October 31st, 2016

Nampaknya nasib tidak menyebelahi penyanyi Rem apabila beliau diumumkan sebagai peserta yang tersingkir pada minggu ke 3 Konsert Gegar Vaganza 2016 yang berlangsung semalam. Rem berada di tangga kedua terbawah bersama-sama dengan Elly Mazlein.

Walaubagaimanapun, Rem telah memberikan persembahan yang terbaik menerusi lagu tugasannya iaitu Penawar Rindu nyayian asal Datin Orchid Abdullah.

Rem ketika ditemui pihak media berkata, beliau tidak menyangka akan terkeluar semalam tetapi redha dengan segala ketentuan takdir.  Pada masa yang sama, Rem merasa bangga dengan persembahan beliau semalam kerana bukan mudah untuk menyanyikan lagu tersebut.

Saya tidak menjangka saya akan terkeluar. Saya sudah buat yang terbaik dalam persembahan kali ini. Saya redha dengan apa yang berlaku.

Saya seorang penyanyi pop yang mempunyai suara serak dan kasar. Lagu Penawar Rindu seharusnya dilembutkan lenggoknya. Namun begitu, suara saya memang begitu. Saya bangga dengan apa yang saya persembahkan malam ini. Saya sudah buat yang terbaik dan tidak salah untuk saya mencuba.

Sejujurnya, kami harus akui persembahan Elly Mazlein kurang memuaskan dan seperti kata Datuk Ramli MS dan Datuk Khadijah Ibrahim,  sepatutnya kesalahan untuk lupa lirik didalam pertandingan besar seperti Gegar Vaganza 3 tidak boleh berlaku.

Apa-apa pun, siapa tahu mungkin rezeki Rem lebih luas diluar sana apatah lagi beliau sudah membuat kemunculan semula menerusi program GV3.

Apa pula pendapat anda tentang keputusan semalam?

Sumber Berita : Astro Gempak


Comments are closed.

Loading...