Rumah Dan Harta Sajat Di Damansara Akan Dilelong Berikutan Kegagalan Bayar Pampasan RM200,000

Hiburan

Rumah Dan Harta Sajat Di Damansara Akan Dilelong Berikutan Kegagalan Bayar Pampasan RM200,000

Mahkamah Tinggi Shah Alam hari ini telah mengarahkan agar harta usahawan kontroversi Nur Sajat disita berikutan kegagalan lelaki untuk membayar tuntutan pampasan bernilai RM200,00 kepada bekas stokis utamanya, OWA Resources Sdn. Bhd.

Perintah itu dikeluarkan Timbalan Pendaftar Mahkamah Tinggi, Farah Wahida Md. Nor setelah membenarkan permohonan yang dipohon Nurwati Hussin,41, dan Mohamed Syakir Hussin,32 dari OWA Resources.

Advertisement

Manakala perlaksanaan writ penyitaan dan penjualan dijalankan pada jam 10.30 pagi di rumah Sajat atau nama sebenarnya Muhammad Sajjad Kamaruz zaman,36, yang berlokasi di Kota Damansara, Selangor.

Dalam satu kenyataan berasingan, peguam Nurul Hadfizah Hassan dan Zeti Zulkifli dari firma guaman NHA Advocates & Solicitors yang mewakili OWA Resources memaklumkan bahawa anak-anak guamnya itu mahu menuntut semula pampasan yang diarahkan dibayarkan oleh mahkamah.

Sementara itu, barang-barang yang disita akan dilelong di bawah harga pasaran untuk menebus pampasan yang perlu dibayar kepada pihak plaintif.

 

Writ penyitaan dan penjualan telah pun ditampal di premis defendan pada hari ini (Rabu). Sekiranya pihak defendan tidak membuat bayaran, semua barang yang disita akan dilelong pada 14 Disember ini.

Jelasnya lagi, jika pungutan wang hasil lelongan masih tidak mencukupi melalui penjualan barang yang telah disita, anak-anak guam akan mengambil langkah seterusnya bagi menyita dan menjual aset-aset yang lain.

Terdahulu, media tempatan melaporkan bahawa Sajat bakal tersenarai dalam kalangan individu muflis di negara ini selepasa pemfailan pemiutang dilakukan terhadapnya di Mahkamah Tinggi pada 22 Oktober lalu.

Sajat kemudian gagal memberi maklum balas terhadap notis kebankrapan yang telah dikeluarkan terhadapnya sekaligus membuatkan dia jatuh muflis dan segala aset termasuklah akaun bank lelaki itu akan diuruskan oleh Jabatan Insolvensi.

2 years ago

Bakal Muflis, Bekas Stokis Failkan Notis Bankrap Kepada Muhammad Sajjad

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Loading...