Written by serenity | February 17th, 2018

Sudah agak lama juga tidak mendengar perkembangan terbaru pelakon Datin Rebecca Nur Al Islam. Terbaru, melalui Instagram stories, Rebecca telah memuat naik beberapa nota menghentam seseorang yang digelarnya ‘Datin bermuka mayat’.

Rebecca mendakwa telah menyekat Datin tersebut yang didakwanya telah menghasut semua kawan-kawan Rebecca untuk membencinya. Rebecca juga meminta suami wanita tersebut yang digelarnya ‘Dato” untuk menemuinya bagi Rebecca menceritakan perbuatan isterinya yang dikatakan ‘jahat’.

IMG-20180217-_WA0005

Lagi nota Rebecca dengan membaca entri ini sepenuhnya.

image

image

image

image

image

image

Rebecca juga memuat naik beberapa screenshot perbualannya dengan beberapa orang pengguna Instagram mengenai Datin tersebut.

image

image

image

image

image

image

image

image

Jika benar dakwaan tersebut, ia sesuatu yang serius, bagaimanapun, tidak dapat dipastikan dengan jelas siapakah ‘Datin Muka Mayat’ yang dimaksudkan oleh Rebecca dan setakat entri ditulis, identiti Datin tersebut masih misteri.- beautifulnara.com

83 responses to Rebecca Nur Al Islam Hentam ‘Datin Muka Mayat’ Di IG Stories

  1. Anonymous says:

    Muka mayat ? Muda? Datin ? Eina azman kah

    46

    0
  2. Anonymous says:

    Mang aiiii.. Byk bona skrinshot eiiii.. Ponek den nk baco

    14

    0
  3. Anonymous says:

    muka tak ada darah tu ke

    1

    0
  4. Syaz says:

    Rebecca ni tak tau ke IG story boleh type je? Penat2 je tulis atas tisu. Hehe

    36

    0
    • Anonymous says:

      sebab sebelum ini EA ada tulis dkt tisu kutuk becca dkt ig. ramai2 ketawakan n perli2 dia termasuk suami2 sekali. masa lepak2 makan durian dgn ex kawan2 becca yg now melekat dgn EA. tapi teruk juga patut ex kawan2 becca 2 ajak atau pujuk la berbaik2 bukan nya masing2 sampai menyampai. siap berpuak2 lg. mcm budak2.

      33

      0
    • Anonymous says:

      tulis kat tisu sebab nak balas berapa hr lepas E ada tulis dkt tisu kutuk becca dkt ig. ramai2 dorang ketawakan n perli2 dia termasuk suami2 mereka sekali. masa lepak2 makan durian dgn ex kawan2 becca yg now melekat dgn E. tapi teruk juga patut ex kawan2 becca 2 patut ajak atau pujuk la berbaik2 bukan nya masing2 sampai menyampai. siap berpuak2 lg. mcm budak2.

      5

      1
  5. ayam kepsi says:

    lain dari yg lain.. tulis atas tisu.. ?

    3

    2
  6. Lisa says:

    Masa baik berpeluk cium as kakak adik.. bila dah gaduh segala rahsia yg pernah dikongsi bersama diaibkan satu persatu….manusia oh manusia…. If tak suka ….just bawak haluan masing masing tak perlu sampai nak bukak aib bagai….ingat Allah dan teruskan hidup. Mesti ada hikmah atas segala terjadi… ni semua raih perhatian dengan mengatakan aku tak bersalah….maafla nak ckp…kita semua manusia…pasti ada silap dan salah dlm persahabatan..

    101

    0
    • Kak Mah says:

      yup, aku pun tak berkenan perangai cenggini.. time jadi bff dulu kemain rapat, berpeluk cium, share rahsia masing2, bila dah gaduh tu move on je lah. tak perlu lah nak jaja semua rahsia yg pernah dikongsi and buruk2an satu sama lain. When we’re good, I’ll keep your secrets. When we are not good I’ll still keep your secrets, amanah tu.

      37

      0
    • Anonymous says:

      Aiks time baik kemain, siap bday si EA ni hantar kerusi ogawa ke osim ntah bagai suprise kan die n husband becca ni. Pls lah gaduh pasal berebut kawan je pon bukan die caras laki ko smpai nak bertisu2 bagai. Shame on dua2 datin kolot ni, wat malu je time baik pijak semut pon x mati.

      26

      0
      • Melon says:

        Cara dia bukak aib org tu mcm ada iri hti je?.ntah2 x tahan tgk kemewahan si eina tu.dia ni suam2 kuku je.pastu laki plak tua.erkkkk yett

        0

        0
    • Hihi huhu says:

      Dia nk tunjuk kawan tu jahat. Tp dia x sedar, dia dedahkan mcm ni, dia nampak sama je jahat. Buka pekung sendiri.

      17

      0
  7. cinta says:

    Eina azman lettewww! Bukan dulu uols rapat sgt sampai tahap comolot ke?? (Kiasan)
    Siap ‘my lebli adik,my lebli kakak’ bagaiiii ??
    Walaupon mmg dari duluuu lagi mmg rase deme ni fake sgt2 jadi bff.. selamat membuka pekung di dada masing2 la yeee!
    Ishh..dah kenapa komen aku tadi x keluorrr! ??

    44

    0
    • Tahoo says:

      Same weh….dr dulu aku nampak dorg ni fake je masing2 nak tunjuk kat peminat… dua2 same dengan je…masing2 berlumba2 tunjuk kemewahan masing2…tunjuk masing2 ondai masak..pandai jage laki…kahkahkah..puiiii

      6

      0
  8. Lisa says:

    Bila baik..berpeluk cium bagai adik beradik. Bila dah gaduh semua aib kawan kita dok canang satu dunia. Adakah dengan membuka aib kita rasa tenang dan berjaya. Kita semua manusia…pasti ada salah dan silap masa berkawan. Jangan asyik nampak salah org… lebih bail jumpa face to face dan settle kan dari dok buat mcm ni…. tak defend mana mana pihak.

    12

    0
  9. Hello says:

    Ui byk fire stone

    5

    0
  10. aku pening nk cri keje says:

    tudiaaa…. Datin2 bergaduh… mcm budak2 sekolah!
    syoknya depa gaduh… masalah tak bnyk, so gaduh sesama sendiri. adoi la… aku ni tgh sakit kepala mikir nk apply keje kt company mne yg snggup terima aku yg xde pengalaman ni…
    datin2 sekalian, please, GROW UP! So immature!

    32

    0
  11. Nd says:

    Ini kes berprofile tinggi. Mcm ni lah org kaya berkawan. Datinvsdatin. . . NAsib aku x jadik datin. Sekali aku plak kena datin undead

    16

    0
  12. aryta says:

    yang si becca pun buka aib kawan tu kemain..
    skrinshot segala pujian followers kat diri dia..up diri sendiri..malulaa baca..desperate apakah ini….kalau betul pun eina tu mcm tu..x payahlaa acting macam tu datin becca..you buka pekung u sendirilaaa..

    24

    0
  13. z says:

    aku rs mmg eina azman sbb gmbr2 eina kt ig dia, semua dia delete… aduyaiii… da gadoh tu diam2 je laa malu laa kt ank2 family semua

    11

    0
  14. Kakfake says:

    Punca gaduh X tau

    Kwn yg Nama ton n Lela Ada peranan kot SBB Becca update dulu tulis Di tisu mention ton n Lela coz tell the truth . Mgkn X sangka Becca Akan bgtau Nama Di tisu ton n Lela perpaling tadah pd EA , Dan Becca pun senyap je bila tgk semua kawan2 pergi ke EA. Dan EA pun update Insta penuh dgn sarcasm. Tag team dgn kawan2 termasuk laki EA perli2 Becca, main tisu bagai. . Becca senyap je. .sampailah X tahan kot update Insta semula bongkar segala. .datin Vs datin huhuhu but laki Becca pro la X masuk campur pun mcm laki ea

    Aku syak kwn2 depa p kat EA SBB dedak lebih . Muka Scary kawan dia Nama Lela Tu .seram. .ton Tu cantik let pulak.

    But dlm KES ni X tau la Salah siapa Aku mmg X suka EA Dari kes dgn mak afiq. Pastu dulu itam skrg putih nawnaw. .dgn suara done n masak ntah apa2 Tu hahahaha Dan suka update ig bercium mulut dgn laki gmix apa ntah . .org kuat parti gangster India ke Tu huhu Kaya keje jadi ceti haremmmmm ke?

    0

    1
  15. Anonymous says:

    aku igt eina tu ok jer.. sbb tgk ig mcm ok jer life dia.. x thu jadi gini pulak.. haishh.. dah x de bahan ke nak naikkn nama?

    5

    0
  16. Anonymous says:

    aku igt eina tu ok jer.. sbb tgk ig mcm ok jer life dia.. kagum dia rajin memasak, update psl anak2 dia …utgnya dia..x thu jadi gini pulak.. haishh.. dah x de bahan ke nak naikkn nama?

    2

    0
  17. Makdatin says:

    Bila dua perempuan kampung terkejut dapat jadi datin. Haha

    90

    0
  18. Mimi says:

    Isu apa pulak nih..gaduh sakan..tk malu ke 1 Malaysia dok tgk

    3

    0
  19. Anonymous says:

    gigi palsu? omg

    9

    0
  20. makauhijo says:

    EA dan RNI childish dan tak matang. balas membalas. patutnya kawan2 dia tu bantu mereka selesai kan masalah / perselisihan faham di antara mereka. tapi ni tak… masing2 jadi batu api. apa2 pun aku sebagai makcik bawang aku doakan yang baik2 je utk EA dan RNI.

    14

    0
  21. Makciktakbawang says:

    Terima kasih bawang bawang sekalian

    3

    0
  22. Enabekah says:

    Mula2 baik sakan
    Lepas tu bilangan bibik pun bukan main sakan bertanding sapa lagi byk
    Selok jadi Datin

    3

    0
  23. makcik bawang holland says:

    Rabecca ni x baikla. Mase berkawan as a best friend mmg kite share every rahsia dgn bestfriend kite lgla pmpuan. tp time gaduh xperlula rahsia tu semua ko bongkarkan. Ko mcmla xpernah gaduh dgn laki ko rabecca oi. Aku pernah nampakla kt jusco tebrau ko tengking laki ko kt tgkat 4. Lagi terang2 an kot. Ni la sejenis pmpuan ade nama “islam” tp x carry nama tu betul2. Aku pun x bape suke eina tp depan mata aku dekat jpo die cakap very soft dgn suami die. n bibik die pun die layan baik sgt siap belikan makanan makan semeja dgn bibik2 die. Aku bukan nk sokong eina. tp aku x suke bile gaduh habis hal eina luar dalam ko bongkarkan siap libatkan mak die main bomoh segala. Kalau betul mak die main bomoh ko xtakut ke mengata2 die kang mati ko dibomohkan. As yg pernah jd bestfriend bile gaduh lantakla jangan layan xpayah tulis xpayah tunjuk satu dunia korg tgh gaduh. Diam je boleh x ar????

    5

    0
  24. Che ta kodiang says:

    Owh ini caranya datin2 bawang low class nak ajak bergaduh ya..dan kna ada backup dr kwn2 batu api..baru happening..

    9

    0
  25. Kak beyonce says:

    Teletubies vs muka mayat bergigi palsu……bhahaha…gaduh mcm budak2

    19

    0
  26. Anonymous says:

    Hahahahaha

    0

    0
  27. Mak jemah says:

    Omg..kawan2 datin rebecca tu..batu api nye..gossip mak jemah btol..thats why islam haramkan mengumpat sebab mmg boleh pecah belahkan umat sigh..

    13

    0
  28. Anonymous says:

    Datin cap ayam…buat malu golongan datin2 jer..kahkah..

    6

    0
  29. rakyat malaysia says:

    uneducated datin mmang dah brlmbk skrng ni pgkat dato pun dah stndrd pasar mlm ah long pon leh dpt dato skrbg ni he he he

    10

    0
  30. Anonymous says:

    Haha…eina azman tu dr dulu mmg aku x berkenan…sejak cerita ngan mak afiq muiz…smp dia ckp mak org tu mcm2…mak eina azman pulak perasan dia ni keturunan mana entah…siap pakai warna kuning konon2 dia keturunan puteri lindungan bulan…xyah nak perasan la klu g mana2 ko perabiskan duit menantu…aku tgok menantu dia tu dah mcm jd atm bergerak…

    41

    0
    • Anonymous says:

      Patut aku tengok mak die asyik pakai wafna kuning je..huhuhu

      2

      0
    • Tahoo says:

      Hahaa…mmg pon..pastu duk up gamba kuning tu 2 3 4 kali…nak suruh org pujii…

      2

      0
    • Ku zam says:

      Kannn…dr kes dia dgn afiq smpaikn mak afiq, adik bradik x suka c eina tu, mak eina tu nk yg kaya raya je buat menantu, lg satu family mertua eina, mak & pak mertua, ipar duai saudara mara suami eina mne ngam dgn eina tu, dulu2 je mak mertua eina tu ngam, tpi skrg dh x dah.adik ipar suami ada lh seorg yg berkenan dgn eina tu, yg lain x bertegur smpai skrg sb sb dgr kata eina ni kawin dgn suami dia tu pun sb harta, pangkat.padahal suami dia pun bkn keturunan kaya pun, dulu2 keja dj je kt club, ada buka satu club kat jln Doraisamy, lps tu ada lh buat business lain jgk.kdg2 tu kesian dgn suami dia tu, kerana bini hubungan dia dgn family, saudara mara retak!

      3

      0
  31. xx says:

    datin teletubbies vs datin mayat

    klu burok perangai eina , burok lg perangai datin teletubbies nihh …habis aib ex bff diacanang satu malaysiaaa … contoh kwn paling x guna

    12

    0
  32. nanamohsin says:

    tulah tua2 ni aku malas dah mnecari kawan rapat. alangkan yg lama kenal boleh gaduh, yg baru kenal lagi la. dulu ada jugak pernah merasa gaduh ala becca-eina ni. batu api memang satu hal tak tau apa hobi dia kerja cucuk dua2 belah pihak. pihak yang dicucuk pula…percaya sangat dengan batu api.

    nasihat aku, biarkan saja dia pergi sana. tua2 ni tak rugi pun takdak kawan. anak keluarga lagi ramai nak di jaga. pastu ko percayalah satu hari nanti….dia datang nak rapat balik lepas tau perangai batu api kawan-kawan dia tu.

    17

    0
  33. GIGI KAPAK says:

    NI GENG SPESIS SI ROSLAN SHAH AND IFA RAZIA…. TIME BAIK SATU2 SIMPAN BANGKAI.. BILA DAH GADUH SELUAR DALAM SPENDER KOYAK BERCERATAI SEMUA NAK SANGKUT PAT AMPAI KASI SEMUA TENGOK!

    7

    0
  34. GIGI KAPAK says:

    MEKA2 NI SEMUA TAK TAHU JAGA IMAGE NAMA BAIK BERPANGKAT….

    GOLONGAN GOLANGAN GINI AKU GELARKAN DATUK DATIN PUAKA….. PERANGAI MENGALAHKAN BUDAK2 BERGADUH PAT SOCIAL MEDIA SEEKING ATTENTION!

    6

    0
  35. Saper2 je la says:

    Ini la akibatnya retis jd datin…low class & tak educated…taunya nk melawa aje nk melaram, perasan lawa & show off itu ini…tayang semua yg baik2 manis2 ye…hakikatnya eeeeeuuwwww…haprak otak kosong attitude pn kosong, wayan je banyak…bluweerrrkkk…

    2

    1
  36. Sofia says:

    For me, whatever you do reflects on how you are as a person. To datin R by retaliate and exposing the gory details of the evilness of that person, doesn’t make you
    The better person. You just stoop low at her level. From gaining a lot of pahala by all of them gossiping about you now it shows that you memang kaki gaduh. There must be a reason why they betray you as friends. You are way older than that E,must at least be wiser. At the end of the day, May Allah guide you and the rest to repent, it’s a good thing that your husband call ustaz to educate you every friday for taskhirah,to make you a better muslim. But for you to potray this does not honour your husband’s pride at all.

    27

    0
  37. GIGI KAPAK says:

    NI DATIN BETINA2 CATEGORY:

    DATIN DATIN PUAKA
    DATIN DATIN BAWANG
    DATIN DATIN CAP AYAM
    DATIN DATIN QUARTERS
    DATIN DATIN HAPRAK
    DATIN DATIN LOW CLASS
    DATIN DATIN UNEDUCATED

    Huahuahauhaua
    DUNIA DUNIA….. SABOOOOO JE LAH DENGAN SIAMANG2 TAK TAHU JAGA STATUS NAMA BAIK…

    4

    1
  38. Datin wannabe says:

    Contoh manusia yg tak boleh dijadikan kawan-Rebecca.Aku sarankan buang Nur Islam kat blkg tu.malu.Islam tak ajar mcm ni cara nk tunjuk diri awk betul.kita tak tahu mana betul mana salah.satu malaysia dah bace tisu2 awk tu..bersedialah utk ratah daging saudara sendiri sendiri di akhirat nti..selagi awk dan eina tidak bermaafan. Syaitan berjoget2 tatkala awk sdg membuka aib rakan seaib2nya..Astaghfirullahalaziim.

    8

    0
  39. Anonymous says:

    Dua2 pun sama…. sengeh2 dlm IG nak tunjuk kebahagian masing2…Last2 kena sound dgn Faradiya… “Kebahagian tu jangan tunjuk sangat”…. Tapi datin2 pprt ni x faham n pi like statement Faradiya…. Lol

    13

    0
  40. Haters gonna hate. says:

    Dh lma ak prhati dyorg ni xrpt since Christmas lg..then ad 1 post dr dtin R dy ad ckp y si dtin muda 2 pksa DR renew passport bbk dtin muda..lps 2 ad laa kes lain lg jnji pkl skian2,, tp si dtin muda ni dtg lmbt sbb bngun lmbt..dh bnyk kli jdi..bngun lmbt stu hl kne tggu,,lgi angin nk tggu dtin muda ni brsiap makeup bgai..lgi lh take time..kwn dh tggu msa nk mltup trus kababommm..lg pon iols xsk dtin muda 2 sjk kes dy dgn afiq muiz..then xthu lh iols j k yg prsan..ap y dy msk mk si dtin muda ni pon akn post..so persoalan nya skrng sp y msk sbnr nya ni..lgi 1 hbis mk akak adk brdik dtin muda ni dok dgn dy..kire tok gmix ni kne tggung jgk lh mk adk kaka si bni dy..jrng plk iols tgok fmily si gmix ni lpk sma gn mereke..tu ap yg ak nmpk lh..skian dr sy..????

    0

    0
  41. Rindu zman sekolah says:

    Kita ingat lagi..waktu tu kita darjah 3..gaduh ngan kawan..tulis2 macam tulah kat kertas buku tulis matematik kotak besar tu..kalo dah lebih 3 hari kita mntak maaf..takot..tak tego lebih tiga hari

    4

    0
  42. rebeccaalislam says:

    hahahahahhaahahhah apa kes ni….kahahahahahahhahah tulah masa biak jilat habis dah gaduh muntah segala!!!! bawa bawa lah bertobat buat malu orang melayu jer!!!
    teletubbies and muka mayat!!! apa kata masing masing tarik rambut and bergomol baru ada keals ni takat tulis kat tissue paper masuk ig..tak cun lah!!!!

    2

    0
    • Anonymous says:

      Apa kes toq…sudah2lah tu dunia je….fikir yg nak bwk mati. Manusia masing2 buat silap buang yg keruh ambik yg jernih adik2.

      0

      0
  43. mak cute says:

    xkan ngan eina azman kot…tu kan BFF aka adik terangkat kot…g pavi together2..handbag sedondon dok show off…klo btol pasni ko kena la let go handbag sedondon tu…kerusi urut ogawa…tu pasal org tua2 ada pesan…baik biar berpada…ni dah gaduh segala bagai kuar… smpi mak2 org pun ko citer…

    2

    0
  44. Bedah says:

    kalau kawan2 RNI tu ikhlas berkawan, mereka xkan temakan hasutan “Datin” yang di maksudkan, melainkan mereka ada maksud yang lain berkawan dengan RNI.

    2

    0
  45. Anonymous says:

    hodoh nya perangai. buat malu jer macik2 ni

    0

    0
  46. Anonymous says:

    Aku hanya nak kata..dua2 buat malu laki jerrr..mmg xada classsss…

    0

    0
  47. Anonymous says:

    Ish ishhh..malu datin datin gaduh ni..mcm bdk bdk la..xkwn la ape la..bocor rahsia la..mentality ke laut..podahhh

    0

    0
  48. Datin ulu banat says:

    Warna kuning, hitam dan merah merupakan warna sinonim dengan orang yang membela. Satu lagi nak tahu orang tu membela atau tidak, dia bangun pagi capai rokok dulu dan terus hisap. Itu bukan rokok sebarangan, itu rokok kemenyan. Aku nampak satu je kat sini, Becca dah on the right track, sebab tu dijarakkan kawan2 hangsuang yang hipokrit. Si Lelaritz tu kejap bertudung, kejap cucuk langit. Padahal dah tua dah. Ni rapat2 dengan Eina silap hb terkena nanti. Cuma satu je Becca oi, jangan mengadu di IG. Pengalaman aku lah, orang jahat bab berlakon memang A, yang benar akan nampak jahat sebab lantang bersuara.

    13

    0
  49. fishball says:

    wtf tulis kat tissue??? where got time uh!!

    0

    0
  50. Anonymous says:

    Psl tu la aku selalu pesan kat anak2 pompuan aku. Berkawan kena ada batas. Setiap apa yg berlaku dlm family or dlm rumah biar kita saja yg tau. Xpayah share keburukkan dgn kwn. Sebab satu masa ‘kwn boleh jadi lawan’. Mak dlu dah puas berkawan..mak xsuka share hal peribadi kat org luar. Mak tahan..mak luah kat Allah shj. Sbb manusia ni bila dah berkawan rapat selalu jadi mcm ni. Semua kelemahan dan keburukan masing2 dah tau last2 org pn blh ambi kesempatan dan xhormat kita. Jadi ada baiknya berkawan rapat tu ala kadar shj. Baik tumpukan perhatian pd family. Diam itu adalah lebih baik. InshaAllah mak selamat dunia dn akhirat.

    1

    0
  51. mak c kina says:

    hahaha…mcm cite drama melayu kes datin begaduh..kengkwn semua makcik bawang..kawan yg xblh harap…sape suap lebih jd kaki ampu

    0

    0
  52. Zalika says:

    Mana ade kawan yg btul2 jujur,time gadoh abis la pecah smua..bff dgn family sudahlah..

    0

    0
  53. pokcik bawang says:

    perangai rebecca so kebudak-budakan (tadi tertgk youtube dia) mulut ckp..aduhhh ..nmpk sgt hati dia busuk sgtt. (terpapar ..buka pekung sendiri)..sudah2sudahlah
    harap jgn lah kuar statement yg memalukan suami dan keluarga sendiri.

    0

    0
  54. Azza khan says:

    Ingt high school ja bole paksa2 org lain supaya x kawan certain2 org ?

    1

    0

Leave a Comment

Optional