October 2nd, 2013

Topik yang menarik untuk dibincangkan hari ini sudah tentu pembentangan Laporan Ketua Audit Negara 2012. Salah satu perkara yang mencuri perhatian Abang Nara ialah kos perbelanjaan untuk artis Kpop sempena Hari Belia 2012. Sebanyak RM1.6 juta telah digunakan untuk membawa mereka masuk melakukan persembahan pada hari tersebut.
artis kpopApa yang lebih menariknya, sebelum ini telah tersebar di laman blog bahawa dokumen tuntutan perbelanjaan untuk artis Kpop ialah sebanyak RM2.04 juta. Perbelanjaan sebenar ternyata lebih rendah daripada apa yang disebarkan. Artis Kpop yang telah dibawa masuk pada hari tersebut ialah U Kiss, Teen Top dan Dal Shabet.
artis kpop

Bukannya mahu berbicara politik di sini, namun bagi Abang Nara, penggunaan duit sebanyak ini untuk membawa artis Kpop rasanya lebih baik disalurkan kepada artis tempatan. Sememangnya artis Kpop mempunyai pengikut fanatiknya sendiri, namun pembaziran perlu dielakkan lebih-lebih apabila menggunakan wang kerajaan. Apa pula kata anda? Kredit gambar Amanz.


Comments are closed.

Loading...