Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Risau Keselamatan Ahli Keluarga, Ayda Jebat Minta ‘Lockdown’ Dikuatkuasakan

Penyanyi Ayda Jebat baru-baru ini memuat naik satu entri di ruangan instagram miliknya meminta supaya kerajaan melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan yang lebih ketat ataupun ‘lockdown’ kerana bimbangkan keselamatan ahli keluarga.

Dia dalam masa yang sama turut meminta Standard Operating Procedures (SOP) lebih diperketatkan kerana pada ketika ini masing-masing masih lagi keluar bekerja dan sebagainya.

Advertisement

Dalam pada itu, Ayda turut meminta pendapat peminat serta pengikutnya di ruangan komen platform berkenaan.

View this post on Instagram

?? . My Wuvv tanya ‘Nak side mana? Kiri ke kanan?’ I said ‘Tak kisah. Janji you always by my side.’ Cia cia cia. . Tak. Tu tipu. Perempuan selalu ada side lawa bila nak amik gambar? Korang kiri ke kanan? Tag kawan yang selalu bergaduh bila nak berebut side. Tapi ramai jugak suka duduk belakang orang. Nak menyorok. Kan? ?? . #AydaJebat #NabilMahir #WuvvWaff #IWuvvchuFiance #MyAmazingWuvv

A post shared by Ayda Jebat (@aydajebat) on

View this post on Instagram

? . Assalamualaikum. Dengan dukacitanya, saya mohon tolonglah lockdown atau ketatkan kawalan pergerakan. Kalau tak lockdown atau ketatkan SOP, kes meningkat, family dan kawan kawan akan keluar selain bekerja, ke sekolah, pergi makan, jalan-jalan dan sebagainya. Saya risau. Saya sayang family saya dan semua. Please.. ?? . Korang rasa? I’m so sorry. Need to post this. Semoga kita semua dilindungi dari gejala ni. . #PleaseLockDown #KetatkanKawalanPergerakan #StaySafePlease

Advertisement

A post shared by Ayda Jebat (@aydajebat) on

“Assalamualaikum. Dengan dukacitanya saya mohon tolonglah lockdown atau ketatkan kawalan pergerakan.Kalau tak lockdown atau ketatkan SOP, kes meningkat, family dan kawan-kawan akan keluar selain bekerja, ke sekolah, pergi makan, jalan-jalan dan sebagainya. Saya risau. Saya sayang family saya dan semua. Please.. Korang rasa? I’m so sorry. Need to post this. Semoga kita semua dilindungi dari gejala ini.”

Sehubungan dengan itu, peminat dan juga pengikut instagram Ayda Jebat tampil memberikan reaksi yang pelbagai di mana ada yang bersetuju dan ada juga yang membangkang pendapat Ayda mengenai isu itu.

Apa pula pendapat anda? Perlukah kerajaan melaksanakan ‘lockdown’ semula berikutan kes yang semakin meningkat kini?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

3 Comments

  1. gapo dio

    October 7, 2020 at 2:13 pm

    kah! wahai aida.. npe ko ckp gitu weyyy!! org dok risau duit xdak nnti klu lokdaun.

  2. Anonymous

    October 7, 2020 at 1:31 pm

    LOL retis dan dunggu berpisah tiada lolololololol

  3. Ra

    October 7, 2020 at 12:49 pm

    Kepala hotak hang lock down, ko nak ekonomi negara down ke…..sesenang nk bg arahan yg dia x buat apa sumbangan asyik berpeluk je

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top