Wakil Rakyat Indonesia, Ahmad Sahroni yang mana rumahnya baru-baru telah musnah dan barangan mewah dirampas selepas dipecah masuk, akan mengambil tindakan undang-undang.
Menerusi media sosial, menegaskan bahawa melakukan rompakan itu adalah satu pelanggaran undang-undang yang serius dan tidak boleh dibiarkan.
Saya tidak menerima rompakan ke atas saya dan keluarga dan akan membawa kes ini ke mahkamah. Kalau awak kecewa dengan saya, hadaplah saya. Jangan sampai harta benda rumah dan keluarga saya jadi mangsa.
Terdahulu, dua rumah dan barangan mewah milik Sahroni telah dirosakkan, musnah dan dicuri warga Indonesia yang berang dan memecah masuk kediamannya.
Protes tersebut berlaku selepas Sahroni dilaporkan mengeluarkan kenyataan tentang demonstrasi di negara tersebut di mana dia menganggap orang ramai yang menyertai tunjuk perasaan sebagai orang ‘tolol’ dan keliru.
Selain itu, dua buah kereta mewah jenawa Tesla dan Lexus juga dirosakkan oleh warga Indoensia dan jam tangan mewah jenama Richard Mille, kasut serta beg berjenama mewah turut dicuri.
@sylanaly #demo #demodpr #ahmadsahroni #fyp #foryou ♬ Tak Ada Yang Sepertimu – Rony Parulian