Written by AbangNara | October 2nd, 2013

Topik yang menarik untuk dibincangkan hari ini sudah tentu pembentangan Laporan Ketua Audit Negara 2012. Salah satu perkara yang mencuri perhatian Abang Nara ialah kos perbelanjaan untuk artis Kpop sempena Hari Belia 2012. Sebanyak RM1.6 juta telah digunakan untuk membawa mereka masuk melakukan persembahan pada hari tersebut.
artis kpopApa yang lebih menariknya, sebelum ini telah tersebar di laman blog bahawa dokumen tuntutan perbelanjaan untuk artis Kpop ialah sebanyak RM2.04 juta. Perbelanjaan sebenar ternyata lebih rendah daripada apa yang disebarkan. Artis Kpop yang telah dibawa masuk pada hari tersebut ialah U Kiss, Teen Top dan Dal Shabet.
artis kpop

Bukannya mahu berbicara politik di sini, namun bagi Abang Nara, penggunaan duit sebanyak ini untuk membawa artis Kpop rasanya lebih baik disalurkan kepada artis tempatan. Sememangnya artis Kpop mempunyai pengikut fanatiknya sendiri, namun pembaziran perlu dielakkan lebih-lebih apabila menggunakan wang kerajaan. Apa pula kata anda? Kredit gambar Amanz.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

123 responses to RM1.6 Juta Dibayar Untuk Artis Kpop Sempena Hari Belia 2012

  1. sabor je lah says:

    bongok punye kerajaan!!!

    0

    0
    • NEELOGA says:

      0

      0
      • Neeolga says:

        Malaysia sudah nak bangkrup. Thanks UMNO/ BN…. :(

        0

        0
        • Kak Ayu says:

          sesuailah muka korang yg undi kasi BN menang dlm pru lepas. sekarang nak komplain dah tak funa.

          0

          0
        • Pas Itu Islam says:

          BN= barang naik.

          terkejut????????

          0

          0
        • Gadis Spore says:

          WAWASAN 2020 hanya tinggal 6 tahun, Malaysia masih setaraf Indon…negara maju? My ass…….hahahahahaahahaaa

          0

          0
        • Anonymous says:

          UMNO/BN sibuk memperkayakan perut2 gendut mereka.

          0

          0
        • Fahrin Ahmad says:

          kpop = tahi
          klik aku..

          0

          0
        • Didi says:

          Saya ni masih muda. Masih jauh lagi perjalanan hidup saya. *InsyaAllah klau panjang umur*. Pada abad ni je, rumah dah mahal. Minyak naik. Susah nak hidup kalau semua ini berterusan. Kalau boleh, ringan ringankan lah beban yg berkemampuan juga. Jgnlah beri senyuman pd yg susah sahaja. Kami walaupun mampu ini, kalau ini berterusan, kami yg mampu ni pun boleh jadi golongan yg tak bermampu. Ya allah. Elakkanlah malaysia akan dtg menjadi negara yg ekonominya tak cantik. Amin :(

          0

          0
        • Deraman says:

          1.6 juta????? wasted! Mcm2 hal lepas audit negara.. isu pistol jatuh laut la.. harga jam la.. kasut kastam la.. patut la semua brg nak naik.. dr minyak ke gula ke rokok n coming soon bra & seluar dlm pulak.. taktik selepas pru.. hebat malaysia! tanah tumpah duit ku!

          0

          0
        • Maria Mersadis says:

          Lebih baek buat program utk tingkat kan intelectual generasi muda . Ni dari sekolah lg dah tergedik2 dgn kpop . Hish . We want another Mahathir . We dont want to produce another NAJIB and ROSMAH . Please la !

          0

          0
        • cc says:

          walaupun saya menyokong UMNO bukan bermakna sy sokong je semua pembaziran ni… terima kasih sangat2 kat audit negara yang mendedahkan semua rahsia2 pembaziran ni… dan amat2 berharap sangat2 agar PM Najib takkan kekal lama sebagai PM Malaysia.. cukup2 la membazir macam ni… kesian rakyat yang menanggung… saya undi UMNO bukan sebab saya suka dengan pemerintahan skrg… tapi kerana tanggungjawab sbgi rakyat malaysia… pd sy UMNO ibarat benteng untuk org melayu dan islam… *kalau tak setuju takpa…*

          jadi penyokong2 PR jangan la blame kami pulak yg undi UMNO… kita masing2 ada pendapat dan pandangan kita dalam politik malaysia ni… seperti anda yg tak dapat terima UMNO bersebab, saya turut tak boleh terima PR dengan bersebab… mungkin kerana ‘sebab’ tu la anda mengundi PR instead of UMNO… begitu juga sy yg mana sy sendiri nampak sebab kenapa PR tak boleh memimpin malaysia…

          kesian kami pengundi UMNO pulak dipersalahkan… padahal kami pun tak suka dengan keadaan di Malaysia skrg…

          *malaysia dah tak aman… jenayah makin naik… huru hara dh berlaku… rakyat makin berpecah.. sentimen perkauman makin kuat… agama islam dihina2…

          sedih bila lihat malaysia skrg….

          0

          0
        • amoi says:

          HAHAHAHHAA…tahniah kpd mereka yg telah memilih BN…disbbkan korg pilih BN, semua harga BARANG NAIK..MINYAK NAIK, GULA NAIK n LAIN2..korg mst suke kpop2 ni kan…bagus lah korg kaya sbb dpt bg BN duit utk byr retis2 kpop…selamat mengundang diri ke NERAKA!!!

          0

          0
        • kenapa tak diberi ruang buat M Daud Kilau. oh ye, kerana anak2 muda tak berminat. bila Kpop, kita boleh lepaskan mereka berpeleseran bersama anak2 muda yg lain dengan artis Kpop berpakaian terkangkang.

          0

          0
        • amoi says:

          untuk cc says: October 3, 2013 at 10:57 am :

          tahniah kerana ko salah sorg pengundi BN a.k.a UMNO yg telah menyebabkan pembaziran berlaku…ok aku respek ko sbb dari ayat ko, salah 1 ko sokong BN a.k.a UMNO ko tu sbb xnak org melayu ditindas…tahniah sbb diri ko diperbodohkan oleh pemimpin2 bingai ko tu…

          ko x suka pembaziran..jadi TOLONG UBAH PENTADBIRAN NAJIS ROSMAH SEKARANG!! ini untuk mengajar puak2 UMNO utk lebih telus utk handle duit rakyat..bukan guna utk diri sediri n kaum kerabat..

          TAHNIAH JUGAK kerana kononnya ko sokong pemimpin UMNO utk xnak melayu ditindas sdgkan terang2 MELAYU DITINDAS OLEH MELAYU!! aku pelik, knp puak2 ko ni takut sgt dgn CINA…hei…dorg tu manusia…kalau takut, sila berusaha..sekurang2nya org CINA berusaha utk majukan diri dorg..bukan mcm puak2 melayu yg menghrpkan kerajaan yg kononnya tolong melayu!! HAHAHAHA…syukur malaysia masih aman…ini ketetapan!!

          apa pun statement ko, AKU TTP X SOKONG AYAT2 KO SBB NMPK KECETEKAN BERLAKU DISITU..KALAU RASA TAKUT NAK UBAH DIRI, NEGARA JUGAK KO XKAN BRANI UBAH! OLEH ITU, JGN COMPLAIN BYK KALAU SEGALA MACAM NAIK..TAHNIAH SBB KO SALAH SORG YG MENYUSAHKAN RAKYAT2 LAIN!!!!!!!!

          0

          0
        • LER says:

          pada pendapat saya kerajaan kita adalah diantara yg terbongok di dunia yg fana ini..

          hanya ada 2 golongan yg menjadi penikut setia kerajaan Be End ini iaitu:
          1) golongan kaya yg berebut utk dapatkan kontrak dengan cara membodek (yg dapat menyedut wang berganda dari hasil negara).

          2) Golongan Miskin yg IQ rendah, kurang ilmu yg mn hayatnya byk dihabiskan dengan menonton TV semata2 tanpa ada sumber lain sbg rujukan.(mereka ini yg merasa terlalu bersyukur tanpa sedar hak mereka dikebas golongan no 1 di atas).

          selain dari golongan ini dh lama dh beralih arah.

          0

          0
      • SimpliSemah says:

        patut la harga minyak asyik naik je. bosan…

        0

        0
      • Org yg upload video ni lagi bodoh

        0

        0
    • UTUSAN MERAPU says:

      TERKINI: SANGGUL ROSMAH BOLEH MENJANA PENDAPATAN. BOLEH DIJADIKAN TUKUN TIRUAN. (jangan risau)

      0

      0
    • ntahpape says:

      panggil kpop abis sampai 1.6juta.. rakyat kt malaysia ni ada masih ada yg kebuluran..nak sesuap nasi pn payah…buka la mata..jgn ditutup mata tu.. percayalah masih ada manusia yg susah hidup kt malaysia ni…

      0

      0
    • anak pAk Din says:

      bodoh!!!!!

      0

      0
    • gulahati says:

      Kira terbaiklah tu… artis tempatan pun bukan best sangat. Setakat dalam malaysia je. Dah berpatutan dengan taraf mereka yang hebat

      0

      0
  2. cici says:

    saya pilih K-PoP…. he he he…… sgt murah bayarannnya…

    0

    0
  3. sabor je lah says:

    Bongok punye kerajaan!!

    0

    0
  4. dumb says:

    bongok punye kerajaan!!

    0

    0
  5. Ubah says:

    Terima kasih kepada mereka yg menyediakan laporan audit yang begitu berintergriti. Semoga anda selamat dunia & akhirat.

    Kepada pengundi2 yg telah berjaya membentuk kerajaan mereka pada hari ini, nah! Terimalah kebenaran sekarang, walaupun pahit. Jgn kata kami ni tak sayang negara, tak sayang bangsa, dan segala macam kata cacian lagi, hanya semata-mata kami tak mahu undi parti anda. Kami dah lama tahu, segala bentuk kepincangan parti anda. Kami dah lama sedar. Sebab itu kami mahu ubah.

    It’s now or never. Once bitten, twice shy. Semoga kita lagi matang pada PRU akan datang.

    0

    0
  6. Anonymous says:

    itu baru satu event
    event event lain tak tau la “bocor” duit banyak mana pulak tu
    pengagihan kekayaan yang tak seimbang

    0

    0
    • nida says:

      Yang jemputan psy tu tak de dalam ni. Mungkin yang itu betol la ditaja oleh swasta kot. Mungkin Audit tak sanggup nak bocorkan belanja untuk Psy pulak. Takot Kerajaan BN dijatohkan macam Kerajaan Morsi..

      Macam sunyi je rasenye post ni.. Eh haah laa, tiada lagi kehadiran macai2 UMNO huhu. patotla sunyi. malu kowttt. padan mke wekk =p

      0

      0
      • gooners says:

        kenapa perlu melabel org lain yg tak sebulu/sepandangan politik dgn u sebagai macai? politik sebegini adalah politik kebudak2an, tak matang dan menunjukkan IQ u yg sebenar..Cubalah bercakap secara elok2..saya sendiri selalu mengutuk [email protected] bila kesalahan dilakukan..tapi apa perlunya menggelar org lain macai bila kaki penyokong tegar sesebuah parti politik berdebat dgn saya? org lain ada pendapat, itu pendapat dia..nak terima/tak, terpulang..tapi nak melabel org sebagai macai hanya menunjukkan kebodohan dan kedangkalan akal sendiri..asalkan ditegur je, terus digelar macai umno/pkr/etc..adoiii…letih org mcm ni..dasar otak sempit.

        0

        0
        • nida says:

          Terase ke saya panggil macai? huhuu. Betol2 makan cili ni.

          Kenape saya panggil macai? Sebab cara awak beri maklumat nampak sangat ke’macai’an nye. Dah nampak kan bukti kat atas tu? Tapi kenape ek, saya pelik betol. Kenape macai2 umno ni selalu tegakkan benang yang basah? That’s why perkataan macai sangat sesuai dengan awak. ^_^ Its a gift. Amiklah.. ikhlas ni.

          Setiap orang ade pendapat sendiri ye. Ape yang saye nampak macai umno bukan bagi pendapat. Tapi ALASAN..

          Adoi letih la jawab soalan macai ni.. Dasar menolak KEBENARAN depan mate. Buta mata juga hati.

          0

          0
        • cc n gooners merapu says:

          nk kena sekeh baru jadi cerdik ni

          undi korang lah yg menyusahkan semua rakyat.
          penyokong BN tak nk guna otak, bukti berlambak dpn mata, sengaja buat2 buta

          akal tuhan dh bg. tapi taknak guna.
          sibuk dok sanjung agenda melayu je. agenda islam lngsung tak peduli. sronok sgt tgk negara bankrup. jenayah berleluasa. rakyat disogokkan dgn hiburan melalaikan, ulama dicaci. pemimpin BN jugaklah yg kau sokong walau pun negara porak peranda.
          esok2 kat akhirat, jawab lah!!!!

          0

          0
        • kusssssmangat says:

          kau ni mmg betul bebal la nida..sah2 la si gooners tu dok kutuk kerajaan kat bawah sana tu..pi la baca bongok!! cuma dia tak setuju bila budak2 bebal mcm kau guna perkataan macai..sah2 la kau bebal dan menepati piawaian ‘bebal’ mcm yg si gooners tu cakap..asal tak sependapat aje, kau terus label dia macai umno la, macai pr la..padahal dia pun kutuk gomen yg bangang sekarang ni..kesimpulan aku: kau mmg bebal nida..budak2 tak cukup sekolah kau ni..kalau bebal, pi belajar kasi pandai sikit..

          0

          0
        • nida says:

          Mane aku tau die macai mane satu. Die komen kat bawah tu pukol 11.21 am k.. Selepas die post komen atas ni. Ntah2 mase komen kt sini die macai BN. Mase komen kt bawah tukar jadi Macai PR. Dasar LALANG

          0

          0
  7. selamatla says:

    tahniah rakyat malaysia…pilihan yang bijak…sangat bijak..tahniah

    0

    0
  8. selamatla says:

    tahniah rakyat malaysia kerana membuat pilihan yang sangat bijak

    0

    0
  9. Temah says:

    Dulu bukan main beria-ia cakap bukan kerajaan yang keluar duit bayar retis2 kepok ni. Nah kau!.Nyampah aku ngan Ah Jib Gorr ngan Bik Mama nih !!!!

    0

    0
  10. aku says:

    group x relevant mcm ukiss,top,dalshabet dah berjuta2 kalu invite snsd berape la agaknye??? petronas musti kaya bebenor2

    0

    0
  11. jemah says:

    kerajaan byr 1.6j, yg balance lagi tu penganjur tu byr..mestila depa bayar deposit dulu..kan ke kerajaan kena bayar sbb penganjur dah lari.yg pasti depa bry 2.4j, bawak plak artis kpop yg tak glemer mana pun kat korea nuh. berbaloikah? berbaloila utk pengundi2 kerajaan..

    0

    0
  12. Anonymous says:

    SYUKUR…malaysia masih aman…..!!!!

    masa ni la yg smpai ceramah uai kena tukar venue kan?kesian malaysia…..

    0

    0
  13. Limah says:

    Malaysia masih aman. Katanya

    0

    0
    • alamanda says:

      Berita sedih buat saya… suami saya menunggu panggilan posting guru dah setengah tahun menganggur.. minta guru ganti pun katanya tiada duit.. rupanya kesini duitnye.. kesian.. masih ramai yg xsedar ape yg kerajaan dah buat…

      0

      0
      • diversified says:

        setengah tahun menganggur? cari la kerja lain sementara nak tggu posting..ex staff saya ada ijazah dari UUM tapi tak dpt kerja yg setaraf (sbb bidang diambil tak berapa bagus job market nya), hanya menjadi kerani saya. Sekurang2nya ada gaji..bila kawan2 saya mewar2kan peluang pekerjaan yg lebih elok, saya beritahu dia suruh apply..kini beliau pegawai di BSN dan menjadi client saya pula..

        0

        0
        • alamanda says:

          menganggur tu xde la x keje langsung.. keje lain tapi bukan profession guru.. ape lah ko ni kalau xpaham masalah org jangan menyampuk ‘diversifeid’..

          0

          0
        • rutin harian says:

          si diversified tu berkongsi pendapat aje tu alamanda..dia tak kutuk kau pun..dia cuma cerita pasal ex staff dia je pun yg kerja kerani dulu w/pun ada ijazah..mungkin dia ingat laki kau menganggur duduk saja di rumah tggu panggilan posting..kau pun tak menerangkan dalam statement kau yg 1st..kira oklah tu sbb ada yg beri pendapat sbb mmg ramai yg menganggur duduk saja di rumah..so, jgn marah2 haaa….:)

          0

          0
  14. kak piah says:

    1.6 juta byr kpop…okay…tapi puluh2 juta yg lain tuu pi mana…aku lagi risau klau bikmama pg lawatan obersee…cuba habak mai sat brapa ratus juta dah bikmama perabih sejak dia dok sibuk dgn projek permata dia tuh…

    0

    0
  15. aku syg malaysia says:

    Better duit s’bnykkan tu salurkan kpda org miskin kat m’sia ni..terutamanya kat sabah dan srwak..Uncle najib pleasee…jadilah pemimpin yg bagus d’mata rkyat dan lbih utama bagus di mata Allah.

    0

    0
  16. saya syg m'sia says:

    Better duit s’bnyk tu d’salurkan kepada org miskin kat m’sia ni..t’utamanya kat sabah n srawak tu.Uncle najib,pleaseeee..tolong jadi pemimpin yg bagus dimata rkyat dan lbih utamanya bagus di MATA ALLAH SWT. :)

    0

    0
  17. sad but true..banyak jumlah duit tu

    0

    0
  18. Nok-Nok-Nok says:

    FIRST-
    Aku mmg TAK setuju Nara bawak topik ni sebab baik korang bukak MalaysiaKini or harakah or Utusan kalo nak bidas.. Focus je la dalam dunia hiburan. tp xpe la, dah di pos kan.
    2ND- Dah alang2 boleh komen ni kan., baik aku haruk kan jugak. Dari mata kasar Nok la., kenapa Karyawan and segala badan lain tak Meroyan marah kerajaan..?? Jangan marah la kalau ada penerbit selalau bayar pelakon Indon sedangkan Kerajaan pun support artis luar and sanggup perabih duit rakyat.!
    Mana suara ZED ZAIDI..?? Aii., mentang2 la Ko dah join UMNO., tak berani nak bersuara pulak..???

    Ini yg Nok nampak la. Ada sape2 Sokong or Brani nak carot NOk..? Silakan? hahahaah

    0

    0
    • mcm ni kisahnya says:

      Isu KPOP

      PUTRAJAYA – Kementerian Belia dan Sukan menerima tajaan lebih RM20 juta daripada pihak swasta bagi menjayakan Hari Belia Negara 2012 yang akan berlangsung selama lima hari bermula esok hingga 27 Mei depan.

      Menterinya, Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek berkata, berdasarkan jumlah itu, sumbangan­ syarikat swasta pada sambutan Hari Belia Negara 2012 kali ini lebih besar berbanding yang dibelanjakan kerajaan.

      “Perbelanjaan kerajaan untuk sambutan Hari Belia Negara kali ini lebih kecil berbanding apa yang dibelanjakan oleh syarikat swasta. Ini adalah reaksi positif yang menunjukkan usaha-usaha kerajaan untuk memartabatkan belia negara mendapat sambutan dan sokongan ramai.

      “Tahun lalu kita terima tajaan daripada pihak swasta sebanyak RM15 juta manakala tahun ini jumlah itu bertambah RM5 juta dan saya yakin, ia akan semakin meningkat,” katanya pada Majlis Penyerahan Penajaan daripada Penaja-Penaja Sambutan Hari Belia Negara 2012-Himpunan Jutaan Belia kepada KBS.

      – Sinar Harian 22 Mei 2012

      Inilah wang tajaan yang diperolehi oleh Kementerian Belia dan Sukan bagi menjayakan Hari Belia Negara 2012. Wang tajaan dimasukkan ke dalam akaun MSN bagi melancarkan pengurusan Hari Belia Negara. Dakwaan pihak AG Audit yang menyatakan KBS membayar KPOP pada Hari Belia Negara dengan jumlah RM 1 juta 600 ribu adalah benar kerana ianya adalah dari wang tajaan. Pihak AG Audit culas dalam menjelaskan pekara sebenar kerana Wang Sumbangan yang dimasukkan ke dalam Akaun Majlis Sukan Negara tidak dinyatakan oleh pihak Audit Negara sebaliknya hanya mengambil kira wang yang keluar dari akaun KBS.

      RM 20 Juta Wang Tajaan bagi menjayakan Hari Belia Negara dan ianya terbukti bahawa tidak ada Wang Rakyat dibazirkan sepertimana dakwaan pihak Pakatan Pembangkang yang hanya mengikut rumusan pendek laporan Pihak Audit Negara.

      Moga Rakyat celik mata dengan pekara ini, kita juga tidak mahukan pembaziran sepertimana laporan Audit negara tentang pembelian mesin Scanner beharga RM14 Ribu seunit. Tetapi dalam isu Kementerian Belia dan Sukan ianya tidak pembaziran Wang Rakyat sebaiknya adalah Wang Tajaan dari syarikat Koporat dalam dan luar negara yang mengambil bahagian pada Hari Belia Negara.

      0

      0
      • lingkup says:

        haha.. senangnye kerajaan nak perbodohkan rakyat dengan alasan mereka.. pless la.. xcaye langsung

        0

        0
      • cLn says:

        Klu dah mampu dapat wang tajaan mcm tu utk konsert sehari yg bodoh, baik la diorg kumpul tajaan utk bantu rakyat!! Ingat yg gaji RM3000 – RM5000 dgn anak 2 org mewah ke?? x kira dok KL or kampung, sama dah jumlah perbelanjaan skang..

        0

        0
      • amoi says:

        hoih jebon2 BN…jgn pk kami bodo n bangang mcm pengikut ko! aku kalau bab2 politik ni mmg all out..panas ati duit asik abeh kearah saluran NAJIS ROSMAh!!!!

        0

        0
  19. Al_kisah says:

    Inilah wang tajaan yang diperolehi oleh Kementerian Belia dan Sukan bagi menjayakan Hari Belia Negara 2012. Wang tajaan dimasukkan ke dalam akaun MSN bagi melancarkan pengurusan Hari Belia Negara. Dakwaan pihak AG Audit yang menyatakan KBS membayar KPOP pada Hari Belia Negara dengan jumlah RM 1 juta 600 ribu adalah benar kerana ianya adalah dari wang tajaan. Pihak AG Audit culas dalam menjelaskan pekara sebenar kerana Wang Sumbangan yang dimasukkan ke dalam Akaun Majlis Sukan Negara tidak dinyatakan oleh pihak Audit Negara sebaliknya hanya mengambil kira wang yang keluar dari akaun KBS.

    RM 20 Juta Wang Tajaan bagi menjayakan Hari Belia Negara dan ianya terbukti bahawa tidak ada Wang Rakyat dibazirkan sepertimana dakwaan pihak Pakatan Pembangkang yang hanya mengikut rumusan pendek laporan Pihak Audit Negara.

    Moga Rakyat celik mata dengan pekara ini, kita juga tidak mahukan pembaziran sepertimana laporan Audit negara tentang pembelian mesin Scanner beharga RM14 Ribu seunit. Tetapi dalam isu Kementerian Belia dan Sukan ianya tidak pembaziran Wang Rakyat sebaiknya adalah Wang Tajaan dari syarikat Koporat dalam dan luar negara yang mengambil bahagian pada Hari Belia Negara.

    0

    0
    • lingkup says:

      aku ckit pun xcaye ape ko ckp

      0

      0
      • Anonymous says:

        betul tu.Duk petik berita thn lps…dia baca tak berita thn ni…KJ cakap apa?Pegi baca suratkhabar terkini…sian plak aku tgk

        0

        0
        • Anonymous says:

          sorry, rakyat yang bijak dan berpelajaran tinggi memang tak akan percaya. kalau duit tak membazir tak adanya subsidi minyak dikurangkan ye.

          0

          0
    • cLn says:

      Klu dah mampu dapat wang tajaan mcm tu utk konsert sehari yg bodoh, baik la diorg kumpul tajaan utk bantu rakyat!! Ingat yg gaji RM3000 – RM5000 dgn anak 2 org mewah ke?? x kira dok KL or kampung, sama dah jumlah perbelanjaan skang..

      0

      0
    • cik minah says:

      Lah al kisahnya ada lagi macai UMNO/BN nak back up kat sini? Hoi macai, buka mata sikit, gosok sikit mata kau tu jangan sampai dikaburi oleh segala penipuan penipuan BN/UMNO tu, huh

      0

      0
    • syeela says:

      bullshit

      0

      0
  20. […] untuk artis Kpop sempena Hari Belia 2012 Sebanyak RM1 6 juta telah digunakan untuk membawa Read More This entry was posted in Entertainment and tagged 2012, ARTIS, Belia, Dibayar, Hari, Juta, Kpop, […]

    0

    0
  21. pening says:

    banyak dh duit rakyat dilaburkan pade bnde bukan2 sbb nak raih undi…kes bawak psy aritu, wat free je, kt tanah lapang…psy xde hal berpeluh2 mnyanyi tp masyuk 2 juta brape lagu je…sbb nk raih undi org penang…org penang dpt tgk psy free pergi je la tp jgn hrp nk undi sane…sbb dh x percaye ngn bn…sorry la ckp…aku org melayu tp aku tgk lim guan eng perintah lg telus…khalid ibrahim lg telus…korang bukak tgk youtube korang tgkla care diorg berbahas kt parlimen…jangan sokong membabi bute je…kes audit negare keluar headline ade keluar x kt utusan?or tv3?rtm?sikit pn x sentuh….agak2 telus ke kerajaan kite?lu pikir sendiri la……

    0

    0
  22. Miss A says:

    MACAI UMNO BODOH > SEMUA BODOH

    0

    0
  23. mamatcomel says:

    bape ramai rakyat Malaysia paham bahasa Korea?..bape ramai yang paham tu p HB2012 ni?bape ramai yg p tu akan menjadi belia yg berguna pada negara?bape ramai yg berguna ni akan menyumbang balik utk HB2013 dan tahun seterusnya?untuk tahun seterusnya bape ramai artis korea yg akan dijemput?bape ramai plak artis Malaysia yg jadi penonton?bape ramai plak artis Malaysia yg jadi penonton akan meroyan dlm twitter/FB/dll psl xpueh ati?

    dok ulang camtu je la…nk bangunkan Belia .. WAJIB jemput artis luar ke?…apsl xjemput ladygaga ke…kn lg sukses..ni sepatah haram pon xpaham..awokawokcinda..awokawok cinda..kemaaaakkk hey!…menatang pe ntah!

    0

    0
  24. CikPah says:

    Well…terimalah kenyataan…nk cakap pon x gune.
    Tunggu la 5 tahun lagi..

    0

    0
  25. xara says:

    ape2 jela yang pasti kerajaan yang ada skang banyak menyusahkan rakyat yang yang bergaji kecik macam kami …

    0

    0
  26. cik N says:

    bukan main lg suruh rakyat Malaysia berjimat cermat….ari2 rakyat mkn ikn kembong jer pun…nk jimat apa lg…saper yg sepatut nya BERJIMAT…

    0

    0
    • Anonymous says:

      ikan kembung pun mahal.skang ni..huhuhuhu.Suh kita berjimat smpi mkn makanan x berkhasiat.yelah..bende murah kualiti mcmmana.Org kotea dtg nyanyi 3-4 lagu dh dpt juta juta.Sedeyyyy.

      0

      0
    • sue83 says:

      Ikan kembung pn dh mahal skrg

      0

      0
      • Huk aloh says:

        Ko kira kembong yg mahal..
        Kicap pun dah mahal noks..
        Telur pun mahal…
        Org yg mkan nasi berlauk kan telur n kicap tu sudah kaya tau..

        Zalim betul kerajaan malaysia…

        0

        0
  27. Otak sempit kamu ni says:

    Nara makin sempit otaknya..patutlah buat soklan matematik pun tak logik dek akal..org banggang cam umno jer layak jawab soklan matematik kamu nih…sbb derang bodoh abadi.

    Sepatutnya…duit ni takyah bagi kat retis mana2 pun d dunia nih..perjadah duit cukai g bayar retis..pergi mampus lah sama artis…dedah sana sini..pastu mintak duit cukai org tuk bayar plak…( aku rasa artis pun tak bodoh nak d bayar gini )

    Cakap banyak tak guna..sebab org umno mmg d lhirkan bodoh abadi. bagi peneranganpun takkan dterima pakai…lapar sgt ngan kpop…muka kamurang bukan kpop sgt pun..hidung kembang semangkuk…hitam legam,celahkangkang berdaki bagai.
    Duit ni patut salur kat tmpt yg sepatutnya..banyak lagi kt dalam malaysia nih..org miskin ramai lagi kat malaysia…siapa bila nak suh derang merempat…antar anak belajar tinggi2 …kuar2 dari u..stress sbb kerajaan dah gila ..naikan semua harga..dgn gaji rm2-3k ( fresh graduate) sendiri fikir lah

    Anak2 generasi akan datang aku tak tahulah mcm mana nak hidup…

    0

    0
  28. baizura says:

    korang cakap ikut sedap mulut..korang tau pasal apa..sbb korang ni keja tukang taip and tukang tgok fb je..org yang kerja dalam perlaksanaan event ni yang terlibat dengan proses a-z yang tertera tu la perbelanjaan semasa sekarang ni (current rate) Hari belian negara ok..bukan hari belia kampung…promosi national level..korang tau iklan bilboard brp? iklan tv 30 saat brp? pembangunan web brp? cakap serupa bangang…

    0

    0
    • Whiteboardmarkermerah says:

      Tau pun mahal. tapi hari belia tu ape yang ade? Meningkat ke intelek remaja2 Malaysia dengan pergi hari belia tu? Kalau setakat terkinja-kinja melompat2 sane sini tgk kpoopstars tu, heyyyy kau jangan nak mencarut kat sini laaa cakap benda tu bawak faedah. Kalau la 1.6 millions tu digunakan untuk bawak tokoh2 intelek, tokoh2 agama paksa semua belia2 Malaysia ni dengar ceramah, supaya jangan sampai umur baru 12 tahun dah pandai nak seks kat surau segala, aku rasa memang sangat berbaloi! Tapi kalau da galakkan budak2 ni bergaul lelaki perempuan tak kire batas, aku tak redha duit aku bayar tax tu digunakan. Tak redha langsung.

      0

      0
      • mamatcomel says:

        aku cube jawab bg pihak baizura..dengan adanya Hari Belia menunjukkan kita sebuah negara yg kecil berbanding kuasa-kuasa besar boleh mengadakan sebuah karnival atau festival tahunan yg mampu mengumpul seramai 1 juta rakyat dalam tempoh beberapa hari …dan antara lain faedah yg diterima adalah kadar kenaikan aspek sosial rakyat yg dulunya ditenggelami arus perdana kini telah menongkah arus mudik ke hulu berakit ketepian..kini ramai belia mampu terkinja-kinja melayan bisikan melodi serta beramas mesra antara mereka tanpa sempadan..kini kita sebaris dengan negara-negara luar yang mengamalkan konsep touch n go kiss or leave..ranking kita pun semakin naik mendadak…justeru itu pabila karnival seperti ini diadakan lagi marilah kita bersama-sama (bagi BELIA 40-an kebawah) pergi dan terkinja-kinja juga sambil bersenam untuk kesihatan..sambil itu boleh kita belajar bahasa-bahasa asing dengan kehadiran barisan artis terkemuka negara lain..marilah…sesungguhnya karnival seperti ini mampu memberi pulangan yg baik di masa hadapan di mata dunia…selain itu juga bg usahawan bumiputera dan puteri mampu meraih keuntungan berlipat ganda dengan promosi dan jualan langsung semasa karnival berlangsung..bayang kan air dlm plastik dulu dijual rm1 kini digandakan kepada rm2..berger banjo rm1.50 dah jadi rm2.50…selari dengan kenaikan minyak RON95 dan gula…lihatlah bertapa maju rakyat kita sekarang ..ini semua pengaruh HB..berbagai peluang dibuka untuk kita belia-belia sekalian…

        …sambung

        0

        0
        • kak joy says:

          ape pekdah nye event cam tu? xnmpk hasil pun? tau x..org meniaga kat situ sewa tapak sikit punye mhl,confirm la dorang meniaga pun kasi mhl brg dorang….sm la mcm isu myk,kerajaan naik myk..gula ..rokok..nnt kedai semua cekik darah rakyat.hari belia,tp xde tolong belia pun..angkot belia dtg hari belia..pas tu bg kupon mkn..transpot di sediakan..cket punye jauh dtg..cuma utk tgk konsert kpop je? klu itu lah yg di banggakan..terima kasih sgt!! apa2 je yg berlaku,semua nye bermula dr pihak atas..tlg la! hari ni baru sikit..esk2,anak cucu cicit kita semua makan pasir..ini ke yg rakyat di dahulukan? dahulukan utk abiskan duet boleh ler..Maaf kak joy teremosi plak :D

          0

          0
      • Anonymous says:

        kalau komen, semua cakap pasal islamik tp cara komen x islamik..

        0

        0
    • mia says:

      cube bgtau aku ape kebaikan program hari belia ni??? cecite..cecitee…

      0

      0
    • cik minah says:

      Lah al kisahnya ada lagi macai UMNO/BN nak back up kat sini? Hoi macai, buka mata sikit, gosok sikit mata kau tu jangan sampai dikaburi oleh segala penipuan penipuan BN/UMNO tu. Stress!

      0

      0
  29. baizura says:

    setuju dengan Al Kisah, aku yang kerja kerajaan ni mmg tau perangai audit..duit tajaan yang kita dapat tidak di nyatakan sebagai sumbangan untuk program tersebut tetapi di catat sebagai pendapatan lain2. yang x percaya bangang tak sudah, explain pun x guna, lantak hang la…

    0

    0
    • mia says:

      kesian ko diperbodohkn selama-lamanya..

      0

      0
    • pening says:

      baizura jgn bodoh bertingkek2 plishhhh….ko x bace ke headline semalam…ke ko dok layan utusan ngn tv3 n rtm je…duet kerajaan sume dah disalahgune la sengal…sebb tu utang negare makin bertambah n sbb tu subsidi sume dh ditarik, jalan ade tol, barang main mahal, gomen caj gov tax….tolongla bukak minda tu….aduhai….

      0

      0
    • amoi says:

      TAHNIAH BAIZURA KERANA JD BANGANG ABADI SELAMANYA…KO ANTARA PENYOKONG YG BANGANG YG AKU JMP SKRG NI..HAHAHAA..TAHNIAH DIBODOHKAN SELAMANYAAAAAAAAAAAAAAAA

      **NARA!! KO JGN GATAL2 NAK DELETE SEGALA KOMEN AKU..SBB KO YG PUNCA UP KES2 YG ALA2 POLITIK NI KAN…

      0

      0
    • cik minah says:

      Lah al kisahnya ada lagi macai UMNO/BN nak back up kat sini? Hoi macai, buka mata sikit, gosok sikit mata kau tu jangan sampai dikaburi oleh segala penipuan penipuan BN/UMNO tu, huh

      0

      0
    • Ngok ngek kamu ni says:

      Baizura budak bodoh..baizura budak bodoh…walau kamu gunanama samaran..yg nyata kebodohan kamu terserlah..

      Kerja kerajaan makan gaji buta…servis out..
      Buat konsert org kerjaan yg pertama terkinja2 feeling kpop.

      0

      0
      • gatal tengkok mu says:

        saya tak bodo..
        saya tak bodo..
        saya tak bodo..

        awak dayusss..
        awak dayuss..

        sambil menyanyi nyanyi suara
        speaker pecah..

        0

        0
  30. watever says:

    baizura jgn bangangkan org nti diri sendiri nampak bangang.

    yg cost utk kpop tu kau tak tulis pulak….apecer? Perlu ker kpop?

    0

    0
  31. Anonymous says:

    mmg pembaziran…moga mata org2 ini dibukakan untuk melihat kembali..muhasabah diri..kembali kepada Allah..

    0

    0
  32. che ta plastik surgery says:

    1st!

    0

    0
  33. ABU says:

    Teringin and tertunggu gak ape kata macai2 bn. Takkan tak nak bekap kot.

    0

    0
  34. Nurul Jannah says:

    Satu pembaziran yg melampau & sangat tidak wajar. Tiap-tiap tahun laporan dedahkan ketirisan. Tiap tiap tahun ada audit tapi tiada tindakkan. What is the purpose?
    THIS IS SO SAD! :'(

    0

    0
  35. Mun says:

    Artis tempatan pon x payah..baik pakai duit tu utk upgrade facilities supaya rakyat lebih mobile gerak sana sini utk cari rezeki. Bukan nk memintak2 sgt pon. Just sediakan platform yg bagus, yg lain kita usaha sendiri.

    0

    0
  36. Hyun Ae says:

    bukan nak kutuk la .. tapi Teen Top, Dal Shabet bukan la top sangat .. dorang under 5th-6th category group kt korea

    Girl Group
    1st Category – SNSD & 2NE1
    2nd Category – KARA, SISTAR, WG
    3rd ke bawah x ingat dah

    Boy Group
    1st Category – BIG BANG & SUJU
    2nd Category – BEAST, erk x igt dah
    3rd ke bawah x ingat dah

    0

    0
  37. mamatcomel says:

    apakahjadahnya lawatan kerja sampai phuket songkla krabi semua?
    apakah hubungkaitnya tempat ni ngan HB2012?

    hubungan diplomatik ke p masaj ?

    20juta berabih psl HB ni? tp tahap sukan dok camtu gak….mentaliti penganjur sekadar nk panggil retis luar buat duit ke?

    0

    0
  38. gooners says:

    satu pembaziran besar2an oleh govt..explanation on the sumbangan/where the balance go takde proof pun..audit report is so clear! btw, is there a need to bring all those k-pop stars to Malaysia? What good can it bring? How to inject botox? How to change yr face? How to style yr hair and look like pondan? What???!! what a shame!!

    0

    0
  39. Anonymous says:

    bersyukur la dgn apa ada..at least still boleh bjalan2,shopping2 dgn tenang..balik umah jem,tapi still ade jalan raya yg baik..nak mndi senang..tak payah sambung paip 10m..bawak2 bsyukur..memang la mmbazir 1.6 juta tu utk kpop tu ha..saya pun tak mnat..tapi nak wat mcm mn,yg pegi tgk kpop tu bkn sume org BN..ade je yg bkn kan?..so,jgn nk mngumpat mngeji org len,muhasabah dri sndri..

    kepada kerajaan kiter,hati2 la guna duet..jgn bazir tak tentu pasal..duet tu utk kegunaan rakyat..kpop tak penting pun nk bwak msuk smpai 1.6 juta tu..yg mnat kpop bleh tgk online jek..dia org pun xde la hensem sgt2 nak tgk live kan..byk plastik..

    0

    0
    • pening says:

      ko ingat ko nasihat hati2 diorg dengar ke?ni negara islam, mnteri2 islam, dalam islam riba anak yatim 20 sen pn haram ambik inikan duit rakyat…xpyh nak syukur2 sgt la…zaman ni pn banyak yg susah sebab minyak naik abes sume barang naik…naik raih undi gune duit rakyat…sebab bile dapat undi mnang PR dapat projek2 mega juta2…bnde ratus ribu dpt komisyen juta2…ko ni bace paper ke x? xkire la parti mane pn tgk konsert kpop tu tp sape yg organize…ape tujuan die…pembangkang ke yg ajak psy dtg penang?cube tgk youtube…jgn bace utusan n tgk tv3 je plishhhh…plishhhhh pandai sket plishhhhhh…

      0

      0
    • Ubah says:

      Saudara/saudari,

      Sudah2 lah menyalahgunakan kata ‘syukur’. Syukur itu konsepnya sungguh mulia, jgn kita palitkan dgn benda sebegini keji. Pembaziran harta yg begitu ketara ini patutnya kita perangi sehabis2nya. Ingat, pemimpin yg menyalahgunakan kuasa kepimpinannya akan nanti dipanggil di padang mahsyar dan diberikan hukuman yg berat. Org yg memilih pemimpin itu pula turut ada sahamnya di sana nt. Tolonglah gunakan akal fikiran yg dah dikurniakan tu, kalau xnk tolong la sedekah kt jiran sebelah…tak elok membazir…

      0

      0
    • nida says:

      Jalan2 shopping2? Cube tengok orang Mesir, bermati2an nak tegakkan yg hak & menolak yang batil. Sanggup syahid demi menegakkan kebenaran. Malaysia? “Ahhh, lantak lah ape nak jadi.. yang penting aku still boleh shopping jalan2.. Menikmati nikmat dunia yang tiada akhirnya.. Hurrayyy yahhoooo”

      Isu Kpop – kalau xde yang jempot, xde yang anjurkan, ade ke orang pegi? Kalau dah free, bak kate pepatah kucing mane yang tolak ikan.. Isu nye sekarang, benda2 lagho ni boleh di ELAKKAN. Bukannye tak boleh.. Kalau kerajaan betol, barulah rakyat pon jadi betol.

      Kerajaan macam ni ko nak sokong? Nak jadi ape dengan anak2 cucu ko nanti?

      0

      0
  40. Abg nara ni saje je nk suruh org berpolitik kat beautifulnara.. Dulu ms nk pru Bn pon ada promote manifesto dorg kat blog ni kn.. Free ke abg nara? Jgn la duk melulu benci sgt kat kerajaan. Saya ni duk di bangi.. Parlimen pas kn.. Tp asyik duk mslh xde air memanjang.. Slangor konon maju di bwh Pr.. Tp apa dapat… Mslh kurang air.. Air.. Air.. Pak khalid Mb tlg bg PERHATiAN!!!!!

    0

    0
    • nida says:

      Masalah kurang air tu, bukan nak memfitnah la. Tp rasenye sebelum PR perintah selangor macam jarang ade msalah air. Tp kenape ek sejak2 PR pegang syabas tu adeeee je masalah die. Adeeee je problem die. Kenape? In case la tetibe kalau ade rezki BN lagi, tetibe Slangor dapat kt BN balik, tak mustahil masalah air ni akan secara magisnye selesai. Pelik2.. Haa.. Nampak tak permainan die kat situu…

      This is politics man.. Air tu cume alasan ko je nak kasi kitorang lari dari topik kpop ni kan? Aku nampak permainan kau macaiiii…

      0

      0
      • rainbow says:

        syabas tu still kerajaan selangor tak dapat uruskan sepenuhnya pun lagi..jd yg bermasalah bkn kerajaan negeri, tp syabas yg dr dulu sampai sekarang dok mcm tu..selang 2 hari paip pecah dekat tempat yg sama..pdhal baru tahun lepas kata buat penyelenggaraan tukar paip2 lama..aku pun merasa tak ada air, tp bukak la mata tgk betul2 siapa yg bermasalah..syabas ke kerajaan negeri?jgn sebab digula-gulakan dgn isu air, sampai tak nampak penyelewengan yg dh 50tahun tak ada perubahan..

        0

        0
    • aku says:

      aku duk bangi jugak…x pernah plak ada masalah air..temberang la ko…puteri macai..

      0

      0
      • lolapink says:

        dia xbyr bill le tu…sbb tu xde air ..puteri kucing parsi,jgn risau erk…BRIM kan ada,syukur..brim dpt bantu sy byr bil air..tahun dpn baru ko mandi yekk..kah3

        0

        0
  41. rainbow says:

    bayaran 50 blogger tuk tujuan promosi HB 2012??sampai 1k tuk 1 blog promote HB 2012??wow~

    0

    0
    • tok says:

      tu utk promosi HB kan..klau blogger utk PRU aritu, ntah berapa agaknya kan rainbow???? wowww

      0

      0
  42. Puteri parsi says:

    Hahaha… Puak Pr ni bila kena tegur sket tros melenting ye.. Klu anwar jd pm smua npk suci gamaknye… Btw Pr tu malaikat ke.. Ahli syurga ke smpi smua npk suci n murni… Aku gelak kat puak puak Pr… X payah nk bsing myak naik ke.. Brg naik ke… Membazir ke… Sendiri mkn pengat sendiri mau igt… Mmg la krjaan skang tak smpurna… Tp jgn la duk kutuk .. Ko tak rasa umah ko xde air.. Boleh la ckp permainan politik! Bila kena btg idung sndr bru kau tau langit tinggi ke rendh.. Aku sokong Bn.. Idup Bn… Selamanya malaysia di bwh Bn… Amin amin…

    0

    0
  43. politik says:

    tak payah terkezut beruk sgtla benda2 mcm ni. najib n rosmah mmg kaki bazir duit sbb dia pandai bodohkan rakyat untuk byr duit untuk seronok2. macam2 naik. tunggu lg 4 tahun dia tabur lagi janji2 dan angan2 kosong kat dorang. pastu korang lupa undi lagi si 2 ekor tu. BN tu channel untuk dorang hdp mewah anak beranak. terima kasih sbb korang dah undi dacing anak beranak.

    0

    0
  44. nina says:

    ini negara islam… lebih baik taja masuk kumpulan nasyid dr mesir ker… or mane2 negara asal kan berunsur ke islaman… bazir duit kerajaan utk hal hiburan keislaman pon okey… ni bwk msuk k-pop buat bazir jer… hiburkan satu bangsa kafir tu yg lebih, yg x sabar nk amik alih msia nii…. hilang melayu di tanah sendiri

    0

    0
  45. anisyima says:

    saya pasti abang NARA penyokong BN mane2 yg terlimat ngan artis yg minat berhibur n tergolong dlm dunia hiburan mmg akan sokong BN..sudah2la jgn puji2 la ngan mengatakan kos sebenar lebih kurang..tu kurang cerdik namanya..membazir pada benda dosa n LArgha….ish..2 kalau ye nak bodek jgn sampai jadi x cerdik

    0

    0
  46. mamathemsem says:

    nara oiii….nie blog politik ke blog gosip

    0

    0
  47. zoe says:

    Agak menarik topic yg dbincangkn ni,stu je soalan aq,korang rse kalo PR yg mmerintah adakah harga barang sume xkan naik?

    0

    0
  48. Catgirl says:

    Laporan audit menunjukkan pembaziran yang melampau! Dan saya sebagai rakyat Malaysia sangat marah dan mahukan tindakan tegas diambil terhadap semua yang terlibat! Tapi kenapa “mereka2” di sini dengan mudah mengutuk2 kerajaan seolah2 kerajaan yang bersalah sepenuhnya. Apakah mereka tidak faham?? Kerajaan hanyalah satu perkataan. Yang menggerakkan kerajaan adalah orang-orang yang diamanahkan untuk menjalankan pentadbiran negara. Dan orang2 ini bukan hanya terdiri daripada orang2 UMNO dan BN sahaja!! Kakitangan kerajaan juga termasuk mereka2 dari kalangan penyokong2 PR! Tolong celik minda sedikit! Sedangkan di syarikat2 kecil pun tidak dinafikan ada kakitangan yang melakukan penyelewengan pembelian dan perbelanjaan sesuatu aktiviti, inikan pula di peringkat negara! Sebab itu lah mereka di audit supaya segala penyelewengan ini boleh diambil tindakan! Bukankah ini menunjukkan ketelusan?? Yang salah tetap salah! Mereka2 yang terlibat pasti akan menerima hukuman setimpal! Bukan sahaja di peringkat bawahan tetapi juga hingga ke peringkat Ketua Pengarah Kementerian dan Menteri kerana gagal di dalam menjalankan tugas!

    0

    0
  49. anon says:

    non-resident public entertainer dikenakan witholding tax. malaysia banyak duet lagi la.xpaham aku knape korang cakap malaysia nak bankrupt

    0

    0
  50. anon says:

    non-resident public entertainer dikenakan witholding tax.malaysia banyak duet lagi la.xpaham aku knape korang cakap malaysia dah nak bankrupt

    0

    0
  51. miss lulu says:

    kpop k ,retis tempatan ke.tu semua xmunasabh dgn sambutan hr belia. carilah program ke arah memantapkan pemikiran n ahlak belia.byk pendakwah2 yg [email protected] skng.. menarik minat belia.bru la leh thumbup kat kerajaan.
    haih apa yg ada lam pemikiran menteri2 ni pun xtau la.

    0

    0
  52. kpopkpopjugaktpyangwajibtaktinggal says:

    kenape nk blame artis kpop?ape salah diorg kat ko?,kalau rase nk blame sgt,blame la kerajaan yg byr 1.6 juta tu kat diorg,xde sape mintak pon artis2 kpop dtg buat concert kat malaysia ni gune duit rakyat, and if ade belia yg mintak pon,kerajaan xleh pikir ke tu seme pembaziran??so just ignore je la request belia,jgn buat semate-mate nk raih undi or whatsoever kalau dh tahu bnde tu membazir and boleh gune utk bantu rakyat yg lain..and kepada si rakyat yg mgutuk artis2 kpop ni,jgn nk kutuk diorg buta2,diorg dipanggil utk buat persembahan,bkn diorg menagih merayu kat kite di Malaysia ni pon..diorg ade fan all over the world,byk lg negara yg nk pggil diorg buat konsert la wei,..selame ni pon konsert2 kpop yg ade kat Malaysia ni,bkn kerajaan yg bayor pon,,kami yg nk pegi tgok ni yg bayar ok,organizer konsert tu yg bayor same..itu minat kami,tu hak kami la nk minat artis mane pon,,tolongla blame pihak yg btol2 salah,jgn nk membuta tuli blame pihak yg xtahu menahu pasal masalah dlm negara kite skrg..please la please..kalau ko blame diorg skalipon,ape diorg kisah?konsert diorg tetap jalan kat seluruh dunia,duit tetap masuk jgk kat diorg..alah kalau setakat Malaysia je xjemput buat konsert tadak hal lah..not a big deal la for them,sia2 je ko menutuk diorg..x effektif tau dak mengutuk diorg..ape yg pastinye,sape yg minat kpop akan always minat kpop,sape yg xlyan tu sudah,jgn nk mengutuk bagai!.. -.-

    0

    0
  53. yoyo says:

    DUIT KERAJAAN??? EH HELLO, DUIT RAKYAT OK, DUIT RAKYAT!!!!! KERAJAAN XDE DUIT LA WOI

    0

    0
  54. najihah mohamed says:

    pr terbaekkkkkkkkkkkkk….

    0

    0