Written by AbangNara | June 25th, 2013

Akhirnya info lanjut mengenai kehadiran Running Man ke Malaysia mula bertebaran di ruang Internet. Tarikh yang telah ditetapkan untuk kehadiran mereka ialah 7 September ini bertempat di Kenanga Wholesale City Mall, Kuala Lumpur.

running man di malaysia

Kehadiran Running Man adalah hanya untuk sesi bertemu peminat. Penggambaran tidak akan dijalankan. Agak menyedihkan apabila watak kegemaran Abang Nara iaitu Lee Kwang Soo tidak dapat hadir. Hanya Seok Jin, Gary, Ha Ha dan Kim Jong Kook sahaja yang akan menjejakkan kaki ke Malaysia.

running man

Tiket-tiket akan dijual bermula dengan harga RM180 sehingga RM6++ lebih. Daripada info yang diterima, hanya kira-kira 3,500 tiket sahaja yang akan dijual untuk sesi bertemu peminat ini. Abang Nara akan kongsikan maklumat lanjut mengenai kehadiran Running Man terutamanya tentang cara membeli tiket untuk peminat setia program ini.

P.S: Jualan kereta di Malaysia semakin susut

70 responses to Running Man Sah Turun Malaysia 7 September Di Kenanga Wholesale City Mall

  1. danial_hakim says:

    orang sibuk pergi masjid dengar kuliah..mu sibuk tgok benda2 melalaikan..anak muda owhh anak muda..

    0

    0
    • Olga says:

      RANCANGAN APE NI SEMAK LAH TGOK,TGOK PROGRAM AGAMA LAGI BGUS

      0

      0
      • Kak Cham Kuat Gosip & Tido says:

        kaka cham nak suruh dorang dtg rumah kak cham la..
        korea kan banyak jambu2… tp yg jambu2 je boleh lepas pintu pagar rumah kak cham!

        0

        0
        • i says:

          sy pling ske gary..dia ade karisma yg trsendiri

          0

          0
        • K.A.A says:

          jae suk x dtg.. wah.. yg dtg pon semua yg best… tp harga tiket agak mahal..

          0

          0
        • Didi says:

          Habistu yang 21 september tu jadi ke idok? Bang nara tolonglah jawab soalan saya ni. Hmm nak semua datang. Tk bestlah sikit je yang datang :((

          0

          0
        • Anonymous says:

          kak cham ingat kak cham 2 cantik sgt ker?? belom tentu diorang nak dtg umah kak cham…so,,jgn nak brangan laa…

          0

          0
      • Mong Ji says:

        tgok program agama konon tp dok bukak jugak blog gosip abg nara ni…lol

        0

        0
        • BUNKFACE NO.1 says:

          betul tu mong ji….bagi aku lah kan dari bergosip baik tengok running man, atleast boleh gelak-gelak hilang stress, gelak tu bagus utk kesihatan dan kalau tgk running man tak semestinya tak buat suruhan Allah

          0

          0
        • MONDAY COUPLE says:

          ala..ji hyo x dtg ke?x best la cmni..ske tgk mnday couple..diorg dh clash ke?mntk2 la smbg blik..

          0

          0
      • Joyah says:

        Perlukah ? Ensem kah ? Muka mcm cina bukit . Please lah ??????

        0

        0
      • danial hakim tengoh menaip la tu masa ustad bagi syarahan kat surau, sambil2 tengok gambor siti saleha.

        0

        0
      • fans RM says:

        eh eh , kenapa tk tengok program agama skrg nih “olga” oi .. awak tu pun tgk gosip artis !!!

        0

        0
      • Anonymous says:

        baguslah kalau layan program agama jer..hihi^^..susah nk cari anak muda cmni…Program agama tu mmg perlu sntiasa tgk..santapan rohani katakan…

        yg ni sekadar hiburan.. mcm kita2x dukk lyn cite2x lain gak..
        RM ni just GAME SHOW
        ..klu omputih gak cm fear factor….amazing race
        Mlysia gak cm raja lawak..super spontan..bang bang boom etc

        tgk2x tgk gak..tp berpada2x .
        kalau nk gi sgt..BEHAVE jgn over..
        .lebih elok tgk kt umah suda…

        0

        0
      • no seksi2 says:

        hipokrit gilerr ko ni…yg ko tulis gosip nie bagus sgt la..
        nie game show la kawan…

        0

        0
    • mia lola says:

      awak online, buka pulak beautiful nara baca gosip terbaru, pastu ckp tgk running man melalaikan. blog gossip tak lalai? buat lawak eh?

      0

      0
    • Liyana says:

      orang sibuk pergi masjid dengar kuliah..mu sibuk BACA BLOG BEAUTIFULNARA.COM .anak muda owhh anak muda..

      0

      0
    • Anonymous says:

      dah awok bace gosip nih bilenye pg masjid..org masjid x bace blog gosip2 huhu..

      0

      0
    • Anonymous says:

      hamboi bnyk nye unlike, yg unlike semu ni terbakar kee

      0

      0
    • lala says:

      maaf nak tanya,awak cakap lebih baik pergi masjid kan?tapi awak pergi ke?klau setakat ckp maknya awak ni sama jel la

      0

      0
  2. hupaa says:

    suk jin la nara..

    0

    0
    • lala says:

      kalo ikot sebutan korea memang seok jin..sme ngan yoo jae seok..tgk running man dgr btol2..
      ??? = yu jae seok
      ??? = ji seok jin
      dekat wiki pon ade kalo nk tgk

      0

      0
  3. Anonymous says:

    orang yang pergi kuliah buat kebaikan tak de rasenye nak sarcastic2 ni @danial hakim, buat kebaikan Allah je yang tahu =)

    0

    0
  4. -_- says:

    orang yang pergi masjid buat kebaikan ni tak perlu sarcastic2 ni @danial hakim, buat kebaikan sepatutnye hanya Allah yang tahu =)

    0

    0
  5. Bunga says:

    Mahalnye ticket.

    0

    0
  6. sarah lee says:

    Spe suke running man sila like……

    Running man DAEBAK!!!!!!!!

    0

    0
    • aina says:

      dlu jong kook bru dtg sorang dh kne serbu mcm ape… blm lg kalo sume2 bintang running man turun… fuhh… can’t imagine…

      0

      0
  7. hamba ALLAH says:

    laaaaaah..4 org je??

    0

    0
  8. max says:

    yang wajib tetap wajib.. (sembahyang etc..)
    ni sekadar hiburan.. tapi ada batasnya..
    gua pon layan RM, tapi berpada2 la..
    apa benda pon biarlah besederhana.. ye dop?

    0

    0
  9. ace says:

    agak xbest ace jihyo xdatang…

    0

    0
  10. mencelah says:

    alaa…ji hyo x mai ka?

    0

    0
  11. mellynnda says:

    x brapa best la kwang soo,jaesuk n jihyo x dtg…x lengkap la running man members..pe2 pon gary tetap dtg..

    0

    0
  12. mia lola says:

    ala girin takde tak best laaaaa..asian prince kot. haha

    0

    0
  13. gellygelly says:

    yeay!!! gelly gelly datang!!!

    0

    0
  14. BUNKFACE NO.1 says:

    song ji hyo tak datang ker ?? aku nak tgk ji hyo…
    ji hyo tak der plus tiket mahal…nampak gaya aku tak jadi pergi lah

    0

    0
  15. Mong Ji says:

    aku layan running man di drp episod 1 smpai skrg ep 151 tp aku xde la fanatik sgt smpai tinggalkn solat, x dgr ceramah agama dan lain2. lagipun cte ni seminggu skali je pun. so jgn judge org tgok running man ni fanatik gila2 ngn artis korea. kalo x suka running man bole blah drp blog nara ni.hahaha

    0

    0
  16. runninggirl says:

    Kenanga city wholesale??? Dh takde tempat laiin ker??

    0

    0
  17. Runningbud says:

    Mahalnya tiket dia! ramai pulak tu takda. jaesuk xde. nasib baik gally gally, haroro & kook jong ada. Big nose hyung (?) huhu. hrp2 running man buat shooting kat malaysia one day.aamiin! ^^

    0

    0
    • apernie says:

      kalau murah kang.. banyak orang yang tak beretika masok.. ala..mahal nie pun full house gak nanti… nie nak crowdcontrol… supaya yang banyak komplen.. dan bising buat kacau tak datang…
      kan.. nie ticket dah complen..pastu bising pulak ramai RM tak datang.. yang macam nie yang kener filter… biasalah orang kita.

      0

      0
  18. neng says:

    ala tak best la kalau tak complete.. mahal pulak tu.
    lagik2 my favorite asian prince si betrayer giraffe tu takde..
    apape pon, running man DAEBAK! love love you all.

    0

    0
  19. Gegurl says:

    Kali ni i nak jumpa ji hyo , Ji hyo comel..

    0

    0
  20. Gegurl says:

    Alah , Ji hyo tak ada ke ?

    0

    0
  21. kikikikih says:

    asal mong ji x de?giraffe pon x de?pd sesape yg ase dorg ni cine bukit,please tgok diri sendiri dlu. so typical..klo ase running man melalaikan,x yah tgok..bkn ssh pon..ble tulis tu mcm diri sndiri tu bgos sgt..tgok blog hiburan blh plak..tu nme nye stupid.

    0

    0
  22. cik ceri says:

    mak haih…mahal nye tiket… aku mmg minat RM, xdea smpai tgl solat ke hape..korang msti xpernah tgk RM kan?..yg dk sdap2 kutuk bgai 2..bukan mcm tgk konsert, tgk diorng main je pun..dh diorg 2 lawak sgt,ktorg suka la.. dr dk buat bnda xelok baik dk diam2 layan RM.. tp psnn kpd yg nk pergi tgk 2, mtk jg la tingkah laku korg sbgai org Islam, xpyh la dk peluk2 ape, jg la maruah kita ye…tkt jd mcm KJK dtg hr 2, pkai tdung tp dk pluk2..sedih la jgk tgk nye.. ye syg2.. RM Deabak!!

    0

    0
  23. heh. tak pyh nak memekak le org tgk cite apa pun.
    kau ingat kitorg yg lyn kpop2 sume ni tak fikir agama ke ?
    solat tetap solat. puasa sume tetap sama. hiburan je pun.
    nak poyo sgt apehal. mcm tak penah buat dosa je.
    tak suke takyah tengok + dengar + baca. buat kerja sendiri.
    AKAI ADA ?!!

    0

    0
  24. none says:

    saya baru tgk running man sabtu lepas. ni first time tgk. mmg kelakar. buat saya teringin nak tgk kt fb kecoh sgt psl running man. jd nk tau apa yg bes sgt kn. skali tgk mmg bes. lawak. gelak je kt rumah bsama kluarga. hahaha.

    0

    0
  25. cahaya says:

    Tgok RM x melalaikan ok… lalai 2 atas diri masing2. org yg x tgok RM pon, berkepuk kat luar sana yg lalai. asal ko x bagi cramah kat diorang j??? Dalam masa 24jam sehari tu, kitorang bukan tgok RM je, kitorang boleh buat mcam2 lagi… dgr cramah agama smpat lagi tau.. lain kali ckap 2 pndang2… jgn igt orang yg tgok RM x bgus k…. mekaseh…

    0

    0
  26. Ape ni?? says:

    Running man ni ape sbnarnya?? Drama korea ke??

    0

    0
    • Anonymous says:

      Bukan drama =) yer..
      “variety show”…
      game show+ hide n seek + police entry+ amazing race+explore race+fearfactor+ rajalawak+superspontan+ variety game..etc…
      xtahu nk explain..semua ada dlm tu..hihi..

      sgt enjoy…^^

      0

      0
      • Anonymous says:

        YG bestnya RM ni ….setiap episode, missionnya BERLAINAN..
        pstu bygkan movie yg byk xlogik….tp diadaptasikan ke bentuk reality show..cool tak??
        cth epsode:running man avenger
        .james bonds. 007 perlu mncari password untuk berhentikan BOM..
        running man alice in wonderland…
        Reincarnation..=episode ni member2x Running Man dilahirkan semula ttp berbadankan org lain..
        Running man heroes:semua member ada super power…huhu…
        dan BYK LAGI…
        credit to program director yg sgt kreatif…

        0

        0
        • mrs saja says:

          kalu rasa frust or boring or sedih2 ke..meh tgok RM ni..tgah2 mlm leh gelak pecah perut cm org gilaaa…hilang suma prob…really beb…
          luvvvvvvvvv RM….

          0

          0
  27. sue83 says:

    Aku mmg peminat RM ni. bkn aku aje mak, ayah adik2 aku pn minat gak. Tp x delah smpi x solat, x dgr ceramah agama, x pose bagai..yg wajib tetap diutamakan. bak kata mak aku,nak tgk boleh tp solat diutamakan. X delah adik beradik aku trpesong..Sdgkn bos aku yg alim kt opis pn minat RM ni. Rancangan ni lain dr yg lain, korang x tgk lg mmg akan ckp bkn2. Tp bila korang dh follow mmg ketagih. Tp jgnlah smpi mnjatuhkan maruah sbg seorg islam, terjerit2 meroyan x tentu psl. malu plak aku tgk. Tp pd aku biaselah remaja kan, excited tgk artis pujaan dtg. Sdgkn anuar zain pn makcik dh tua bleh x sedar diri peluk dia, ni kan remaja. Klu bleh kawal lah diri tu ye…Peace!

    0

    0
  28. Peace nenek ko says:

    Fucklh

    0

    0
  29. Ouh says:

    Ouh.. .yeke… .ni msti best ni kn??.. Aku pon nak tngok lh… .hehehe

    0

    0
  30. apernie says:

    kalau letak tiket murah.. nanti yang tah apa apa takada etika datang.. semua yang ticket mahal tu..macam consert big bang… untuk crowdcontrol jer… tu pun sold out and penuh… kalau murah sangat… habis lah..rempit rempit join buat kacau… biasalah orang kita.

    0

    0
  31. Hanya Dikau says:

    perghh .. lagi mahal dari ticket concert cn blue …
    mmg aku peminat hardcore Running Man, but its too much la.

    Peminat RM Hong Kong, China, Thailand, Macau & Vietnam free2 je dapat tengok dorang live. Kite kena bayor…. frust sungguh. Awat la ministry tak kasi dorang shooting..konsert2 terdedah sume tu lepas pulak.

    Bukan nak EMO, tapi FACT

    0

    0
  32. Hyun Ae says:

    WOW … harga tiket lagi mahal dari cn blue concert ticket.

    Aku mmg la peminat hardcore RM, tapi harga tiket tu too much la.
    Peminat RM dari China, Thailand, Hong Kong, Vietnam & Macau free2 je dapat tengok dorang, Kite lak kena bayor … frust giler tau…Nape la ministry tak kasi dorang wat shooting kat sini. Konsert yang terdedah2x lepas pulak.

    Bukan nak EMO, tapi FACT

    0

    0
  33. Peminat Setia RM says:

    WOW … harga tiket lagi mahal dari cn blue concert ticket.

    Aku mmg la peminat hardcore RM, tapi harga tiket tu too much la.
    Peminat RM dari China, Thailand, Hong Kong, Vietnam & Macau free2 je dapat tengok dorang, Kite lak kena bayor … frust giler tau…Nape la ministry tak kasi dorang wat shooting kat sini. Konsert yang terdedah2x lepas pulak.

    Bukan nak EMO, tapi FACT

    0

    0
  34. mama gebu says:

    ape2 la korang ni,, aku x nmpk pun RM ni melalaikan.. waktu siaran pun bukan time2 solat.. kurang2nya dapat la cegah anak2 bujang aku dr lepak kluar memlm jd burung hantu… skrg ni.. kiteorg berkumpul ramai2 tgk RM.. xde masalah pun.. so typical kampung minded la…

    0

    0
  35. Feel Chok Cross says:

    Alaaa Yooruce Willis takdak mana syiokkk

    0

    0
  36. Hanya Dikau says:

    test3x

    0

    0
    • Anonymous says:

      WOW … harga tiket lagi mahal dari cn blue concert ticket.

      Aku mmg la peminat hardcore RM, tapi harga tiket tu too much la.
      Peminat RM dari China, Thailand, Hong Kong, Vietnam & Macau free2 je dapat tengok dorang, Kite lak kena bayor … frust giler tau…Nape la ministry tak kasi dorang wat shooting kat sini. Konsert yang terdedah2x lepas pulak.

      Bukan nak EMO, tapi FACT

      0

      0
  37. Hanya Dikau says:

    WOW … harga tiket lagi mahal dari cn blue concert ticket.

    Aku mmg peminat hardcore RM, tapi harga tiket tu too much la.
    Peminat RM dari China, Thailand, Hong Kong, Vietnam & Macau free2 je dapat tengok dorang, Kite lak kena bayor … frust giler tau…Nape la ministry tak kasi dorang wat shooting kat sini. Konsert yang terdedah2x lepas pulak.

    Bukan nak EMO, tapi FACT

    0

    0
  38. anon says:

    Peaceful Gelly Gelly datang jugak eh? Yay! minat beno aku dgn Kang Gary ni walaupun dia blur2 je..terbaikla RM..

    0

    0
  39. […] Running Man Sah Turun Malaysia 7 September Di Kenanga Wholesale City Mall (69) […]

    0

    0