan negara Dayah yg hebat juga tp cuma hbt berlakon…sob..sob…akhir kata dr Dayah :nnt kalo dayah dtg malaysia jgn la baling dgn telur busuk ye atau pun ganyang2 dayah ye x lm lg nk raya dah dayah pun nk trn Malaysia ni nk shopping brg2 murah…slmt hr raya yee…”

      0

      0
  12. qaseh suri says:

    aih..xpahamla..da menang pn still nak bangkitkan isu…

    0

    0
  13. Tengku Zawyah says:

    TZ ada jgk perasan bout si Safee Sali & Amirulhadi tu, tp TZ tak berani nak beri apa2 statement,tapi tup2 TZ dengar si Hidayah dah declare dulu dah….

    TZ ingat TZ sorang jew yang perasan…:)
    btw, kenyataan memang sangat sukar di telan…
    sabar jew lah yea korang………………………………….
    Peace :)

    0

    0
    • antitengkuzawyah says:

      ko tu yang rupa cam monyet kot huhuhuhuhhuhuhuhuhu

      0

      0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      eh TZ ! baru minah jambu perasan yg TZ ni ada rupa nye kt pg ni …jangan marah lah TZ cayang minah jambu tk perasan al maklom lah jari jemari runcing minah jambu ni sebok menjalan kn tugas untok komen mengomen …..wah wah TZ kalau kasi komen boleh tersentak skejap hahhahaha lov u TZ …oh ya kate TZ nk kenal2 kn minah jambu ngan jantan hensem bila tu ? minah jambu tk sabar menunggu….

      0

      0
      • Tengku Zawyah says:

        ha la minah!!! TZ terkezut tengok si Safee Sali aritu…memang macam m…..! tapi TZ senyap jew!! hehe

        Minah2, naper lah sumer orang nak melenting?! pelik TZ… “Semangat KeMALAYSIAan” laaa sangattt…urmmm

        Ni lah orang malaysia, tak boleh di jentik, sumer nak melalak n meroyan……

        Tuan punya badan pn rileks jew sebab dorang maybe sedar diri……org lain plak yg meroyan lebih2…

        Sedih tengok korang sumer…bab2 camni semua nak tunjuk “Hero”…..(hero ker?)….haha

        Letih TZ gelak kan dorang semua ni, sangat tak matured…..
        opppss SORRY!! hahaha

        0

        0
        • HAte TZ says:

          TZ ni babi ke hape?sure kau org singapork kan?xpun kau ni hidayah yg xberapa nak dpt hidayah tu?ade sme kan org ngn monyet?kalu aku sme kan kau ngn babi okay x?ape kau rase??sian kau,.g balik masuk zoo la..xpun g masuk hutan.

          0

          0
        • Gee says:

          try ko main bola, aku nak tgok muke ko camne pulak.

          0

          0
        • zasyram says:

          TZ & Hidayah tu hanya berani ckp kat sini je..kalu depan pengecut..suka hati je panggil org monyet..

          0

          0
        • jojo zolkefli says:

          weekends, nak dekat raya, MALAYSIA gak yg kau pegi nak shopping barang murah.. sudahla. typical malay singaporean.

          0

          0
        • laling says:

          Agak2 aku cakap muka ko mcm babi hutan ko sentap X TZ???ala rileks la babi hutan pun cute gak pe..aku pun x fhm la minah jambu TZ ni org ckp ncm babi hutan pun muka dah merah padam mcm warna bontot menyet dah!! Rileks la TZ..agk2 ko bengkek x ngan statement aku nih??jgn la marah sbb mmg muka ko nmpk cam gitu!!!

          0

          0
  14. aishahakim says:

    jgn komen lelebih….
    bulan puase nie….
    moga dia dapat hidayah daripadanya….!!!!!
    amen….

    0

    0
  15. babyvox says:

    saya orang singapura pun saya malu dengan orang macam gini. pfft!

    0

    0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      betol tu babyvox minah jambu sokong ngan kau ni …..jangan cakap orang atau sape2 pn macm monyet….!!! lebih2 lagi minah jambu ni si safie punye peminat ! jadi si hidayah tu jangan cakap sembarangan !! nanti dia ! kalau dia datang kt mlysia minah jambu nk tenyeh tenye mulot dia ngan cili padi termasok dia nye dot dot dot minah jambu nk tenyeh sekali sampai dia tertonggeng rabak !!!! lov u babyvox…….smile you on candid camera…. hahahahahaha……………adios !!!!!!

      0

      0
  16. Pakcik says:

    Malaysia 100% Pure Malaysian.

    0

    0
  17. alahai dunia says:

    klu betulpun gaya dieorg mcm monyet..tapi xperlu rasanya nak gelar safee & amirul macam monyet.lagipun dieorg 2 makhluk ciptaan Allah.Semoga dibulan baik nie,isteri si Sharil nie mendapat “Hidayah”..Amin.

    0

    0
  18. bobo says:

    eh shut up lah pompuan. cam bagus sgt je team singapore tu. setakat ramai pemain import boleh la. tak dapat pegi jauh pun tengok la

    0

    0
  19. BumbleBee says:

    Tak sabar nak tunggu Safee Sali buat jaringan gol guna bicyle kick lepas tue buat gaya monyet untuk celebrate especially kalau lawan Singapura. Baru epik. <—- setuju!!!!

    0

    0
    • bola api says:

      0

      0
    • Safee says:

      Dah ade pun..try cr kat youtube..die buat skill tuh mase ngn pelita jaya lawan team mane tah..cari je..mmg superb..si hidsyah bongok ni je xtau tu skill laki die skill jatuh pastu pura2 sakit tau r…

      0

      0
      • BumbleBee says:

        betul dh ade, mmg superb.. just harap2 dpt bikin yg latest punyer supaya dpt part celebrate buat gaya monyet tu..bru kaw2 bg bernanah mata pempuan tu tngok… sbb org2 yg bajet ade ‘englishedukesyen’ tahap majlis tertinggi cmtuh bukan kata2 kesat yg boleh bg die pengajaran…tp kene guna psychology yg makan dlm punyer…

        0

        0
  20. nsy says:

    menggelabah makcik ni

    0

    0
  21. ANIGONI says:

    Sudah2 lah tu jangan gaduh2…Bulan Ramadan bulan yg mulia…muhasabahlah diri…Melayu Singapore ke, Indonesia ke, Malaysia ke, Brunei ke kita kan beragama Islam bersaudara…jangan menghina sesama agama…marilah kita mengeratkan tali silaturahim…

    0

    0
    • Tengku Zawyah says:

      Betol tu!! setuju sgt2!!
      naper nak kecoh2, benda kecik pn..monkey comel jgk!! pa la salah nyer! kebebasan bersuara kan?!
      even kenyataan memang perit untuk di telan, tapi terima jew la ngan hati terbuka!!
      peace!! :)

      0

      0
      • cik ton says:

        eyh tengku zawyah, jumpe lg kite ye.. cik ton tgk bile kau komen msti yg negatif.. dr isu si hapek lagi.. ade mslh agkny die ni..

        0

        0
      • Ju On says:

        cian ko TZ…ske sgt sbut MONKEY…ce ko g tgk RIse of Planet of The Apes…kt dlm cite 2 byk spesis ko yg ko bleh ngorat…sesuuuuuuuuweeiiiii sgt!!!hahaaaaaa…

        0

        0
      • Singapork says:

        Bodoh!!ni lah kalo mentaliti lbh rendah dr kambing xde manusia yg nk jd monyet tp ko ni Tz x kisah pun jd monyet yee….tolol!!!

        0

        0
  22. bese jer says:

    sian nyer wanita yg bnama hidayah itu..semoga mendapat hidayah drpdNya di bln pose nih..meleis yg x sedar diri..ko igt ko dah duduk sana bagus sgt ke dr meleis yg kat mesia nih???time bln pose nih pon meleis kat negara ko bsepah je aku tgk isap rokok,mkn,minum air tepi jalan..tu blm kira meleis yg bertatu dah x heran dah..adakah aku patut mgelarkn mereka monyet di bulan ramadhan??wah,sungguh banyak monyet di negara anda yer puan hidayah..!!

    0

    0
  23. akizlani says:

    bonggok xbertempat…………………………..hidayah……………..mmg bonggok…….monkey brain…

    0

    0
  24. ANIGONI says:

    Sudah2 lah tu jangan gaduh2…bulan ramadan bulan yg mulia…kita orang Melayu Spore, Malaysia, Brunei & Indonesia kan bersaudara sesama agama…agama Islam yg suci…marilah kita mengeratkan silaturahim jangan menghina sesama kita…

    0

    0
  25. pinat says:

    kesian kat suamikan…isteri yg over…haisshh tak reti jaga air muka suami ke kak oiiii?

    0

    0
  26. Tok Kadi says:

    moga dpat hidayah d bln rmdhn ini..

    0

    0
  27. sukaati aku...... says:

    setau aku lah yg hari2 jumpa monyet lau pegi keja xda pun buat aksi mcm tu… kecuali yg d tgh tu la gaya ada lah ckit2 lbih2 lg time rebut makanan…. sory klu ada yg terasa…..

    0

    0
  28. Wyna Nubies says:

    As Salam,

    wow!kata2 yg mmg amat berani yer puan Hidayah!!
    kami orang Malaysia tak suka gaduh2 ni..tapi,kalau dah menghina KEBANGGAAN kami…puan mmg biadap!
    semoga anda diberikan HIDAYAH daripada-NYA..
    aminnnn…..

    0

    0
    • Lyn Qisara says:

      Dear Tigers Fan…Singaporean players were insulted with vulgarities and humiliated at the stadium with names like ANIMALS, DOGS ..I was there at the stadium. As such, why must your people insulted human that Allah created too all for the sake of a football match?? In life, to gain respect, you need to earn tat respect and if you dun want to feel hurt or angry or disappointed, dun do unto others as well. All human have feelings..Selamat berpuasa and semoga segala amal kita dibulan yang mu;lia ini diberikan ganjaran yang setimpal…Insyaallah..ami?n

      0

      0
      • Ape pun tak boleh says:

        dear Lyn Qaisara,

        Lau main scara terhormat, xde nye org nk ngutuk.. ni berlakon lebih.. ckit2 sakit.. terguling2, ntah pape. menipu je keje. ape ada hal lau menang pun kn?

        0

        0
      • kiasu singaporean says:

        oh so u think it is wise for hidayah to call them beruk as a way of a revenge?? haaa?? now u tell me?

        agree ngan komen atas, lions are scared. sbb tu bnyk berlakon. menang dgn xde maruah.

        0

        0
  29. Ann says:

    Oit korang! Korang kutok singapore bole lah. Ni kena kutok sikit dah naik angin. Lembik siaaa. Releks ar sikit.

    0

    0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      oi ann stupid baffalo!!!! kalau kutok biasa2 kiteorang boleh terima tau !! tapi ni ada perkataan MONYET itu yg kiteorang tk leh terima paham tak ???????? ape ! kau ni ada keturunan orang utan ke ha !!!!!!! kau pn sama je macm bini si shahril ni……

      0

      0
    • Annti-ann says:

      ni conferm typical malay singaporean.. ayat2 nk siaaaa siaa.. haih boyan boyan. hahahahah

      0

      0
    • Ju On says:

      ni spesis yg sewaktu dgnnye si bini kapten 2 kot…

      0

      0
    • ann siaa mangkuk tingkat says:

      sape yang lembik sekarang? kalau tough sgt apsal sket2 jatuh, sket2 sakit, korg la lion lembik. buat malu singa kat hutan je.

      banyak ko nye siaaa.. siaa tu dlm bahasa melayu perak maksudnye mangkuk tingkat. mmg mangkuk ko ni!

      0

      0
  30. Aishah says:

    Dasar betina ni Boyan Bonggok!!! Belahlah!!! Mawas!!!!

    0

    0
  31. TRULYMALAYSIAN says:

    Shop and be GORGEOUS link wife c kapten singapore kat fb… komen je kat page die…pandai nk ngutok org… mcm bgus sgt ko 2… panas ati tul bile ade org ckp yg bkn2 kat anak Malaysia ni…haish.. pompuan ni x syg mulot gak nye…biar die rase ape prasaan bile kutok org… ;p

    0

    0
  32. Syarih says:

    dia tu tak posa kot panggil orang monyet lak huh..geram aku…

    0

    0
    • pizza says:

      Tu la, aku agak Hidayah ni tgh PMS. Tu yang emo semacam. Laki dia tu sama2 main bola ngn Safiee kt Pelita Jaya tu, mcmana nak berdepan dgn Safiee agaknya bila si bini buat taik mcm ni. Bingai punya perempuan, akai tarak!

      0

      0
  33. Insan says:

    dye sape nk judge orang nie??!! ntah-ntah, main bola p0n x reti..suke-suke je cakap orang macam tu..

    0

    0
  34. lalita says:

    inilah perangai melayu singapore yang tak sedar diri!!

    0

    0
  35. ahaks says:

    minah ni kalau masuk Malaysia memang kena pijak arr

    0

    0
  36. keeptrolintrolin says:

    http://www.facebook.com/home.php#!/pages/Shop-and-be-GORGEOUS/290527075766

    jom trolin si minah makeup 8inchi cam opera cina ni kat sini. semoga dia dapat hidayah.

    0

    0
  37. adiedali says:

    MUKA BOYAN! MESTI KO KJE SALESGIRL KAN! TU JE MELAYU SINGAPORE MAMPUUUUUUUUUUUU

    0

    0
  38. alah singapura menang pun harapkan monyet import je,nak harap melayu singapura tak sedar diri semua jd monyet kot semuanya nanti!

    0

    0
  39. tyonko says:

    ass hole

    0

    0
  40. wannia says:

    haisyyy~ bahasa tak seindah namanya hidayah…..siapa dia nak mengelar manusia lain serupa binatang? smoga di beri HIDAYAH oleh NYA~aminnnn..

    0

    0
  41. Ayu says:

    Shahril tu kene suruh bini dia buat kenyataan maaf kepada pemain Malaysia esp yg dia Safee n Amirul…..dan semuuuuuuuua rakyat Malaysia…..Ajar bini kau tu sikit biar beradap!

    0

    0
  42. si tompok says:

    dia kata org kita monyet ek..fine..bajet dh bgus sgt kan ddk kt spore tu.aku as rakyat m’sia kata HIDAYAH SHAHRIL = BETINA MUKA BABI…agk2 dia mrh x statement aku ni.hahaha.advice to hidayah shahril – ko sdp ngata org,org kata ko babi ko mrh x?mulut tu jg sikit.ko tu dh la betina,bini org lg.jg la adab..bodoh!

    0

    0
  43. cikabombom says:

    oo monyet ekkkk……kat tengoh tu dah supo kenggeru dah aku tengok

    0

    0
  44. cikabombom says:

    oo monyet ekkkk…….yg tengah tu supo kenggaru dah aku tengok. ceh, name je hidayah.

    0

    0
  45. who cares says:

    rasa ngeri plak tgn tgn kiri si safee sali tu…xbahaya ke..aduyaiii

    0

    0
  46. alice says:

    waa sentap!! mmg sape2 wife,tunang atau GF football player ni mmg perasan bgs ek?? geram tau dgn perempuan nama shahril hidayah ni..malu seyh dpt wife mcm pompuan ni..mulut tak pndi nk jaga..tak bijak plak tu, pdhal dia yg monkey sbb ckp tak pki otak..jgn nak hina org Malaysia la, lu pun tak pndi main bola..baik lu jd monyet kat sarkis naik basikal, br kick!!

    0

    0
  47. Syafiq says:

    saman je… nak kire ape saman tetap saman.. sape sokong saya angkat tangan mcm saya..

    0

    0
  48. ctm.zainal says:

    KAMI SELAKU WARGA MALAYSIA NAK PEREMPUAN NI MINTAK MAAF SECARA TERBUKA! TAK DE ADAB LANGSUNG!!

    0

    0
  49. emmirqasyah says:

    name je hidayah..tp tak dpt hidayah langsung perangai nye.. Melayu Singapore tak sedar diri..asal kampung je pooonnn..KAMPUNG GEYLANG..la ni merempat di bumi sendiri…boooo la sama kau perempuan..tak yah nk kerek sgt jd org Singapura.. Sini Melayu kaya tanah..kau ade?? terjun lombong la weeiii..tak yah hidop…english laki kau kalah phua chu kang…tunggang langgang…piiirrraaahhh mabok

    0

    0
  50. klutz says:

    aku hairan betul la indonesia & singapura ni suka je cari salah pemain malaysia!susah betul la kalau ade orang yang mentaliti macam ni! yang bestnye, yang mengutuk ni semuanya terdiri drpd kaum melayu, ade kau tengok cina ke india ke mengutuk kaum diorang??sbb tu orang melayu tak boleh nak ke hadapan..bila jadi mcm safee sali je mesti kaum melayu sendiri nak jatuhkan sesama mereka.tak kisahlah kau ni melayu indonesia ke, melayu singapura ke tapi kau tetap ada darah melayu walau kau benci mcm mana sekali pun! nak2 kalau kau ni beragama islam…cukuplah!!its juz a game..it’s time for us to be unite…nanti disebabkan hal mcm ni, tak mustahil org2 western melabelkan kita ni M_YET!

    0

    0
  51. sis says:

    saya juga dari S’pura tapi saya tidak setuju apa yg dikatakan oleh Hidayah…
    akan tetapi saya sungguh kesal…
    di bulan baik ini pun dia mahu cari fasal dgn saudara Islam sendiri….

    0

    0
  52. satu malaysia! says:

    To Shaz yang ada family di Singapore tu,maaf lah.hanya kerana seorang rakyat dari singapura buat penghinaan,satu singapore terkene tempiasnya. Itu nasib lah. Utk pengetahuan hidayah..atau semua orang,jaga adab pertuturan.jgn pasal sorang je kau hina,sampai semua org terkene tempias.sekarang.rasakan.jgn nak dtg malaysia.we hate u.JB pun jgn sesekali kau jejak faham!

    0

    0
  53. Lovelyvic says:

    Hidayah yang kurang hidayah dariNya sungguh perempuan ni. Pastikan ko buat plastic surgery kat muka yang tak berapa cun tu dulu sebelum masuk Malaysia…. kalau tak… mmg nahas ko kami org Malaysia kerjakan…
    Bangga sgt yer duk Singapore… ha dok la ko kat pulau yg lebih kecik dari negeri Selangor tu… jangan sesekali ko tergerak nak masuk Malaysia.

    0

    0
  54. nana says:

    memang tak ada insurans mulut perempuan nie…

    0

    0
  55. Eenie Meenie Minee Mo says:

    Err , pandai sangatlah tuh ..

    0

    0
  56. joji says:

    melayu singapore tertindas yang tak sedar diri

    0

    0
  57. rajalily says:

    woi org singa pura-pura makin dah xda adab! perangai dh jd cam vavis!!! ampa ingat ampa baguih sgt dah ka?? bru up skit dh nk berlagak…blah la! kpd hidayah shahril toksah dah bgga sgt! kalau bg hg main tobat jd mcm babi tgah kangkang apa! perangai mcm barua!

    0

    0
  58. lyn says:

    walaupun kami kalah..tp kami bangga sbb 100% kami true malaysian..kesian aku tgk ko hidayah sbb ko perangai ko menunjukkan betapa rendahnye pemikiran ko..cian ko kan..

    0

    0
  59. teletubbies mengamuk says:

    ALLAH bagi muka da lawa…tp mulut anda mengalahkan haiwan gemuk yg warna pink tu..sape anda,nk kata orang monyet…suami awk tu terror sngt ke main bola sepak??? setakat ketua pasukan negara temasik tu jaa..jaga percakapan anda…klu org da kata..baru nk sue2 owng…jgn tunjuk sngt yg anda tu…tk berilmu..thingking still lagi mcm budak tabika…budak tabika pon profasional,tk de nk maki2 org…

    0

    0
  60. teletubbies mengamuk says:

    *thinking

    0

    0
  61. apa da... says:

    tidak betamadun nya bini sisharil ni kan………kesian laki dia ni tau dpt bini yg tiada adab sopan santun…..

    0

    0
  62. natasha azmi says:

    hebat ape safee sali nan amirulhadi .. bukan sume org leh wat mcm tu .. haish cube tgk gune mata ,, x mcm monyet pun ,, nampak hebat dan bergaye =)

    0

    0
  63. apple says:

    segera like kat fb “Kami tuntut @hidayah17 ‘Isteri Kapten Singapura’ mohon maaf secara terbuka”

    0

    0
  64. tak habis lagi geram dengan pasukan singapore sebab banyak berdrama 27 julai lepas, timbul pulak kes is3 kapten depa me’monyet’kan hero harimaumalaya. silalah mintak maaf. dan jangan sebarangan boooo kan orang di twitter, buruk padahnya.

    0

    0
  65. cik ton says:

    die ni, tak payah uji akal, tgk muka da taw, bodoh.. jgn sampai gua kerat lu 18, br lu taw erti penyesalan.. lalalalala

    0

    0
  66. umporno says:

    tapi bagus jugak dia provoke camtu sebab nanti masa Malaysia lawan Singapork lagi mesti pemain2 Malaysia main setengah mati kasi sepak singapork punya ranking jauh2…sepatutnya dia kata kat rajagobal sebab pasal kedegilan raja lah malaysia kalah… still kekalkan pertahanan yang lemah dan tak nak panggil pemain2 senior… dah kena maki baru nak panggil zamani misbah ngan senior2 lain…

    0

    0
  67. Gee says:

    haiii ape lah naseb malaysia nih.. g indonesia kena naik keta kebal. itu belum cukup lagi ngan kutuk sana-sini walaupun dah menang. ngan singapura pulak, jadi camne walaupon kalah. sape yg tak puas hati sbnr ye? aku rase malaysia memang hebat sbb ramai giler yg cemburu ngan kita. law dorg x cemburu mesti tak timbul isu camni kan.. HIDUP MALAYSIA!

    0

    0
  68. jalaklenteng says:

    nie kalu betul2 tepat nie,mmg tiptop gol eh…
    mase 2 la baru hidayah nie sedar ptut nye die kene lahir kt malysia bkn sngpore…
    mng nasib je 2…
    GEREEKK SAYYY,,,,
    sial la,puiiiiiiii…

    0

    0
  69. mulut capoi says:

    Macam muka ungka hidayah ni….make-up macam lotong….patut pun gelar org. monyet.
    Dia ni macam kera kena belacan bila tengok laki dia main bola.
    Tak cantik la pompuen ni macam beruk mat yeh.
    Lawa siikit dari orang utan.
    Kalau gelak macam mawas, Kalu dia makan haa..memang sebijik macam monyet.
    Dia ni suka makan pisang montel….
    Mata dia kerkedip2 macam beruk.
    KESIMPULANNYA DIA NI LENGKAPLAH PACKAGE AL-nyet-nyet. Ambik ko aku dah tangkap kurung dlm. kandang. Simpan nnt. kita buang kat boya air keruh, melaka.

    0

    0
  70. y2j says:

    dia ada hak nak tulis apa pun..lagipun tu twitter dia kan..yg penyokong Malaysia boo bila lagu kebangsaan Singapure dimainkan..apa cerita?? pancar laser lagi kat goalkeeper Singapura..bukan otak MONYET ke??
    Bila Malaysia menang,kita happy..tapi bila kalah wat la bising..pemain Singapura pura2 cedera la,berlakon la..
    Itu semua dinamakan time-wasting,dah adat permainan kan..Please Malaysian fans, jangan jadi SORE LOSER..The FACT is , Singapore deserved to win..
    Pasal bak twittter ini, Safee Ali & Amirul Hadi boleh wat official complaint..Seperti Chelsea yg wat official compaint pemain Israel kena boo ngan penyokong Malaysia..Tuan punyer badan pun x kisah, knapa yg lain emo sngt..lagipun saya percaya, tujuan Hidayah hanya sebagai sarkastik atau provokasi kepada penyokong Malaysia..
    Abg Nara,be fair la..Jgn nak mengapikan sentimen kenegaraan..Im one of ur regular blog reader..but tis time u really let me down with ur article..Be profesional k.. Enuf is enuf… Btw,saya orng Malaysia yeah.. Cuma bukan yg emosi.. Cheerss….

    0

    0
    • shaf says:

      tak boleh nak bebas sangat y2j,
      kalau ade org kutuk ISlam, org melayu, nabi, rasul, Allah gune twitter ke, blog ke, pon kita tak boleh diam je.

      sebab tu lah ade tindakan siber bagai….

      yang pancar laser, xde bukti mcm kat twitter

      0

      0
      • y2j says:

        Shaf,

        Thanks for ur opinion.. Cuba baca apa yg saya tulis,
        “Lagipun saya percaya, tujuan Hidayah hanya sebagai sarkastik atau provokasi kepada penyokong Malaysia..”
        Dan saya percaya Safee Sali & Amirul Hadi x wat official compaint kerana perkara ni remeh..
        Bab pancar laser pula..x tengok siaran langsung ke??
        Pengadil stop game utk beberapa minit, dan menyuruh match commissioners utk ambil tindakan..
        Malah,kawan dari singapure dengan sarkastik sms “aik,siap guna bantuan laser ke utk score goal”

        0

        0
        • kiki says:

          Aku kat stadium time tu, tak perasan pun ade stop perlawanan sebab laser.. beberapa minit plak tu ko cakap! pelik betul! yang aku nampak dan saksi secara live permainan byk stop sebab player singapore asik pura2 jatuh saja!

          yang laser tu, ade sorang mamat ni cuba utk menghalakan ke gk dia tp xsempat pun dia buat dah kena boo dgn kami yg ada kat stadium ni!

          0

          0
        • colico says:

          Dahlah y2j aku rs ko ni bkn org malaysia pun saje nk pura2 jd org malaysia,apa yg aku nmpk dgn jelas xde pun perlawanan terhenti beberapa minit hanya sbb laser tp apa yg aku nmpk dgn jelas adalah perangai pelik pasukn singapore yg selalu n kerap sgt pura terjatuh,pura2 cedera wlupun sbnrnya yg terkena tu sipi shj tp mengerangnya mengalahkn org kn lggr lori balak,blm kira lg apabila singapore nk tkr player bole lak player dia jln perlahan-lahan sbb nk lengahkn masa smpi terpksa sorg player malaysia ni tolak dia sambil berlari..mcm ni ke profesional?aku rs kalo lah pemain2 antarabangsa tgk mmg Dorg pun geleng kepala la tgk drama2 singapore ni bt malu negara je!!!

          rs kalo

          0

          0
    • justme says:

      Guess what? i don’t think you are Malaysian. Come on la, kalo nk pretend pon jgnla kasi kantoi. Lg satu, ko blaja agama tak? dlm Quran pon ckp kite tak blh menyamakan manusia dgn makhluk lain. Conclusion, Hidayah ni dah lakukan dosa. Tp some Malaysian yg boo lagu singapore tu just ignorant. That’s clearly some big different there. Aku bkn nk ckp yg boo tu betul tp kalo mcm tu pon tu ko blh ckp dorg otak monyet, jadi Hidayah yg dah terang2 ckp org monyet tu sepatutnye dihukum lg terukla. Besides, ape salah Safee Sali and Amirulhadi smpai layak dipanggil monyet? Lg memalukan sbb Hidayah ni org islam yg sdg berpuasa di bulan Ramadhan. Berkata buruk kpd saudara mukmin hukumnya dosa besar. Fikir2kanlah.

      0

      0
      • y2j says:

        Justme,

        You’re wrong my friend…Im Malaysian..Blh suruh Abg Nara
        check ip saya..from Melaka..Btw,im Chinese yeah…
        “dlm Quran pon ckp kite tak blh menyamakan manusia dgn makhluk lain” Kalan awk nak ckp pasal dalam Quran, saya kurang arif walaupun saya pasti terdapat petikan di Quran.. Tapi yg pasti kalau Hidayah bersalah dalam soal agama kerana memanggil Safee Sali dan Amirul Hadi sebagai MONKEY..apa kurangnya pengomen kat kat sini..perkataan seperti SIAL,BABI,ANJING,NAJIS dan lain2..Bak kata awk
        “Berkata buruk kpd saudara mukmin hukumnya dosa besar.” Cuma saya menyaran agar jgn ambil kisah n jgn emosi apa yg Hidayah tulis..Malah Hidayah pun dah tutup account Twitter..Knapa pengomen (org malaysia) nak caci balik Hidayah??Setahu saya, bulan Ramadhan bulan yg mulia..Sebab tu saya tegur Abg Nara,jgn nak mengapikan sentimen kenegaraan.. Itu je.. Selamat berpuasa… Cheerss

        0

        0
        • Y2j says:

          Abg Nara,

          Maybe abg boleh delete komen yg ada perkataan kesat dan yg kurang elok..Sempena bulan Ramadhan, jaga tata tertib setiap pengomen..After all, Islam is beautiful..
          Cuma segolongan yg emosi, mencacatkan blog abg..
          Selamat berpuasa..

          0

          0
        • Saya says:

          dr ayt nmpk sgt x skong ngra sndiri
          between ak pn x skong org dok ktuk BABI, SIAL, AN…..G kt c dyh nii.tmbh2 bln Ramadhan ni kn x baek buat dosa tp
          psti ke tuan pnye bdn SS & AH nii x trase hati x ksh even x buat official komplen pn.kalo ak duk tmpt dia org pn sapa x trase pns weh hdup sbgai mnsia ats mk bumi ni tibe2 kt tweet org lain dsmakn ngn mnyet..sal boo kt Sgpore ko pkr tp isyrt LOSER pemain Sgpore tyg cm ne? N Tau x sbb pe rmai yg hangin ngn dyh nii ce g selak page2 bola sepak….husband c dyh nii brkwn dgn SS siap main skali kt Liga Indonesia mntk baju lg sbgai tnda prshbtn. x kn la c dyh ni x tau hsband dia brkwn ngn sape even x rpt tp msti ade tau jgk kn…sal kngraan sape yg stat dl??? sblum nii pn mcm2 komen pykong Malaysia ngn Sgpore nii duk brbls kutuk team ngra lwn..brlmbak tp yg nii plg PANAS TERAMAT PANAS bila hinaan M…T dlemparkan oleh ISTERI KTUA PSKN SQUAD SNGPORE @ KWN SS…ptt ke??? Laen kali jg mlt. th fb tweet hk c dyh nii kn tp sblum trtaip tu pndg2 lu org skliling…jgn maen tibai jerr

          0

          0
        • zara says:

          Y2j: hellooo..sape kate Safee Ali xbuat complain..die siap suruh hidayah ni mintak maap k…lain kali pegi bace banyak2 dlu baru dtg buat statement

          hak bersuara ke hape kena la betul pada tempatnya!

          0

          0
        • y2j says:

          bukan x sokong negera sendiri..masalahnya segelintir penyokong Malaysia memalukan..Kita anggap apa yg Hidayah buat tu salah..Dia pun dah delete account twitter dia..x usah dah diperbesarkan..
          Sebagai contoh : website2 politik guna superimpose
          pemimpin yg x disukai yg mengaibkan lagi..tujuannya
          ialah memprovokasi dan sarkastik..

          0

          0
        • y2j says:

          Zara,
          Zara,

          Ok,saya terlepas bab Safee Sali x wat complain..
          ini saluran yg betul, wat official complaint..Soal
          Hidayah minta maaf kat Safee Sali,terpulang kepada mereka berdua..Kita suka nak hentam orng lain, tapi masalah kita pun sama gak..Salah orng lain kita nampak, tapi salah sendiri kita x nampak..At the end,
          2 x 5, 5 x 2 juga..

          0

          0
        • y2j says:

          Zara,

          Ok,saya terlepas bab Safee Sali x wat complain..
          ini saluran yg betul, wat official complaint..Soal
          Hidayah minta maaf kat Safee Sali,terpulang kepada mereka berdua..Kita suka nak hentam orng lain, tapi masalah kita pun sama gak..Salah orng lain kita nampak, tapi salah sendiri kita x nampak..At the end,
          2 x 5,5 x 2 juga…

          0

          0
    • yany says:

      y2j, aku faham point kau. tapi untuk benda-benda macam ni, entahla..bak kata pepatah, cubit peha kiri peha kanan pun terasa. Singapore dah menang, what else yang diorang tak puas hati? Memang betul pemain singapore saja lengah2 kan masa, dan memang ada penonton malaysia gunakan laser but thats fair enough. Diorang dah menang pun. Kita takde ungkit pun pasal diorang lengah2 kan masa, buat lembih jatuh bagai. Tapi kemarahan kami sebagai rakyat malaysia sebab tibe2 je si hidayah ni buat statement mcm tu. Sengaja ke ape? Kau rasa kalau kita biar je bagi Safee and Amirul Hadi tu yang setel, suruh Hidayah tu minta maaf, kau rasa Hidayah tu akan delete tak twitter dia? Dia dah kena hentam teruk dengan Malaysian people baru dia delete twitter tu kan? Dia takut kena hentam kan? Orang macam ni kena push, kena pressure baru dia tau langit tu tinggi ke rendah. Bukan maksudnye mentality kita sama dengan dia, tapi ni maruah wey. Kau suke orang samakan kau dengan binatang?
      Peace.

      0

      0
    • Gee says:

      saye rase ape yg berlaku tu adelah rentetan peristiwa yg berjela2 yg membawa kpd kemarahan pyokong malaysia. mungkin org malaysia yg berada di stadium itu sendiri sudah hilang sabar dan fikir utk ape menghormati negara lain jika negara lain itu sendiri tidak menghormati mereka (kita). sebab tu lah boleh berlaku kes laser melaser dan boo mengeboo.. biasalah manusia pon ada batas kesabarannya. lepas ni kita tengok pulak macam mana kalau indonesia turun padang kat malaysia. mesti lagi teruk kena….

      mestilah mereka bising kerana cara singapura utk mengekalkan kemenangan adalah cara yg tidak boleh diterima akal. dgn berpura2 sakit badan? apakah itu satu taktik utk menang? taktik pengecut barangkali? apakah taktik seperti itu yg dikatakan sbg adat permainan? apekah world cup akan dipenuhi dgn taktik anoyying sebegini yg awak katakan sbg adat permainan?

      safee sali dan amirul hadi sgt kisah. saya rase itu pon awak tahu.

      utk apa memprovokasi rakan suami sendiri? saya sgt tidak jelas d ctu.. provokasi spt apa yg hidayah inginkan?

      abg nara hanya myampaikan apa yg dia rasa seperti awak menyampaikan apa yang awak rasa. so, jgn blame kan dia..

      sentimen kenegaraan itu tidak wujud, yg wujud adalah rasa simpati dan sakit hati apbila melihat hero kebanggaan negara diperlakukan sebegitu rupa oleh orang LUAR. kalau awak betul patriotik pada negara awak ini, maka tentu awak jelas dgn pepatah cubit paha kiri paha kanan pon terasa sakitnya. persoalannya sekarang y2j, apekah awak berdiri bersama org malaysia?

      0

      0
      • tukul besi says:

        ak stju gila ngn Gee n Yany
        y2j…x abih2 ulang sarkastik ngn provokasi dlm ayt ko
        x reti beza ke ko yg x phm soal maruah ngra
        bab sentimen kngraan pndai plk ko phm ek..kata org Malaysia
        dlm ayt ko ak prsn cm ko lebih kesiankn Sgpore..tp ak x ksh tu hak kau.. lntaklah
        yg Sgpore kene ckit jerr weh brbndg ngn pemain Malaysia..x ingt ms maen kt Indon siap naik kete kbl
        ms team kbgsaan nyanyi lagu Negaraku…org Indon boo lg truk…x ingt ms goal keeper Malaysia kene laser jgk bnyk kali
        soalnye skrg kalau bnde ni brlaku lagi kt team Malaysia future nnti
        agak2 brani bela x??

        0

        0
    • mulut capoi says:

      pungkoq hang samdul….mana bolih bagi muka….
      nanti melampau, lain kali biar hati2 Malaysia jangan senang2 nk. buli……….
      kang nanti baca jampi tiup ikut angin terguling kuttt…..jangan main2 nak hina2…..jejak sini nanti cirit-birit kut. Jangan cuba main kotor….takkan nak biar kut.
      Kalu laki hang main kat malaysia silalah datang….
      Kita ludah dia……..
      Kalu dibiar pemain2 kita depa buli nanti…..dajai sungguh ….
      .

      0

      0
    • lolipop says:

      Nyampah lak aku ngan y2 j ni konon mcm bijak sgt la tu,aku rs ko ni mmg org singapore ntah ddk je kat melaka menumpang…ni pasal isu org negara ko tu menghina player malaysia yg ko lbh2 ni apa hal lak provokasi lah,itu lah ini lah pemain israel la,superimpose la politik lah,ko xtau ke org pun nyampah bc statement ko tu ke ko ni sedara mara adik beradik si Hidayah otak monyet tu???

      0

      0
  71. mulut capoi says:

    idung kembang macam beruk…

    0

    0
  72. Dhamam says:

    semoga hidayah mendapat hidayah

    ++ceyh y2j ni chineese ka, patut la. hihi

    0

    0
    • miss_hujan says:

      hidayah muka busuk..klau nk compare ngan monyet..monyet pun lg cute dri muka ko ..sah2 mental ko sakit..bingaiii

      0

      0
  73. Gaya bermutu..duh! says:

    Bila orang kata monyet tak dapat terima…tapi bila pihak dia kata orang lain anjing..tak komen ape2 pon?!…adat manusia…sering tuding jari pada orang lain selain diri nya sendiri..dasar Anjing!…LOL!

    0

    0
    • yany says:

      sebab tu pepatah cakap, jangan dijolok sarang tebuan. yang bengap sangat samakan orang dengan binatang tu kenape? habis tu takkan kitorang nak diam je. cuba kau fkir, kalau perempuan ni tak mula mengata, kitorang orang Malaysia pun tak ingin la nak mengata orang macam2. what u give u get back la. kau pun mengata orang dasar anjing tu hapa benda? Tu la, bodoh sombong. cit!

      0

      0
      • Saya says:

        gaya brmutu…prngai x brmutu

        sbb pe hal ni jd Panazzz weh ko th x…yg hina pemain kt org adlah ISTERI KETUA PASUKAN ngra ko
        diulangi SKALI LG.. ISTERI KETUA PASUKAN ngra ko
        x ke sdkit sbyk mlmbgkn ngra ko
        kalo org bese2 kt org x endah la weii
        rs gah sgt ngn status istri ktua pskn????
        dh mng sdh r…bikin kecoh plk

        0

        0
      • bujang says:

        Jangan kacau kandang rimau,,,aummm……

        0

        0
  74. haktuihh says:

    apesal xpat nk search fb MONYET ne hah ? alaa. ke dah deactivate account ? takot ek ! . kesian. nasib le ko tu dok kat singapore . ko dtg kat malaysia n try tunjokkan muke kau, gerenti xhidop lama minah ni. minah camni sesuai simpan kat zoo . ntah2 zoo pun tanak trima MONYET mcm die.

    0

    0
  75. Hitam kuning, hitam kuning, hitam kuning, hitam kuning! Go tigers! Go tigers!
    Hitam kuning, hitam kuning, hitam kuning, hitam kuning! Go tigers! Go Go tigers

    0

    0
  76. eyda says:

    mulut bau longkang…x der la cantik mana pun orgnya..sian laki dia..

    0

    0
  77. hmmmm... says:

    MOnyeT??mmg monyetla dia tue,MONYET!!

    0

    0
  78. moon says:

    to hidayah….bicycle kick yg pe’e n kanchong buat tu hubby ko mampu ke buat? ko ingat both player msia tu sjeje buat bicycle kick haa? skill tu woi….papepun thumbs up to pe’e n kanchong!!!

    0

    0
  79. nana says:

    cam bangang….woit nie nk bagi tau wahai HIDAYAH MONYET, Safee sali tue penyerang TERBAIK ASIA ketika ini.. Kau Ado????? suami ko ado????? bla la…..main sikit2 nk rebah x skill langsung. MOGA ALLAH BAGI HIDAYAH kt ORG MCM Ko…NAMA jE Hidayah x mencerminkan peribadi langsung…CIAN KT LAKI KO DPT ISTERI CAM KO…BOOOOOOO……

    0

    0
  80. pena says:

    MOGA HIDAYAH MALU NAK MASUK MALAYSIA…TAKKAN TAK MASUK MALAYSIA KOT…TAK MUNGKIN…

    DOA2 ORANG TERANIAYA INSYAALLAH TERMAKBUL ..AMIN..

    0

    0
    • pokcik says:

      Gilo ko x msk malaysia…dio tu bkn kayo sgt negaro dio yo yg ala2 kayo dio tu bkn nya Victoria beckkam laki dio pun bknya David beckkam takat cam tapak kasut Beckkam adalah..beli minyak pun kat malaysia shopping pun kat malaysia ni lah dia jns monyet dah berak makn taik sendr..wat malu yoo ko ni…

      0

      0
  81. pena says:

    MOGA HIDAYAH DIBERI HIDAYAH..KALAU MONYET, TAK PAYAH NAK MASUK MALAYSIA…MALU LA KALAU HIDAYAH MASUK MALAYSIA…

    DOA2 ORANG TERANIAYA DIMAKBULKAN ALLAH..

    0

    0
  82. lembu pakai stokin says:

    MONYET???adoyai…x boleh pakai bahasa yg lbih MULIA sikit ke/??mcm budak2 btol la…

    0

    0
  83. Budak Cheras says:

    Nama jer Hidayah..Tapi x der HIDAYAH langsong kat ato dia…

    0

    0
  84. KARMA says:

    KARMA can be a monkey too dear ;)

    0

    0
  85. nana says:

    muke Hidayah tu lebih teruk dr m….t .hidung kembang semangkuk…kah3x…memang hidung m….t yg punggung merah tue…wahaha…Untuk abang Nara jgn bimbang kte org tetap sokong abg nara di atas semangat pertiwi..semangat sygkan rakyat malaysia…Untuk Safee Sali N Amirul Hadi Zainal teruskan kecemerlangan anda…Anda tetap di hati Kami Rakyat Malaysia….SAFEE SALI THE BEST…LOVE U…HIDAYAH HATI BUSUK….BOOOOOOOOOOO

    0

    0
    • annn says:

      seriously org melayu s’ngapore byk yg tk cantik. tp itu semua Allah punya kuasa.. yg pnting kite bersyukur dengan apa yg ade pd diri kite.

      0

      0
      • nana says:

        org malaysia memg selalu bersyukur di atas kurniaan allah s.w.t…tp org singapura memg jenis yg x tau bersyukur n brlagak x bertempat…ter emosi skit..lau bab yg membabitkan maruah malaysia memg hangat jerk…

        0

        0
  86. Bengang says:

    Aku memang bengang sangat..kenapa orang2 melayu singapore ni sombong2 dan bongkak2 belaka..eksyen sgt dengan dolar korang and kemajuan kat sana ke? Xpayahla macamtu..kita ni sesama islam..kalau aku jadi hidayah, aku malu nak cakap macamtu sebab rata2 yang mewakili singapore bukan 100% pemain singapore! Lagi satu Anugerah planet baru2 ni..OUTDATED xingat! daripada lagu2 sampaila ke clothing korang macam org dulu2! Gempak lagi Juara lagu kat sini hehehe..

    Tapi KAMI xdela kutuk u all macam tu! Katanya orang singapore ade manners! Manners kebenda!!

    0

    0
  87. Farah says:

    Hidayah2,muka cantik tapi perangai buruk..bln2 puasa y indah ni ko buat ramai dok mengutuk ko..siap ckp kt fb tak nk tulis bi takut orang Malaysia tak faham,.bangga sangat ke pandai bi?tp agama tak jaga?nnti dalam kubur,kena tanya pasal agama bukan pasal pandai bi ke tak..at least,Melayu kt Malaysia tak ditindas tak seperti kt negara tuttttt……so,Hidayah moga2 ko mendapat lebih banyak hidayah..

    0

    0
  88. cheleen says:

    xsekolah agaknyer…binatang n manusia xdpt bezakan…agak2 kalo cikgu die bace, mesti kecewa…penat bg ilmu tp anak murid, B4NG4NG….isk..isk…isk…

    0

    0
  89. xoxo says:

    hidayah17, nape ckp org mcm monkey,tak baik tau. awak rasa awak tu manusia sempurna ke. ntah2 awak yg monkey, hanya monkey yg mengenal monkey. hehehe.

    0

    0
  90. mak Dah femes nOK says:

    ingatkan orang indon je macam ni, rupa nya orang singapore pun lagi terok. tak sedar diri ke. minyak pun beli kat JB, (MALAYSIA) lagi mau bising, menyalak selupa angjingggg….. bodoh!

    0

    0
  91. annn says:

    orq s’gapore memang cm tu… padahal melayu dia paling taraf bawah sekali kt sana…kecian.. bila dtg jb shopping belagak giler gaban.. diorg memang suke cari pasal…ari tu je nk langgar kete abg aku..ape lg kejar lh semula.. bila abg aku himpit tau takut… diorg memng belagak lh.. dh byk trjadi kt Jb nie..so org singapore kiter bejiran.. jd jgn lh nk belagak sgt… hormati jiran anda..

    0

    0
    • jajan says:

      Annn , sya sokong sgt pendpt awk 2… majoriti yg masuk m’sia msing2 dgn lagaknya.. tapi xsemua cmgitu…

      Apapun sya bangga sgt sbb kita kalah BERMARUAH tau…
      xda pemain import & drama….
      harap hidayah @ suami dia mohon maaf atas kata2 die 2. Hidayah patut malu tgk pemain negara die main mcmana..

      0

      0
      • Abgbro says:

        Johor tolong tutup paip air …

        0

        0
        • hahahaha…yg ni mak mmg stuju…..tutup paip air tuh…suh diaorg pki air laut…

          0

          0
        • mulut capoi says:

          Kita bagi air kencing kita bior demo proses untuk minum ….hahahahahaha…….
          Alamatlah Hidayah ni x mandi junub…kuikuikui……
          Masa aku duduk kat Melaka dulu hari minggu punyalah ramai mat2 dan mek2 singa datang kat Mlaysia, siap ngan motor2 besar ….racing macam jalan bapak demo punya….
          Duduk umah flat walau nyak duit…nak rase duduk selesa ada yg. beli umah dijohor…ha….ex bukan main….org. pulau naik darat…..
          kadang2 tu ingat ke nyonya tapi melayu………..
          Ramai yg. mai Malaysia cari makan…dah menetap pun sini….nanti jika mati nk. kebumi kat mana …..tanah dah x ada……….
          Itulah jangan sombong jika berjiran…….

          0

          0
        • Razilah says:

          Mulut capoi – awak, harga pasaran rumah flat kt spore yg ade 2 bilik tdo (3 room flat) paling cikai S$200,000 = RM480,000.

          Kebanyakkan melayu spore tinggal di rumah flat yg ade 3 bilik tdo (4 room flat)/ 5 room flat/executive flat/ maisonette (rumah flat 2 tingkat). Harga dari lingkungan S$300,000 – S$800,000 = RM720,000 – RM1,920,000.

          Itu baru harga rumah flat ye saudara :-)

          Kereta proton >$70,000, oleh sebab COE (certificate of entitlement) nye yg tinggi.

          Bukan sebab bnyk duit tapi hanya tinggal flat tapi kerana flat2 kita nilainya tinggi, bersih, selamat dan berkualiti, serupa condo atau apartment walaupun hanya ‘flat’. Rasanya harga flat hampir RM2 juta tu bole dpt rumah ape eh di msia? :-) :-)

          Saya suka msia sbab harga rumah yg berpatutan dan semua rakyat bole beli. Tak kira pangkat dan darjat, kalau ada tanah, bole buat rumah sendiri :-)

          Dan saya sesunggunye bkn sporean yg mengade2. Atuk nenek org jb yo! Saya biasa balik kampung, slalu raya kt kmpng dan saya anti sporean yg gedik dan action lebih bila masuk jb.

          0

          0
  92. Karl says:

    Kalo nak ikutkan, yg macam monyet ialah pemain Singapore. Tak kena pape pun sakitnya sampai kena usung….

    Dasar taktik kotor monyet Singapore…
    Singapore = Pengecut
    Singapore = Zoo Monyet

    0

    0
  93. CikCT says:

    : : hambekk kau!! suke suki jek nk ngutuk player kami yer.. sekali ko kutuk.. juta2 kali kami kutuk ko balik.. nahh hambekk!! : :

    0

    0
  94. john labu maki says:

    lu menyalak bnyak kuat ar……..serupa mcmnan anjing…..agak2 arh…..sekurangan2nya kami men dengan jujur….bkan mcm dengan pemain sngapura….main penakot…..cilaka punya singapura…….tunggu blasan kami…..fisabi lillah….amar makruf nahi mungkar…kami akan blas blik….ingat/….??????????????????????????????????????????????????

    0

    0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      apeeeeeeeee yg kau merepek ni john ? nk balas ape nye??????? bila singapore malaysia nk lawan lagi??? laaaaam…….bat..laaaaaaaaaa !!!! ape2 pn bawak bersabar ye johnnnnnn smile u on candid cameraaaaa hahahahahaha………….adiosssssssssssss !!!!!!

      0

      0
      • mulut capoi says:

        Orang tengah membara ni…kan nahas ko minah jambu aku tempeling nanti…ko pompuen apa tau, maruah Malaysia dicemarkan.
        Ko x tau pasai bola duduk diammmm…

        0

        0
      • hmmmm... says:

        minah..jangan2 ko ni c HIDAYAH tu koTT?XD..AKU TK taula nasib ko dtg malaysia..

        0

        0
  95. aspire5580 says:

    tang mana mcm monyet..aku x pk mcm tu pon…den ghaso si hidayah tu ponah buek aksi cmtu kot..

    0

    0
  96. dell says:

    rasa-rasanya lepas ne kalau singapore ada match lagi dgn malaysia kat sini ako nk tgk si hidayah xde hidayah ne berani x jejak kaki ke malaysia dan berhadapan dgn jutaan peminat bolasepak malaysia lepas statement berani mati yg kau buat ne.

    0

    0
  97. Roy says:

    eiii..budget bagus tul bini Shahril Ishak….rse nk marah lak aq hina2 pemain malaysia ni…sabo jer la bln2 ramadhan ni

    0

    0
  98. achhiuu says:

    tumpang tanye.. Sape shahril ishak?

    0

    0
  99. AREEN says:

    lepas ni….klu hidayah msk m’sia…mmang kena baling telor busuk ler…

    0

    0
  100. eza says:

    hahaha lawak r pompuan 2. Name Hidayah, dh cantik dh 2 maknenye.. tp sayangnye perangai n mulut xsecantik name.. patut ko tukar name ko 2 la~ so shame~ xseswai tau! bg aku, monyet liar kat hutan 2 lagi cantik perangainye dr ko~

    0

    0
  101. melissa says:

    ehh..lagi teruk rupanya bahasa isteri dia ni kan..ingatkan bahasa ex-gf KFCM je teruk..kalau camtu ceraikan jelah..hehehe (gurau je :P)

    0

    0
  102. ujang9897 says:

    dah malu deleted akaun….apa la..

    tu la masalahnya ckp tak pikir dulu…hihi

    layan biodata safee sali

    http://azfar9897.blogspot.com/2010/12/biodata-safee-sali.html

    0

    0
  103. karo says:

    safee dah pon bikin bicycle kick ni mase kat pelita jaya….
    ha tgk sini…mantap

    0

    0
  104. luvie says:

    teruknya ayat dia cakap macam tu..boleh saman ni tu ayat…tak ada budi bahasa betul…kurang ajar tul…

    0

    0
    • mulut capoi says:

      Tak lama lagi tuh…tak jaga maruah laki..mungkin skrg. ni berantakan ngan laki dia, xpasal2 cari sakit.
      Ganggu profesen laki…nyebokle…..apa pasey isteri/tunang mat bola selalunya lebih sudu dari kuah.
      Dia org. ngedik lebih…x lama Hidayah ni kena tinggallahh……
      Tak pandai jaga laki kalu mcm. ni….rimasss…
      Pompuen monyet mcm. ni laaa……..
      Kamu duduk diam2 kat umah jangan sibuk urusan
      org. lelaki dasar mulut puki ayammm……..

      0

      0
  105. cik tipah says:

    dia dh biasa bergaul dengan monyet sbb tulah main boleh dgn aksi monyet pon x boleh nk beza!!1 dasar monyet macam tulah….

    0

    0
  106. yekekochinese?? says:

    Dear y2j,

    don’t be so hypocrite la..chinese la konon..melugeh yo kau nie!! Nyampah plak aku bace komen2 kau ni..Nak tunjuk berilmu plak kat cnie.. Tak habis2 dengan perkataan provokasi & sarkastik ko tue..tue je ke perbendaharan kata yg ko tau?? haha.. Btw, that’s not monkey skill that’s a hero skill..ala-ala martial art skill..singapore player ada ke?? Jealous la tue..haha

    0

    0
  107. Mass says:

    what the fuck
    Sporean Malay mmg cm tuh kiase gila..
    xde Civilization btol..
    xsdr diri ddk Negara sendiri pon merempat..
    cm Lembu ko dikerja kan oleh bangsa asing..
    Artis2 Spore smua dtg Msia cr makan merempat gak beb..
    so xyah nak ngutuk orang lebih..utung Malay kat Malaysa nie tau hak istemewa org Melayu dijaga…
    U alls je dtg Msia merempat cr sedekah hahahah

    0

    0
    • ANIGONI says:

      To Mass, siapa yg tak civilize melayu spore ke melayu malaysia? Dgn berkata lucah F*** tu civilize ke? Renung2 kan lah ya…

      0

      0
  108. awek cantek says:

    bongok!

    0

    0
  109. SPEK HITAM says:

    normal ah, macam korang tak kutuk pemain singapore, aku rase bukan hidayah ni je yang kutuk malaysia, tapi ade je orang2 lain kutuk.

    ohh aku ni org mesia yek, cume kadang2 menyampah gak kalau terlampau sensitip nih.

    kalau search kat twitter pasal #singaporelion banyak je org mesia kutuk singapore teruk2.

    yang penting peminat jangan terlampau hooligans sangat lar~ sabar jek kalau kalah and terus support pemain mesia. Peace.

    0

    0
  110. mawarberduri says:

    dia tu tk sedar… melayu yg kene tindas kt negara sendiri…

    0

    0
  111. qj says:

    wife dia tu meroyan kot…aku nampak gambar si shahril ishak tu… dia mcm cukur kening je.. hehehe…

    0

    0
  112. akuctie says:

    Assalamualaikum….

    Selamat berposa untk semua. Harap kita semua dapat berpuasa mata, mulut, lidah dan telinga.

    Saya tak rasa kejian kena balas dengan kejian jugak. Biarlah dia…perkataan yang kita keluarkan boleh melambangkan peribadi kita.

    Banyak perkataan sedih dan kejian yang saya baca dr komen disini. Sangat sedih bila masyarakat kita begitu..sama dengan orang yang memulakan kutukan itu….fikirkanlah….

    0

    0
  113. gigibesi says:

    Laki dia macam tengah meneran lak -,-

    0

    0
  114. proud to be malaysian says:

    klu si minah ni dtg malaysia..sape2 yg jumpe dia, korg baling jew telo busuk kt dia…kuang3…ANTI HIDAYAH MONYET…

    0

    0
  115. ana says:

    standard apa macam monyet…singpore ade pakey skill cAM ni tak???tak der kan…haaaa…ni larh kelebihan malaysia…at least malasysi pakai yang pure punyer,,

    0

    0
  116. linda says:

    nak kene penampor betina ni !!!!

    0

    0
  117. Abgbrok says:

    Sedar la weh korang merdeka pun tumpang malaysia…

    0

    0
  118. Reena says:

    Tak sampai lagi hidayah dia…kesiiaaann..singapore tu menang pun sbb harap kat pemain import jer..kalau tak, lauklah jawabnya..

    0

    0
  119. KIMORA says:

    BITCH HIDAYAH, WHY CLOSE YOUR TWITTER ACCOUNT AFTER YOU HINA ORANG??? GO TO HELL WITH YOU HIDAYAH BITCH TOGETHER WITH YOUR STUDIP IDIOT HUSBAND..
    For everyone info:
    PADAN MUKA KAU SAMPAI SEKARANG KAHWIN TAK DE ANAK!!!! YOU DESERVE TO HAVE ANAK MONYET

    0

    0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      eh kimora ! kau jangan la maki laki dia….laki dia tk salah…yg salah dn maki safie monyet si bini dia ni si hidayah jahanam ni n ! dia tk tau nk jaga maruah laki dia ! dia penting kn diri dia sendiri daripada maruah laki dia ! cian laki dia kerana mulot puaka bini dia…..dia pulak yg kena hentam bulat2…….

      0

      0
  120. hahahahha. korg ni. mrh2 pn xguna. korg yg dh mcm monyet melalak dh aku tgk!!

    nyaaaahhhhh…

    0

    0
  121. alumm says:

    ni email pompuan tu..
    bole la korang tulis aduan, feedback, bancian, atau apape ke sini:

    hidaril17 @hotmail.com
    [email protected]

    0

    0
  122. memg menguji kesabaran org tul la si hidayah shahril ni..tambah2` time buln posa ni…team korang tu menang coz ada pemain import je tu pun nk kerek…tunggu hg mai aloq setaq..kpala hg aku putaq..

    0

    0
  123. suri says:

    Abg Nara buat entry macam gini time bulan puasa kasi orang buat dosa kering ajer. Tak baik seh, buat entry time bulan puasa.

    0

    0
  124. ending nye, semua monyet~

    0

    0
  125. islam4peace says:

    salam semua..sudah2 la tu. Skang kan bulan pose, x pasal2 pahala pose korang dpt kt hidayah 2..
    bykkn bersabar..biar dia je yg hina, kita jgn hina dia..kalo x taraf kita sama jer dgn dia…2×5 5×2..
    tuh ada org nak bina masjid kat jepun tu, pegi la menderma…pahala smpai kiamat tuh…

    P/S:BANGGA & SOKONG SKUAD OLIMPIK MALAYSIA. SATU2NYA NEGARA ASIA TENGGARA YG BERJAYA MARA KE PERINGKAT SETERUSNYA…INILAH PELAPIS SKUAD KEBANGSAAN KITA, BIARLAH BERMULA DARI BWH BEB…MESSI PUN PERNAH JULANG ARGENTINA DI OLYMPIC…SO GO YOUNG TIGERS!!!!!!!!!!

    0

    0
  126. john says:

    singapore pom hrp gune pmain import jew ….klu x da KO lme ….

    0

    0
  127. WEWIT says:

    ha9..monyet dye ckp safee ………….yang monyet dye………dye kingkong………..hak9.laki dye mke mcm x siap..nk ckp owg mcm monyet……pelik seh.negare maju..otak macam monyet…2 la dok lagi kat negara yg x beso dan x lame g nk tenggelam 2….uma tinggi kan.2 yg mcm monyet 2..ala singapore belanje dapur dtg malaysia kot..x pyh nk yeye sgt..mulut jgn jahat sgt……kang x dpt anak sampai ke tua kang.bru au…….bulan pose bulan bek………x pyh la nk mulut nk mcm puake…..jge diri 2 dlu………k.

    0

    0
  128. GG KARAT says:

    Susah sgt tulis jer surat rasmi bantahan pada Singapura. Biar mak segala keturunan monyet tu jawap. DIa ingat mentang2 laki dia kapten bola Singapura sudah banyak busat ka??
    Helooooo mak monyet …..sekali ko ckp org monyet, beribu2 lagi org yg menyumpah ko monyet…. ingat2 lah skrg ni bulan Ramadhan bulan yg berkah…jangan besok ko bangun tdo jalan mengengkang mcm monyet…tak dapek den nk nolong ekau

    0

    0
    • Lolipop says:

      Yo betul tu aku setuju mesti laki dia malu dpt bini cam monyet ni xde atitude sbg isteri kpd kapten singapore,jago2 nnt laki ko cr lain sbb mulut puaka ko tu dahlah muka tu x lawa tkt laki ko tertarik plak dgn artis2 malaysia yg cantik2 jelita tu yg lg berbudi bahasa dr ko bt malu je ko ni,ko ngan indon sama jer…

      0

      0
  129. aarun azuz says:

    jangan macam sii la isteri ketua bola sepak singapore..lu orang menang pun sebb player import …itu kalu goal mesti lu orang x dpt pgi men kat brazil ..bangang

    0

    0
  130. green.stew says:

    Abang Nara, saya sungguh berasa hampa apabila saya melihat entry ini dan juga komen-komen yang menyusuli entry ini. Memanglah Hidayah Sharil itu keterlaluan dari segi percakapannya tetapi saya lihat kebanyakkan komen-komen di sini terhadap dia pun lebih kurang sama juga? Malah, lebih teruk pun ada. Kalau marah pun, janganlah guna kata-kata kesat.

    Abang Nara, ini boleh dianggap macam ‘instigator’ (batu api) tau? Ini bulan Ramadan, bulan mulia. Daripada menyemarakkan api kemarahan orang ramai, kan lebih baik komen-komen untuk entry ini di moderate kan? Cuba galakkan komen-komen yang bernas dan berakal dan bukan yang terlalu biadap dan memadamkan komen-komen yang agak kesat.

    Terima kasih.

    0

    0
  131. toink says:

    batu api ada di mana-mana. beliau hanya menjalankan tugas. bersepah pun blogger bukan pakcik ni sorang buat kerja mcm ni. dunia tanpa sempadan katakan. setakat bagi tazkirah 5 line ok la..untung2 last2 insaf mcm Sham Kamikaze ke.. Bob Lokman ke.. lepas tuh leh masuk TV citer Inilah Kisahku..(tapi versi blogger la) amiin.

    0

    0
  132. 123 says:

    Ya betul website beautifulnara ni asyik mengapi-api kan org supaya bertengkar da melemparkan kata-kata kesat.
    Ingat-ingat lah bang nara isteri awak tu hamil. Renung-renungkan lah

    0

    0
    • N.I.A says:

      sengal..da tentu c nara ni buat blog ni pasal gosip benda² mcm ni..ape la…~

      0

      0
    • 45678910 says:

      website camni amat penting,mne tau mak ko ke kakak ko pakcik sedara ko yg bajet artis tue ader yg bajet baik mulia,alih perangai mcm tut jer..

      0

      0
  133. hidop melayu says:

    kerajaan Malaysia telah memberikan mykad kepada pendatang sin berstatus penduduk tetap di Malaysia…abang nara tolong posting perkara ni supaya peminat2 hiburan bukak sedikit minda mereka… sebelum ni barisan nasional dengan bangga mengatakan pakatan rakyat pengkhianat negara, bersih pengkhianat negara,..tapi kenapa apabila kerajaan malaysia memberikan jus soli(taraf warganegara ) kepada mat2 dan minah2 bangla,nepal,myanmar,indonesia,pakistan dan warga asing lain tidak ada pihak yang menyuarakan bantahan kecuali pembangkang, dan ngo2 bebas daripada cengkaman barisan nasional???jika zaman penjajah dahulu orang melayu bukan main marah dan menentang apabila british memberikan jus soli kepada orang cina dan india walaupun mereka turut berjuang menuntut kemerdekaan.. zaman sekarang apa sumbangan warga asing yang diberikan mykad kepada negara melainkan membina bangunan dan mengaut kekayaan negara ini keluar ke negara asal mereka??? dan apa motif spr beriya iya mempertahankan sistem biometrik??? adakah supaya warga2 asing yang diberikan mykad boleh mengundi dalam pilihanraya???kenapa spr berdegil tidak mahu menggunakan celupan dan cap jari dalam pilihanraya sedangkan negara2 demokrasi yang sbenar sudah lama menggunakannya seperti amerika dan britain???banyak lagi helah spr dalam membantu parti pemerintah dalammengekalkan kuasa…apakah kesan kepada negara ini apabila projek warga asing diberikan mykad berterusan???siapakah pengkhianat negara??? kasihan orang2 melayu walaupun sudah lebih 50 tahun diperintah parti melayu tapi orang melayu lah juara kemunduran,kemiskinan,masalah sosial,jahil ilmu malah lebih teruk jahil di dalam agama… inilah balasannya apabila ketuanan melayu itu diangkat lebih tinggi dan mengatasi ketuanan Allah,Rasul dan Islam… Allah telah berfirman barangsiapa yang mencari selain daripada Islam nescaya azabKU amatlah pedih……

    0

    0
  134. Aiza says:

    Salam sorry mencela.. I’m Malaysian tp ADe relative Kat Singapore so I nk tegaskn bukan semua penduduk singaporian agree with her attitude to job it down on twitter tp ble manusia Ni Akal cetek education pun hampeh this is will happen so jgn la kita judge singaporian tu trok sgt ADe Jugak insan2 yg baik sbb kn she the only black ship in Singapore kita nk judge smp cm tu. But truely she need a attitude counseling and Malaysian pun ADe black ship Jugak cube if on the day kita mng of cz ADe certain people yg akn kutuk2 player Singapore kn! Tu je

    0

    0
    • balas balik aiza bajet s'pore says:

      2la..kte kene tgk negara kte dulu xpayah nak attitude negara owg…shuh..shuh..kamu xsesuai dinegara malaysia..shuh shuh..

      0

      0
  135. anak MALAYSIA says:

    HIDAYAH ( isteri kapten pasukan bola sepak singapura )….sedap namamu…begitu cantik namamu…harap hati n mulutmu menyerupai namamu……renung-renungkanlah…

    0

    0
    • tet says:

      haha… aku tersilap baca.. aku ingatkan …harap mulutmu menyerupai namamu.. coz mulut die mcm puaka.. kalau terbalik tak pe “masak la..pengajaran untuk perempuan2 bermulut puaka di luar sana……” -aku pun mulut bleh tahan jugee tapi tak yah la bg tau satu dunia… dodoh la doyoh ni. tettt semoga die mendapat petunjuk

      0

      0
  136. Saman jer…abih citer..biar padan muka bini dia tu..kalu aku jd diaorg aku saman dah…

    0

    0
  137. mimo says:

    Hidayah17,kalau ko tu coach MU, nk komen cmtu xpela.. ni jahil pasl bola,stkt tau mcm ta** gigi..xyah la nk kutok2 org… Singapore tu harapkn tektik kotor je kot… hoho

    0

    0
  138. noname noona says:

    only monkey talks about other monkeys :P

    0

    0
  139. boboy says:

    menurut firasat boboykn dia nak cr publisiti murahan ja tu…setakat publish kat twitter..len la dia publish kat oprah show ke..kalo dia x kuar statement mcm ni..ada korang kenal dia? xkan..mesti dia nak menambah pengikut dia kat twitter tu…dia pon nak pemes gak!! mana tau pasni dia dpt tawaran belakon planet of the apes..

    0

    0
  140. aak says:

    mulut cam longkang kau hidayah.nama hidayah.pakai seksi nak mampos.kalu lawa xpe gak.nie tetek je tersembul lebih.booo balik tuk kau haha

    0

    0
  141. miera liyana says:

    Sape kau na ckp cm uh . Bkan kau yg men bola kat ats pdg uh . Ko tak de kene mengena pon at atas Padang 2….dah menang lagi nk bnyk bunyi….pasuakn mlysia blh wt cm tu..pskn sane ADE KE????? Nak harap panas baran jel lebih…. Telajak perahu boleh diundur,telajak Kate badan binase..jangan masuk campur pasal bola,kalau kau tak ape2…..

    0

    0
  142. Lolipop says:

    Hidayah yg x berapa nk mendpt hidayah pompuan ni,laki ko ada ke jaringkn gol yg ko lbh2 sgt,pemain pun byk import blm kira berpura-pura cedera lg nk lengahkn masa takat main tipu camtu xde org lah nk heran thp pemain singapore lnsg x profesional x sabar aku nk tgk monyet2 singapore ni kalah dlm liga dunia nnt!!!BOooooooo!!!!Bodoh otak monyet punya pompuan!!!!!!

    0

    0
  143. CahayaKematian says:

    Pada aku lah kan, org2 yg mcm gini lah yg mengundang kemarahan pada org lain… tak reti jaga mulut dgn jari2 skali…dia pikir laki dia banyak bagus? sesungguhnya bdk2 yg umur bawah 15 thn lagi bagus main bola dari laki dia… selenge nye pompan… menyusahkan org lain je…

    0

    0
  144. missylibra says:

    korang ni lupa ke SINGAPURA dah menang apa lagi.. dan korang ni semua lupa banyak rakyat korang mencari rezeki kan SINGAPURA!!!

    0

    0
  145. rin says:

    missylibra jgn sedap ckp je pemain singapura byk membeli pemain negara org. Lu pikir lah sendiri. walaupun malaysia kalah tetap ada maruah .Kami tetap myokong pemain malaysia

    0

    0
    • missylibra says:

      hello singaporean ppl buying ur cheap thing.. and u guys earning money from singapore. tu pun kalau kau phm bahasa english??? bahsa melayu org singapura bila barang murah korang. dan org malaysia mencari duit di singapura sbb mata wang singapura lagi besar.. ada maruah ke tak tu?

      0

      0
  146. rin says:

    pemain singapura main kotor pandai berlakon buat lawak je kat padang mcm badut baru makan belacan

    0

    0