Written by Bella | July 24th, 2019

Soal perkahwinan dengan pelakon Remy Ishak ini memang tidak boleh lekang, pastinya ada sahaja yang bertanya kepadanya bila agaknya ingin mendirikan rumah tangga memandangkan umur Remy sudah mencecah usia 37 tahun.

Bagaimanapun, Remy berkata dia belum lagi memikirkan soal itu. Sebagai seorang lelaki sejati dan bertanggungjawab, Remy berkata dia mahu berusaha keras mengumpul harta terlebih dahulu sebelum berkahwin. Biarlah ada segala-galanya agar tidak timbul sebarang isu kelak.

Susah sebenarnya kalau hendak bercakap me­ngenai jodoh ini. Pada saya biarlah ia datang dengan sendiri. Kalau ada, adalah. Sekarang ini saya sedang berdepan dengan ‘krisis pertengahan umur’. Banyak perkara perlu saya lakukan. Susun perjalanan hidup terutama membabit­kan soal kewangan.

Perkara ini pada saya agak penting kerana apabila sudah berkeluarga nanti, mereka akan berasa selamat dan terjamin hidup bersama. Apabila sudah berumah tangga nanti tidaklah isteri bising minta susu anak tidak ada. Perkara seperti ini seharusnya tidak berlaku dalam hidup berumah tangga.

Kahwin memang mudah, tapi hendak melaksanakan tanggungjawab itu paling penting. Apabila sudah berkahwin kita harus jaga manusia. Kita harus memikirkan masa depan, terutama keluarga yang dibina.

Tanggungjawab seorang lelaki bila berkahwin memang berat. Bukan mudah untuk melaksanakan amanah sebagai seorang suami, alam rumah tangga ini ada dugaan dan cabaran tersendiri.

Sumber Berita : Harian Metro

23 responses to Remy Ishak Mahu Kumpul Harta Sebelum Kahwin

  1. Anonymous says:

    kumpul harta mcm boleh bawak ke kubur…

    4

    2
    • Anonymous says:

      kawen je ngan neelofa

      1

      0
    • Anonymous says:

      kumpul harta byk2 tau.. nnti bakal bini ko boleh tolong habis kan.. dah abes je dia tinggal kan ko..

      1

      0
    • Hensem says:

      siot je cakap harta tak boleh bwk masuk kubur. kan remy ishak dah cakap, dia cuma nak jadi lelaki yg bertanggungjawab…dia taknak bila dah kahwin ade masalah kewangan. Suka hati dia la nak kahwin bila…bila artis kahwin takde duit ko kutuk jugak

      0

      0
  2. lawak hari ini says:

    berita lain…”saya teruja…” kata lopak tengok lion king. lol

    1

    0
  3. anon says:

    ko dah bleh guna face app tua tu untuk ko bagi pada semua wanita yg acah2 nak sangat kat kau supaya be ready terima ko berupa begitu jadi diorag tak terkejut
    muahkakakakakaka
    dah2 dah lah orang tua oii

    2

    1
  4. faraj says:

    Kawin jer dgn Neelofa..sian dia , tgh ckp dgn Kucing sorang2…..sebab tu teruja sgt dgn Lion King, asyik Ghairah jer jer……hihihi..lain pikiaq sendiri lah….

    0

    0
  5. Anonymous says:

    aik???dari dulu berlakon, kumpul harta x cukup2 lg ke???ko pun bkn baru lg dlm industri…xkan laa xde langsung simpanan…tulaa artis melayu…ade duit skit berlagak je keje eh…kereta nk mewah2 tp bl nk kawen sibuk br nk kumpul harta….urmm patut laa ex tunang xnk..xde mse depan..

    5

    1
  6. lola says:

    kau ingt kau hot sgt ke

    6

    1
  7. boboy says:

    Normal la tu. Datang Malaysia cari makan. Kumpul harta bawak balik bangladesh.

    3

    0
  8. Anonymous says:

    Remy2..kau Jantankah..????

    0

    0
  9. bong cit says:

    SAMPAI MEREPUT PUN KO XKAN KAWIN…

    0

    0
  10. Anonymous says:

    Kurang cajjj…tu pasal tak pernah lekat dgn pompuan

    0

    0
  11. Suraya says:

    Semoga Remy berjumpa dengan jodoh yang sesuai. Doa yang baik-baik je..

    0

    0
  12. Anonymous says:

    DAH MAKIN TUA MAKIN XDAK HALA TUJU PULAK AKU TENGOK KO NI REMY OIII

    3

    0
  13. Anonymous says:

    Hhh

    0

    0
  14. kak maghia says:

    baik ko kawin kompol anak…ada juga yg jaga masa tu hehehe

    0

    0
  15. Anonymous says:

    mcm mana nk kumpul harta, penampilan pun mcm pakai pakaian jenama2 je. Disitu sudah nmpk pmbaziran.
    Ce tgok bangsa bkn melayu tu, pakai yg branded2 pun sanggup berbaris pjg2 masa offer, x ada masa offer sekor pun ssh nk nmpk. Org kita, suka hati je nk time soping.
    ..itu slh satu ko x dpt kumpul duit.
    ..

    2

    0
  16. Anonymous says:

    remy mamak

    0

    0
  17. ikan says:

    kawinla remy oi. dah nak masuk kategori tua kutuk dah pun

    1

    0
  18. azilaf says:

    Cepat2 la tamatkan zaman bujang tu remy. Asal cukup makan cukup dah.

    nak honeymoon atau bercuti ke korea boleh roger ye

    0

    0
  19. mah says:

    Hurm rasanya remy ni takut nak kawin. Cakap remy ni doa jugak. Mungkin 50 tahun baru nak kawin. Sebab nak kumpul harta.

    0

    0

Leave a Comment

Optional