Written by Bella | October 22nd, 2019

Sebelum ini beberapa selebriti telah meluahkan rasa kesal terhadap netizen yang memberikan komen melampau seperti pelakon Jasmin Hamid yang mengambil tindakan menyaman netizen kurang ajar menghina fizikal rupa anaknya. Kali ini, Rita Rudaini turut melakukan perkara yang sama.

rita rudaini saman netizen

Rita telah membuat laporan polis terhadap individu biadab yang meninggalkan komen berunsur fitnah, mempersoalkan status sah taraf anak-anaknya.

Laporan polis dibuat terhadap seorang individu menggunakan akaun Instagram @ahmadsan81 yang menghina dan memfitnah mengenai taraf anak saya. Ia keterlaluan dan melampau! Sebelum ini tak ada orang yang menghina dan keji anak saya, fasal anak saya tak boleh berdiam kerana keterlaluan.

rita rudaini saman netizen

Saya mengambil langkah yang sama seperti Jasmin Hamid lakukan sebelum ini, ingatkan bila dia buat begitu orang dah tak berani, tapi masih berlaku.

netizen persoal status sah taraf anak-anak rita rudainiMenurut peguam Rita, Mohd Syakirin Syazwan, tempoh selama 14 hari akan diberikan kepada individu tersebut untuk membuat permohonan maaf secara terbuka. Jika gagal berbuat demikian, tindakan undang-undang akan diambil.

Sumber Berita : mStar Online

16 responses to Rita Rudaini Saman Netizen Biadab Persoal Sah Taraf Anak

  1. Mmg patut kena saman.. dia buat tuduhan zina ke apa? Klu dia ni islam x akan berani dia buat comment mcm tu. Hukum tuduh zina tu berat.

  2. sajat says:

    Lawyer ngancam uolss

  3. Anonymous says:

    Padan muka netizen yang suka2 komen tanpa rasa tanggungjawab. Dia ingat orang x kenal boleh buat sesuka hati.

  4. nana says:

    polis zmn skrg msti naik pening, asyik dok pk nk settle je kes2 jenayah buli siber artis2. hahah

  5. Bawang Goreng says:

    bodo gila gi komen camtu. biadap sungguh! padan muka kauu

  6. Jah says:

    Hai Mr lawyer….

  7. Anonymous says:

    padan la muka netizen.. main sedap je cakap..cer depan2 sure tak berani punya…

  8. Zzx Tanz says:

    Ehh.Nara! Tolonglah enable kan butang likes dengan dislikes!

  9. Anonymous says:

    Serius jahat warganet skrg. ikut suka je nak cakap apa. Mental illness jgk tu.

  10. Anonymous says:

    Ambik ubat! Berani sgt kan.

  11. mimi says:

    good job rita. Tu je makanan netizen mulut puaka macam tu. I rasa celebrity should stand up for their right daripada asyik kena cyberbully je, Kita ni yang rakyat marhaen kalau kena komen sepatah pun dah boleh murung setahun.

  12. kiah perkasam daging says:

    dia dah delete account instagram dia dah, tau pulak kecut.. ingat polis x dpt kesan ke? cakap mcm tak de otak betul!

  13. cehhh…tiber jer semua komen murni…puiiiiiii

  14. Joyah Pok Pek says:

    Netizen tu silap tnya tu..septtnya nya tanya ada sijil kelahiran tak? Sebab kahwin di Siam, takut perkahwinan tak berdaftr di Malaysia jdi anak x de sijil kelahiran. Bukan anak sah taraf ke tak? Nak tnya pun bodoh jgk netizen tu..kan dh kena

  15. Anonymous says:

    Lawyer tu da kawen chuols. Da ade anak sorg haa. kah!

Tinggalkan Komen Anda Di Sini