Written by Bella | October 19th, 2018

Tidak dinafikan, pelakon Zahirah Macwilson kini semakin mendapat tempat di hati penonton dan sudah banyak menghiasi drama-drama tempatan. Kata orang semakin popular lah.

Namun, timbul pula khabar angin mengatakan ada seorang pelakon senior tidak gemar dengan kehadiran Zahirah dalam industri lakonan.

Nama yang dikaitkan ialah Rita Rudaini, beliau dituduh cemburu dan dengki dengan Zahirah kerana enggan bekerjasama dalam sebuah anugerah.

Saya ditanya, betulkah saya ada masalah dengan seorang pelakon. Kemudian saya tanya, siapa pelakon itu? Apabila diberitahu nama Zahirah, saya terkejut. Tiada sebab untuk saya bersikap sedemikian dengan Zahirah kerana saya belum pernah menjalinkan kerjasama dengannya atau mengenali dirinya dengan dekat.

Apakah orang yang suka buat fitnah dan reka cerita tak betul boleh tidur dengan lena? Tidakkah mereka berasa bersalah dengan mengada-adakan cerita? Apakah mereka bahagia apabila menyebarkan berita palsu?

Kata Rita beliau tidak perlukan publisiti murahan sebegini untuk lebih dikenali dan meminta agar isu ini tidak terus diperkatakan lagi. Beliau tidak mahu spekulasi terus tercetus dan menimbulkan salah faham sehingga menjejaskan namanya dan Zahirah.

Sumber Berita : BH ONLINE

61 responses to Rita Rudaini Dituduh Cemburu Dan Dengki Dengan Populariti Zahirah Macwilson

    • Anonymous says:

      FIRST KENA HENJUT & SETERUSNYA HINGGA KE ENAM……..

      3

      0
      • Cik B says:

        Si Spender carik ni memang busuk hati..
        Retis Hangsuang!!!

        3

        2
        • Zzz says:

          Rita Spender dan pergaduhan… berpisah tiada!!!

          2

          2
        • UMNO Penipu Rakyat says:

          Yayasan Akal Budi yang ditubuhkan oleh Zahid Hamidi hanya ada di atas kertas tetapi tidak mempunyai bangunan fizikal. Walaupun wujud sejak tahun 1997, alamat berdaftarnya di Kampung Baru, Kuala Lumpur, hanya pernah menjadi restoran ikan bakar. No. 69E-4, Jalan Raja Abdullah di Kampung Baru kini adalah tanah lot kosong, dipagar dengan papan tanda hak persendirian penceroboh akan di dakwa.

          4

          2
        • UMNO Taik Rasuah says:

          Yayasan amal, yang ditubuhkan oleh keluarga Zahid dan dijelaskan oleh beliau sebagai dana untuk menyokong pendidikan Islam, didaftarkan sebagai sebuah syarikat terhad dengan jaminan dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) dan ditubuhkan pada 18 Mac 1997.

          3

          1
        • Anonymous says:

          Yayasan perompak!!!

          1

          4
        • Anonymous says:

          Ingatkan ayah pin jek yg hebat..boleh buat kerajaan langit.. Wak jahid pun same gak..boleh buat opis halimunan dialam ghaib Lol

          1

          3
      • Anonymous says:

        Najib balik awal dari mahkamah . Barangkali upset sebab Zahid pecah rekod beliau. Zahid lagi banyak songlap dalam senyum. Macam tu la Rita kot. Jelos barangkali. hahahaha

        2

        3
      • Anonymous says:

        mcm 1mdb,
        hutang berbilion rm utk berniaga,tp apa perniagaan pun banyak org x tau. tup2 ada sorang dapat derma dari 1mdb. xda bisnes pun dapat bg derma sebanyak tu ke??ajaib ciptaan setan kepit.

        2

        2
      • UMNO KANTOI says:

        TAPAK BANGUNAN YAYASAN AKAL BUDI HARUS DIWARTAKAN OLEH MUZIUM NEGARA MALAYSIA SEBAGAI KHAZANAH LAMA PENINGGALAN UMNO. TAPAK KAWASAN BANGUNAN HARUS DIPAGAR DAN PONDOK PENGAWAL HARUS DIDIRIKAN. BANGUNAN MISTERI YANG GHAIB SECARA TIBA-TIBA SETELAH KEJATUHAN KERAJAAN UMNO BOLEH MENJADI DAYA TARIKAN PELANCONG KE MALAYSIA SEMPENA TAHUN MELAWAT MALAYSIA 2020

        5

        3
        • Anonymous says:

          kutuk lah koma kutuk org2 dlm UMNO/BN, tpi bila di perhatikan sehari demi sehari jelas org2 melayu kena kencing oleh pemimpin kafir yg dari dulu mahu memecahbelahkan org melayu, skrg ternyata “moto atau slogan ” tahun 1960 oleh kafir itu sudah berjaya skrg. Maka tahniah di ucapkan pada pemimpin kafir tu.
          64% org bumiputera berjaya dipecahkn semata2 gila kuasa.

          6

          2
    • Melati says:

      rita spender berkepam ni buat hal lagi. x sedar dah x laku. wakakaka

      3

      2
    • Sultan Melaka Facebook says:

      Rita Spender ni xhabis2 buat hal? Apa lagi lah ko ni? Dah tua buat la cara tua wei. Asyik gadoh jew kisah ko ni hanat!

      2

      3
    • Anonymous says:

      ancur msia sebab pm najib dan tpm zahid…..patutlah seorang kata trrima derma arab seorang lagi pegi jumpa pnderma arab

      3

      4
    • Anonymous says:

      Yayasan Zahid Komedi. Inilah dinamakan jenayah kolar putih lebih dikenali kleptokrasi. Buka syarikat & persatuan utk money laundering & simpan duit haram konon buat kebajikan ala Robin hood.

      1

      4
    • Miss Little C*nt says:

      Hidup mewah dengan menipu. Tahniah UMNO.

      2

      3
      • Anonymous says:

        skrgpun apa kurangnya, sudah jadi kerajaan, maka sifat pembangkang masih sebati dlm diri, sepatutnya tumpukan pada Malaysia, mcm mana nk atasi ekonomi.

        3

        0
    • Anonymous says:

      Kena akal je orang Malaysia dengan Wak dari jawa ni..Buang pemimpin seperti ini, selamat kan Umno dari pengkhianat, duri dalam daging..

      3

      2
      • Anonymous says:

        UMNO DN BN masih boleh diselamatkan, walaupun karam, nanti adalah Nakhoda akan bertanggungjwb..yg penting kelasi2 kena cekal.

        3

        0
    • Anonymous says:

      Tang mana yayasan yg bantu org2 miskin tu? Bangunan pun xdak. Hanya ellie suriati dan konco2nya sahaja yg percaya!!! :((

      2

      2
  1. One says:

    FORTH

    1

    3
  2. Anonymous says:

    FIFTH

    2

    2
    • Anonymous says:

      Waduh2 . ..perniagaan Wak Jahid Tempe ni hebat ya . …tak kelih ditelingo …tak nampak dimata . ..fuhhh hebat . .hebat . ..

      0

      1
  3. Ryz kepoh says:

    Sixth

    0

    2
    • Anonymous says:

      Yayasan x berakal nii kewujudan hanya utk penuhkan kantung dan buncitkn perut sendiri blh pegi mmposs umno!!!

      0

      4
    • Anonymous says:

      Sebelum nie ada kedai mkn ikan keli/talapia/temenung bakar.. lauk pauk yang banyak n pjg..tghri mmg beratur pjg giler.. sebelahnya ada carwash smmgnya tiap2 2 minggu sekali aku p basuh kereta.. lepas buat tapak markas BN.. Tengok la apa jadi skrg.. elok2 org dh berniaga lama,cari rezeki.. lenyap cmtu ja lepas pru.. jadah..

      2

      1
  4. Wekkkkkkk says:

    Nak taip jdi first komen..tpi takut mesej bertindih..maka taip je first.
    Tak lri gunung di kejar..boleh je previous balik..then send again.
    Fhm ke idok..mereng.

    1

    2
  5. Anonymous says:

    SEVEN

    0

    2
    • Anonymous says:

      THE LAST KENA HENJUT NUMBER SEVEN

      3

      0
      • Anonymous says:

        Rajin awak henjut ramai tu

        0

        2
        • Anonymous says:

          yahoooooo!!!!!! Dapat henjut 7 betina …….

          1

          2
        • Anonymous says:

          ni bukan dulu tapak kedai makan kt kg baru tu yg ade ikan bakar klau xsalah..skrg sape tahu mane kedai tu berpindah..cmne bole tempat yayasan zahid ni plak???

          4

          1
      • Kuburkan UMNO says:

        Sy pemandu teksi kat KL.. Sy ibaratkan teksi ni mcm Umno je la.. Dulu korg ada kuasa, salah guna kuasa( caj penumpang dgn harga gila babi,) sekarang dh tersungkur ( job xde @ kurang), baru nak meroyan… Padan muka korg yg kaki sembelih… Aku bawak teksi guna apps lagi senang.. X pening kepala.. 100% sokong Tun. Sy tak join segelintir pemandu teksi yg bangang kat KL ni

        3

        0
  6. rita hidung besar says:

    betina sundal ni mmg camni dari dulu lagi busuk hati..padan muka kena cerai!

    2

    21
  7. Ana says:

    Popular ke si rita ni ???

    2

    8
  8. Duh says:

    Dulu lagakan ogy n mk chun. Then anzalna n …, ( tak ngat). Then Faz n Lofa. Now lagakan rita n Zahirah. Lepas ni lagakan sapa pulak? Sudah sudah la tu

    20

    18
  9. Pikio pikio says:

    Zahirah.. Klu nnk posing duduk pls pakai baju longgar sikit n tak pendek . Klu ko tak letak tangan kt kepala lutut tu sure ada siaran langsung groin area dan kawasan sama dengan nya

    1

    3
  10. Anonymous says:

    Ratu Spender berbunyik lagi??? Next??!!

    1

    0
  11. Eryn says:

    rita spender ni kalau x gaduh setahun mmg tak sah ko kan??!!

    2

    1
  12. Ellly says:

    Yayasan Akalbudi , ……tu yg panjang akal utk menipu. Hidup UMNO?!!!

    1

    1
  13. Anonymous says:

    Spenderrrrrr hancing!!

    0

    0
  14. spender lobang says:

    jap… awat hangpa pggil dia spender?? tak paham….

    0

    0
  15. Kakek says:

    Banyak pulak CyberTrooper3K PH menyalak dlm nih… takde kene mengena ngan topik langsung… kesian Rita tak dpt perhatian… hahaha…

    1

    1
  16. aku suka kau says:

    semua komen bodoh — takde pelajaran dan nampak xde ilmu agama ..iman x cukup kuat ..mengata orang jee…mati esok merangkak kat padang mahsyar …. cari rita …hahaaa

    4

    0

Leave a Comment

Optional