“Reti Complaint Je..” – Bunga Dikecam ‘Petik’ Isu Gaji & Komisen Pekerja ‘Machines’

Hiburan

“Reti Complaint Je..” – Bunga Dikecam ‘Petik’ Isu Gaji & Komisen Pekerja ‘Machines’

Sebelum ini, viral di media sosial TikTok mengenai sebuah hantaran video memaparkan penyanyi rap, Bunga yang meluahkan rasa tidak puas hati di live aplikasi berkenaan apabila dia mendakwa menerima layanan buruk daripada pekerja Machines di KLCC.

Menerusi video tersebut, Bunga atau nama sebenarnya, Noor Ayu Fatini menceritakan dia telah pergi ke premis itu untuk membeli adapter dan iPad namun dilayan seperti ‘acuh tak acuh’ oleh staff yang sedang bertugas.

Advertisement

Difahamkan, Bunga berasa punca dia dilayan sedemikian adalah kerana pada ketika itu dia hanya memakai t-shirt dengan sweatpants serta bertudung sarung sahaja.

Aku punya gaji lagi tinggi dari kau punya komisen okay!

@yanaothmannn

Thank You Bunga! Suarakan pendapat mengenai Cara Serve Customer by Machine KLCC STAFF! Actually aku pun penah kene! Pakai slekeh dorg layan tak layan je! Rupenye ramai dah kene ye! #iphone #machineklcc #customerservice

? original sound – yanaothman – yanaothman

Susulan video itu menjadi tular, seorang pengguna Instagram bagaimanapun tidak bersetuju dengan kritikan yang diberikan oleh Bunga terhadap pekerja Machines tersebut.

Kau tak payah la petik gaji kau lagi tinggi dari komisen kitaorang. Tu satu Malaysia tahu. Gaji ARTIS beli 5 iPad air one shot pun tak effect baki akaun kau kan?” tulis seorang pengguna Instagram.

Tampil memberi penjelasan menerusi IG Stories, Bunga menjelaskan dia sebelum ini juga mempunyai pengalaman bekerja sebagai promoter dan mengetahui cara untuk melayani pelanggan dengan baik.

The point is, just because orang tu tak berpakaian kemas atau nampak selekeh, tak bermaksud orang tu deserves to be treated with less dignity.

Namun, dia mengakui kesilapannya dalam menyentuh isu gaji serta komisen pekerja tersebut dan memohon maaf atas kecuaiannya itu, malah Bunga berharap tiada lagi salah faham yang akan muncul selepas isu ini.

Selain itu, kami kongsikan artikel trending yang lain pada pautan di bawah.

Bunga berang dengan staf Machine KLCC
5 bulan lalu

"Gaji Aku Lagi Tinggi Dari Komisen Kau!" - Dakwa Staf Machine KLCC 'Rude', Ramai Setuju Dengan Bunga

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Loading...

7 Comments

  1. Anonymous

    September 2, 2022 at 9:26 pm

    Nak dilayan macam artis laa cerita dia ni… kepala butohh. Spesis ni jumpa mmg ludahh je muka bodo bajet diva

Tinggalkan Komen Anda Di Sini