Written by Bella | October 3rd, 2018

Selepas tiga kali hadir memberikan keterangan di ibu pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), isteri kepada bekas perdana menteri Datuk Seri Najib Tun Razak iaitu Datin Seri Rosmah Mansor telah ditahan kira-kira jam 3.20 petang tadi.

Berita itu antara yang menjadi perhatian seluruh rakyat Malaysia hari ini termasuklah selebriti popular Datuk Fazley Yaakob. Sebagai seorang menantu dan anak, Fazley dan isterinya, Datin Azrene Ahmad tetap berasa simpati dan mendoakan agar segala urusan Rosmah dipermudahkan. Biarlah, pihak mahkamah memutuskan siapa yang benar dan siapa yang salah.

Difahamkan Rosmah ditahan berhubung siasatan pengubahan wang haram dan akan bermalam di SPRM hari  ini sebelum didakwa di Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur pada jam 8 pagi esok.

Sumber Berita : BH ONLINE

24 responses to Rosmah Mansor Ditahan : Fazley Yaakob Tetap Simpati Dan Doa Segala Urusan Dipermudahkan

  1. anon says:

    baru kena tahan je , kes baru je nak naik mahkamah. konfem makan masa punya kes ni. laki dia takat 3.5juta ikat jamin pun boleh setel, dia lagi la. silap2 ada plot twist tak bersalah dihujungnya.

    15

    1
  2. Anonymous says:

    Ko rasa lah Rosmah..org dh sedia mklum dgn perangai dia ni..aku mlaslah ckp lebih2…tp kna igt..kita ni manusia…setakat mna lah nk tunjuk kuasa…sehebat hebat kita..lebih kecik dr zarah brbnding kehebatan Allah.

    Mmglah senang ko kata nok bertaubat…tp kau kna igt..taubat tu kau dgn Allah..tp org yg ko aniaya ko kna mintak maaf juga ya…klau ko x da keinginan nk mohon maaf dgn org yg telah ko aniaya..maknanya ada ‘something’ wrong taubat kau dgn Allah.

    Yg benar:
    Keluarga mangsa Rosmah Mansur

    16

    1
  3. Anonymous says:

    Eh kesiannya..dia buat apa kat family ko? Tp x heran kalau dia buat kat org…ank sendiri pun dia aniaya…apatah lg bkn darah daging

    6

    1
  4. Pen Biru says:

    Sama2 lh kita insafi diri..Dim’sia kita sibuk dgn citer org kena tahan sb rasuahlh..tipu2 lh..n gubahan wang haram lh..Di negara jiran kita Indonesia betul2 dh berlaku Bala yg sgt mengerikn 2 kg telah ditelan bumi..keadaan tanah mendap..ribuan nyawa terkorban..Subhanaullah…
    Allahuakbar…

    3

    1
  5. anonymous says:

    Dua orang anak Rosmah ni, siapa lagi cantik? Datin Azrene atau half sisternya Nooryana Najwa.

    0

    0
  6. Gorges says:

    Rosnah dulu pun cantik. Now wajah dah berubah. Dah lain ..,,,

    2

    1
    • Nini says:

      Mak Aku kata rosmah ni dulu taun awal 80an dia keje di bank sama ngan mak aku..dia mmg cantik sgt bergaya walau dh ada ank 2 riza dan azreene..muka putih mulus ‘good looking’ tu yg najib giler bayang tak hengat anak isteri..nk banding sekarang mcm bumi dgn langit..kesian dia tak mensyukuri kurniaan Allah..mmg dia byk buat perubahan..kesian..

      14

      0
  7. Anonymous says:

    Rosmah mmg cantik masa muda…tu sebab Najib pun tergila2 kan dia..tp sebab botox dan bomoh…kini wajah telah rosak

    7

    0
  8. nenek says:

    Rosmah masa muda mmg hot stuff. Jadi kegilaan ramai masa study di UM dulu. Zaman sekolah, Rosmah ada crush terhadap Tunku Mukhriz, Yg Dipertuan Besar N.Sembilan sekarang.

    3

    0
  9. alfie says:

    Setakat DOA aje tak cukup. Kalau betul betul ikhlas terhadap mak mertua dia mula lah petisyen atau kempen utk BEBASkan Rosmah! Ada kan roadshow utk Rosmah utk membukti kan Kak Ros tak bersalah.!

    1

    6
  10. peratijangantakperati says:

    Kesian mmg kesian..

    tapi diaorg tak pernah kesiankan rakyat malaysia.

    kan Najib pernah ckp.. ‘CASH IS KING’

    meaning, dia sanggup buat ape je demi duit.

    Bagi aku, kesian ttp kesian.Tapi sekarang ni, terima la padah..

    Allah tu Maha Mengetahui niat kita..

    Sepandai2 tupai melompat…

    12

    0
    • Anonymous says:

      Najib is the best PM. Banyak jasa pada rakyat. Jangan suka fitnah dan percaya fitnah. Baca economic data baru u akan sedar. Kalau tak sedar gak get ready jer lah akhirat nanti.

      1

      4
  11. Anonymous says:

    Najib ckp “Cash is King” tapi di lupa, Allah adalah King dari segala king. Allah maha besar dan maha segala galanya..

    3

    0
    • Anonymous says:

      Najib is the best PM. Banyak jasa pada rakyat. Jangan suka fitnah dan percaya fitnah. Baca economic data baru u akan sedar. Kalau tak sedar gak get ready jer lah akhirat nanti.

      4

      3
    • ihatepm says:

      sama ngan kutty pn..dia ingat dia Allah ka sng jatuh hukum kat org…X nampak gaya nk bertaubat langsung..ntah apa plan dia pasni….

      0

      1
  12. MAKEL says:

    ISTIRADJ…………………………..

    0

    0
  13. Rosmah says:

    Dahlah Fazley, semua org ingat apa yg ko dan bini ko buat pd Datin Seri Rosmah sebaik sahaja suami beliau kehilangan kuasa. Jgn berpura2 sgt bole x?

    7

    0
  14. Lola says:

    Sbb tak dapat project la kan. Tgk wife so adik is fadley, tangkap gamba tepi kereta mewah, Tapi mintak 20 untuk birthday wishes , low class sangat orang orang kaya zaman sekarang . Kaya ker?

    0

    0

Leave a Comment

Optional