Written by AbangNara | March 18th, 2014

Untuk anda yang tidak mengetahui, Hisyam Hamid kini sedang melonjak naik popularitinya selepas membintangi drama Ariana Rose yang menjadi ikutan ramai baru-baru ini. Sudah pun berkahwin, isteri Hisyam Hamid, Rosmawati juga bertindak sebagai pengurus kepada suaminya. Satu langkah yang bijak di mata Abang Nara kerana komunikasi pasti amat mudah untuk dilakukan.

isteri hisyam hamid

Namun seperti biasa apabila si isteri menjadi pengurus, sudah pasti timbul desas-desus kerjaya si suami dikawal 100%. Namun Rosmawati menafikan dakwaan tersebut. Kata Rosmawati:-

Saya sendiri terkejut apabila isu ini ditimbulkan kerana sepanjang menguruskan kerjaya suami di Malaysia saya cuba berurusan dengan semua pihak sebaik mungkin. Jika ada sesuatu tawaran yang tidak dapat dipenuhinya saya akan tolak secara baik bagi pihak Hisyam malah meminta maaf kerana tidak dapat bekerjasama,

isteri hisyam hamidMalah Hisyam Hamid juga memaklumkan yang keputusan menerima atau menolak sebarang tawaran dilakukan olehnya. Kata Hisyam:-

Satu perkara yang mungkin orang salah faham adalah semua keputusan saya yang buat apabila saya terima sesuatu tawaran dan bukannya Rosmawati. Perkara itu hanya salah faham dan tiada sebarang sebab mengapa saya perlu melantik orang lain untuk menguruskan kerjaya seni saya

Biasalah bila dah popular ini memang banyak tawaran yang diterima sampai tak menang tangan. Takkanlah nak ambil semuanya kan? Pihak yang menawarkan pun kenalah faham. Kalau ambil semua nanti “clash” jadual pulak. Lepas tue timbul pula perkara lain seperti tamak, tak berdisplin dan macam-macam lagilah. Lebih baik tolak awal-awal sebelum jadi perkara macam itu kan?

P.S: Infografik insiden kemalangan di Tanjung Kupang

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

98 responses to Rosmawati Nafi Kawal Kerjaya Suaminya, Hisyam Hamid

  1. ariana sendu says:

    Popular sgt ke diaw niew? bwu nk up dh dew gosip cmniew… aduyai ~

    0

    0
    • lawa biniiii…………..

      0

      0
      • Anonymous says:

        bila Malaysia nak ambik pelakon dari Thailand plak, produser Malaysia kan suka ambik org luar.

        0

        0
        • Eva says:

          create story sendiri ker ? reporter tak kisah lah kalo bini urus kerjaya laki, alahai

          0

          0
        • Nilla says:

          insecure bitch !

          0

          0
        • leighton meester says:

          jarang tengok citer Ariana Rose sebab watak harith org singapura. Aku baca novel the wedding breaker terbayangkan org lain2…alih2 ambik retis singapore, dah tak der artis Malaysia ker ? dah lah dalam drama watak harith melebih2 plak…terus aku tak tgk citer tu.

          0

          0
        • Lana Lang says:

          leighton meester …yelah aku baca novel TWB pun dah tak berapa suka watak Harith, bila ke drama..aku lagi lah meluat dgn watak Harith, ada satu episode tu muka hero langsung tak nampak, yg ada watak si Nabila, Harith, Arja Lee, ni cerita TWB ker citer adik nak bunuh abang ? watak pembantu terlebih dari watak utama.

          0

          0
        • Olga says:

          AARON AZIZ WANNABE!

          0

          0
        • korang memang layak pun baca novel dan drama mcm Ariana Rose dan yg sealiran yg picisan gila. way to go.

          0

          0
      • Anonymous says:

        ohh pleassee lah..ada org kesah ker citer engkau?? pak hamid gurkha pun lagi fofuler..

        0

        0
        • miss ynwa says:

          hahhahaha…yg gigih komen ‘bini dia tak lawa’ yg gigih LIKE komen tu dah kenapa thooooo…
          jeles? balik rajin2 la ajak suami main gym boleh dpt suami tegap sasa pastu jgn kedekut belikn set pnjgaan wajah tuk suami tue sbb laki jenis malas nk keluar duit tuk bende2 cmtu ,remeh katanye…..duit asyik beli steamcell jer buatpo then jeles tgk laki org hensem
          bitch please,pls grow up

          0

          0
    • Anonymous says:

      bini dia tak lawa pun

      0

      0
    • Olga says:

      WHO ROSMAWATI???????? I KENAL ROSMAH MANSOR JE!!!

      0

      0
  2. Baby AA says:

    Takut kat Hanez Suraya ke? :)

    0

    0
    • Anonymous says:

      takat pelakon sendu cam gini tak payah nak propa sgt lah.. ingat spesis hanez ngan lavocah sudi kerr??? ferrari ada??

      0

      0
    • mizz cerry says:

      Hahahahahaha….kelakor betul ayat kau kenal rosmah mansor je ye….

      0

      0
  3. sha ira dania says:

    Biarlah lg molek klu isteri yg uruskan suami…at lease leh mengelak kan fitnah…

    0

    0
  4. watever says:

    biar jelah isteri dia nk kawal suami dia… apa masalah dia =.=’
    kang dapat yg mcam species hanez tu.. mau menangis tak berlagu isteri dia ni..

    0

    0
  5. cik comel says:

    kalau bertudung lagi cantik :)

    0

    0
  6. kahkah says:

    publisiti murahan. tengok pun tahu. they need these kind of “rumors” utk naikkan balik nama.

    0

    0
  7. iris says:

    eeeee….benci dgn org singapore yg sebuk dlm industri kat malaysia ni…semak dan menyemak betul lah…, bkn bgs pun korang ni…dok diam kat singapore sudah lah…

    0

    0
    • nasi ayam sedapp says:

      nak berlakon kat Malaysia ok jer tapi kalau dah stay kat sini…nampak sgt tak nak balik negara. kenapa yer…tak seronok ker belakon kat Singapura ?

      0

      0
      • Anonymous says:

        Dia stay pun bukan free bayar apa. You susah apsal.

        Da rezki dia.

        0

        0
        • Nadia says:

          kat singapore tak leh cari rezeki ker ?? dia kan warganegara singapore ?

          0

          0
        • ok says:

          nadia…kat singapore tu dipenuhi dgn cina , tu lah dorang mai malaysia

          0

          0
        • Anonymous says:

          Malaysia tu negara miskin, negara lembu !

          0

          0
        • lana lang says:

          ala, bukan apa…belakon sini pastu xnak blk sana, yela, sbb kat sini bole r dorg duk rumah mewah, banglo bagai ke apa. kat sana apa?duduk r flat, ok la, fine, ko duduk la kondo…but not landed property mcm kat sini.sedih..org kite pulak yg x mmpu beli landed, duduk la flat n apartment jek kt kl ni.

          0

          0
      • Anonymous says:

        Nasi ayam

        Dia, nak mencari pengalamankan. Di singaoore pun dia berlakon.
        Kalau da pengarah offer dia berlakon, kau susah apsal.
        Kalau dia tak bagus dia tak dipelawa. Gembirala
        Dengan rezki orang dapat jadi rezki kita pun murah. Kita
        Di singapore banyak ustaz dan ustazah, tapi kalau ada ustaz
        Dan ustazah di jrmput kita orang singapore pun gembira
        Terimah ustaz2 dan dengar syarahan mereka.

        0

        0
        • Lana Lang says:

          aku nasihatkan retis singapore stay aja lah kat singapore…drama malaysia ni semua sama jer lah, kalau nak kembangkan bakat..pergi lah Thailand ker, Japan ker..ni yg kau datang Malaysia yg sah2 drama di takut lama memang rugi lah, aku orang Malaysia dah lama tak tengok drama melayu. eh dtg plak org luar menambah kesenduaan, lagi lah aku tak tgk.

          0

          0
        • laarni says:

          mulut2 orang yg dengki and mengutuk ni semua mulut puaka…dah sememangnya menuju ke neraka. Jahil.

          0

          0
      • org spore says:

        berlakon bukan kemana pon.. daripada korang orang Malaysia yg sengkek nak mampos keje kat sini.. apsal menyebok cari keje kat sini??? buat muka kesian keje kat spore.. bodoh!!! sebab tu jgn suka kutuk org2 spore.. cari dulu kesilapan diri dulu.. bodoh mak bapak tk ajar la nie.. bodoh mcm babi

        0

        0
    • Anonymous says:

      Iris

      Tak baik tak suka orang melayu sinfapore.

      Rezki kan ada dimana2. Cuma usaha seseorang
      Nak cari dimana2. Jangan busok hati mcm Zed Zaidi.
      odengki denfan Aron. Kan dengan kuasa Allah mulut dia perlli
      Kapalterbang MAS. Da kena kutok oleh kawan
      Artis padan muka.

      Nasib baik ada Singapore boleh juga kita tolong carikan
      Kapalterbang you yang hilang. Kan kita jiran. Baik2lah
      Dengan jiran walaupun bangsa lain. Inikan pula kita
      Orang Melayu. Satu hari You all susah, kita juga yang tolong
      So Iris be more careful kalau ckap jangan action pandai k

      0

      0
      • Nadia says:

        hoi…org singapore pernah cakap Malaysia taik anjing, yg cakap tu melayu ok…mana budi bahasa org singapore??? soal kapal terbang tu Malaysia tak mintak tolong pun, singapore sendiri yg nak tolong, yg tolong tu cina singapore bukan melayu.

        0

        0
        • Anonymous says:

          Sombong hooi…… Sebb tu tak jumpa haha

          0

          0
        • Anonymous says:

          Sebbab orang melayu tak pegang itu post.
          Tak kirala cina ke melayu. Yang nak tolong orang
          Singapore,

          Biarla si Hasyim cari rezki kat sana

          0

          0
        • ok says:

          singapore tu kecik jer….di penuhi cina, tu pasal pindah ke Malaysia.

          0

          0
        • ok says:

          anon 9:49 …salah seorang warga singapore yg kurang ajar…boooooo

          0

          0
        • kek strawberry says:

          TO anon 9:49pm
          yg sombong tu kau singaporean…jumpa ke tak tu kuasa Allah.

          0

          0
        • Lana Lang says:

          at anon 9:49 pm
          kalau yer pun tak suka Malaysia, tak perlu lah babitkan MH370 sampai gelak sakan..kami tak mintak bantuan dari negara awak, negara awak yg nak tolong Malaysia, jangan sebab retis yg mengarut ni kau komen yg bukan2 pasal nyawa manusia.

          0

          0
        • aduhaii says:

          jangan lah kerana nila setitik rosak sesusu belanga.
          kebanyakkan ada orang orang melayu Singapore yang baik baik.

          sudahlah…

          0

          0
        • Syamsul says:

          hoi anon 9:49pm…ko org singapore kan ?? kalo satu hari nanti keluarga ko terlibat eksiden orang gelak..apa kau rasa ?? pemikiran letak kat lutut kau ni…penting sgt ke si hisyam hamid tu yg org singapore backup dia sgt..sampai2 MH370 pun kau kaitkan

          0

          0
      • LOL says:

        To anon 9:30PM
        weh..Malaysia tak pernah minat bantuan dari Singapore, Singapore sendiri yg volunteer, pasal Zed Zaidi tu..dia cuma tak suka orang luar senang-lenang masuk Malaysia, cuba kalau ramai org luar masuk Singapore…kau tak rimas ker ?? tak payah kaitan dgn tweet bodoh ZZ pasal MH370…tu dua perkara yg berbeza.

        0

        0
    • Malaysian says:

      Jgn ckp mcm tu.. I Malaysian and I sgt pasti ramai Malaysian keje kat Singapore. mcmne kalau sigaporean suruh Malaysian yg keje sana balik sini keje.. jgn la jahat sgt mulut tu…

      0

      0
      • Boss says:

        kat Malaysia ni pun ramai Singaporean datang kerja..apa kau ingat orang Malaysia jer yg dtg kerja kat Singapore..sempit betul pemikiran kau ni

        0

        0
        • Latiff Bogiba says:

          Singapura tu dulu Malaysia…disebakan agenda cina bukit…kita terpisah jd dua negara, time Singapore berpisah dgn Malaysia…Tuanku Abdul Rahman sampai menangis kot…dia terpaksa lepaskan jugak Singapore..kalau tak Singapore akan jd duri dalam daging negeri2 lain di Malaysia. #HISTORY

          0

          0
  8. ini mentaliti melayu malaysia ke says:

    Bia la org singapore nk cri rezeki kt mesia pon
    Yg org kita dok cri rezeki kt sana xkira plak..
    Sbb dia ni artis juling mata tgk dia je
    Yg aaron tu dok sanjung sgt
    Bumi Tuhan kot share2 la..

    0

    0
  9. kek strawberry says:

    pergi balik negara kau lah singapore….menumpang kat negara orang,,,nak cari makan kat sini konon,,,apa kat sana tak ada tv melayu ker yg batak sgt nak berlakon kat malaysia

    0

    0
    • Anonymous says:

      Malaysia go to hell, padan muka airplane MAS tak jumpa, Malaysia busuk hati negara terrorist

      0

      0
      • 8 + 4 = 12 says:

        Malaysia mana ada hati la. Malaysia tu negara, bukan orang.

        0

        0
      • LOL says:

        anon 11:08 pm ni mesti org singapore,
        apedaaaa…di sebabkan ko tak puas hati dgn komen org Malaysia, ko libatkan sekali Malaysia Airlines, bagi aku Malaysia Airlines yg hilang tu lebih penting dr Hisyam Hamid, serious aku x kenal sape Hisyam Hamid ni.

        0

        0
      • aissshhhh says:

        bongoknye la….pasal artis ni korg merapu buruk2 kan negara lain…dua2 ada keistimewaan masing2..xpayah nk burukkan mana2 negara pn…mulut tu xyah puaka sgt…

        0

        0
      • Anonymous says:

        jiran aku kawin ngan oang singapore….xde keje asek kena tangkap mencuri je…da kena halau balik singapore tetap nak masok secara haram…mmg tabiat oang singapore suke buat jenayah gak nye

        0

        0
  10. Lana Lang says:

    ajak balik singapura lah si Aliff Aziz buaya darat tu..menyemak kat Malaysia mengorat pompuan tu mengorat pompuan ni, kerjanya tak.

    0

    0
  11. Anonymous says:

    go to hell Malaysia, padan muka airplane tak jumpa, patutnya warga china diganti dengan warga Malaysial. Hisyam Hamid nak stay kat Malaysia pun tak boleh, pergi selesaikan airplane MH370 tu dulu Malaysiallllllll !!!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
    • lana lang says:

      serious ko ni lawak weh anonymous.. yg ko dok sebok baca page gossip msia dah kenapa?ko baca la web gosip sgpore ko tu. ko pn nak ekot ke hell gak ke? sbb ko suh malaysia go to hell. or u’re already in hell?derk

      0

      0
  12. malaysia tanah airku says:

    Hoi anonymous! Kurang ajarnye mulot ko…x selamat lh idup ko dok mengata Negara aku..aku doakan ko accident mati terkangkang!

    0

    0
    • Anonymous says:

      @malaysia tanah airku <– typical Malaysian yg busuk hati…aku doakan kau accident mati terkangkang, kau kutuk Hisyam Hamid tak apa plak

      0

      0
      • cermin diri says:

        anon 12:45

        sedar tak awak pun ada ciri2 masalah hati seperti yg anda kata kepada malaysia tanah airku. sebab awak doakan Allah supaya tarik nyawa malaysia tanah airku tu dalam keadaan sebegitu. tak baik mendoakan yg buruk2 terhadap orang lain apatah lagi orang yg kita x kenal. walaupun kita dihina, apa salahnya kita pekakkan telinga kalu kita yakin kita betul. bila awak mendoakan yg buruk2 kepada oarang2 malaysia (supaya masuk negara semuanya), saya sebagai warganegara malaysia mampu beristigfar dalam hati. tapi saya tidak memaki awak balik, sebaliknya saya berdoa kepada Allah semoga Allah ampunkan awak dan berdoa semoga awak dipulihkan daripada penyakit hati.

        0

        0
        • cermin diri says:

          maaf silap taip

          oarang2
          *orang2

          supaya masuk negara semuanya
          *supaya masuk neraka semuanya

          0

          0
      • Anonymous says:

        aku rasa malaon singapore sekor ni mesti bini jantan hodoh si Hisyam hamid yang merempat ke malaysia nak cari makan….kuikuikui…da la muke hodoh perangai lagiii hodoh

        0

        0
  13. Ms Anon says:

    Kesian eh org Malaysia.. Tahu tak berapa ribu org Malaysia yang cari makan pat Singapore.. Orang Singapore okay aje, takde pun bising mana. Siap jadi kawan lagi.. Singapore ke, Malaysia ke.. semuanya kepunyaan Allah s.w.t.

    0

    0
    • oit says:

      Singapore tu datang Malaysia bawak kereta laju2 macam tak cukup tanah, isi minyak banyak2…gelagatnya boleh ditengok kat Youtube sungguh memalukan, dorang ni bila dtg Malaysia biadap giler..sama lah macam pengomen singapore kat sini yg mendoakan benda buruk pada MH370, so rude…boleh jalan daaa sama retis hisyam hamid tuuuu..

      0

      0
      • Anonymous says:

        yg buat tu org lain , yg kena org melayu .. fhm kn ? kita sama je .. mmg dari dulu selalu jadi kambing hitam

        0

        0
      • Anonymous says:

        padan muka .. sape soh mulakan dulu .. lu org lagi kejam la ! mana lu org perasan , sbb semmg nya hati lu org busuk !! lu pk lu org je hati .. kita org xda .. bila hina org lain lu tak perasan lak perasaan org lain , bila kena sound blk .. tau lak melenting .. !!!!

        0

        0
    • oit says:

      johor tu dekat dgn singapore….ulang alik tiap2 hari jer, nak pergi KL kerja jauh,
      alah kat Malaysia ni pun ada rakyat Singapore.

      0

      0
  14. jenglot says:

    Ingatkan retis ni popular la sgt bila nampak komen belambakk…bila bace…..ooooo…gaduh rupenyeee….

    0

    0
  15. Agasi says:

    Uoals ni dah kenapa…gara2 c hisyam hamid yang hangpa dok sumpah MH370 tu dah kenapa, ingat depa nak ker benda ni berlaku…agak2 lah ni blog gosip…santai2 gitu…Malaysian or Singaporean…kalau hangpa biasa mengkritik hangpa pun kena bersedia untuk dikritik…jgn taksub nak jadi keypad warrior…ada byk urusan penting lagi kot benda ni simple je..mana2 negara pun ada pekerja asing…apa yang heran sangat…Msian ke Singapore sebab nilai mata wang yang tinggi, Singaporean datang Malaysia sbb ada peluang nak kembangkan bakat kat luar negara…kata bijak ni pun nak gaduh…apa darrr

    0

    0
    • Lola says:

      ada Singaporean kat atas tu dia sentap sebab org tak suka artis FAV dia…sampai dia kutuk MH370, pasal artis yg ntah apa2 tu kau tak payah nak backup sgt sampai kutuk MH370…kutuk lah lagi ..nanti kena kat family kau baru padan muka kau

      0

      0
  16. Waklu says:

    Yang korang berbulu sangat dia nak berlakon kat Malaysia ni kenapa? rezeki dia. Apa hak korang nak sekat rezeki dia?. Ada je benda tak betul kat kepala otak korang. Memang ramai sakit mental ke ape korang ? Ada je hasad dengki.

    0

    0
  17. haha says:

    Jgn la anti dgn dia.. berlakon ni punca rezeki dia.. kalau dpt offer, bkn salah dia. salah kan la pengarah yg nak ambil org luar ni. jan pulak last2 yg anti Singapore ni nanti terhegeh2 nak ke Singapore bila dpt offer kerja. Kat Singapore pun ramai Malaysian. And lagi satu.. adakah artis Singapore yg menentukan melayu singapore nak tolong cari mh370 atau tidak…? apa kena mengena dgn diorang? Apa sumbangan korang sendiri dlm mencari mh370? Stakat forward2 spekulasi tu tak pyh la…

    0

    0
    • Syamsul says:

      singaporean tu pun ramai terhegeh2 dtg kerja malaysia, datang kat blog gosip malaysia..lepas tu ada singaporean ungkit pasal askar dia bantu MH370 ..Malaysia tak pernah minta bantuan singapore..tak payah nak sombong sgt lah sampai kutuk MH370, siap doakan airplane tu tak jumpa..teruk benor perangai singporean

      0

      0
      • Anonymous says:

        lu mesti kasi ingt skt .. lu punya negara semua org mau hentam laa ! lu ingt kta org tak tau ke .. lu tak payah nak keret sgt laa .. mula hari ni .. gua anti malaysia .. pergi mampus !!!

        0

        0
  18. tak betol says:

    seimbas baca tajuk ingtkan pasal lisdawati..upenya psl rosmaHwati..cehhh psl ni xde heran sgt..please nara crita yg gempak skit

    0

    0
  19. haiwan=ada akal xleh pk, ada nafsu says:

    pelik la npe korg marah sgt gan singapore, aku malaysia rilex je
    korg lupe ke yuna dok kat us,shila dok kat china, chef wan tu serata dunia pegi
    seb bek la rakyat negara len pikirannye xmcm korg2 ni
    best ke kalo retis kita tu dituduh menyemak..
    ‘oi org mesia.. p balik mesia la apsal nk blakon nk melalak nk masakj kat sini..asal cr rezeki kt sini’

    hurrmmm.. langsung xpaham rezeki Allah bagi, kalo nk kene cari xkira la kat mane..
    minda tak cukup akal camni la.. keje nak gaduh nak memberontak

    sedarlah ye ..korg sume ni tepuk air kat dulang kene muka sendiri,
    meludah ke langit dpt la kahak mulut longkang korg tu hahahahaha

    0

    0
  20. setengah tiang says:

    Next! tak minat

    0

    0
  21. hamba Allah says:

    aku tgk majoriti pengomen kat cni cemburu, dengki n seangkatan dgnnya.. aku org malaysia.. tp aku xmcam korg2 ni yg anti singapore… rezeki kt mn2 la weii.. pandai cr n usaha kt c2 la rezeki ko.. bapak aku pon cr rezki kt singapore.. tp aku rs bukan bapak aku jer.. beribu2 org mlysia cr makan kt singapore.. Allah bg kita rezki kt mn2 jer… terpulang pd kita nk amek rezki tu ker atau biar org lain yg amek tp kita tgk jer…

    #berlakon=bekerja

    0

    0
    • Noni suka jemput bawang says:

      dengki dgn tak suka dua perkara yg berbeza.
      aku langsung tak kenal sape mamat ni…tetiba ada singaporean kutuk MH370, ckp malaysia terrorist sebab dia nak backing mamat ni…kurang ajar perangai mcm tu.

      0

      0
      • hamba Allah says:

        cik noni suka jemput bawang..

        cuba ko tgk komen sape yg mula dulu.. org malaysia kan??.. kalau ko org kutuk mak bapak ko, ko nk diam ker?? org kutuk negara ni umpama kutuk parents kita tau x.. sama la gn org fanatik bola.. xle sentuh lgsg trs berangin sume nk sumpah seranah… tp aku tgk kalau org hina Islam, Nabi SAW & Allah SWT xde plak korg mati2 bidas cmni.. aku ni xminat pon kt mamat kt atas tu.. apa ntah nm die… aku xkata aku sokong singapore n singaporean.. tp aku bg pndapat sbg hamba Allah jer.. n aku sedih gn sikap sesetengah manusia yg rs ni bumi die… korang sedar x ni bumi Allah.. pastu bila gaduh abes duk campur isu semasa smpi MH370 terbabit… mcm budak2 br nk blaja gaduh.. apa yg kuar kat kpala trs bidas.. sgt cetek pemikiran korang..

        0

        0
      • Anonymous says:

        g mampus !! dh lu org yg mulakan dulu .. lu tgk balik komen2 kat atas .. ni bukan pasal artis ni by

        0

        0
  22. kuntilanak says:

    aperahhh pasal mamat sorg ni pon korg nk gaduh n libatkan negara. tk de pekdah lgsg.
    muahahahahahahaha… #malaysiaKutanahAirku

    #prayForMH370

    0

    0
  23. Olaf says:

    nape la ko org ni jeles n anti sgt ngan org spore ni…biar la dia org cari rezeki kat mlsia…ap perasaan anda kalau bekerja d tempat org lain tpi kena kutuk kaw2 mcm ni..mesti sedih kan…len kali..kalau nk komen tu berhati2 la..jgn le jadi manusia y zalim..rezeki kan ad d mane2….haii….pasal ni pn ko org nk bergaduh…pelik btl le…

    0

    0
  24. aminahygbaikhati says:

    boifren aku org sg..

    0

    0
  25. Anonymous says:

    oi nara cepat sket copy paste citer lain. dah sah org malaysia tak sudi nengok hisyam amid ni. bukan rezeki dia kot. aaron aziz boleh plak org minat..akak tak faham dan tak hingin nak faham.

    0

    0
  26. Nanarina says:

    Come on Nara. You can do better than this. Gi cari topic lain. Diorang tak mintak pon cheap publicity. When reporter came to them & diorang jelaskan, rasanya mmg tak salah. Org luar je melarat-larat. Tak kire lah, Malaysia ke Singapura.

    0

    0
  27. wekkss says:

    singaporean “batak”

    0

    0
  28. wanie says:

    Jgn macam paham lah kau memang tol de org singapore g keje sana tapi bila tukar duit sini sikit oit! Bila org malaysia keje sini tukar duit sana banyak… so org malaysia beribu2 org keje kat singapore pon kita org singapore tk cakap banyak.. kau tu otak n permikiran kau sempit macam katak die bawah tempurong!

    0

    0
  29. TUDUNG SAJI says:

    nnti nk apply kerakyatan malaysia..pakai la tudung tu **peace**

    0

    0
  30. Anonymous says:

    ABANG NARA SUKA LAH BUAT PROPA..BAGI BERITA Y BUAT INSAN SESAMA INSAN BERGADO..KESIAN KAT COMMENTER..MASING2 SAYANGKAN NEGARA MASING2..SBB TU MASING2 NK BELA NEGARA MASING2..JD..KPD ABG NARA..KLU BOLEH KUARKAN LAH CRITA Y BILA D BACA X NMPAK MCM ADA ISU KENEGARAAN..TANAH, LAUTAN SUME NI KAN BKN KITA PUNYA..ALLAH SWT PINJAMKAN JE..JD XPELH BEKONGSI REZEKI ALLAH SWT JGK KN..MALAYSIAN CR RZKI KAT SINGPORE,SINGAPOREAN CR RZKI KAT MALAYSIA..ALHAMDULILLAH..:-)

    0

    0
  31. Tessa says:

    MasyaAllah… Indahnya ciptaan mu Ya Allah..

    0

    0
  32. Org Spore says:

    KEPADA ORG2 MALAYSIA YG PHD..

    Memang kebanyakan kita tak duduk di landed property, tapi jgn lupa.. harga rumah FLAT kita, boleh beli rumah BANGLO dgn TANAH SKALI kat Malaysia…
    Cuba kau duduk sini, aku rasa korang duduk tepi laut.. sebab apa? Sebab korang sengkek!!!
    Korang nk mengata org2 spore yg mencuba nasib sebagai pelakon di sana.. Tapi mcm mana pulak org2 Malaysia yg bekerja di Spura?? BANYAK ORG2 SELEKEH MALAYSIA YG KEJE SI SINI?? KENAPA SIBOK?? KAT MALAYSIA TAKDA KEJE KAAAAA??? OUHH LUPA.. GAJI CIPUT!! KESIANNNN… SATU2 BUAT MUKA KESIAN NK KEJE SINI.. ISH ISH ISH.. KESIANNNNN…..

    0

    0