Written by Bella | January 8th, 2019

Meskipun pelakon Liyana Jasmay tidak begitu aktif lagi dalam bidang hiburan, setiap perkara yang beliau lakukan masih lagi mendapat perhatian ramai.

Berkongsi beberapa foto beliau bercuti di London, salah satu foto Liyana menunjukkan dirinya memakai ‘snowcap’ dan menampakkan bahagian leher dan rambutnya mengundang pelbagai reaksi daripada netizen. Liyana dikecam mempermainkan agama dan hukum menutup aurat. Dengan nada sinis, ada yang berkata beliau mungkin akan kembali kepada imej tidak bertudung.

Bagaimanapun, Liyana tenang membidas setiap kecaman dan turut memaafkan komen negatif terhadap dirinya.

Mata netizen ini memang tajam dan ada sesetengahnya pasti akan mencari kesalahan seseorang. Mungkin Liyana harus lebih berhati-hati sebelum memuat naik foto di media sosial agar tidak menimbulkan sebarang spekulasi mahupun fitnah.

Sumber Berita : Harian Metro

54 responses to Relaks, Tak Perlu Menggila – Respon Liyana Jasmay Bila Dikritik Pakai ‘Snowcap’ Nampak Rambut

  1. makcikbwg says:

    artis melayu tu tu mslhnye. orang tgur cara baik die balas kuang haja. so kalo ko 20 thn dlm indstri org x leh nk tgur kau la? dah la brlakon pon x pandai nyanyi pon ke laut.. dah lama x muncul tbe 20 thn dlm industri.. typical malaysian artist sgt..

    104

    0
    • geli says:

      bukak je tudung, its about time pun. udah-udah le dengan pahaman salfist dan wahabism kat m’sia ni. Make Malaysia Liberal Again

      2

      33
      • fuckta says:

        sebenarnya retis malu bertudung takut dikecam teroris di negara orang….

        7

        1
        • Anonymous says:

          jangan kata retis, bini nara pergi taiwan naik business class pun…dah terbang siap pakai turban…huhu

          35

          0
        • Anonymous says:

          alalalala..kalau btol la ko da imune ngan kecaman, ko xde la reply2 mcm tu.nampak sangat dikk ko sentap ngan makcik tu. kalau btol da imune, ko senyap je, n silap2 ko xbace pon segala komen org. wat style mcm schayaya…org nk carut pon die senyap je. laki die je yg meroyan lebih.ko da lali la kengkonon..phuiii

          34

          0
        • DoneNasihat says:

          Orang lain duduk overseas bertahun2 relaks je bertudung litup. Kalau dah tau dikecam oleh netizen, diam2 sudeh. Tutup or buka aurat memang hak peribadi ko. Tapi diam sudahh..

          3

          1
      • gitu lahhhh says:

        terus terang byk wanita rindu nak ber freehair. tapi disebabkan puak pro tudung byk sgt di msia ni, terpaksa pakai walau hati tak berapa nk istikomah.

        14

        5
      • Anonymous says:

        Amende? Jangan jadi iblis n syaitan yang menghasut orang lain teman kau di neraka.

        1

        1
    • Anonymous says:

      Typical artis yg ada2, tepuk dada tanya diri sendir la..apa yg “u” kuarkan tu betul atau tidak sebagai seorang muslimah.

      5

      0
    • Eliesa says:

      Nak tergelak aku. Sepatutnya dah 20 tahun dalam industrilah kena beri contoh yang baik-baik kan. Nak menegakkan benang yang basah buat apa. Aurat is Aurat. Hahahahaha

      13

      0
    • siti says:

      ntah katenye lagi tua patot lagi matang…ni mcam terbalik kat diri sendiri jaaa

      3

      0
  2. faraj says:

    “Terbaik Liyana, sebab tu Tuhan lahir kan Silver Spoon..!!! ” sejak lahir dh Kaya…bukan mcm Neelofa baru nk Berlagak kaya padahal Habuk pun tarak…..” !!!

    1

    13
  3. Anonymous says:

    kate dah imun…. emosi pulak bila di tegur
    20 thn pun still loser… follower tegur ayat simple jer… liyana jasmay pulak menggila yoo go crazy kew..

    35

    0
    • Anonymous says:

      20 tahun tu hanya angka. Kekadang angka tu bukan bernilai sgtpun, yg penting ada kualiti. Tetapi semakin hari manusia di dunia ni semakin jauh dri pahala, malahan dosa betmbh2 akan di buat.

      10

      0
  4. minah senget says:

    liyana…org tegur tu utk kebaikkan awak gak.jgn la nak balas balik dengan perli2. we all ni bkn nak jaga tepi kain u sangat tp sebagai sesama ISLAM ni x salah depa nak tegur.

    9

    0
  5. benci hipokrit says:

    biasa la takkan netizen tak faham.. betine ni nak tunjuk dia lawa Kat mat salih sana tu, sama la retis lain kalau gi luar negara pakai seksi acah² cun pakai topi biar nampak rambut fake color gitu biar org luar tengok kuakuakuakua korang tak faham lagi agenda retis betine sangap perhatian ni?

    11

    0
    • Akak Kantin 2.O says:

      Tetiba teringat kan MAK SMNasarudin suami kepada Marion Caunter…Pergi oversea terus bukak tudung..Marion berjaya tarik keluarga islam ni ke dunia dia…rugi..rugi…Duniaaa…Duniaaa…

      14

      0
      • huhu says:

        sebab diaorang semua ni ingat kat oberse Allah tak nampak diaorang kot. hahaha..

        7

        0
      • Anonymous says:

        aku pun perasan…. mak dia bukak tudung tiap kali g overseas
        yg anak pulak sakan post kepala mak togel…

        5

        0
      • Stupidyou says:

        X pyhh nk salahkn c Marion tu.. dia x trk sapa2 pun..
        Sblm dia khwn ngan org tu, klrga tu dh mmg hdp mcm org2 kafir..

        Nak tya skit.. yg ko fitnah c marion tu, ko x rs rugi ke nant d akhirat?

        1

        5
        • Akak Kantin 2.O says:

          Dah engkau pun kira fitnah jgk la ek..ko cakap famili NAZA mmg dah hidup mcm orang kafir sblm marion muncul….

          Nak tanya sikit…yg ko fitnah c keluarga NAZA tu..ko tak rasa rugi ke nanti di akhirat….

          LoL..

          7

          0
      • Anon says:

        Kenapa nak salahkan marion? Aku rasa makcik tu pakai tudung kerna terpaksa, dia tunduk pada pandangan masyarakat di msia.

        5

        0
    • Anonymous says:

      tulah fake giler, pastu bile gi umrah kemain masing2 siap berniqab bagai, pakai sarung tangan, stokin bla bla bla duhhhh fake giler

      10

      0
  6. ciK piNgu says:

    senang je kita x pyh folllow id dia. x pyh komen ape2. nt dia pun akan pelik kenapa xde org kecam. xde org membawang.

    kih3..

    7

    0
  7. Anonymous says:

    bibir jelek

    0

    0
  8. Anonymous says:

    Ini kah retis yg cakap org sabah kejar dia tu… hingga doa ketakutan tu? Dia kejar api neraka tak pula takut ye org sabah dia takut…. retis2 maklumlah anak datuk

    7

    0
  9. Anonymous says:

    memang trend artis malaysia asal gi oversea even ke thailand sekalipon semua yg ditutup2 semua terbang melayang eh? balik msia ke gi umrah ke tau pulak cover btol2 sana sini. tuhan ade kat msia dgn mekah madinah aje ke? aku pelik btol org yg mcm ni, hatta gi thailand yg dekat tu je pon semua hilang. jangankan tudung, siap boleh pakai bikini lagi.

    6

    0
  10. Wak lu says:

    Tolongla wahai golongan artis… Kalau rasa tak bersedia lagi nak berhijab nak berttup.. Tak payahla pakai… Bila pakai krn fesyen krn terikut2 hati xikhlas inilh jdnya. Klau bertudung pon nmpk [email protected] sana sini xguna jg.

    6

    1
  11. Anonymous says:

    itulah islam di malaysia..ada sesetengah skdr fesen..

    Org arab dtg sinipun bukak tudung..org malaysia ke luar negara pun bukak tudung..

    5

    0
  12. anonymous says:

    muka kampong berpisah tiada ,perasan lebih tapi kau hauk selamanya berapa persen saja org kenal kau

    8

    0
  13. wt lek wt pis says:

    kmi riso kt ko je nti dlm kubur tjerit2 mcm org gila .. nti org tepi kubor ko sound ko blik ‘rilek x perlu menggila, yg ekau memekak tjerit2 bising la’ ..

    4

    1
  14. Eliesa says:

    Gigih reply netizen. Walau betul kata netizen tentang aurat. Menegakkan benang yang basah adalah perbuatan yang sia-sia. Memang salah pun tindakan kau. Aurat is Aurat.

    5

    0
  15. Akak Kantin 2.O says:

    LJ makin merepek sejak dia pakai legings tunjuk kaki dia yang mcm ranting aritu..Lagi sadis bila ko Host show wanita&hijab..tapi kau pakai turban siap nampak rambut dan dedah leher…wanita2 yang kau temuramah semua elok bertutup..tapi kau nak orang tu bercerita tentang islam…LJ…sila istighfarrr byk2 plissss…

    6

    0
  16. El says:

    Macam selekeh dan old…. Kemaslah sikit..

    0

    0
  17. damai says:

    x faham akan statement LJ, so if you in industry for 20 years, cara cakap why so arrogance, dah salah kan, so baik diam aja dari reply yg merepek meraban

    2

    0
  18. unknown says:

    korang ni pon 1 hal.. daripada bising2 kat sini boycott ja.. unfollow or what so ever.. that’s the only way to “ajar” those celebrities yg bongkak tahap dewa..

    1

    0
  19. Elliza Razak says:

    KESEMUA LAGU DIA ADALAH MEREPEK DAN MERAPU!! MOHON BUAT SEMUA SALURAN RADIO HARAMKAN LAGU-LAGU DIA DARIPADA KE UDARA!! LEBIH BAIK PERBANYAKKAN LAGU-LAGU ERA 80-AN HINGGA AWAL 2000-AN YANG ADA JIWA!!

    1

    1
  20. Utk semua says:

    Tu la jgn jd jakun dn sakai, berselfie then post kt public nk menunjuk…

    0

    0
  21. Jini says:

    Betul la keluarga naza tu nape…yg mak elok2 pakai tudung..pastu buka..pastu pkai mcm bdk2 baru nk b.hijab.yg ank pompuannya yg dl pkai tudung dh buka..yg sorang lg tu dh bergelar hajah pun tp napa msh pkai seksi2…hmmmm

    0

    0
  22. Ikhlas says:

    Dia ingat cantik kot pakai camni…sebenarnya pakai snowcap tu buruk sangat rupanya mcm oramg gelandangan. Kalau pakai tudung betul2 lagi cantik.

    1

    0
  23. Anonymous says:

    Teringat statement fasha.. “Halal haram allah yang tentukan! “.. Nanti kalau fasha ke artis ke, marhaen sokong statement ni ke, duk marah2 orang duk buang anak. Pergi bagi balik statement ni. “Halal haram allah yang tentukan. Hang nak marah pasal apa!”.. Maka tiadalah nasihat-menasihati, terus dicontohi, buat sesuka hati, jadilah kita islam hati yang mati…

    1

    0
  24. Singa perkasa says:

    SENANG CAKAP….ARTIS MELAYU KORANG MEMANG BODOH…HAHA.

    0

    0
  25. R says:

    Nak pakai snow cap ke. serkup ke. Skaf ke. Palng penting tenguk cermin. Rambut dan anak rambut mesti disikat kemas. Jangan biarkan Bhg tepi berserabai nmpak rambut. Bahagian belakang nmpak rambut. Klu susah sgt. Pakai jer fesyen tudung labuh sikit sampai leher.

    0

    0
  26. Tk says:

    Berpakaian dan bertudung biar sesuai dg program yg di hoskan. Can do better!!

    0

    0

Leave a Comment

Optional