Written by Irsa | December 2nd, 2019

Semalam telah berlangsungnya konsert minggu ke 8 GegarVaganza 2019. Secara jujurnya, Abang Nara agak terkejut dengan penyingkiran Roy pada minggu ini. Mana tidaknya, persembahan Roy setiap minggu memang maintain padu dengan vokalnya yang power. Namun siapalah kita untuk menafikan keputusan juri yang dikepalai oleh Datuk Ramli MS. Mereka sudah tentu lebih tahu sebab sebenar penyingkiran Roy berbanding kita.

gegar vaganza 6 dibawakan oleh digi cili padi

Mendapat markah terendah dengan 55 peratus, mengikut Datuk Ramli MS, persembahan Roy pada setiap minggu tiada perubahan dan “stagnant”. Tidak dinafikan kebenaran kata-kata tersebut. Kata Datuk Ramli MS:-

Roy tersingkir kerana stagnant. Tiada pembaharuan atau warna dari segi persembahan. Kita melihat dari minggu ke minggu di situ sahaja. Jadi kami sebagai juri sepakat dengan pemberian markah. Tapi persembahan dia, saya boleh kata it’s just okay. Saya perasan dia asyik ulang benda yang sama. Sepatutnya sekali sahaja not all the time.

Memang pedas komen Datuk Ramli MS sepedas Digi CILI PADI yang membolehkan korang meMAKSIMUMkan aktiviti membaca dan menonton perkembangan terkini para peserta GV6 dengan Internet Tanpa Had dengan bayaran kurang daripada RM1/sehari. Dengan plan Digi CILI Padi ini, bolehlah anda menonton semula kesemua persembahan Roy dari minggu pertama untuk memastikan betul ke sama je persembahan Roy setiap minggu.

gegar vaganza 6 dibawakan oleh digi cili padi

Apa pun, aura juara Naqiu semakin menyerlah pada minggu kelapan ini apabila sekali lagi dinobatkan sebagai juara mingguan. Pergh. Setiap minggu persembahan yang ditampilkan Naqiu memang berbeza, unik dan mantap. Nampak gayanya memang ada peluang untuk Naqiu bergelar juara keseluruhan.

gegar vaganza 6 dibawakan oleh digi cili padi

Diingatkan lagi sekali bahawa dengan Digi CILI PADI, anda boleh mengikut artis-artis GV6 kegemaran anda di Facebook, Twitter dan Instagram dengan kurang daripada RM1/sehari kerana Digi memberikan MAXIMUM SOCIAL menerusi plan ini untuk tempoh 30 hari. Power kan?

gegar vaganza 6 dibawakan oleh digi cili padi

Minggu hadapan, setiap peserta GV6 akan menyanyikan lagu bertemakan lagu dari komposer dulu dan sekarang. Fuh!!! Memang mencabar. Adakah Naqiu akan berjaya mengekalkan momentumnya? Siapa pula yang akan tersingkir? Minggu hadapan adalah minggu suku akhir jadi kita sudah semakin hampir ke minggu FINAL yang bakal berlangsung pada 22hb Disember ini. Memang semakin mendebarkan GV6 ini.

gegar vaganza 6 dibawakan oleh digi cili padi

Sambil nak menantikan ketibaan hari Ahad, jangan lepaskan peluang untuk menonton kembali kesemua persembahan para peserta GV6 di YouTube. Pastikan data anda tidak habis dengan melanggan Digi CILI PADI yang memberikan UNLIMITED YouTube. Siap ada MAXIMUM GAMING dan MAXIMUM MUSIC lagi. Memang berbaloi-baloi.

gegar vaganza 6 dibawakan oleh digi cili padi

Selamat berhibur!!!

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

30 responses to Roy Tersingkir, Naqiu Makin Menyerlah!

  1. minah jambu say NO to drugs says:

    takan tak ramai yg mengundi terus keluar GV? mengarotkan pasal peminat bukan nye tau pasal suara2 picing2 ni semua yg tau juri bukan nye peminat tol tak..kesian Roy dia macm dh tau yg dia kena singkir malam tu..ape2 pon yg kasi keputusan ia lah juri bukan peminat..peminat cuma mengundi penyanyi yg dia suka aje …ape2 pon jangan terperanjat sape yg akan jadi juara gegar vaganza nanti lain yg di puji lain yg jadi juara hahahaha sama2 kite nanti kan keputusan selanjut nye yeeeeeeeeee lov uuuuu..

  2. Anonymous says:

    ASTRO TOLONG SEDIAKAN MANGKUK TANDAS ATS PENTAS KHAS UTK WANN

  3. Anonymous says:

    Naqiu tetap the best. Harap jadi Juara.

  4. Anonymous says:

    nadia GV1 dulu stail nyanyi mcm wan jgk teran berak… itu awal2 tokram dh kick out… tp si wan duk simpan smpi 8minggu dh… patut awal2 dh kuar byk sgt teran taik… persembahan pun stagnant asek gerak siku jer…

  5. Anonymous says:

    Geram Dan Sedeh betul Roy tersingkir… Tak adil betul

Tinggalkan Komen Anda Di Sini