July 24th, 2019

Soal perkahwinan dengan pelakon Remy Ishak ini memang tidak boleh lekang, pastinya ada sahaja yang bertanya kepadanya bila agaknya ingin mendirikan rumah tangga memandangkan umur Remy sudah mencecah usia 37 tahun.

Bagaimanapun, Remy berkata dia belum lagi memikirkan soal itu. Sebagai seorang lelaki sejati dan bertanggungjawab, Remy berkata dia mahu berusaha keras mengumpul harta terlebih dahulu sebelum berkahwin. Biarlah ada segala-galanya agar tidak timbul sebarang isu kelak.

Susah sebenarnya kalau hendak bercakap me­ngenai jodoh ini. Pada saya biarlah ia datang dengan sendiri. Kalau ada, adalah. Sekarang ini saya sedang berdepan dengan ‘krisis pertengahan umur’. Banyak perkara perlu saya lakukan. Susun perjalanan hidup terutama membabit­kan soal kewangan.

Perkara ini pada saya agak penting kerana apabila sudah berkeluarga nanti, mereka akan berasa selamat dan terjamin hidup bersama. Apabila sudah berumah tangga nanti tidaklah isteri bising minta susu anak tidak ada. Perkara seperti ini seharusnya tidak berlaku dalam hidup berumah tangga.

Kahwin memang mudah, tapi hendak melaksanakan tanggungjawab itu paling penting. Apabila sudah berkahwin kita harus jaga manusia. Kita harus memikirkan masa depan, terutama keluarga yang dibina.

Tanggungjawab seorang lelaki bila berkahwin memang berat. Bukan mudah untuk melaksanakan amanah sebagai seorang suami, alam rumah tangga ini ada dugaan dan cabaran tersendiri.

Sumber Berita : Harian Metro


23 responses to “Remy Ishak Mahu Kumpul Harta Sebelum Kahwin”

 1. mah says:

  Hurm rasanya remy ni takut nak kawin. Cakap remy ni doa jugak. Mungkin 50 tahun baru nak kawin. Sebab nak kumpul harta.

 2. azilaf says:

  Cepat2 la tamatkan zaman bujang tu remy. Asal cukup makan cukup dah.

  nak honeymoon atau bercuti ke korea boleh roger ye

 3. ikan says:

  kawinla remy oi. dah nak masuk kategori tua kutuk dah pun

 4. Anonymous says:

  remy mamak

Loading...