Written by Bella | October 21st, 2019

Siapa yang tidak tahu dengan kisah cinta pelakon Ruhainies dan Mr E. Betapa bertuahnya dia mendapat seorang kekasih yang romantik dan sering memanjakannya penuh dengan kasih sayang.

ruhainies

Hati Ruhainies semakin berbunga apabila kekasihnya menyuarakan hasrat untuk melamarnya sebagai isteri dalam masa terdekat dan menunggu waktu sesuai. Bagaimanapun, mereka tidak tergesa-gesa untuk berkahwin dan memberikan ruang kepada kakaknya, Risteena Munim untuk bernikah terlebih dahulu.

Si dia okay sahaja bila nak kahwin, dia sendiri pernah cakap kalau boleh cepat-cepat kahwin dan tak mahu tangguh. Tapi saya minta masa sebab tak ada apa yang nak dikejar dan ada perkara yang harus diselesaikan dulu.

ruhainies kahwin

Sekarang ini dia hanya menunggu keputusan saya, kalau semua dah okay dan saya sudah bersedia, dia akan teruskan bila-bila masa sahaja. Lagi satu, saya nak tunggu Risteena naik pelamin dulu, tak mahu langkah bendul.

Apa-apa pun ia berbalik kepada jodoh. Kalau ditakdirkan saya kahwin dulu sebelum Risteena, saya terima sahaja.

ruhainiesKata orang, kalau benda yang baik elok dipercepatkan, lagipun Ruhainies dan kekasih sudah begitu mesra bersama dan saling mencintai. InshaAllah segalanya akan dipermudahkan. Apa-apa pun, kami doakan agar mereka berjodohan sehingga ke jenjang pelamin dan seterusnya ke anak cucu pula.

Sumber Berita : mStar Online

22 responses to Ruhainies Dedah Kekasih Sudah Sedia Untuk Berkahwin, Bakal Dilamar Dalam Masa Terdekat

  1. ade aq kisah says:

    tak tanya punnnn……

  2. Bee says:

    halah2…blom betul2 jadi x pyhla cite

  3. mira says:

    kata dulu dah tak nak borak tentang boyfriend….

  4. V says:

    Tgk aa lepas ni mesti ada..

    “Kami akan mengadakan majlis di LONDON”

    “Akan berbulan madu di LONDON”

    “Bakal berpindah ke LONDON kerana kekasih mempunyai business di LONDON”

    “kekasih sibuk dengan business di LONDON, terpaksa tunda perkahwinan”

  5. Drexx says:

    Aritu ckp nk kurang kan episod cinta² ni

  6. ruhainies gitchuuuu says:

    kesian dia ni….berangan ke hape dia ni?? bakal dilamar ….hahahahahahahhahahahahhahhahahahahhaaa….patutnya yg jantan tu yg sebut hal ni…

  7. sepupu bapak ruhainies says:

    Sekarang ini dia hanya menunggu keputusan saya, kalau semua dah okay dan saya sudah bersedia, dia akan teruskan bila-bila masa sahaja. Lagi satu, saya nak tunggu Risteena naik pelamin dulu, tak mahu langkah bendul.

    Apa-apa pun ia berbalik kepada jodoh. Kalau ditakdirkan saya kahwin dulu sebelum Risteena, saya terima sahaja.

    hebat bebenor….tggu kata putus hang jaa…sungguh laris…sampai jantan tu terpaksa tunggu…….xmau langkah bendul…tp last2 x kisah plak kalu kawin dulu…..wat de hellll

  8. Anonymous says:

    Tak lama lagi bercerai sebelum bertunang dan kahwin. Sebab kakak belum ada calon. Dia dah lunyai dipegang sana sini mcm pilih2 buah picit2 cium2 letak.

  9. diam lebih baik says:

    nasihat aku…. ko kena bykkan diam dari bercakap… makin byk ko bercakap makin jelas kebodohan dgn sangap…

  10. angah anok says:

    Jiran saya bilang x de masa nak baca berita ko dek non…sendu sedan

  11. Si lunyai says:

    yg ckp lunyai tuuu rasanya dia kot yg da lunyai2… ingat lelaki semua sama kew? kasi lunyai dan kasi tinggal..adoi toksiknya pemikiran. atlez si ruhanis ni nampak jg dihargai dan kelas gitu compare yg lain..nak kasi lunyai pun mampu hotel bajet doh!!!! cermin2 la diri yer sis

  12. Akak Peah says:

    Balik balik stori yg sama je klau dah namanya ruhanies nie..eeee udah x koser mak..

  13. Sakit mata says:

    Kalau x jd mau gile dia ni..

  14. Shah deraman says:

    Igt laki nk ke sgt perempuan y dh lunyai???laki y berduit dia tau perempuan cuma nk duit dia ja…so sblm ape2 baik kasi lunyai dl lps tu br pikir nk kawen ke x…klu laki tu kawen pun dgn perempuan lunyai igt laki tu x blh pasang perempuan lain kat blkg…perempuan bodoh je pikir laki akn setia lps dh serah segala2 nya…cheaper…

  15. Anonymous says:

    dok britau netizen yg si kekasih akan pinang, lebih baik diam, kalau tak dipinang nanti tak ke malu?

  16. Mr Bingai says:

    teruknya laki melayu ni, berduit kasi lunyai, da kawen dgn pompuan yg da ko lunyaikan pun ko niat nak pasang belakang? apa niat weh nak kawen lau mcm tu? klo ko nak pompuan turun dr surga pun tp perangai ko mcm tu.. sama jg. patutlah kes cerai makin meningkat.

  17. Anonymous says:

    Dik, kau boleh bagi sejuta satu statement, tapi selagi kekasih kau tu tak take any action, tak guna. Jangan la memalukan diri sendiri. Kita ni tak tau apa akan jadi di masa depan. Belum lamar pun lagi, baru nak bakal melamar.

  18. Syamsul Zahriq says:

    Ruhainies itu cantik orangnya

  19. ikan says:

    bakal melamar pun nak story kat orang ye batak sungguh. bakal melamar haha. pak lawak betulla kau ni. kesian kau, jenuh tunggu ye.

  20. Anonymous says:

    pompuan ni baru je jani taknak heboh hal cinta dah. apa benda dia ni??

  21. ruhaines birah says:

    klau jadi pun, lps 3tahun cerai mcm lufya Dr hafiz, hbs cerita sy di pukul tiap hari, bla bla bla haha

  22. milah says:

    cerita same niiii..berapa kali nak repeat daaaaa…wekkkk nak muntahhhhh..

Tinggalkan Komen Anda Di Sini