Written by Bella | July 22nd, 2019

Tidak dinafikan, ramai juga wanita yang “gerun” bila mengetahui kekasih ataupun bakal suami mereka ‘anak emak’. Iyalah, dalam masyarakat kita ada sesetengah yang percaya dengan presepsi kurang baik mengenai seorang anak lelaki yang rapat dengan emak mereka, takut kalau hubungan dengan bakal mentua bermasalah. Namun, tidak semuanya begitu.

Buat pelakon Ruhainies yang bakal berkahwin tidak lama lagi, dia sendiri mengakui tidak kisah teman lelakinya itu ‘anak emak’. Ruhainies bertuah mempunyai bakal mentua yang penyayang dan memahami.

Alhamdulillah hubungan saya dengan bakal ibu mentua baik-baik saja dan tiada sebarang masalah. Tidak dinafikan kekasih seorang ‘anak emak’ dan saya okey saja. Saya tahu dia selalu keluar berdua dengan ibunya. Bagi saya lelaki yang rapat dengan ibu dia perlu tahu tanggungjawab dan peranan. Dia perlu tahu apabila sudah berkahwin nanti keutamaan turut diberikan kepada isteri.

Sepanjang kami berkawan hampir dua tahun ini, saya juga sering mengingatkan dia untuk membawa ibunya berjalan jika kami sering menghabiskan masa bersama.

Ibunya tidak pernah menghalang Mr E yang sering pulang ke Malaysia untuk bertemu saya memandangkan dia mempunyai perniagaan di London. Kadangkala ibunya juga selalu mengajak saya keluar berjalan dan meluangkan waktu bersama.

Eksklusif bersempena dengan ulang tahun kelahirannya yang ke 27, Ruhainies berkongsi sedikit identiti kekasihnya itu yang selama ini menjadi rahsia. Nama Mr E yang sebenarnya adalah Johan.

Penulis dah tahu siapakah cinta hati Ruhainies, cuba korang pula yang teka?

Sumber Berita : Harian Metro

57 responses to Ruhainies Tidak Kisah Teman Lelaki ‘Anak Emak’

  1. Anonymous says:

    Memanglah semua lelaki anak emak…..
    Kalau nak bapa yg beranak tanya sajat dan yin mcm mana bagi keluar baby…

  2. neng says:

    mmg laa..belum kawin tak kisahlah, plus bf ko tu kengkonon kata ko kayaaa…nanti dah kawin, tak sampai sebulan,ceraiiiiiiiiii..isunya mak campur tangan…bongok punya minah mulut senget ni! baik ko jual bontot kat chow kit aje!!!

  3. Anonymous says:

    sekarang memang tak kisah…kentut pun rela cium.

    • Anonymousjugak says:

      Tak cantik dia ni, lakonan pun kaku..takde x factor mcm si Intan Najuwa tu haish pun tak tau la siapa scout pun mcm takde bakat lain..mcmna boleh jadi artis pun hairan

  4. Anonymous says:

    esok ko jadi nombor 2…bersiap je lah lepas tu ko rimas mcm tauke tudung.

  5. Bee says:

    Belum kawin mmgla x kisahhh..semua manis…Booooo

  6. Anonymous says:

    Makin nyampah pulak dgn budak ni. Such a poser.

  7. ilovemoney says:

    duit mengatasi segala-galanya.

  8. Anonymous says:

    Jgn pulak besok drama “Cinta Tidak Berbalas”.

  9. Anonymous says:

    Over nye sejak dua menjak ni.

  10. ChickFlick says:

    Says someone yg belum pernah dpt mak mertua lol for gods sake woman takyahlah komen benda yg sendiri belum pernah ada or lalui.

  11. faraj says:

    Biar anak Emak , jgn anak khinzir?…peribahasa “Anak Emak ni org yg tk tahu arah Hidup jer yg cipta”..yg cipta peribahasa ni pun saya ingat dia mati cuma 7 org jer yg sembahyang dan kebumikan dia..!! …

  12. AK2.O says:

    Sebab bakal mak mentua ko orang kaya..so nanti ko kawen dia xhadap nak duduk dengan ko sebab rumah dia dah serba serbi mewah..yang aku fikir..emak kau..ntah nanti emak kau yang sebok nak menempel umah kau sampai laki ko rimas..Yang mak ko ni asik datang je macam x reti nak balik…kikikiki…..

  13. Din says:

    Bosan btl dia ni. Tak ada la kisah lain psl jantan je. Jakun sgt pprt dpt laki kaya ke. Product tak ada pun. Show off lebih. Tak relevant langsung

  14. Anonymous says:

    ehh over nye budak ni..mencuba sgt.

  15. snow says:

    euwww..perasan betol die nie..bajet hot..

  16. unknown says:

    obviously different story.. hg lapaq duit jantan tu mmg ler sanggop.. c mawar dh kaya raya sendiri x payah harap duit jantan lain.. get a life la pompuan.. xpayah over claimed sgt kang kena tinggai baru ada akai

  17. Anonymous says:

    ada citer lain x, selain pakwe..dh dkt 2 tahun ni dgr kisah pkwe je, tung blom lgi, apatah kawen..pakwe tu kayo kan..

    • wina says:

      aku pon x paham, kalau cinta sgt nape x kawen je? sbb duit semua dh ckup. tau laa si laki bz uruskan bisnes tp kalau dh kawen nnti kne benti keje ke apa? still kne uruskan biz kan? x paham aku org yg guna alasan sibuk keje utk tangguh kawen. mcm laa lps kawen terus resign. lain laa org biasa yg kne pulun kumpul duit kalau nk kawen

  18. ex fans lofa says:

    dah kawen esk mertua nak duk serumah jangan merajuk ngan laki balik kedah pulak.

  19. Anonymous says:

    dia anak mak kau plak anak ape? kinjir???

  20. Anonymous says:

    Do you have anything else to offer? Asyik gambar holiday je. Nmpk sgt nk cari laki bukan nk berlakon pun. Low class!

  21. Anonymous says:

    Si pipit ni x habis2 show off!

  22. What Is This says:

    I x faham. Gambar letak emoticon nak tutup muka bf takut orang kenal tapi muka kat reflection cermin belakang tak cover pulak. Eh.

  23. wallaeiiii says:

    ruhainies no hal lah… yg penting jgn ko yg beli rumah pastu sorang2 kuar duit settle bil2 umah.. bil dapur… bil kete accident sbb ipar suke2 merembat…
    fizo tu lain… tinggal free jerrrkkk ade hati family dtg menempel nk free jgk..

  24. Vv says:

    “…….bertemu saya memandangkan dia mempunyai perniagaan di London”

    Adoh hahahahahahahaahhaahahhaahahah aku x peduli la ko mo kahwin ke apa ke, tp asal keluar berita psl dia ni , mesti ada ayat mcm ni. Sakai sial, gelak aku di rumah ni.

    “…. d LONDON”
    “…. tinggal di LONDON”
    “…. mempunyai perniagaan di LONDON”
    “…. ulang alik malaysia ke LONDON”
    “….. LONDON”

    Ko pindah la London tu Ruhainies. Dari post lama pasal bf dia ni x habis2 dgn London wakakaka

  25. Anonymous says:

    Masih jadi boyfriend… sure semua masih sedap… cuba kalau dah jadi laki?? Semua busuknya akan terkeluar

  26. Anonymous says:

    cuba kahwin dulu baru sembang

  27. Chinta says:

    hey si mulut kemut, setakat ko keluar ngnmak dia pegi jln2, itu biasa la. mmg blh jd baik. CUBA DUDUK SERUMAH?

    yang dekat bauk busuk yg jauh bau wangi la jwabnya!
    ko jgn ckp besar kelak ludah ke langit kena muka sendiri. X pyh nk interframe kes mawar fizo, ko tu bercinta je pun blm rse hal ehwal berumahtangga.

    dari org benci ko sedikit2 skg dh tak sabar2 netizen nk doakan semoga ko cpt kawin cpt cerai sb mulut jahat jo nih,

  28. syukur says:

    dia punya sembang ular sawa pun boleh terbang..
    cukup 10 thn perkahwinan ko..mil ko masih terbaek baru kita sembang..
    masa tu aku bagi ko 5 bintang..
    ko harus jadi artis contoh .. muah cikit

  29. kurkur says:

    harap harap break. jatuhlah miskin balik lol

  30. Alanice says:

    Ank emak Jnji Kaye ape ade hal

Tinggalkan Komen Anda Di Sini