Written by Bella | June 3rd, 2019

Kalau sebut nama Safiey Illias, memang semua orang kenal kan? Satu ketika dahulu perubahan mendadak penghijrahannya daripada seorang ‘trasngender’ kembali ke fitrah asalnya, iaitu seorang lelaki mendapat perhatian seluruh rakyat Malaysia.

Bagaimanapun, sayang sekali perubahan itu tidak kekal lama, alasan Safiey imannya naik turun dan tidak kuat untuk menempuhi segala dugaan. Akhirnya dia kembali tampil dengan imej seksi sebagai seorang wanita dan semakin menjadi-jadi.

Namun, terbaru Safiey menerusi akaun Instagramnya memberikan bayangan mungkin tahun ini adalah tahun terakhir dirinya menjadi seorang perempuan. Turut memuat naik foto ibu bapa tercinta, hati Safiey begitu sayu serta sedih kerana tidak dapat membahagiakan mereka.

Dalam pada itu, Safiey turut memohon maaf kepada semua pihak atas salah silap yang telah dilakukan sebelum ini dan berharap agar Allah SWT tunjukkan jalan yang benar dan lurus kepadanya.

Rata-rata netizen juga mendoakan yang terbaik buat Safiey dan semoga beliau kembali berubah menjadi seorang lelaki semula. Setiap perubahan tidak boleh dilakukan secara drastik dan lebih baik untuk mengambil sedikit masa agar ia terus melekat dalam jiwa dan berkekalan sehingga akhir hayat. Sama-sama kita doakan agar pintu hati Safiey terbuka untuk berubah.

31 responses to Rasa Macam Ini Kali Terakhir Beraya Sebagai Perempuan – Safiey Illias

  1. faraj says:

    daripada ko beraya ..baik ko tidor jer kat Jalanraya….supaya tk menghasut umat lain yg nk beraya…wakajaka…ader lagi binatang2 camni kt Malaysia ni…hmmm

    2

    4
    • Anonymous says:

      TAK PAYAH TUNGGU PINTU HATI TERBUKA…HATI TERTUTUP PUN NK KENA BUAT JGK..WAJIB..LELAKI TETAP LELAKI

      9

      0
  2. doaygbaikbaik says:

    aku doakan…

    3

    0
  3. mia says:

    harap2 kali betul2 berubahla ye….sakit hati jgk di tipu hidup2..nasib baik aku x jd beli produk ko ari tuu…kalau x… nyesal x sudah aku.

    6

    0
  4. faraj says:

    yg saya benci spesis ni..sebab dh lah nabi tk ngaku umat..pastu sombong bodoh plak spesis2 camgi..mcm meteka jer yg btol..sebab binatang jer layak gelaran untuk mereka..hihihi

    1

    1
  5. benci propa says:

    nak bertaubat x perlu canang 1 dunia…buat then buktikan baru org akan percaya. nk harapkan org berdoa shj mn ckp. lg satu, hang kompem ke boleh bernafas lg ms raya thn dpn? kompem ke sempat beraya tahun ni?

    13

    0
  6. Anonymous says:

    Sengaja nak cari point spy org kecam jadi ada bahan nak balik jadi perempuan…..
    Bagi saja emakbapa duit mcm sajat terus sokong anak konon perempuan

    5

    0
  7. bravoo_girl says:

    Harap nie bukan Marketing Strategy yer… Aku cuba fikir positif nie…

    15

    0
  8. Tok tiri pak hang penipu says:

    Pak Sapi ….kalau pak sapi sambutnya raya kali terakhir macam mana ….fikir fikirkan la ….

    5

    0
  9. rosmah says:

    dah tak ada duit lah tu. lepas kaya nanti jadi pundan balik

    5

    0
  10. bong cit says:

    drama lagi bab produk x laku…next apa lagi drama dia pasni…acah2 nak tobat sok launching lagi produk baru….sori la pondan aku xkan tertipu dgn ko lagi…dulu pas ko dh tobat buang silikon bagai aku respek ko…

    8

    0
  11. Pinky says:

    Nape aku rase macam pelesu je airmata tu..

    8

    0
  12. hakak says:

    ntah produk apa plk dia nak keluarkan pas raya ni.. dulu pun cenggini jugak.. sumer marketing je..

    9

    0
  13. kelantit says:

    kali ni kau berlakon atau betul2? aku susah nak percaya sekarang

    2

    0
  14. pelik says:

    Bulan2 mulia pon amik ketum budak ni..
    kejap lagi liar la nalik

    2

    0
  15. joyah sporty says:

    SILA MENINGGAL………………

    2

    0
  16. anoy nymous says:

    Jgn jadi rasa mcm ini kali terakhir beraya dah bang. ingat tu.

    2

    0
  17. anonymous says:

    teruskan lah jadi permpuan kau jadi laki pun tak lawa body kau pun size kecil,lagi pulak kau dah buat drastik punya operasi mcmna nak jadi laki,jadi perempuan lah hidup kau bukan hidup mak ayah kau so tak payah peduli,kalau nak tukar untuk org lain baik tak payah,,,tanya hati naluri kau kau mana kau nak

    2

    4
  18. SIAPA SURUH TUKAR JANTINA

    1

    0
  19. Hahahihi says:

    Lepas raya nak keluar produk ke bro?

    2

    0
  20. Anonymous says:

    Org mcm ni lambat sikit Allah nak panggil balik sebab nak bagi dia peluang bertaubat. Biasanya org yg baik2 mcm alim ulamak Allah panggil cepat sebab nak cepatkan mereka menikmati keindahan syurga.

    2

    0
  21. Anonymous says:

    nape nak kena post air mata… macam fake jer ..

    1

    0
  22. Anonymous says:

    Sbb raya akan dtg ko beraya sebagai jenazah ke hanat?

    0

    0
  23. Anonymous says:

    DRAMA SINETRON

    0

    0
  24. Tudung saji says:

    Nak berubah biarlah dri hati kau…
    Kalo ckp nak berubah semua pun blh cakap.. Tapi kalau jiwa kau tetap kuat kata taknak berubah buat apa juga.
    Nnti esok2 selepas berubah kau buat hal lagi.

    0

    0
  25. xxxxxx says:

    lantak kau la safiey oi meluat aku tengok, lepas ko buat statement ceni tengok2 ko keluar produk baru takpun lagu baru. taktik semua ni. Rakyat Malaysia mmg mudah terpedaya

    1

    0
  26. pakatunhancing says:

    BILA MASANYA KO JADI PEREMPUAN SAFIE

    0

    0
  27. tecit says:

    sy mcm dpt rasa keikhlasan xbyk sikit pon mesti ada tu. sebab mak bapak die adalah tulang belakang dia. dia tahu dan die nak bahagiakan mak bapak dia. tp die sedang dalam peperangan. dengan nafsu dia sendiri. Allah dah beri dia semua didunia ni. dia tinggal nak jaga iman je. bukan mudah gais. nak berperang dgn nafsu sendiri. lebih2 lagi die ade duit. semoga safiey berjaya menjadi mujahid yg berperang melawan nafsu sendiri. dan semoga syurga buatmu inshaaAllah. semoga dapat jumpa mak abah di syurga ye abg safiey.

    0

    0

Leave a Comment

Optional